fbpx

Kommende krimier – februar

januar 24, 2024

I dette indlæg får du en oversigt over, hvilke krimier der udkommer i februar måned. Vi tager forbehold for ændringer.

God læselyst! 🙂


Kvinden Der Kom Med Kage af Steen Langstrup

Udgivelsesdato: 1/2-24

Forlag: 2 Feet Entertainment

Drama-noir under en skyfri himmel.  

“Min mor tog sit eget liv, da jeg var 19. Jeg vil gerne forstå hvorfor. Jeg har hendes billede her.” 

“Hvordan fandt du mig?” 

Steen Langstrup er tilbage efter fem års romanpause med dette fortættede kammerspil om ansvar, forståelse, kærlighed, sorg og hævn. Et drama mellem to kvinder, der mødes en sommerdag i 1970 og både krydser klinger og rækker ud mod hinanden på tværs af generationer, samfundsklasser og død.  

“Har du bagt kage?” 

“Min mors opskrift. Hun elskede at bage, lavede sine egne opskrifter. Jeg tror ikke, jeg har så meget til fælles med hende andet end udseendet, men jeg elsker også at bage.”  

Et nuanceret portræt af to kvinder, der begge har måttet bøde for andre menneskers synder helt fra barnsben og stadig gør det. To sammenbundne skæbner i et spil om at rejse sig igen og om retten til at dræbe … 

“Det var det eneste, der betød noget for mig. Jeg ville have hævn. Alt andet var ligegyldigt. Hvad der skete, når jeg havde fået min hævn, interesserede mig ikke. Åh jo, jeg drømte om hævn. Jeg glædede mig til hævn.” 

“Fik du den?” 

“…” 

“Fik du din hævn?” 

 Og om at leve med det bagefter.

Skaberværk af Tine Gudrun

Udgivelsesdato: 5/2-24

Forlag: Grønningen1

HVOR LANGT VIL DU GÅ FOR SELV AT VÆLGE DIN FAMILIE? 

Et homoseksuelt ægtepar bliver fundet dræbt i deres pragtvilla på grænsen til Frederiksberg Have. Ægteparret efterlader sig en lille søn, som kun har en pårørende tilbage, sin gamle morfar i Thy. 

Politikommissær Lasse Busk og politiassistent Silke Løve sætter alt ind på at finde morderen, men da ægteparret viser sig kun at være de første i rækken af ofre blandt velhavere i Hovedstadsområdet, hober motiverne sig op. Alle prøver at fastholde det billede, de har skabt af sig selv, trængt af hemmeligheder, der pibler op til overfladen, og ven- og fjendskaber, der vikler sig ind i hinanden. 

Mens efterforskningen spidser til, kæmper Lasse og Silke med deres private udfordringer og en trængt justitsminister, der presser de to efterforskere til det yderste. 

SKABERVÆRK er en fortælling om livslængsler og venskabspagter, der kommer med en høj pris. 

SKABERVÆRK er andet uafhængige bind i Tine Gudruns roste Busk- og Løveserie.

Skygge Og Lys af Anne Stern

Udgivelsesdato: 6/2-24

Forlag: Alpha Forlag

BERLIN, 1922. Hulda Gold lever og ånder for sit job som jordemoder i Berlin og kæmper for byens fattige og undertryktekvinder. I et af storbyens mest berygtede slumkvarterermøder hun den højgravide Lilo, der er dybt fortvivlet. Lilos nabo er blevet fundet død i den nærtliggende Landwehrkanal, og det slås hen som selvmord eller en tragisk ulykke. Det tvivler den unge kvinde dog på, at det er – og det viser sig, at hun ikke er alene om den mistanke. 

Kriminalkommissær Karl North interesserer sig også for sagen, men han har brug for Huldas hjælp. Folk, der bor i byens skyggeside, taler nemlig meget nødigt med politiet, og Hulda blivertrukket dybere og dybere ind i sagen. 

SKYGGE OG LYS er første bog om jordemoderen Hulda Gold, en historisk krimiserie, der foregår i 1920’ernes farverige, fattige og dekadente Berlin.

Roman Om En Forbrydelse af Helge Bille

Udgivelsesdato: 7/2-24

Forlag: Gutkind

Under arbejdet med at renovere sin lejlighed finder Helge Bille syv dele af en tysk militærpistol pakket ind i syv sider af en Berlingske Tidende fra 30. december 1949. 

