fbpx

10 TING DU IKKE VIDSTE OM FABER OG PEDERSEN

juli 31, 2022

Vi kender karaktererne i vores favoritkrimier. Vi bilder os også til tider ind, at vi kender vores favoritforfattere. Enten ved at have læst om dem eller måske efter at have mødt dem på Krimimessen. Men, hvor godt kender vi dem egentlig?

Vi har spurgt Kim Faber og Janni Pedersen om de vil afsløre en håndfuld “hemmeligheder”, som de fleste af os læsere garanteret ikke kender til.

  • Janni og Kim mødte hinanden i 1995, da Kim som 7. semester-studerende på Journalisthøjskolen var undervisningsassistent på det 1. semester-hold, hvor Janni gik.
  • Før Janni begyndte på Journalisthøjskolen i Aarhus, var hun med til at starte en café i Viborg sammen med sin daværende kæreste.
  • Også Kim har en fortid i café-branchen. Tilbage i midtfirserne var han medstifter og -ejer af Café Zeze i det indre København.
  • Kim har vundet seks danske mesterskaber i volleyball, var i en årrække anfører på landsholdet og er optaget i Dansk Volleyball Forbunds Hall of Fame.
  • Janni spillede i sine unge dage håndbold – som stregspiller – i Slagelse. Det er en gåde (mest for Janni selv), at Ulrik Wilbæk aldrig fik øje på hendes kvaliteter og udtog hende til landsholdet.
  • Vi bor i en 4. sals-lejlighed på Indre Nørrebro, ikke mange hundrede meter fra Blågårds Plads. Det slår aldrig fejl, at gæster, som besøger os for første gang, undrer sig over, at her er fredeligt som i en lille provinsby.
  • Det meste af sommeren opholder vi os dog i vores kolonihavehus, der ligger i Ejby Sommerby på grænsen mellem Glostrup og Ballerup. Flere scener i vores næste krimi, ’Satans sommer’, der udkommer 5. maj, udspiller sig i Sommerbyen.
  • Vi er enige om det meste i livet. Dog ikke om, hvordan man skal forholde sig til oprydning under madlavning. Kim vasker systematisk og løbende op og holder i det hele taget streng orden på køkkenbordet, når han kokkererer. Det gør Janni så ikke.
  • Sammen med gode venner har vi et hus i Blekinge. I nabohuset bor vores naboer fra Nørrebro. Som ingen anelse havde om, at de også blev naboer til os i Sverige, da de købte deres hus. Hvor stor er sandsynligheden lige for, at den slags sker?
  • ’Vinterland’ er solgt til udgivelse i – foruden Danmark – ni lande: Island, Norge, Sverige, Holland, Tyskland, Tjekkiet, Spanien, Grækenland og det senest tilkomne, Bulgarien. Det er altså en fascinerende tanke, at læsere i byer som Sofia og Plovdiv skal lære vores hovedkarakterer Juncker og Signe at kende.

Foto: Les Kaner

Faber & Pedersens bøger udkommer på Politikens forlag.