fbpx

Kommende krimier – maj

april 22, 2024

Her får du en oversigt over de nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af maj måned.

Vi tager forbehold for ændringer.

God læselyst.


Roses historie – En forløber til UDHÆNGT-trilogien af Per Jacobsen

Forlag: HumbleBooks

Udgivelsesdato: 1/5-24

Da Randall Morgan vendte tilbage til East Alin og fandt en død mand hængende i en lygtepæl i den første UDHÆNGT-bog, havde han været hjemmefra i to uger, og den verden, han vendte tilbage til, var allerede styrtet i grus. Rose Lavine, derimod, var der, da det hele begyndte. Hun så det ske.

Dette er hendes historie.   ROSES HISTORIE er en forløber til Per Jacobsens UDHÆNGT-trilogi.

Den fortæller historien om Rose Lavines personlige tragedie og giver dermed også et indblik i, hvad der skete i de fjorten frygtelige dage, der førte op til begivenhederne i UDHÆNGT.

Kvinden under jorden af Morten Remar

Forlag: Magnolia

Udgivelsesdato: 2/5-24

Drabsefterforsker Amanda Miller og hendes ældre makker, Ole Madsen, bliver sat på en lokal sag om en forsvunden kvinde i udkanten af Viborg. Alle beviser peger entydigt på, at ægtemanden står bag, men der er ikke noget lig. Han anholdes og sigtes for manddrab, men Amanda synes, at det hele ser for perfekt ud. Hun begynder at se i andre retninger, hvilket bringer hende på kollisionskurs med sine kolleger og overordnede. Men hun føler sig sikker i sin sag om, at ægtemanden er uskyldig, og sætter sin karriere på spil.

Samtidig opsøger Amanda endnu en clairvoyant i sit årelange, mislykkede forsøg på at genskabe sin tabte hukommelse fra den traumatiske dag, hvor hun som 10-årig så sin familie blive brutalt dræbt af en ukendt gerningsmand, hvis ansigt er det eneste, hun kan huske, og som hun som barn kaldte “manden med stenansigtet”. Drabene blev aldrig opklaret, og sagen henlagt, men Amanda har lige siden været drevet af hævn og jagtet sandheden, fast besluttet på at finde manden, der tog hendes familie fra hende. En asiatisk skønhed og åndeligt medie, Angela Woo, viser sig at være vejen ind til Amandas mørklagte sind.

KVINDEN UNDER JORDEN er første bind i Morten Remars nye og spændende politi-krimiserie om drabsefterforsker Amanda Miller, og efterfølger den anmelderroste og succesfulde Mofibo-trilogi med freelancejournalisten Jakob Fink.

Anna O af Matthew Blake

Forlag: People´s

Udgivelsesdato: 2/5-24

Hun er den eneste, der kender sandheden om den nat. Han er den eneste, der kan finde frem til den.

I 2019 var Anna Ogilvy en talentfuld ung forfatter med en lysende fremtid foran sig. Men en nat dolkede hun – tilsyneladende uden grund – to mennesker til døde, faldt i søvn, og siden er hun ikke vågnet op. Hendes dybe søvn omtales af neurologer som ”traumatisk tilbagetrækningssyndrom”,en sjælden psykosomatisk funktionel lidelse. Tabloidpressen kalder hende ”Tornerose”.

I 2023 arbejder Dr. Benedict Prince som retspsykolog og ekspert i søvnrelaterede drab.

I sin tid som konsulent på The Abbey, en søvnklinik, der ligger på Londons berygtede Harley Street, har han studeret patienter, der har været anholdt for drab, men ikke kan huske deres forbrydelse.

Da det ser ud, som om Anna måske vil komme til sig selv, må Benedict finde ud af, hvad der virkelig skete den aften, og om Anna skal anklages for mord, når hun endelig vågner op.

