fbpx

10 ting du ikke vidste om Arne Dahl

marts 1, 2024

Vi kender karaktererne i vores favoritkrimier. Vi bilder os også til tider ind, at vi kender vores favoritforfattere.

Men, hvor godt kender vi dem egentlig? Vi har spurgt Arne Dahl om han ville dele en håndfuld “hemmeligheder” med os.

Her kommer 10 ting du (formentlig) ikke vidste om Arne Dahl.

  1. Jeg er mere eller mindre vokset op med et par slalomski på fødderne og har gennem årene ofte besøgt skisportssteder rundt om i Europa, gerne med mange sorte pister.
  2. Af uvis årsag begyndte jeg at skrive historier allerede som 10-årig, og oppe på loftet derhjemme ligger der mindst ti ”bøger”, skrevet i alderen 12-15. De bør ikke udgives.
  3. Musikken har fulgt mig gennem livet. Jeg spillede trombone som barn, men hadede disciplinen, og sad i stedet og fingererede med et gammelt klaver og en endnu ældre guitar. Det er fortsat min vigtigste terapi – men det kommer aldrig nogensinde til at nå offentlighedens ører.
  4. Jeg aftjente min værnepligt i flåden og tjenstgjorde som 19-årig på et fartøj, der sejlede gennem kraftige oktoberstorme fra Stockholm til København og tilbage. Det var en flere uger lang nærdødsoplevelse.
  5. Jeg elsker rigtig madlavning og hævder at lave fuldkomne pastaretter. Eller næsten.
  6. Jeg skrev en hel bog på en lille ø i Thailand, da jeg blev 50. Da jeg var i gang med det sidste kapitel, stod en lokal pludselig foran mig med en gigantisk blomsterbuket. Jeg tog imod og så til min store forbløffelse, at den var fra mit danske forlag, Modtryk.
  7. Jeg er blevet gift en gang i Firenze og en gang i Melbourne. Tredje gang bliver formentlig i Athen …
  8. Jeg er i gang med at forsøge at lære græsk. Det er et sanseløst svært sprog, der ikke er beslægtet med nogen andre.
  9. Jeg påbegynder gerne mine bøger i Sydeuropa. Jeg elsker at være udendøre, når jeg tager de første, snublende skridt med en ny bog. I kontakt med verdensaltet 😊 Faktum er, at jeg sidder i Spanien, mens jeg skriver dette. Og ælter bog to i den nye Nova-serie frem.
  10. Jeg har skrevet en ”hemmelig” bog sammen med en anden forfatter, som snart når den ydre verden …