fbpx

Kommende krimier i april

marts 25, 2024

Her får du, kære læser, en oversigt over de krimier og spændingsromaner, der udkommer i april måned.

Vi tager forbehold for ændringer.

God læselyst 🙂


Døde øjne af Matt Brolly

Forlag: SAGA Egmont

Udkommer d. 1. april

Kriminalkommisær Michael Lambert troede, at han havde afsluttet sin sidste sag, men da han hører om et særligt bestialsk mord, ved han, at der ikke er tale om nogen almindelig morder. Offerets øjne er fjernet og i brystet på liget er skåret en latinsk inskription – et visitkort der passer på den morder, der slog til tæt ved Michael for femogtyve år siden. Nu genåbnes den gamle sag, og Michael er fast besluttet på at bruge sin insiderviden til at sørge for, at morderen endelig fanges. Men efterhånden som ligene begynder at hobe sig op, indser Michael, at hans egne forbindelser til ofrene kunne tyde på, at han selv er den næste på morderens liste …

“Døde øjne” er Matt Brollys første krimi.

Uden vidner af Elizabeth George

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Udkommer d. 1. april

En massemorder er på spil i London. Ofrene er unge drenge, og da flere af dem er af udenlandsk herkomst, hævder både offentligheden, religiøse og politiske ledere samt ikke mindst pressen, at politiets langsommelighed i opklaringen af mordene er udtryk for grov racisme. Thomas Lynley bliver sat på sagen, men da han forsøger at få Barbara Havers genindsat i den rang, hun tidligere har haft, og han desuden selv vil bestemme, hvordan efterforskningen skal føres, møder han alvorlig modstand hos den øverste ledelse i New Scotland Yard. Der sker flere bestialske mord, og konflikterne i gruppen tager til, mens kravet fra offentligheden om en hurtig og effektiv løsning bliver mere og mere massivt. Inspector Lynley-serien er den amerikanske krimistjerne Elizabeth Georges mest kendte bøger. Sammen med sin klodsede og irriterende, men glimtvis geniale assistent, Barbara Havers, opklarer den aristokratiske kriminalkommissær, Thomas Lynley, mordsager i London. De første 11 bind i serien blev filmatiseret af BBC i perioden 2001-2007.

Den amerikanske krimiforfatter Elisabeth George (1949) debuterede i 1988 med “En fars begær”, som vandt en Agatha Award. Georges bedst kendte titler er krimi-nyklassikerne om kriminalkommissær Thomas Lynley.

Heksejagt i Whitby af Helen Cox

Forlag: Zara

Udkommer d. 2. april

ENDNU ET GLÆDELIGT GENSYN MED KITT HARTLEY – BIBLIOTEKAR OG DETEKTIV
En seriemorder er løs i Yorkshire og har krævet tre ofre på tre måneder. Elleve dage før hvert mord er et stort lilla V malet på hoveddøren til ofrets hus. De dræbte, som alle har en tilknytning til det okkulte, bliver fundet med to røde mærker på halsen og et glas aftappet blod.
Da Ruby Barnett en aften kommer hjem og finder et stort lilla V på sin hoveddør, bliver det klart, at hun er tiltænkt rollen som næste offer for den såkaldte Vampyrmorder. Privatdetektiverne Kitt Hartley og Grace Edwards har blot elleve dage til at løse mysteriet og redde Rubys liv. Uret tikker …
Heksejagt i Whitby er femte bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. Kitt Hartley-serien byder læsere på spænding, humor, skæve personligheder og ikke mindst kærlighed.

Skylden man bærer af Hjorth & Rosenfeldt

Forlag: Hr. Ferdinand

Udkommer d. 2. april

Eksperterne i specialenheden Rejseholdet er i dyb krise, efter en af kollegaerne er blevet afsløret som seriemorder. Da en kvinde findes myrdet på en grisefarm uden for Västerås, peger alle spor i retning af, at forbrydelsen er blevet begået med en særlig person i tankerne: Sebastian Bergman.
Efter i årevis at have hjulpet Rejseholdet med at løse kriminalsager, er Sebastian i øjeblikket persona non grata, og hans tilbagevenden til Rejseholdet kan enten blive hans redning eller undergang. Samtidig bliver en af Sebastians tidligere klienter fundet død. Klienten mistede et barn under tsunamien i 2004, men hele familien og dén jul for snart tyve år siden er omgærdet af mystik. Spørgsmålene er mange, og kun datteren Cathy kan svare på dem.


Skylden man bærer er ottende bind i Hjorth & Rosenfeldts krimiserie om kriminalpsykolog Sebastian Bergman og Rejseholdets team.

