fbpx

Kommende krimier – juni

maj 27, 2024

Her får du en oversigt over de nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af juni måned.

Vi tager forbehold for ændringer.

God læselyst.


Det sorte armbånd af Inger Gammelgaard Madsen

Forlag: Saga

Udgivelsesdato: 4/6-24

Det sorte armbånd er fortsættelsen til den fængslende krimi Stemmen fra jorden.

Drabsefterforsker Mason Teilmanns mangeårige søgen efter en berygtet seriemorder truer med at opsluge hans liv og rive hans verden fra hinanden.

Masons instinkter vækkes straks, da Det nationale Cyber Crime Center afslører en hjemmeside, som har forbindelse til en pædofil trafficking-ring. Efterforskningen fører ham til Gayson Lopez, bedre kendt som The Wolf: Et navn, der har hjemsøgt Mason siden hans tid i New Orleans’ politistyrke.

Hemmeligheder afsløres, og tilliden brister. Vil Mason sejre, eller vil ondskaben triumfere?

DET SORTE ARMBÅND er en mesterligt udformet spændingsroman, der vil få dig til at sidde på kanten af stolen fra første side. Forbered dig på en verden af mørke hemmeligheder, ubarmhjertig forfølgelse og uventede drejninger. Dyk ned i denne spændende thriller og oplev den skræmmende sandhed, at ondskaben nogle gange lurer tættere på, end vi nogensinde kan forestille os.

De navnløse af Tonny Vorm

Forlag: Gutkind

Udgivelsesdato: 6/6-24

Lolland, sommeren 1897. Egnen hærges af gårdbrande og spædbørnsdrab. Da endnu et lig af en nyfødt dreng findes i en sø nord for Nakskov, bliver efterforsker Georg Rosenkrantz sat på sagen. Han allierer sig med Karen Sjællænder, der kender alle afkroge af byens rå underverden, og afdækningen trækker tråde til de polske roebønder og byens store sukkerfabrik.

Her på kanten af det nye århundrede er Nakskov en af Europas driftige havnebyer, og samfundet er præget af en industri i vækst, men også af en gryende klassebevidsthed, der truer den bestående orden. En orden, som magtens mænd vil gøre alt for at bevare.

Ind i Guds rige af Henriette Rostrup

Forlag: People´s

Udgivelsesdato: 6/6-24

Andet bind i Henriette Rostrups anmelderroste krimitrilogi, De fortabte, der foregår under 1. verdenskrig.

Ewald Hansen er blevet fyret fra Politiet og arbejder som håndlanger i den københavnske underverden. Han lever kun om natten og er på vej til at blive dybt alkoholiseret. Det eneste, der holder ham oppe, er forholdet til den prostituerede Josefine. Da han en aften finder hendes maltrakterede lig, ved han, at sporene vil pege tilbage på ham selv, for ud over morderen, var han den sidste, der så hende i live.

Helt uventet får han hjælp af kriminalinspektør Neergaard fra Opdagelsespolitiet, som lover Ewald en stilling, hvis han opklarer mordet, og samtidig fungerer som Neergaards spion i byens hårde, kriminelle miljø. Kan Ewald stole på Neergaard? Eller vil han alligevel blive brugt som en bekvem syndebuk?

I sin jagt på morderen får Ewald kontakt til dr. Juhl og Amalie, som vi kender fra trilogiens 1. bind. Snart er de på sporet af et hemmeligt selskab, der trækker tråde helt op til landets politiske top. Jo tættere de kommer på sandheden, jo farligere bliver det for Ewald og dem, han elsker.

Den nye lejer af Roland Topor

Forlag: A Mock Book

Udgivelsesdato: 6/6-24

Trelkovsky søger desperat efter et sted at bo i Paris. Ved et tilfælde finder han en lejlighed, han har råd til, og slår til. Også selvom han er klar over, at den forrige lejer sprang skrigende ud ad vinduet – og stadig ligger indlagt på hospitalet. Herefter begynder en rystende rejse ind i paranoia og galskab, da en række af bizarre begivenheder i ejendommen får den nye lejer til at tvivle på sin egen forstand og frygte for sig liv.

