fbpx

Elly Griffiths åbningstale til Krimimessen 2024. Se videoen her!

marts 20, 2024

Det var en kæmpe ære og fornøjelse at kunne meddele, at den britiske succesforfatter Elly Griffiths havde takket ja til at holde årets åbningstale.

Elly er kendt for blandt andet den elskede serie om arkæologen Ruth Galloway, og hun var på Krimimessen første gang i 2018, hvor første bind i serien “Pigen under jorden” udkom på dansk. I år er hun på messen aktuel med 14. bind på dansk – “Det låste rum”, som udkom op til messeweekenden.

Udover at holde åbningstalen var Elly Griffiths også på scenen til flere interviews, en samtale med Stefan Ahnhem samt et kig i “krimikrystalkuglen” med Lone Theils.

Åbningstalen til Krimimessen 2024 blev afholdt i Magasinet lørdag d. 16. marts kl. 10.00.

Om Elly Griffiths

Elly Griffiths er forfatter til den populære krimiserie om den elskelige arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway, der hjælper den bryske kriminalkommissær Harry Nelson med at opklare makabre mordsager i det vindblæste Norfolk. Den prisbelønnede bestsellerserie om Ruth Galloway er blevet et kæmpe hit blandt læserne, og Elly Griffiths har endda også formået at få en fanskare blandt danske krimiforfattere. Lone Theils og Katrine Engberg har rost Griffiths for hendes humor, vid, gru og overbevisende karakterer, og Griffiths har ved flere lejligheder optrådt sammen med Sara Blædel, blandt andet på Krimimessen i Horsens.

Griffiths er kendt for sin grundige research i forbindelse med Ruth Galloway-bøgerne, og hun lægger stor vægt på, at alle historiske begivenheder er korrekte. Men det er især hendes enestående evne til at skabe spænding og uforglemmelige karakterer, der har gjort hende til en af Englands mest elskede krimiforfattere.

Navnet Elly Griffiths er egentlig et pseudonym for forfatterens borgerlige navn, Domenica de Rosa. Pseudonymet opstod i forbindelse med den første bog i Ruth Galloway-serien, Pigen under jorden, hvor hendes agent mente, at hun havde brug for et rigtigt krimiforfatternavn. Navnet Elly Griffiths blev således startskuddet på en succesfuld karriere som anerkendt krimiforfatter.

Elly Griffiths skriver også spændende mordgåder for børn og har på dansk udgivet detektivserien Mit navn er Justice for de 9 til 12-årige. Desuden udgiver hun under sit borgerlige navn, Domenica de Rosa, skønne feel good-romaner fulde af romantik og drama, der foregår under sydlige himmelstrøg.

Elly Griffiths bøger udkommer på Gads forlag. Ovenstående tekst er fra forlagets hjemmeside, https://gad.dk/.

Foto: Willy Wegner (billedet er fra da Elly besøgte Krimimessen i 2019)