Når de døde rejser sig af T. Kingfisher

Forlag: Falco

Udgivelsesdato: 3/5-24

T. Kingfisher genfortæller og opdaterer Edgar Allan Poes klassiker Huset Ushers Fald.

Den tidligere soldat Alex Easton får besked om, at barndomsveninden Madeline Usher ligger for døden, og Alex skynder hen sig til familien Ushers hus i ødemarken i fantasilandet Ruravia.

Alex møder et mareridt af svampevækster og forgiftet natur. Madeline går i søvne og taler med mærkelige stemmer om natten, og hendes bror Roderick er ramt af en mystisk nervesygdom.

Sammen med en svampekender og en læge må Alex finde hoved og hale i Usher-husets hemmelighed, er før de gør det af med dem.

Levende og døde af Christoffer Carlsson

Forlag: Modtryk

Udgivelsesdato: 3/5-24

Kåret som Årets Bedste Krimi i Sverige

I den lille hallandske by Skavböke findes liget af en teenagedreng i bagagerummet på en bil. Dagen efter er en anden dreng stukket af hjemmefra, og inden længe er en tredje død. Alle tre stod de på tærsklen til voksenlivet. Politiets efterforskning kommer ingen vegne, men to navne går hele tiden igen: Sander Eriksson og Killian Persson.

De tre sager forbliver uopklarede, men en varm julidag næsten tyve år senere sker endnu et drab i Skavböke. Vidar Jörgensson ved Hallands politi jager en gerningsmand, men i de lyse sommernætter er det let af blive bedraget af skyggerne og endnu lettere at fare vild i det net af løgne og fortielser, som ligger spændt ud over den lille by.

Hævnen fra Irland af Thomas C. Krohn

Forlag: Rosenhill

Udgivelsesdato: 4/5-24

Mange døde efter et angreb på et fodboldstadium. En kendt animationsfigur og en flygtet livstidsfange på hævntogt. Og en række gamle voldtægtssager i Irland. Det er centrale begivenheder, som politiet og efterretningstjenesten beder Jacob Detlev om hjælp til at opklare i sin egenskab af ekspert i biologiske våben. Det viser sig hurtigt, at det er alt andet end en enkeltstående terrorsag, og hævngerningerne kommer uhyggeligt tæt på Jacob og hans familie. Konstante farer lurer, og hævnen bliver personlig. Hvem gemmer sin hævngerrighed bag karakteren ’det ikoniske røde lyn’, McQueen, fra animationsfilmen ’Biler’? Hvorfor er fodboldverdenen pludselig et mål for dødbringende terror? Og hvilken rolle spiller den tidligere sektleder Søren fra ’Guds Sande Genfødte’? ’Hævnen fra Irland’ er foreløbigt sidste bog i serien om virologen og videnskabsmanden Jacob Detlev, som indgår i det danske terrorberedskab i kampen mod biologisk og kemisk terror i Danmark og resten af verden. Læs også den forudgående mini thriller ’Truslen fra Kina’ og bøgerne ’Døden fra Syrien’ og ’Virussen fra Svalbard’. Plottet i bøgerne er skruet sådan sammen, at læseren sidder med en følelse af, at det godt kunne ske i virkeligheden.

Absalon af Morten Hesseldahl

Forlag: Modtryk

Udgivelsesdato: 8/5-24

Det er en forandret verden, der efter krigen møder modstandskampens helte. Nazismen er besejret, men for enkelte af de gamle krigere starter nu en ny kamp: Kampen mod kommunismen og den europæiske venstrefløj.    

Elliot vokser op i trygge rammer i en enorm villa i Odense, men også hele tiden med en fornemmelse af, at noget er galt.

Ungdomsvennen Tobias er en ensom original. Han har modet til at tænke ukonventionelt, men ejer ikke evnen til at skelne mellem det kontroversielle og det livsfarlige.

Tobias’ søster, Amalie, er anderledes udadvendt. Hun er på nippet til at indtage et af verdens højeste embeder, men synes på samme tid at suge al tænkelig ondskab til sig.

Og så er der Jesper, efterretningsmanden, der forsøger at forhindre den helt store katastrofe. Han har svært ved at sove.