Topors surrealistiske og hallucinatoriske horrorklassiker udkom på fransk i 1964 og blev filmatiseret af Roman Polanski i 1976. Den nye lejer har ikke tidligere været oversat til dansk.

Tolv utæmmede heste af Anne Holt

Forlag: Modtryk

Udgivelsesdato: 7/6-24

Kåret som Årets Bedste Norske Krimi

Ebba Braut ved, at hun ikke har været i seng med nogen. Alligevel er hun gravid.

Den eneste Ebba kan betro sig til, er den pensionerede efterforsker Hanne Wilhelmsen. Men Hannes eget liv er tæt på at gå i opløsning, og Ebba er nu den eneste, Hanne har tilbage. Hanne må kæmpe for både at redde sin familie og løse den vigtigste drabssag i sit liv.

TOLV UTÆMMEDE HESTE er en sindsoprivende krimi om desperation, ensomhed og om mænd, der hader kvinder.

Skærsild af Yrsa Sigurðardóttir

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivelsesdato: 10/6-24

En begravelse bliver et rent mareridt, da en gruppe venner samles på en lille ø for at sige et sidste farvel til en god veninde. Vennerne finder to døde på den klippefyldte strandstrækning lige neden for det fyrtårn, de overnatter i. Efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn tilkaldes, så de kan assistere det lokale politi i opklaringen af det, der viser sig at være et brutalt dobbeltmord. Idunn, der selv stammer fra øen, må slås med sine egne uhyggelige minder om tiden der. Og mens hun bekæmper fortidens dæmoner, forsøger hun at fokusere på en kompleks efterforskning, der ikke giver mening overhovedet.

“Skærsild” er 2. bog i Yrsa Sigurðardóttirs Sort is-serie med efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn i hovedrollerne. Sort is-serien handler om de farer, der lurer lige under overfladen, og om de bloddryppende hemmeligheder, der gemmer sig i et ellers fredeligt samfund. Hver bog har sin egen drabssag, men de tre hovedpersoner går igen, og deres skæbner og historier flettes sammen med efterforskningerne.

Menneskedræber af Jørn Jønke Nielsen

Forlag: ImpactPress

Udgivelsesdato: 10/6-24

Politiet finder liget af en mand der er tævet til ukendelighed. Et ægtepar holdes fanget i bure og overlades til et langsomt endeligt. To mænd forgiftes og lider en pinefuld død. Fælles for dem alle er, at de har pint og plaget dyr. Står det danske politi med en seriemorder, eller er det tilfældighedernes spil? 

Den unge advokat Amalie Holme Rasmussen rodes ind i sagen med de mange drab og frygter at blive seriemorderens næste offer. Kriminalkommissær Flemming Stender og hans kollega Siri Guldbrandtsen kæmper med sporløse gerningssteder og chefer der ikke forstår, at det kun er et spørgsmål om tid, inden det næste offer bliver fundet. Mens de blodige detaljer udpensles i mainstreammedierne, stiger drabsmandens popularitet på gaden og på de sociale medier. Politikerne kræver resultater, men det er ikke nemt at fange et spøgelse. Amalie og hendes bror Eon lever i efterdønningerne fra coronanedlukningen, krigen i Ukraine eskalerer mens menneskedræberen trækker et blodigt spor efter sig. Helt eller skurk? Mordene og motivet deler landet i to. 

Danskerne lever med frygten og forude lurer en endnu større menneskedræber, men hvem er vi selv, når vi bifalder det ene drab fremfor det andet?  Menneskedræber tager afsæt i virkeligheden, men udvikler sig mod en verden vi ikke kender. En krimithriller med fuld fart fra første til sidste side, bedrag og overraskelser. Bogen er forfatteren Jørn Jønke Nielsens sjette roman.

Ingen skal drukne af Aslak Nore

Forlag: Gutkind

Udgivelsesdato: 11/6-24

Ingen skal drukne er andet bind i spændingsserien om den norske Falck-families storhed og fald og de hemmeligheder, som ligger begravet i fortiden.

