Tilgængelighedserklæring
Horsens kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://krimimessen.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.
Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://krimimessen.dk?
Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).
Du kan kontakte Horsens kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://krimimessen.dk/
- Kontaktside: https://krimimessen.dk/kontakt/
- E-mail: thbe@horsens.dk
- Telefon: 76 29 24 71
Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.
Overholdelsesstatus
Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:
- Webstedet overholder standarden fuldt ud
- Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
- Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)
Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).
Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:
- Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
- Vurdering er foretaget af ekstern part
- Det offentlige organ har anvendt anden metode.
Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.
Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Bibliotekernes fælles hjemmesidesystem, som driftes af Det Digitale Folkebibliotek, er med udgangspunkt i Københavns Kommunes Bibliotekers hjemmeside, https://bibliotek.kk.dk, blevet testet af konsulentfirmaet Sensus. Det redaktionelle Indhold på https://horsensbibliotek.dk er testet ved hjælp af Siteimproves tilgængelighedsværktøj. Derudover har vi afholdt workshops for de lokale indholdsproducenter
Evalueringsrapporter
Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.
Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter
Ikketilgængeligt indhold
Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.
Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:
- ikke overholder webtilgængelighedsloven.
- ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
- ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.
Overholder ikke webtilgængelighedsloven
- Kontrast (WCAG 1.4.3)
Der er eksempler på, at kontrasten er for lav, fx. hjælpetekster. - Inputfelter og knapper (WCAG 2.4.6 “Overskrifter og etiketter” )
Der er eksempler på, at inputfelter eller knapper mangler en label, fx søgeknappen. - Layout (WCAG 1.3.1 “informationer og relationer” )
Der er eksempler på, at formularer indeholder elementer, som hører logisk sammen, men som ikke er grupperet. Fx kategorier under arrangementer. - Tastatur (WCAG 2.1.1 “Tastatur”)
Der er funktioner, der ikke kan betjenes fuldt ud via tastatur, fx. lån, reserveringer, mellemværender, filtrering / søgning på arrangementer, kontaktformularen. - Fokusrækkefølge (WCAG 2.4.3 “Fokusrækkefølge” )
Der er eksempler på, at fokuserbare komponenter ikke opnår fokus i en rækkefølge, der bevarer meningen eller betjeningsmulighederne, fx mangler datovælger ved søgning på arrangementer fokus, overskrifter er ikke semantisk HTML, dvs. h1, h2 eller h3. - Billeder (WCAG 1.1.1 “Ikke-tekstbaseret indhold” )
Der er eksempler på, at dekorative billeder ikke er skjult for skærmlæsere (tom alt-tag mangler). Endvidere mangler der beskrivende tekster til billeder, der indsættes i indholdsfelter. - Links (WCAG 2.4.4 ”Formål med links (i kontekst)”)
Der er eksempler på at linktekster er en generel tekst, som ikke beskriver formålet med linket. Linket lader heller ikke til at have en programmeringsmæssig kontekst, som beskriver formålet. Der er eksempler på at den samme linktekst anvendes til flere links, som fører forskellige steder hen. - Overskrifter (WCAG 1.3.1 ”Overskrift mangler tekst”)
Der er eksempler på tomme overskriftfelter. - Billeder (WCAG 1.4.5 ”Billeder af tekst”)
Der er eksempler på billeder med indlejret tekst. - Afsnitsoverskrifter (WCAG 2.4.10 ”Afsnitsoverskrifter”)
Der er eksempler på overskrifter der ikke er struktureret korrekt. - Sprogangivelse i PDF-filer.
Der er eksempler på PDF-filer der ikke har angivet sprog. - Titler på PDF-filer.
Der er eksempler på PDF-filer der mangler en titel. - Overskrifter i PDF-filer.
Der er eksempler på PDF-filer hvor overskrifter ikke er angivet korrekt. - Alternativ præsentation i PDF-filer.
Der er eksempler hvor PDF-filer indeholder elementer der ikke har en alternativ præsentation.
Uforholdsmæssig stor byrde
- Inputfelter og unikke id´er (WCAG 1.3.1)
Der er eksempler på at inputfelter har samme id´er, hvor disse burde være unikke. - Linkede billeder (WCAG 2.4.4 “Formål med links”)
Der er eksempler på, at billeder ikke har en beskrivende linktekst, fx. oversigten over biblioteker. - Fokusrækkefølge (WCAG 2.4.3 “Fokusrækkefølge” )
Navigation i forsidekarruseller via tabulering er vanskelig, man møder mange gentagelser ved brug af skærmlæser og kan kun få fat i det første materiale. - Synligt fokus (WCAG 2.4.7 “Synligt fokus”)
Der er flere eksempler på, at der mangler synligt fokus, fx. i nyhedsoversigten, forsidekarrusel. - Kontrast (WCAG 1.4.3)
Der er eksempler på, at kontrasten er for lav, fx. tekster i overlays på forskellige indholdstyper samt forsidekarrusel, pile til navigation.
Ikke omfattet af loven
Ikke udfyldt
Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed
Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.
Det offentlige organs beskrivelse:
Det Digitale Folkebibliotek, som leverer bibliotekernes hjemmesidesystem, har iværksat flere initiativer for at sikre webtilgængeligheden på webstedet. De konkrete tekniske fejl og mangler, som er blevet identificeret i undersøgelserne af webtilgængeligheden, er gennemgået og udbedres, såfremt der ikke er tale om uforholdsmæssig stor byrde. Derudover er der lavet vejledning og undervisningsmateriale til bibliotekernes webredaktører. Indholdsmæssige fejl udbedres løbende. De beskrevne initiativer forventes at være gennemført i løbet af 2020. Det Digitale Folkebibliotek gennemfører herefter en ny test af den tekniske tilgængelighed. Det Digitale Folkebibliotek har endvidere sat gang i udviklingen af næste generation af hjemmesiden. Her stilles der krav om tilgængelighed som en del af udviklingen. Dette skal sikre, at den kommende version af sitet i endnu højere grad lever op til loven om tilgængelighed.
Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.
Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.
Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.
Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.
Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 21. september 2020
Erklæringen blev senest revideret den 21. september 2020