Navnet Helge Bille har han overtaget fra det dørskilt, der hang på hoveddøren, da han flyttede ind. Men hvem var Helge Bille, hvem er Helge Bille? Var han frihedskæmper? Eller værnemager? En historie knytter sig til pistolen, men hvilken? Spor og motiver væver sig sammen og fortoner sig i det uvisse, mens der langsomt tegner sig en mulig fortælling om Helge Bille, en fortælling om en forbrydelse, en fortælling, der i en vis forstand er forfatterens egen. 

Når Sporene Forsvinder af Elina Backman

Udgivelsesdato: 8/2-24

Forlag: Gyldendal

Når du ikke har et spor, er du nødt til at lytte til dine instinkter. Tre unge filmstuderende er i gang med at lave en dokumentarfilm om en mystisk eneboer, som bor på en lille ø uden for Helsinki. En dag bliver en af de unge mænd fundet død i et naturreservat tæt på, og kort tid efter forsvinder endnu en af dem sporløst.

Politikommissær Jan Leino og hans hold af efterforskere får sagerne. Normalt er ulykker, der ligger til grund for unge mænds forsvindinger og dødsfald, men denne gang ser det ud, som om der faktisk er nogen, der jager de unge mænd. Samtidig bliver den unge journalist Saana Havas også blandet ind i efterforskningen. Efter en dramatisk sommer hos sin moster i Hartola, hvor hun kom på sporet af og var med til at opklare en gammel sag om en død teenagepige, er Saana tilbage i Helsinki, hvor hun har fået et nyt job på et PR-bureau. Da hun opdager, at hendes nye kollegas lillebror er forsvundet, beslutter hun sig for at hjælpe med at finde ham og laver en true crime podcast om forsvindingen. Saana og Jan er blevet kærester, og hun har en fornemmelse af, at de efterforsker den samme sag. Men hun spørger ikke Jan om hans arbejde; hun ved, at hun ikke vil få et svar. Så i stedet for at bringe dem tættere sammen, ligger den uhyggelige sagen mellem dem.

“Når sporene forsvinder” er en selvstændig opfølger til Elina Backmanns succesdebut “Alle kongens mænd”. Serien om Saana Havas og Jan Leino bliver udgivet i 15 lande, og rettighederne til filmatisering er solgt. I Sverige kom den på 7. pladsen på Dagens Nyheters top-30 over årets bedste krimier.

Som Søstre af Simon Haggström

Udgivelsesdato: 8/2-24

Forlag: HarperCollins

Amanda stikker af fra sin voldelige kæreste og ender alene på gaden i Stockholm. En sen aften bliver hun udsat for et overgreb og får uventet hjælp fra en mand, der pludselig dukker frem af skyggerne. Hun forelsker sig i sin beskytter, men hvem er han, og hvorfor hjælper han hende?

Markus Lundström og Natalia Volotkova fra menneskehandelsgruppen modtager et opkald fra Jennifer, en pige, de kender fra en tidligere sag. Hun er bekymret for sin storesøster, og politiet lover at undersøge sagen. Det lykkes dem at finde Amanda og de forstår straks, at hun er fanget i en verden fuld af pornografi, prostitution og stoffer.

Da politiet sidder fast, indser Jennifer, at hun er den eneste, der kan redde sin søster – men det bliver hurtigt en mission på liv og død.

I Solens Mørke af Eve Chase

Udgivelsesdato: 8/2-24

Forlag: Cicero

Kat, Flossie og Lauren er halvsøstre. De er vokset op hos hver deres mor, men har samme far – en excentrisk kunstner, hvis værker tæller et berømt maleri af sine døtre.

Da deres far kalder dem hjem til sit hus Rock Point ved Cornwalls kyst, er det første gang, de er samlet siden den skæbnesvangre sommer for 20 år siden, hvor en solformørkelse ændrede alt imellem dem. For de vilde klipper og de vindblæste strande gemmer på en hemmelighed. Og i skyggerne holder en fremmed øje med dem og husker, hvad der skete dengang … Sammen må søstrene afdække sandheden for at blive sat fri og finde hinanden igen.

Skammens Vej af Pascal Engman & Johannes Selåker

Udgivelsesdato: 8/2-24

Forlag: People’sPress

Andet bind i den anmelderroste serie af stjerneforfatterparret Pascal Engman og Johannes Selåker. 