Norge 2016. Sasha Falck, ny leder af det rige og magtfulde familiedynasti Falck, er ved at forberede den traditionelle julefest på godset Rederhaugen. Samtidig bliver hendes onkel, lægen Hans Falck, hårdt såret ved en aktion mod en russisk båd. Og fra Svalbard i nord indløber en urovækkende nyhed. Familiedynastiet er truet indefra.

Ingen skal drukne er den selvstændige fortsættelse til Havets kirkegård og er en fortælling om farlige politiske ideer, bitre magtkampe og forbudt kærlighed. Fra 1950’ernes overdådige rigdom i Bergen over studenteroprør og kommunisme i 1970’erne og frem til nutidens Norge.

Aslak Nore fortsætter i Ingen skal drukne sagaen om det rige og magtfulde familiedynasti Falck, der gemmer på en forræder. Men hvem?

Alle min døde af Jakob Melander

Forlag: People´s

Udgivelsesdato:

Fjerde bind i den anmelderroste krimiserie om star-profiler Sigga Freitag og politiassistent Christian Porsing.

Sigga Freitag har lidt store personlige tab i jagten på seriemorderen Alef. Hun har sagt op hos tysk politi og arbejder nu som psykolog, men hendes rolige tilværelse forstyrres brat, da et afkappet hoved af en yngre mand dukker op i en skøjtehal i Paris. Europol står på bar bund og beder nu Sigga træde til.

Med Siggas hjælp koncentreres efterforskningen snart om to unge danskere, som er taget på killing spree ned gennem Europa, hvor de efterlader sig et blodigt spor. I forbindelse med opklaringsarbejdet tvinges Sigga meget mod sin vilje tilbage til København, hvor hun lærte den danske politiassistent Christian Porsing at kende.

Sigga hjemsøges af de mange voldsomme sager, hun har arbejdet med, og også Christian spøger stadig. For blev de to egentlig helt færdige med hinanden, og er der noget, han mangler at fortælle hende?

Rosa & Björk af Satu Rämö

Forlag: Gutkind

Udgivelsesdato: 12/6-24

Da kriminalkommissær Hildur Rúnarsdóttir var barn, forsvandt hendes søstre Rósa og Björk. Nu, 25 år senere, begynder mysteriet at blive opklaret, og traumerne fra Hildurs barndom vender tilbage.

På et skispor i en afsidesliggende egn af Island finder man liget af en magtfuld lokalpolitiker. Han er blevet skudt, og Hildur og hendes makker, Jakob, sættes på sagen. De første, oplagte spor ender blindt, og Hildur må i stedet grave dybt i fortiden og i de dødes hemmeligheder for at finde morderen. Til sidst står kun et spørgsmål tilbage: Er alle hemmeligheder værd at opklare?

Finske Satu Rämö (f. 1980) flyttede til Island for over tyve år siden, men har med krimiserien om islandske Hildur fået kæmpe succes i hjemlandet Finland med over 200.000 solgte eksemplarer. Rósa & Björk er andet bind i Hildur-trilogien, bind 3 udkommer på dansk i 2025.

Sorgsten af Arnaldur Indridason

Forlag: Gyldendal

Udgivelsesdato: 13/6-24

En ældre kvinde bliver fundet myrdet i sin lejlighed i Reykjavik. På hendes skrivebord finder efterforskerne en seddel med telefonnummeret til den pensionerede politiefterforsker Konrad. Kvinden opsøgte ham lige inden sin død for at få ham til at hjælpe sig med at finde det barn, som hun bortadopterede for halvtreds år siden. Konrad afslog at hjælpe hende, hvad han nu bittert fortryder. Da han begynder at undersøge, hvad der skete med barnet, fører sporene til en religiøs sekt, som i alle årene har holdt en række uhyggelige hændelser skjult.

Jo mere Konrad graver i sagen, desto sværere bliver det for ham at holde den adskilt fra hans egen fortid, som han aldrig helt er sluppet fri af. Den døde kvindes historie er som et rungende ekko af en ondskab, der udspillede sig for længe siden, men er den ondskab stadig på spil i dag? Og kan den stadig true Konrads liv og forstand?

Sorgsten er tredje fritstående bind i Arnaldur Indridasons Konrad-serie.