1989 af Val McDermid

Forlag: North Audio Publishing

Udkommer d. 2. april

1989. Verden er på randen af en revolution, og journalisten Allie Burns er tilbage. Ældre og måske lidt klogere, leder hun nu nyhedsafdelingen på The Sunday Globe i Glasgow. Hun er ikke længere graverjournalist, men nyhedsredaktør og stadig skrækslagen for at ende i rendestenen sammen med de brutale britiske tabloidmedier. Og hun får travlt. Året begynder med en mindegudstjeneste for ofrene fra Lockerbie-bombningen, og Allie har knap nok leveret den historie, før hun falder over en chokerende historie om aids-patienter. Den avisverden hun opererer i er under stærk forandring, og den kolde krig præger tiden. Da et mord sker, bliver Allie tvunget til at sætte spørgsmålstegn ved flere af sine gamle overbevisninger.
1989 er anden bog i en planlagt serie på fem bind om Allie Burns. Vi følger hende fra 1979 og frem gennem fem årtier, på rejsen fra ung journalist til garvet ekspert, gennem mordsager og op- og nedture i karrieren, med Storbritanniens historie som medrivende bagtæppe. Allie Burns er baseret på Val McDermids egne erfaringer som ung journalist i 1970’ernes Glasgow.

Kirurgen af Ida Hegazi Høyer

Forlag: Straarup & Co.

Udkommer d. 4. april

Den talentfulde kirurg Henrik Wold har bygget sit liv op omkring job og karriere og går nu efter at blive afdelingens ledende overlæge. Livet er nemt nok for Henrik – han bor i en lækker lejlighed med designerbadekar, har en kæreste, som forguder ham, og er fuld af selvtillid på operationsstuen. Men da en patient udvikler uforklarlige komplikationer efter et rutineindgreb, oplever han for første gang i sit professionelle liv en snert af usikkerhed, og presset stiger, både på arbejdet og derhjemme.

Hvad sker der, når facaden begynder at krakelere? Hvornår glider kirurgens pragmatiske kynisme over i det destruktive? Og hvor meget er et menneskeliv egentlig værd?

Med suveræn sans for menneskelig psykologi, og med et umiskendeligt blik for det komiske tager Ida Hegazi Høyer os med på en to uger lang deroute i Henrik Wolds liv i det, som må siges at være en anderledes lægeroman. 

Spørg efter Jane af Heather Marshall

Forlag: Gads Forlag

Udkommer d. 5. april

En hjerteskærende og uforglemmeligroman om moderskab, kærlighed og kampen for retten til at bestemme over sin egen krop.

2017. Antikvitetshandleren Angela finder et brev med en rystende afsløring i en bunkegamle breve, og hun beslutter sig for at finde brevets modtager. Hendes søgen leder hende på sporet af en gruppe modige kvinder, deri 1970’erne og 1980’erne drev et hemmeligtillegalt abortnetværk, der kun var kendt under sit kodenavn, Jane.

1971. Lægen Evelyn blev som teenager sendt til et hjem for ”faldne kvinder”, hvor hun blev tvunget til at bortadoptere sin baby, og det hjemsøger hende stadig som voksen. På trods af faren for at komme i fængsel slutter hun sig til Jane-netværket for at give andre kvinder den mulighed, hun aldrig selv fik.

1980. Tyveårige Nancy har for nylig opdaget en chokerende hemmelighed, som får hende til at tvivle på alt, hun troede, hun vidste om sin familie. Da hun bliver gravid ved et uheld, opsøger hun ”Jane” og bliver siden en del af netværket sammen med Evelyn. Men hun kan ikke slippe fra de løgne, som stadig forfølger hende …

Lænker af Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Forlag: Modtryk

Udkommer d. 5. april

Da Alexander Blix bliver løsladt fra fængslet, har han mistet alt. Hans datter er død, og karrieren som efterforskningsleder i politiet er forbi. Netop som han kæmper med at etablere en ny hverdag, bliver han ringet op af en ukendt person, der påstår at være gerningsmanden i en sag, som Blix aldrig opklarede. Og da Blix’ fingeraftryk bliver fundet på et gerningssted, frygter han, at fortiden er ved at indhente ham.

Den nu arbejdsløse journalist Emma Ramm bliver kontaktet af en ung pige, hvis stedfar er varetægtsfængslet, mistænkt for drab. Problemet er, at der ikke findes noget lig. Emma vil forsøge at bevise mandens uskyld.

LÆNKER er en krimi om de sår, vi bærer med os i livet, og hvordan vi vælger at hele dem.