ABSALON er en bredt fortalt spændingsroman om politik, kærlighed og venskaber før, under og efter Den Kolde Krig.

I skyggen af krigen af Leif Davidsen

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivelsesdato: 8/5-24

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag. Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan. Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner. I skyggen af krigen er en topaktuel spændingsroman, hvor Leif Davidsen igen viser sin dybe indsigt i Putins Rusland. 

I 2024 er det 40 år siden, at Davidsen debuterede med Uhellige Alliancer. ”Jeg fandt min vej, da jeg opdagede, at det var verden, der skulle levere baggrunden til mine historier,” som han selv skriver i et nyt forord til jubilæumsudgaven og tilføjer, at verden stadig er leverandør af råstof til spændende beretninger fra vor tid. Så selv om der blandt hans mere end 20 bogudgivelser også er rejseberetninger og erindringer, har den tidligere DR-journalist og Moskva-korrespondents romaner gang på gang taget udgangspunkt i vores samtids store internationale og sprængfarlige problemstillinger.

Sandheden om ulykken af Nicole Trope

Forlag: Jentas

Udgivelsesdato: 13/5-24

Der er tre sider af denne historie. Hendes. Min. Og sandheden.

Jeg stirrer på min mands engang så smukke ansigt, så tavst og blegt i hospitalssengen. Lægerne siger, jeg skal blive ved med at tale til ham. Selv efter den frygtelige ulykke, selv nu hvor han kæmper for sit liv, kan han måske stadig høre mig. Men det eneste, jeg har at hviske til min mand, er dette: Jeg ved, hvad du har gjort.

Hver eneste dag kysser jeg min mand Damon farvel med et smil, kører vores elskede børn i skole og sørger for at vores hus er pletfrit, inden jeg forbereder et lækkert måltid. Jeg lader, som om jeg ikke er opfyldt af raseri over, at han engang næsten ødelagde vores perfekte liv. Det er vigtigt at fortsætte som hidtil.

Sådan var det i hvert fald inden ulykken.

Min mand blev ramt af en bil. Det øsregnede. Ingen så, hvad der skete. Men politiet stiller spørgsmål …

Ved de noget om vores skænderi den dag? Ved de noget om de beskeder, jeg sendte, hvor jeg bad nogen om at slette alt?

Espeløvet af Johanna Mo

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivelsesdato: 15/5-24

Da Hanna Dunckers veninde, Ingrid, finder sin kæreste død, ligner det mord. Hanna og kollegerne ved Kalmars politi må bede Ingrid om hjælp til at optrevle sandheden om kærestens brogede fortid, men da Ingrid bliver akut syg ændres alt, og Hanna må holde hovedet koldt.

I mellemtiden er Hannas bror, Kristoffer, vendt tilbage til Öland for at deltage i retssagen, der kan rense deres far, og med sin angstfyldte bagage invaderer han Hanna og Isaks skrøbelige samliv. Kommer sandheden endelig frem om hvad der skete for 17 år siden, da deres far blev dømt for mord?

Espeløvet er fjerde bind i serien om Hanna Duncker og politistyrken på Öland.

Mord efter bogen af Ann Cleeves

Forlag: Gads

Udgivelsesdato: 15/5-24

Femte bind af Ann Cleeves’ populære krimiserie.Veras professionelle tilgang bliver sat på prøve, da en mordsag viser sig at trække tråde hele vejen hjem til hendes egen hoveddør.

Ann Cleeves(f. 1954) har skrevet en lang række krimier, og hendes bøger er blevet omsat til de populære tv-serier Vera,Shetland og The Long Call (Døden på stranden). Hun er tidligere modtager af det britiske krimiakademis ”Diamond Dagger”, som er den mest prestigefulde ærespris, en krimiforfatter kan modtage. Ann Cleeves bor i Northumberland i det nordøstlige England.