Djævlene er her af Louise Penny

Forlag: North Publishing Audio

Udgivelsesdato: 13/6-24

Kriminalkommissær Armand Gamache og familien er i Paris og samles på deres første aften til en middag. Da Armands gudfar, milliardæren Stephen Horowitz, bliver kørt ned, er Armand overbevist om, at det ikke er et uheld, men derimod et drabsforsøg mod den aldrende mand.

En mærkværdig nøgle dukker op blandt Stephens ejendele, og det bliver startskuddet til en hæsblæsende jagt gennem Paris, hvor Armand, hans kone Reine-Marie og hans tidligere næstkommanderende Jean-Guy Beauvoir må søge højt og lavt for at afsløre hemmeligheder, som gudfaren gennem årtier har holdt skjult for alle.

Da et lig bliver opdaget i Stephens lejlighed, er hele familien pludselig fanget i et spind af løgne og bedrag, alt imens Armand må indse, at faren hele tiden har været nærmere og langt mere alvorlig end først antaget. For selv i Lysenes by er skyggerne lange. Og i dette mørke springer djævlene frem.

Frihed af Maggie Kempinska

Forlag: People´s

Udgivelsesdato: 13/6-24

Ytringsfrihedens vrangside udstilles i Nordsjællands overklasse. En dødsliste spreder frygt og had.

Middelalderens folkedomstol er genopstået på de sociale medier og lader til at trumfe retssamfundet i Danmark. Pæne civiliserede borgere forvandler sig til hadefulde webtrolde bag falske profiler, der kaster sig over mennesker, de mener stikker næsen for meget frem, og ofrene har ingen retsbeskyttelse.

Forfatteren Mira og botoxbaronen Frank Alling får konsekvenserne af de digitale krænkelser at føle. Det celebre ægtepar fra Nordsjælland bliver lagt for had på samtlige platforme i en grad, der påvirker deres liv og mentale sundhed. Hetzen kammer over, og en dødsliste over de værste webtrolde kommer i spil og sender drabsafdelingen på overarbejde.

Atter engang danner Lennart Rohde og Theodora Blink frontfigurer i en sag, hvor selvtægt og demokratiske værdier som ytringsfrihed bringes under lup.

Frihed er fjerde bind i Maggie Kempinskas F-serie, som består af titlerne: Forskel, Forkert og Fuppet og kan læses uafhængigt af hinanden.

Pusheren af Birgitte Wulff

Forlag: Grønningen 1

Udgivelsesdato: 14/6-24

Unge piger i gymnasiealderen drives til at sælge stoffer og sig selv. For nogle ender det med døden.

BIRGITTE WULFF er forfatter til en række bestsellerbiografier og erfaren kriminalreporter. Hun brillerer med sin research i den anmelderroste og populære serie om journalisten Anne Velin.

Anne Velin er lige kommet tilbage fra barsel, da hun får et tip om, at en natklub i Aarhus sælger stoffer til unge. Hun følger op på sagen og får kontakt til en pige, som er blevet drugget i nattelivet. Samtidig får Annes kollega Sofie en henvendelse fra en mor, hvis datter er død. Politiet har afskrevet pigens skæbne som selvmord, men moren er sikker på, at nogen har gjort datteren ondt.

Anne og Sofie sætter sig for at finde ud af, hvor stofferne i nattelivet kommer fra, og Anne får kontakt med pigen Sille, der sælger receptpligtig medicin på det sorte marked. Men det er ikke ufarligt at blande sig i narkohandlernes forretninger, og Sille kommer ud, hvor hun ikke kan bunde. Da hun til sidst vil lægge sin forretning bag sig, er det for sent.

PUSHEREN er fjerde bog i serien om Anne Velin. Den handler om piger, der pusher, selvmord blandt unge, salg af opioider, drugging, selvskade og mistrivsel, men også om, hvad der kan få unge, fortabte sjæle til at ville vende tilbage til livet i lyset.

Agenturet 2 – To sider af samme sag af Christina Larsson

Forlag: Cicero

Udgivelsesdato: 17/6-24

Louise og Max Olsen befinder sig i Berlin og er internationalt eftersøgt for mord. De kan ikke komme i kontakt med deres familie, de forlader kun i nødstilfælde deres nedslidte lejlighed, og de mangler penge. 