Jeg lukker øjnene og beder af Alex Ahndoril

Forlag: Gutkind

Udkommer d. 9. april

Andet bind af puslespilskrimier i den nye serie, Nøgleserien, fra forfatterduoen bag Lars Kepler.

Skuespillerinden Bianca Salos forlovede har begået selvmord umiddelbart før en stor teaterpremiere. Efter kun få forestillinger brød Bianca sammen på scenen, og forestillingen blev aflyst.

Tre år senere skal stykket genopføres, og Bianca opdager, at hun har en stalker: hendes døde forlovede. Mens privatdetektiv Julia Stark undersøger de uforklarlige omstændigheder, slipper nogen forbi teatrets sikkerhedskontrol og ind i Biancas garderobe. Stalkeren har overskredet den sidste grænse.

Falske spor af Jeffrey Archer

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udkommer d. 9. april

For at sikre det engelske herresæde Wentworth, der har været i slægtens besiddelse i generationer, tvinges Lady Victoria Wentworth til at afhænde et af familiens klenodier, et verdensberømt og uvurderligt Van Gogh-maleri. Køberen er Bryce Fenston, manden bag en lyssky bankvirksomhed med kontorer i Twin Towers i New York. Men da Victoria myrdes i sit hjem natten til 11. september 2001, forsvinder maleriet sporløst. 


Anna Petrescu, der arbejder som kunstekspert for Fenston, befinder sig i North Tower, da det første fly rammer. Hun formodes død. Under dække af denne status kæmper hun for at afsløre sin arbejdsgivers dobbeltspil og for at finde maleriet. Men hendes modstander er nådesløs, og kampen bringer hende verden rundt på en krævende og farlig mission. 

Frygtløs af M. W. Craven

Forlag: Jentas

Udkommer d. 10. april

Hvad er en frygtløs mand faktisk i stand til? Det finder de snart ud af … på den hårde måde.  Ben Koenig var engang chef for en specialgruppe under US Marshals. Hans gruppe jagtede de slemme fyre – de virkelig slemme fyre. Han var i stand til at finde hvem som helst. Og så en dag forsvandt Koenig selv.  Nu har Koenig været på flugt i seks år. Og pludselig dukker hans ansigt op på hver eneste tv-skærm i USA, så han er nødt til at komme op til overfladen. En kvinde er forsvundet, og hendes far vil gøre hvad som helst for at finde hende. Han vil have Koenig til at finde ud af, hvad der er sket – koste, hvad det koste vil.  Sporet fører Koenig til en lille by midt i den brændende varme Chihuahua-ørken. Her støder han på nogle personer, der vil gøre alt for at værne om deres hemmelighed. Men Koenig har sin egen hemmelighed; en helt særlig lidelse, der gør ham ude af stand til at føle frygt.  Nu er Koenig i hælene på dem. Og de har al mulig grund til at være bange.

Hug af Martin Jensen

Forlag: Klim

Udkommer d. 11. april

En død mand bliver fundet ved et jernbanespor i Polen. Det viser sig at være en sag, der trækker tråde tilbage i den europæiske historie, og som peger direkte ind i konflikten mellem Ukraine og Rusland.
Både tyske og engelske agenter melder sig på banen, og det bliver Karnas opgave at holde styr på tropperne. Bogstaveligt talt. Hun må finde sin plads i tilværelsen både som leder, som agent, som handicappet og ikke mindst i forhold til kærligheden.
MArtin Jensen leverer på en gang en sansemættet thriller, men underholdende historieformidling. Med udgangspunkt i Hårby på Fyn, giver bogen en forståelse for det storpolitiske magtspil, der finder sted blandt de europæiske nationer lige nu.

 
Tredje selvstændige bind i serien om efterretningstjenesten Ringen.

Sidste omgang af Palle Schmidt

Forlag: Avanti

Udkommer d. 12. april

Hauge er sluppet ud af det kriminelle miljø og arbejder som bartender på et brunt værtshus på Vesterbro. Da en stamkunde bliver myrdet og en forkert mand fængslet for det, vækkes det slumrende instinkt hos den gamle pitbull. Hauge begynder at følge sporene, der leder ham gennem det københavnske jetset og teatermiljø.

SIDSTE OMGANG er femte og sidste bind i serien om Hauge. Bøgerne kan læses selvstændigt.

Dødens nat af Gunnar Staalesen

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udkommer d. 17. april

Privatdetektiven Varg Veum støder på adskillige mystiske dødsfald, da han følger en savnet mands spor til den norske bygd Solvik. En by, der styres af to indflydelsesrige familier, som kæmper om magten over det indbringende lakseopdræt – en kamp, der har splittet det lille samfund i to og sat indbyggerne op imod hinanden. Varg Veum opdager hurtigt, at Solvik gemmer på adskillige hemmeligheder, som ingen ønsker skal se dagens lys. Men det stopper ikke privatdetektiven. Spørgsmålet er, hvor mange der må dø, før Veum når frem til gådens løsning.