Senfølger af Anne Mette Kirk

Forlag: Gutkind

Udgivelsesdato: 17/5-24

Jeppe står midt i en gigantisk krise. Hans seksårige datter har mistet hørelsen, og der findes kun én løsning: En operation på et privathospital i USA. Pris: 400.000 kr. De penge har Jeppe ikke. Hans husbådscafé løber knapt rundt, og banken er iskold. Derfor er det næsten for godt til at være sandt, da han forelsker sig hovedkulds i varme og finurlige Christiane, som generøst tilbyder ham beløbet, der kan redde hans datter. Eller sådan begynder det i hvert fald. 

Senfølger er en klaustrofobisk thriller om personlige grænser, der gradvist udviskes. En historie om at stå i gæld, stå i lort til halsen og om at lære – skridt for skridt – at stå ved sig selv.                                                                        

Anne Mette Kirk (f. 1979), journalist og tidligere tv-vært. Debuterede i 2019 med krimien Knust, som siden blev fulgt op med Låst (2021) og Blæst (2022). I 2023 udgav hun den anmelderroste Dobbeltfejl. Bosat i København med mand og tre børn.   

Glasmanden af Anders De La Motte

Forlag: Modtryk

Udgivelsesdato: 17/5-24

Leonore Asker har fundet sig til rette i stillingen som chef for afdelingen for glemte sager og fortabte sjæle, da hun efter mange år uden kontakt hører fra sin far, Prepper-Per. Han vil have Leos hjælp – og får han ikke den, vil han udløse en katastrofe, der kan koste menneskeliv.  

Leos gamle ven, arkitekten Martin Hill, bliver hyret til at skrive historien om en erhvervsleder, der er kendt for sine skøre teorier og en privatejet ø. Rygtet går, at folk der går i land på øen, ikke slipper levende derfra. Mens Asker og Hill forsøger at løse hver sin opgave, begynder sporene at mødes, og Glasmanden træder frem fra mørket. 

GLASMANDEN er anden, selvstændige bog i serien om Leo Asker og Martin Hill. Serien foregår i grænselandet mellem Skåne, Småland og Blekinge — og mellem normalitet og vanvid. 

Drabelig stalking af Steen B.J.

Forlag: mellemgaard

Udgivelsesdato: 21/5-24

Paragraf 242. Den, der på en måde, som er egnet til at krænke en anden persons fred, systematisk og vedvarende kontakter, forfølger eller på anden måde chikanerer den pågældende, straffes for stalking med bøde eller fængsel indtil tre år. Forestil dig, at nogen, du kender særdeles godt, vil gøre uoprettelig skade på sig selv på din fødselsdag, men du kan ikke gøre noget, for du ved ikke, hvor personen befinder sig. Sådan et dilemma bliver virkelighed for Team Milton, der består af Silas, Ella, Ibsen og Milton samt deres gravide chef, Li-Mei. 

Oskar arbejder i butik, og afdelingslederen på hans arbejdsplads undrer sig meget, da han en dag ikke møder op på sit job, for han er punktlig og normalt aldrig syg. Denne udfordring bliver begyndelsen på en opklaringssag, hvor stalking rammer en kvinde med så stor kraft, at det fører til drab. Det er blot ikke indlysende, hvem der skal sigtes for drab, erfarer Team Milton. Oline lader sig lokke ud til sin datter Ellas hus og får sig noget af en overraskelse, da hun erfarer sin datters snedige plan. Li-Mei nærmer sig slutningen på sin graviditet og søger råd hos Ella om sine udfordringer med Ming. 

Dødstrekanterne af Steen B.J.

Forlag: mellemgaard

Udgivelsesdato: 17/3-24

Hvad ville du tro var sket, hvis du så en midaldrende mand ligge skudt med en 45-mm pistol liggende ved siden af på gerningsstedet, mens retsmedicineren finder et 38-mm projektil i mandens hoved? Det er lige præcis det, som Team Milton bliver præsenteret for. Men det er kun en del af en ondskab, som hverken Ella, Li-Mei, Ibsen, Silas eller den delvist pensionerede Milton har mødt før.

