fbpx

Lynhistorier med 6 skønne forfattere

marts 21, 2023

Besøg Krimimessens nye og kriminelt spændende område “Arresten” og oplev 6 danske forfattere på slap line. Vi beder nemlig forfatterne fortælle forskellige lynhistorier med udgangspunkt i udsagnene “Jeg skiftede stil”, “Bilen var helt fyldt” eller noget helt tredje. Forfatterne tager udgangspunkt i deres eget liv eller hvad de tror, deres karakterer ville have oplevet, eksempelvis på “første skoledag”. (Hvem vil ikke gerne høre om Julie Hastrups hovedperson Rebekka Holms “første skoledag”, eller Anna Grues tanker om, hvordan Anne-Maj Mortensen var “til eksamen”!)

Forfatterne får 15 minutter til at fortælle et par ægte (eller fiktive) lynhistorier, så du kan komme længere ind under huden på din yndlingsforfatter eller -karakter.

Arrangementet foregår i Arresten både lørdag og søndag! Se programmet nedenfor eller her, hvor du også kan lave dit eget program for weekenden.

Du kan læse mere om, hvad der foregår i Arresten her. Find Arresten – se kortet her (nederst på siden).


(Foto: Les Kaner)

Lynhistorier med Katrine Engberg

Lørdag d. 25. marts – ARRESTEN – 12.00

Katrine Engberg var egentlig danser og koreograf, da en fiktiv dame ved navn Esther flyttede ind i hendes hoved.

Katrine Engberg debuterede som krimiforfatter i 2016 og har solgt mere end 300.000 bøger herhjemme. Hun er nomineret to gange til Årets forfatter og tre gange til MARTHA-prisen, som hun vandt i 2021 for Isola.

Internationalt er Katrine Engbergs krimiserie solgt til udgivelse i 30 lande. Den har blandt andet fået en fremragende modtagelse i USA af både læsere og anmeldere, og har ligget på bestsellerlisterne i Danmark, USA, Tyskland, Canada, Norge og Sverige

Det brændende blad udkom i 2022 og er første bog i et helt nyt krimiunivers med privatdetektiv og efterforsker Liv Jensen i hovedrollen.

Zentropa har købt filmoptionen til Katrine Engbergs krimiserie. 

(Kilde: AlphaForlag.dk)


Lynhistorier med Julie Hastrup

(Foto: Stine Heilman)

Lørdag d. 25. marts – ARRESTEN – 13.00

Julie Hastrup (f. 1968) er forfatter og uddannet journalist. Hun bor i København og har tidligere arbejdet på DR og TV 2 Lorry.

Hun har skrevet ni selvstændige bind om den meget populære drabsefterforsker Rebekka Holm. Det første bind udkom i 2009.

Bøgerne er udgivet i Tyskland, Spanien, Sverige, Norge og Holland og trykt i over en million eksemplarer alene i Danmark.

Bogserien er solgt til filmatisering.

(Kilde: Politiken.dk)


Lynhistorier med Niels Krause-Kjær

(Foto: Thomas A)

Lørdag d. 25. marts – ARRESTEN – 14.00

Niels Krause-Kjær er født 23. marts 1963 på et landbrug ved Hovedgård. Han er bosiddende i Skåde ved Århus, gift med journalist Mette Korsgaard, med hvem han har to børn, Peter og Marie.

Han er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1990 og var frem til 1997 journalist på Morgenavisen Jyllands-Posten. I 1997-1998 var han pressechef for Den Konservative Folketingsgruppe, i første omgang i Per Stig Møllers periode som politisk leder. Fra 1998 var han lektor i politisk journalist på Danmarks Journalisthøjskole, inden han i 2004-2005 var institutleder på Institut for Journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Niels Krause-Kjær debuterede i 2000 med romanen Kongekabale, der i 2004 blev filmatiseret som en politisk thriller med Anders W. Berthelsen og Søren Pilmark i hovedrollerne. Filmen modtog bl.a. en Bodil som årets bedste film. I 2004 udkom hans 2. roman Tilskueren – ligeledes en politisk thriller. Niels Krause-Kjær har derudover skrevet fagbogen Den politiske landsby (2003), bogen Man har et standpunkt (2008) om dansk politik gennem et halvt århundrede samt Løkke – en biografi om statsministeren (2009).

Niels Krause-Kjær har siden 2006 været vært på det ugentlige radioprogram Krause på tværs på DR P1 og er tilknyttet Berlingske Tidende som kommentator.

(Kilde: Gyldendal.dk)


(Foto: Les Kaner)

Lynhistorier med Anna Grue

Søndag d. 26. marts – ARRESTEN – 12.00

Anna Grue (f. 1957) er især kendt for sin krimiserie om den skaldede amatørdetektiv Dan Sommerdahl, der er lavet til tv-serie på TV-2.

Hendes bøger er blevet kaldt lufthavnslekture, men det har hun ikke det fjerneste imod. For ifølge hende er der ikke noget bedre end en bog, der næsten læser sig selv. Frem for alt er Anna Grues romaner hyggelige, på trods af at de er spækkede med mordere, svindlere og psykopater.


Kriminaltekniske detaljer bliver der ikke gjort meget ud af, for hos Anna Grue handler det om forholdet mellem mennesker, som det også gør sig gældende i hendes nye serie om amatørefterforskeren Anne-Maj Mortensen.

Anna Grues seneste udgivelse er “Nøglen til mord”. Lindhardt og Ringhof, 2022.
Romanen er nr. 3 i rækken af krimier om Anne-Maj Mortensen.

(Kilde: forfatterweb.dk)


Lynhistorier med Faber & Pedersen

(Foto: Thomas Howalt Andersen)

Søndag d. 26. marts – ARRESTEN – 13.00

Kim Faber (f. 1955) og Janni Pedersen (f. 1968) debuterede i 2019 med Vinterland, der blev shortlistet til Bogforums Debutantpris i 2019 og hædret med Det danske Kriminalakademis debutantpris 2020.

Serien er solgt til udgivelse i 10 lande, og Satans sommer strøg ved udgivelsen i Tyskland direkte ind på førstepladsen på Der Spiegels bestsellerliste.

Parret blev hædret med Krimimessens Publikumspris 2021. Janni er til daglig studievært og krimi- og retsreporter på TV2 og blev for anden gang kåret som Årets Nyhedsvært af Billed-Bladets læsere i 2020.

Kim er tidligere journalist på Politiken, hvor han har arbejdet som blandt andet nyheds- og kulturreporter i 25 år. Han har i dag helliget sig forfattergerningen.

(Kilde: Politikensforlag.dk)

Du kan allerede nu dykke ned i “10 ting du ikke vidste…” om Faber & Pedersen!

Vi tager forbehold for ændringer.