Dødens net er bog nummer tyve i Gunnar Staalesens populære og filmatiserede serie om privatdetektiven Varg Veum. 

Under mørkets dække af Valentina de Rienzo

Forlag: mellemgaard

Udkommer d. 18. april

Sognepræsten Don Leonardo Abba er blevet fundet dræbt i tårnet på et gammelt kloster. Et oktagram – en ottetakket stjerne – var ridset ind i ligets bryst, og der var malet sataniske symboler på væggen med hans blod. Der er kun ét vidne: klosterets rengøringsdame, der på mirakuløs vis er i live, men hvis erindringer om begivenheden er sparsomme og fulde af huller. Politiets hold fra Afdelingen for voldsforbrydelser under kommando af kaptajn Luca Sinatti i samarbejde med løjtnant Raul Ferrini samarbejder med anklagemyndigheden om opklaring af mordet. Hvem kan stå bag noget så brutalt? Det er en, der vil kunne dræbe igen, og en, der vil være svær at finde. Og måske også svær at stoppe.         

Behovet for at dræbe af Valentina Di Rienzo

Forlag: mellemgaard

Udkommer d. 18. april

Laura Whinckley, en amerikansk ægyptolog med en doktorgrad i ægyptologi fra universitetet i Cairo, er blevet udvalgt til at bistå vicesekretæren i Det Ægyptiske Råd for Antikviteter, Omar Rashid, under udgravningen af en mastaba i Giza. I kølvandet på fundet af en koptisk papyrus begynder en serie af internationale komplotter, som rammer Rashid og Laura personligt, og det bringer dem til at undersøge et af de største mysterier omkring det centrale i den kristne tro. Mellem sandet på sletten i Giza og ruinerne af det antikke kejserlige Milano udvikler der sig en historie, der ryster den arkæologiske verden og blander en søgen efter sandheden med ønsker om personlig hæder. De snørklede stier, der skal følges for at afsløre falskneriet, er smertefulde og fyldt med farer.  

De dødsdømtes kamp af Steen B.J.

Forlag: mellemgaard

Udkommer d. 18. april

Hvad ville du gøre, hvis din forlovede pludselig forsvinder på en køretur og efterlader sin bil stående efterladt ved vejkanten? Det er det spørgsmål, som manden Mark stilles over for. Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei, Silas, Ibsen og deres chef, Milton, undrer sig også. For hvorfor forsvinder en kvinde pludselig? Ligger der en forbrydelse bag, eller hvad er der på spil? Hvem har et motiv til at stå bag denne kvindes pludselige forsvinden, og mon kvinden selv har valgt at gøre sig usynlig, eller er hun blevet dræbt?

Efterforskningen tager en uventet drejning, da et vidne henvender sig med noget, hun har oplevet, som kan være en vigtig ledetråd. Nogle motiver må derfor udelukkes, og andre tager en uhyggelig form, som i den grad er skræmmende og får vidtrækkende konsekvenser. De dødsdømte må kæmpe en kamp for at overleve, og det altoverskyggende spørgsmål er, hvem der først taber kampen.

Li-Mei har truffet nogle svære valg på hjemmefronten. Disse valg rammer hende nærmest som en boomerang, og det kræver styrke og mod at stå ved de svære valg, når hun tvinges til refleksion over egne valg.

Tågedød af Nina Ohlandt

Forlag: mellemgaard

Udkommer d. 18. april

En grå novemberdag i Nordfrisland. Chefkommissær John Benthien fra kriminalpolitiet i Flensborg arbejder på en bizar sag: I nærheden af Niebüll er en mand blevet bundet til skinnerne og kørt over af toget. Kort tid efter modtager politiet et billede af offeret, hvorpå ordet SKYLDIG er skrevet. Benthien formoder, det drejer sig om en hævnakt. Efterforskningen fører ham til et excentrisk kunstnersamfund på øen Föhr. Der slår morderen til igen. Hvem står bag mordene? Er det en af kunstnerne? Benthien har også private sorger: Der ser ud til at være et spøgelse på færde i hans hus på Sylt … 

Tågedød er tredje bind i serien om chefkommissær John Benthien.    