Team Milton har denne gang en udfordring i motorcykelmiljøet i området ved Bjerringbro, Silkeborg og det nordlige Aarhus for at finde hoved og hale på, hvad der er sket med bikeren Ulrik, der tilsyneladende skulle have skudt sig selv. Ulrik er biker, kontanthjælpsmodtager, depressiv, har rygproblemer og er afhængig af smertestillende opiater og joints, men der hviler en anden forbandelse over hans hus, som er ondsindet og ikke kan ses med det blotte øje. Forbandelsen er skjult i dødstrekanterne og lader sig først afsløre efter ihærdigt efterforskningsarbejde. 

Li-Mei formår at udfordre sin mand, Ming, i deres åbne forhold, og hun lader sig overtale til at gå på dating af sin sekretær, Ester. Endvidere får Ellas søn, Kasper, stolen sat for døren af sin mor. Oline får desuden endnu en gang skabt drama ved en familiemiddag hos Ella.          

Guds bøddel af Walther Rebernik

Forlag: Gyldendal

Udgivelsesdato: 21/5-24

Baggårdsadvokaten Jan Rose er renset for alle anklager efter de skæbnesvangre oplevelser med Satans Datter. Efter løsladelsen fra Nyborg Statsfængsel er Jan kommet på benene igen og har genoplivet sin gamle advokatvirksomhed. Men friheden bliver pludselig en skrøbelig illusion, da en række makabre filmoptagelser bliver sendt til hans gamle ven, stationsleder Flemming Jørgensen. En ukendt morder med en dæmonisk maske filmer en række rituelle drab, der synes at have en forbindelse til Flemmings fortid. Og da Flemming forsvinder sporløst, bliver Jan igen trukket ned i mørket. I et kapløb mod tiden må han navigere gennem et farligt spind af løgne, forræderi og dødbringende hemmeligheder. Men mens han graver dybere, begynder spørgsmålene at tårne sig op: Hvem kan han stole på? Har han været offer for et forræderi, der stikker dybere end nogensinde før?

Guds bøddel er andet bind i Walter Reberniks actionmættede og anmelderroste thrillerserie om den københavnske shawarma-advokat Jan Rose.

Grænseløber af Klaus Nørgaard Jørgensen

Forlag: mellemgaard

Udgivelsesdato: 21/5-24

Peter Jørgensen er 18 år og netop indkaldt til tysk krigstjeneste, da han en kold nat i 1918 krydser Kongeåen for at bringe sig i sikkerhed i Danmark. Han opdages af den danske grænsegendarm Møller, og efter en kort skudveksling lægges grunden til et helt specielt venskab.

Et venskab, der fører den unge mejerist ind i en helt anden verden som privatopdager, og sammen med Møller, der efter endt tjeneste i grænsegendarmeriet er blevet ansat ved Kriminalpolitiet, får det umage par til opgave at løse en lang række sager.

Grænseløber er det første bind i serien om ”Jørgensen – mejeristen, der endte som privatopdager” og handler om tiden fra 1918 til sensommeren 1945.

Døden i auktionshuset af E. C. Bateman

Forlag: Harper Collins

Udgivelsesdato: 23/5-24

Da Felicia Grants far falder og brækker benet, føler hun sig tvunget til at tage tilbage til sin families auktionshus i Stamford for at lede den forestående auktion. Hun lover sig selv, at det kun bliver for en kort bemærkning. Men da hammeren falder på det sidste bud, vælter liget af hendes fars forretningsrival ud det skab, der var under hammeren. Og han er blevet myrdet midt under den tætpakkede auktion!

Snart er Felicia hvirvlet ind i et mysterium, hvor alle i lokalsamfundet er under mistanke, inklusiv hende selv. Efterhånden som flere lig dukker op, og de mennesker, hun elsker, bliver truet, tager Felicia sagen i egen hånd. Men selv de mest idylliske byer har deres hemmeligheder.