Da de bliver tilbudt en kompliceret opgave med et honorar på flere millioner kroner, siger de ja, selvom der er store risici. Pengene vil give dem mulighed for at vende tilbage til Göteborg og bevise, hvem der står bag de falske anklager mod dem.

Cato Wilhelmsson, leder af politiet i Göteborg, er magtbegærlig og rasende – og parat til at gå meget langt for at slippe af med Louise og Max. Og i den kriminelle underverden er der udlovet en stor dusør til dem, der får fat i parret.

Hvem kan Louise og Max stole på?

TO SIDER AF SAMME SAG er anden del i bestsellerforfatter Christina Larssons spændingsserie Agenturet.

14-8 af Klaus Nørgaard Jørgensen

Forlag: 18/6-24

Udgivelsesdato: mellemgaard

Peter Jørgensen bliver sammen med Møller, der nu er blevet kriminalkommissær, hvirvlet ind i et af de største massedrab i byens historie. Der findes i løbet af fireogtyve timer fem purunge lyshårede piger drivende i Aarhus Å.   

De er alle strangulerede, og deres nøgne, mishandlede lig er alle brændemærket med ”14-8”. Hvad betyder tallene, og hvem har dræbt pigerne? Jørgensen og Møller får sagen, og så tager det fart.   

Det er en sag, der medfører en del omvæltninger og får store personlige konsekvenser for Peter, og endnu en gang vendes hans liv på hovedet, da han smides ud af politiet.

Dette er bind 2 i serien om Peter Jørgensen – mejeristen, der blev privatopdager.

Natteløberen af Karin Fossum

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivelsesdato: 18/6-24

Da adskillige ældre personer rystes af indbrud og trues på livet af en bevæbnet skikkelse om natten, må efterforsker Eddie Feber kaste al sin viden og erfaring ind i opklaringen af sagen. Og han gør det, han er allerbedst til: at tænke ud af boksen. Men i kampen mod tiden er det måske ikke engang nok til at afsløre Natteløberens identitet og afværge, at truslerne føres ud i livet.

“Natteløberen” er den første Feber-krimi – en ny serie af Norges prisbelønnede krimidronning Karin Fossum, forfatteren til Konrad Sejer-serien.

Retfærdighedens tavse vogter blandt os af Steen B.J.

Forlag: mellemgaard

Udgivelsesdato: 19/6-24

Hvad ville du sige til at skulle vokse op med søskende, hvor en af dine forældre konstant ønskede at sætte dig i en konkurrencesituation indbyrdes? Det er, hvad der sker for seks søskende, som er født ind i en familie, hvor faren, Johannes, er direktør i et stort entreprisefirma. Den ene af de seks søskende er meget alternativ og har droppet at være en del af firmaet for altid. Hun krammer træer i skoven, men det viser sig, at hun en dag findes dræbt i skoven.    

Team Milton, bestående af Ella, Silas og Ibsen samt deres to teamledere, Li-Mei og den deltidsansatte Milton, får denne udfordring i personfarlig afdeling på Politigården Aarhus. Den dræbte kvindes far, Johannes, dør af kræft tre uger efter, at datteren blev dræbt, og situationen omkring hvad der efterfølgende skal ske med firmaet, eller hvem der skal overtage det, giver en højspændt stemning, der sætter gang i en intern krig i familien. Team Milton får en vanskelig udfordring med at finde hoved og hale på situationen omkring drabet på Trine, som tyder på at hænge uløseligt sammen med familiesituationen i forbindelse med familieoverhovedets død.  

Li-Mei glæder sig til sin date med Peter, men har samtidig udfordringer, som gør hende frustreret. Ester er på lørdagsjob for første gang og møder en speciel cafegæst på sit job. Ella konfronterer sin mor, Oline med boligsituationen for sønnen, Kasper.

Feta for folket af Steen B.J.