 

Mord og Ståhej af Tom Oxager

Forlag: mellemgaard

Udkommer d. 18. april

Sæby er stadig et paradis for turister og folk fra alle ender af landet. Trods en vestlig bydel med konkurrerende levnedsmiddelbutikker, er der stadig liv omkring torvet i midtbyen, hvor Duftende Doris er formand for handelsforeningen og sørger for adspredelse i sommermånederne. Havnen har med Nyhavn fået en praktisk og imponerende udvidelse, der tiltrækker sejlende turister og mange ihærdige lystfiskere. En isvinter får en masse både på land. De afløser en ellers stigende flok af berejste campere, der også har nydt at se solen stå op over ænder og måger i øst. I skonnerthavnen håber man på besøg af kongeskibet.    

Den morderiske macaron af Ana T. Drew

Forlag: Straarup&Co.

Udkommer d. 22. april

Da en mand falder død om i Julie Cavallos konditori, bliver den nyskilte kvinde chokeret. Normalt kan hun bage sig ud af det meste, men ikke denne gang. Selv om betjentene ved Beldoc Gendarmerie afskriver Maurice Sauves død som et hjertestop, har Julie en mistanke om, at Maurice er blevet forgiftet, og at der ligger mere bag hans død. 

Hvad skal Julie gøre? Hun er selvfølgelig ligeglad med risikoen, og derfor går hun i gang med at efterforske Maurices død. Med sig har hun sin excentriske bedstemor, sarkastiske søster og nørdede souschef. Men det viser sig at blive sværere end først antaget for amatørdetektiverne, da der ikke er nogen beviser eller spor … og snart heller ikke nogen krop. Kan en konditor i en lille by løse den perfekte forbrydelse? 

Den morderiske macaron er første bog i serien om privatdetektiven Julie Cavallo. En ægte hyggekrimi med tvist og humor sat i et fransk landskab med lavendelmarker, duften af friskbagt brød og mord.

Sidste hus på Needless Street af Catriona Ward

Forlag: SCREAMING BOOKS

Udkommer d. 26. april

SIDSTE HUS PÅ NEEDLESS STREET af Catriona Ward er helt igennem original, dybt foruroligende og hundrede procent hjerteskærende. Det er psykologisk horror, når det er allerbedst.   

I et tilskoddet hus på en blind vej i udkanten af de vilde Washington-skove bor en familie på tre. En teenagepige, der ikke længere må gå udenfor. En mand, der drikker alene foran sit tv og forsøger at ignorere hullerne i hukommelsen. Og en huskat, der elsker at tage lange lure og læse i Bibelen. En ubeskrivelig og grufuld hemmelighed binder dem sammen, men da en ny nabo flytter ind ved siden af, kan det, der ligger så dybt begravet ude blandt birketræerne, komme tilbage og hjemsøge dem alle.   

Da hun var god af Michael Robotham

Forlag: Zara

Udkommer d. 29. april

En pige holdt skjult i et hemmeligtrum.
Stilhed er det eneste, der vil redde hende. 

Hun har hemmeligheder

I kølvandet på et brutalt mord for seks år siden blev Evie Cormac fundet i et hemmeligt rum. Hun nægter at fortælle noget om sin fortid, eller hvad der skete med hende, fordi hun frygter, at enhver, der ved det, vil blive dræbt – og at sandheden ikke vil sætte hende fri, men også få hende slået ihjel.

Han har brug for svar
Retspsykolog Cyrus Haven ignorerer Evies advarsler og begynder at grave i hendes fortid, kun for at stikke hånden i en hvepserede af korrupte, magtfulde og meget indflydelsesrige mennesker, som har ventet på at finde Evie – det sidste vidne til deres forbrydelser.

Projektet af Lee Child

Forlag: Jentas

Udkommer d. 30. april

En række mystiske dødsfald. En længe hemmeligholdt mission. En ung militærpolitibetjent, der intet har at tabe.

1992. På tværs af USA dukker ligene af retskafne, respektable borgere op. Disse dødsfald kunne være ulykker, og der lader ikke til at være nogen sammenhæng mellem dem – indtil et dødbringende fald fra et vindue tiltrækker uventet opmærksomhed.

Opmærksomheden kommer fra forsvarsministeren. Lige pludselig vil han have en tværinstitutionel indsatsgruppe til at undersøge dødsfaldene, og han vil have Jack Reacher til at repræsentere hæren. Hvis Reacher opnår resultater: godt. Hvis ikke: så er han en belejlig syndebuk. 

Men kontorpolitik er ikke noget for Reacher. Tre spørgsmål dukker hurtigt op hos ham: Hvem er med ham? Hvem er mod ham? Og vil den retfærdighed, han skal sikre, sker fyldest være den officielle slags … eller hans egen?