Den mystiske gæst af Nita Prose

Forlag: Svane & Bilgrav

Udgivelsesdato: 23/5-24

Et nyt mysterium. En ny omgang rod. Stuepigen Molly får igen brug for sine specielle evner …

Molly Gray er nu chef for stuepigerne på Regency Grand Hotel, hvor hun stadig puffer puder, fejer gæsternes hemmeligheder op og fører hvert eneste værelse tilbage til en tilstand af perfektion.

Men da en gæst – en berømt krimiforfatter – falder død om i den store tesalon, står Molly med en usædvanlig oprydningsopgave. Og mens rygter og mistanker hvirvler rundt i hotellets korridorer, bliver det tydeligt, at der er snavs under den blanke overflade.

Molly ved, at hun har nøglen til mysteriet. Men hun ved også, at hun vil blive nødt til at tænke tilbage på fortiden, på et støvet gammelt hus og meget andet, som hun har forsøgt at glemme i så mange år.

For Molly kendte engang den døde gæst – og hans hemmeligheder …

Mikkelsdag af Claus Frimodt

Forlag: Brændpunkt

Udgivelsesdato: 27/5-24

Gitte og Mikkel lever et helt almindeligt og forudsigeligt liv i Roskilde, indtil en alvorlig forbrydelse vender op og ned på deres tilværelse.

Forbrydere har udvalgt netop dem som redskab til at score millioner af kroner. I jagten på den økonomiske gevinst holder de kriminelle sig ikke tilbage for hverken vold eller mord, og i sidste ende er det kun pengene, der tæller.

Politiet er på bar bund, selvom store styrker sættes ind for at fange forbryderne.

Der er flere tabere end vindere.

Den tavse fugl af Mohlin & Nyström

Forlag: People´s

Udgivelsesdato: 27/5-24

Tredje bind i serien om John Adderley skildrer et samfund fuld af fortielser, nag og bristede drømme.

Det vækker stor opstandelse, da en knoglestump bliver fundet i en fuglerede i den värmlandske by Grums. Tredive år tidligere forsvandt det tiårige tvillingepar Jens og Jonas Brodin nemlig under mystiske omstændigheder fra en legeplads i byen. Spekulationerne blusser op i det lille samfund: Stammer knoglen fra en af drengene? Og hvorfor dukker den op netop nu?

Da en fraflytter pludselig vender hjem efter mange år i udlandet, begynder en ubehagelig stemning tilmed at sprede sig i nabolaget, og spændingerne mellem de forbitrede indbyggere bliver gradvist sværere at undertrykke. En konfrontation er uundgåelig.

Den tidligere FBI-agent John Adderley, nu politimand i Karlstad, får til opgave at genoptage den henlagte sag. Men han føler sig splittet: Under den krævende drabsefterforskning skal Adderley også tage sig af sin niårige, forældreløse niece, og det sætter ham under hårdt pres.

Af skam af Lina Areklew

Forlag: Memoris

Udgivelsesdato: 28/5-24

En afhugget hånd bliver fundet i en gammel, nedlagt mine.

Kort efter bliver en 98-årig mand bestialsk myrdet. 

Politiefterforskeren Sofia Hjortén får til opgave at undersøge, om sagerne har forbindelse til en kvinde, som forsvandt for 60 år siden.

Kilderne i Samburu af Bo Jensen

Forlag: Brændpunkt

Udgivelsesdato: 30/5-24

Selv om tiden næsten stod stille, mens den store trækugle for enden af køllen bevægede sig i en lang bue ned mod hans tinding, var han ude af stand til at foretage sig noget.

Den unge diplomat Rasmus Hjort nyder tilværelsen som ambassadesekretær i Kenya. En rutineopgave i Samburu inddrager ham i en mordsag, hvor fordomme, løgne og bekvemmelighed dækker over sandheden. Politiet løser tilsyneladende sagen, og Rasmus er snart optaget af andre udfordringer.

Men da en gammel ven nogle år senere opsøger ham, må han revurdere konklusionen og sin egen rolle. Han må tage tilbage til kilderne i Samburu, hvor han sammen med den pensionerede politimand Kioko Mutumo finder nye oplysninger og yderligere spørgsmål. Det fører ham ind i en verden af vold, bedrag og terror og gør det vanskeligt at fortsætte et liv som nybagt familiefar.