Forlag: mellemgaard

Udgivelsesdato: 19/6-24

Hvad ville du sige til, at dit barn eller barnebarn bliver bombarderet med sms’er med tilbud om køb af stoffer, som endda kan leveres til nærmeste gadehjørne inden for 20 minutter? Amfetaminen flyder frit i Østjylland, og specielt de unge tiltrækkes og lokkes. Problematikken har ikke fået den største bevågenhed, men to dødsfald sætter fokus på området.   

Team Milton, bestående af Ella, Silas, Ibsen, Milton Li-Mei fra afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Østjyllands Politi, sættes på sagen. En ung folkeskoleelev, Sigge, kollapser under en privatfest med venner fra skolen. En kvinde, Martine, findes skuddræbt i sin seng. Spørgsmålet er, om begge sager er narkorelaterede, og hvor amfetaminen kommer fra. Team Milton kæmper med at finde en gerningsmand og finde ud af, hvordan tilgængeligheden af amfetamin til egnens unge er blevet mulig i det omfang, som det er tilfældet. De rammer en mur, men den afgørende hjælp synes at komme fra udlandet, hvilket giver uanede muligheder i efterforskningen.   

Samtidig er en ung mand ved navn Odin blevet tilbudt et specielt job ved siden af jobbet som forpagter på en kro. Et specielt job med andre personer, hvilket kræver remedier og præcision, men som kærester og koner absolut ikke indvies i.   

Ellas søn, Kasper, bliver for alvor involveret i sin mormor Olines skruppelløse liv. Han er chokeret, men nysgerrigheden driver ham til spionere på Oline. Li-Mei vælger at holde pause fra dating efter voldtægtsforsøget, men kan det nye dateforslag fra Ester mon friste hende?        

Longinus – evig magt af Henrik Jensen

Forlag: mellemgaard

Udgivelsesdato: 19/6-24

Under deres sommerferie i Danmark tager Langholm Carmen med på romantisk udflugt til Gilleleje. Turen bliver dog noget mere uhyggelig, end de havde ønsket sig, da en mand pludselig falder ud foran deres bil. Manden viser sig ikke kun at være dødeligt såret af skud, men også at være katolsk præst og i besiddelse af en af den katolske kirkes mest sagnomspundne relikvier: Longinus’ spyd med de magiske evner.  

Spyddet, som blev stjålet fra Vatikanet af nazisterne under 2. verdenskrig og indtil nu har været forsvundet, dukker pludselig op i et sommerprogram på tv. Dette får den magtfulde organisation Thuleselskabet kendskab til og sætter nu alt ind på at få fat i spyddet. Fader Quist er ikke selv er i stand til at bringe spyddet tilbage til Vatikanet og beder Langholm om hjælp. Langholm og Carmen indvilliger modvilligt, og snart efter starter et kapløb på liv og død med en dødsensfarlig organisation i hælene.

Adskilt af Claus Lohman

Forlag: Superlux

Udgivelsesdato: 20/6-24

På Aruba i 1970’erne får den hjemløse Alvarito ved et tilfælde mulighed for at kæmpe sig op fra slummen og blive den kriminelle underverdens absolutte overhoved. Da drømmen om magt og rigdom bliver virkelighed, indser han, at ikke alt kan købes for penge.

I nutidens Silkeborg smuldrer livet mellem fingrene på den midaldrende Thomas. Teenagedatteren vender ham ryggen, konen vil skilles, moren dør og broren får besked om en alvorlig genetisk sygdom. Eneste lyspunkt er droneflyvningerne med vennen Jens.

En dag finder Thomas ud af, at han ikke er den, han tror, og at svarene skal findes på Aruba. Sammen med Jens og den charmerende Charlotte, som han har mødt midt i kaos, rejser han til Caribien, men snart viser det sig, at hele historien stikker langt dybere, end han kan forestille sig.

Grib mig, sagde døden af Jacob Weinreich

Forlag: Politikens forlag

Udgivelsesdato: 20/6-24

Flere skæbnesvangre drab i Aarhus viser sig at have berøring med en mystisk, mexicansk dødskult i hastig fremvækst.

Den 48-årige drabsefterforsker hos Aarhus Politi, Adam Walter, kæmper med at få sit privatliv på ret køl, efter at beskyldninger om krænkelser har fået ham suspenderet. For at få tiden til at gå graver han sig ned i uopklarede drabssager og begynder at frekventere den lokale kirke. Her møder han præsten Marie Holm, som han knytter et stærkt bånd til.

Samtidig opsøges Marie af en anonym mand, som ønsker at sone sine synder, fordi han har gjort frygtelige ting. Maries sjælesorgsarbejde og Adams efterforskning viser sig at have én ting til fælles: En lille figur, La Santa Muerte – Dødens Helgeninde – som trækker tråde til en hurtigvoksende, latinamerikansk religion, der tilbeder Døden.

Grib mig, sagde Døden er en krimi om en morder og en række uopklarede drab. Om en mand, der efter voldsomme beskyldninger får sin tilværelse trukket væk under sig. Om at miste troen og finde den igen. Troen på systemet, på livet, på kærligheden – og troen på, at sandheden i sidste ende vil sejre.

Døden kommer til Marlow af Robert Thorogood

Forlag: Alpha

Udgivelsesdato: 25/6-24

Det er blevet januar, og livet går sin vante gang i Marlow, da byens mest prominente borger, sir Peter Bailey, inviterer Marlow-klubben til et cocktailparty i sit palæ, dagen før han skal giftes med sin sygeplejerske, Jenny Page. 

Marlow-klubbens førstedame, Judith Potts, beslutter sig for at tage med – det er trods alt kun et par huse længere oppe ad Themsen, og hvem siger nej til gratis champagne? Festen får dog en brat ende, da der høres et højt brag, og den kommende brudgom findes knust under et skab i sit arbejdsværelse. Døren var låst indefra, så politiet konkluderer, at der må være tale om selvmord. 

Judith er dog overbevist om, at Peter er blevet myrdet, og at han inviterede hende med til festen, fordi han havde en mistanke om, at nogen var ude på at dræbe ham. Nu er det op til Marlow-klubben at gøre alt, hvad de kan, for at finde morderen, før han eller hun slår til igen.  DØDEN KOMMER TIL MARLOW er andet bind i den charmerende cosy crime-serie om Marlow-klubben, der på bedste Agatha Christie-vis opklarer mord i den lille by Marlow, der ligger ved Themsen vest for London.

En iblandt os af Linda Staaf

Forlag: Cicero

Udgivelsesdato: 25/6-24

Det er lørdag morgen den 25. juli 2009. Der er EU-topmøde i den svenske by Åre, og Europas øjne er rettet mod det kendte skisportssted. Men så sker det, som ikke må ske. En mand findes død på et hotelværelse, skudt på klos hold. Kriminalkommissær Marita Lander fra politiet i Jämtland får ansvaret for efterforskningen.

Umiddelbart efter indløber en bombetrussel mod den store skilift, strømmen bliver afbrudt, og 20 mennesker er fanget i en kabine højt over jorden, heriblandt den italienske delegats 22-årige datter.

Marita Lander og indsatsleder Christian Ståhl må samarbejde i et kapløb med tiden for at redde turisterne. Da den nationale taskforce ikke kan nå hurtigt nok frem, får de hjælp fra en anden kant. Men kan de stole på den?

Marita og Christian indleder en intens jagt over de store bjerge, gennem mørke skove og i Jämtlands små samfund. Snart dukker en organisation op, som er parat til at gøre alt for at få magt – og hævn.

EN IBLANDT OS er første krimi i serien om den erfarne kriminalkommissær Marita Lander og den unge, ambitiøse indsatsleder Christian Ståhl.

Til døden os skiller af Marianne Cederwall

Forlag: Cicero

Udgivelsesdato: 25/6-24

På Gotland skal der være bryllup – et rigtig traditionelt et endda! Amanda skal giftes med Fredrik, og sammen skal de overtage familiens slægtsgård. Hendes far er meget begejstret, men moren er skeptisk: Fredrik er skovarbejder og aner intet om dyrehold, hvorimod Daniel, Amandas nære barndomsven, i hendes øjne ville have været et meget bedre valg. 