Det bliver en fortælling om ansvar, pligt og tvivl.

Fremmed af Julie Hastrup

Forlag: Politikens forlag

Udgivelsesdato: 30/5-24

Fremmed er tiende selvstændige bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm – en nervepirrende krimi om tilhørsforhold og identitet, og om hemmeligheder så dybe, at mord kan synes eneste udvej.

Den danske billedkunstner Estrid Mørk findes hængt i sit hjem på Isle of Skye, og det lokale politi fastslår, at hun har begået selvmord.

Ramt af sorg over sin mors død rejser hendes unge datter Lea til den skotske ø for at bringe orden i morens efterladte ejendele og få solgt huset, Oona’s Place. Lea har svært ved at finde ro, føler sig iagttaget og utryg i den rå og vilde natur, og hun kæmper med at forstå hvorfor moren, der oplevede stor succes med sine landskabsmalerier, skulle tage livet af sig i det hus, hun har talt så begejstret om. Da Lea tilfældigt finder et trusselsbrev sendt til moren, opsøger hun Rebekka Holm, som hun har mødt i flyet på vej mod Skotland.

Rebekka er sendt på tvungen orlov af Politigårdens nye drabschef, og får en stærk mistanke om, at det lokale politi har lukket sagen for hurtigt, og at Estrid sandsynligvis er offer for en forbrydelse. For hvem er den gådefulde mand, der dukker op ved Oona’s Place uden at give sig til kende overfor Lea? Og hvorfor påstår øens beboere, at der hviler en forbandelse over det lille afsidesliggende stenhus? Rebekka Holm kaster sig over sagen, der måske trækker tråde tilbage til et ungt pars død på øen mere end tredive år tidligere.

Begravet på marsken af Joy Ellis

Forlag: Alpha

Udgivelsesdato: 30/5-24

Et skelet dukker op på kirkegården, men det stammer ikke fra en officiel begravelse. Offeret blev myrdet for mange år siden. Samtidig er kriminalkommissær Nikki Galena og hendes folk ved at efterforske et brutalt mord på den lokale forretningskvinde Madeline Prospero. Hun var medlem af en eksklusiv og hemmelig loge ved navn The Briar Patch. Politifolkene har ingen mistænkte, og ingen fortæller dem sandheden.

Det begravede skelet fører dem imidlertid til landsbyen Quintin Eudyke, et sted med en dyster fortid. Sidst i halvfjerdserne blev den lille landsbybefolkning rystet af en bølge af vold og overgreb. Da flere kvinder fra The Briar Patch trues, må Nikki løbe stærkere end nogensinde for at forhindre flere mord.

Begravet på marsken er syvende bind i Nikki Galena-serien, der foregår i den fiktive by Greenborough i området The Fens nord for Cambridge, et stort, fladt marskområde, kendt for sine hyggelige småbyer, hvor alle kender alle, og for den tætte tåge, der har pludselig kan lægge sig over landskabet.

Et spil for tabere af Rune Nøhr

Forlag: Brændpunkt

Udgivelsesdato: 31/5-24

I Byen findes ingen vindere – kun folk, der spiller for at tabe.

Dørmanden Bull har brugt det meste af sit liv på at flygte ud af Byens skygger. Men da hans kone Laura bliver voldtaget og ender i koma, tvinges Bull til at konfrontere både sine indre og ydre dæmoner i jagten på gerningsmanden.

Overgrebet på Laura viser sig nemlig at have rødder dybt ned i Byens betændte årer, hvor alle har en skjult agenda, og det eneste man kan stole på er, at man ikke kan stole på nogen.

For i Byen spiller alle et spil, og inden længe indser Bull, at prisen for at spille med er med livet som indsats.

Et spil for tabere er en hyldest til de amerikanske, hårdkogte detektivfortællinger. En højintens page-turner krydret med masser af action og moderne tematikker om køn, familie og magt.