Anki og Tryggve er inviteret med til brylluppet, og det bliver en storslået ceremoni, men under middagen kan Anki ikke undgå at bemærke en vis bitter undertone og spænding blandt nogle af gæsterne. Og pludselig er Fredrik væk. Det eneste spor af ham er hans blodplettede slips, som bliver fundet i jordkælderen, og snart ser det ud til, at Anki og Tryggve står over for endnu en mystisk sag.

Til døden os skiller er fjerde bog i Marianne Cedervalls Karlsson & Fridman-serie.

Kødets mester af Chris Carter

Forlag: Jentas

Udgivelsesdato: 26/6-24

Under en rutinemæssig obduktion på, hvad der ligner et offer for en flugtbilist, opdager den ledende retsmediciner på Los Angeles Retstekniske Institut, dr. Carolyn Hove, nogle mystiske overensstemmelser. Hun kontakter derfor kriminalassistent Robert Hunter fra LAPD‘s Ultravoldsenhed for hjælp. Ikke nok med, at dr. Hove har opdaget, at døden ikke indtraf som følge af en påkørsel – hun har også fundet tegn på, at offeret havde været under intens totur, inden han døde. Hvad, ingen på det tidspunkt er klar over, er, at dr. Hove blot er stødt på toppen af isbjerget, og at Hunter og hans partner, Carlos Garcia, vil blive ledt på sporet af en forskruet og intelligent morder, som skjuler sig ude i det åbne.

En seriemorder, ingen overhovedet vidste eksisterede – en morder, som altid har opereret under radaren og med stor dygtighed har camoufleret ethvert grusomt mord som en fatal ulykke. Men uden spor, der kan hjælpe med at forklare, hvorfor offeret blev udvalgt, går efterforskningen i stå – indtil endnu et lig med en tvetydig dødsårsag bliver fundet. Hvad, der hurtigt bliver klart, er, at denne seriemorder ikke har tænkt sig at stoppe – ikke medmindre Hunter og Garcia kan sørge for det.

Men hvordan efterforsker man et mord, når man ikke har nogen ofre? Hvordan fanger man en morder, der ikke efterlader sig et gerningssted? Hvordan stopper man et spøgelse, som ingen kan bevise eksisterer?

En dybfrossen mand i gule bukser af Kalle Löfqvist

Forlag: Cicero

Udgivelsesdato: 27/6-24

Oskar Stenvall er en mand uden ambitioner. Mens alle hans studiekammerater har gjort karriere og stiftet familie, har han levet en stille tilværelse i sit lille rejsebureau i en gammel kælderbutik i Lund.

Men alting ændrer sig pludselig, da hans excentriske nabo, Albin Larsson, bliver udsat for et mordforsøg i sin herreekviperingsbutik. Og bedre bliver det ikke, da Oskar finder en død mand i gule bukser i sin gamle Volvo.

Det bliver starten på et vanvittigt roadtrip for Oskar, hans unge praktikant Hanna og hr. Larsson. En rejse, der blandt andet omfatter et besøg hos Otto von Bismarcks barnebarn og narkosmugling i Amsterdam.

Hele tiden har trioen den nidkære politibetjent Bruno og hans kone, journalisten Malin, i hælene.

Vil det lykkes Oskar at rense sit navn, før de indhenter ham?

EN DYBFROSSEN MAND I GULE BUKSER er første bog i cosy crime-serien om mysterier i den gamle, svenske universitetsby Lund.

Det lukkede rum af Mari Jungstedt

Forlag: People´s

Udgivelsesdato: 28/6-24

17. bind i den populære serie om politikommissær Anders Knutas.

Da højsæsonen på Gotland nærmer sig, bliver en kvinde fundet myrdet i Lummelunda- grotten. Aftenen forinden har hun deltaget i en velbesøgt natterundvisning i grotten. Hvordan har morderen båret sig ad med at slå hende ihjel? Og hvorfor har ingen opdaget noget?

Politikommissær Knutas leder efterforskningen, og det viser sig, at der for mange år siden var en lignende sag i Norrland, som aldrig blev opklaret. Knutas’ kollega og kæreste Karin Jacobsson er højgravid og burde gå hjemme, men hun kan ikke lade sagen ligge, og det får store personlige konsekvenser.

Vi tager forbehold for ændringer