I et Sverige, der er dybt mærket af Estonia-katastrofen, er politimanden Tomas Wolf selv hårdt ramt af sine egne traumer. Men da han nytårsaften 1995 bliver tilkaldt til et bordel, hvor et voldsomt mord kort forinden har fundet sted, bliver han vækket fra sin dvale. Samtidig kæmper journalist Vera Berg både med sit kaotiske privatliv og med at blive en del af fællesskabet på sin nye arbejdsplads, Aftonbladet.

Da endnu et bestialsk mord finder sted, denne gang på en stripklub, krydses Tomas og Veras veje igen. De er endnu en gang tvunget til at arbejde sammen på trods af deres markante forskelligheder. De mistænker hurtigt en sammenhæng mellem mordene, men hvordan samler de trådene, og hvem bliver det næste offer? Og kan de overkomme deres mistillid til hinanden og samarbejde uden at ødelægge efterforskningen?

Dybhavn af Tove Alsterdal

Udgivelsesdato: 9/2-24

Forlag: Modtryk

Da isen på Ångermanelven bryder op sidst i april, dykker en gruppe marinarkæologer ned i det iskolde vand for at undersøge et gammelt skibsvrag. Ved vraget finder de knogleresterne af et menneske. 

Sagen lander på den højgravide politiassistent Eira Sjödins skrivebord. Det viser sig, at liget stammer tilbage fra 1960’erne, en tid med store drømme og voldsomme politiske konflikter. Eira må søge hjælp hos sin egen demente mor, der var ung i 60’ernes Ådalen.

DYBHAVN er en del af Ådalenserien, der udspiller sig i det norrlandske skovland ved Ångermanelvens bred. Første bog i serien, STORMFALD, vandt Glasnøglen for Bedste Nordiske Kriminalroman. 

Morderens Søn af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 12/2-24

Forlag: Alpha Forlag

Ny serie fra en af Englands mest populære krimiforfattere. Fyldt med plottwists, sammenflettede historier og karakterer, du vil elske at være i selskab med. 

Lincolnshire Fens har igen fået besøg af en morder. For tyve år siden blev en landmand og hans kone parteret af en hensynsløs seriemorder, og nu er en kvinde blevet stukket ihjel i sit eksklusive hjem lige ved marsken. En mand ved navn Daniel Kinder melder sig frivilligt og tilstår mordet. Men kriminalkommissær Rowan Jackman og kriminalassistent Marie Evans fra Fenland Politi opdager hurtigt, at der er noget, der ikke stemmer. 

Daniel Kinder har ingen erindring om de første fem år af sit liv og er besat af at finde sin rigtige mor. Uden beviser til at holde på ham er Jackman og Evans tvunget til at løslade ham, og i løbet af få dage sker der nye drab. Sandheden om Daniels mor kommer for en dag, og Jackman og Evans befinder sig i et kapløb med tiden for at forhindre, at flere liv ofres. 

Serien om Jackman & Evans bliver til en tv-serie med Richard Armitage i hovedrollen.

Den Tavse Gæst af Clémence Michallon

Udgivelsesdato: 15/2-24

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Aidan Thomas er en hårdtarbejdende familiefar og en vellidt person i lokalområdet. Han er gavmild, men har en mørk side: Han har myrdet otte kvinder. Nummer ni bliver Rachel, som han holder fanget i skuret i haven. 

Da Aidans kone dør, er han og deres 13-årige datter Cecilia nødsaget til at flytte. Aidan har intet andet valg end at tage Rachel med sig og introducere hende for Cecilia som en ven af familien, som har brug for et sted at bo. Aidan satser på at de sidste fem års fangenskab har hjernevasket og skræmt Rachel nok til at hun ikke vil flygte. Men Rachel er en fighter og en overlever og hun ser Cecilia som den livline, som hun tålmodigt har ventet på. Og da Emily, en lokal restaurantejer, begynder at interessere sig for den flotte enkemand, kommer hun farligt tæt på Aidans hemmelighed. 

Den tavse gæst (eng. The Quiet Tenant) er en sindrig thriller skrevet fra Rachel, Cecilia og Emilys synsvinkler og udforsker de psykologiske konsekvenser af Aidans forbrydelser mod kvinderne i hans liv – og båndene imellem dem, som styrker dem. 

Det Stiltiende Drab af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 19/2-24

Forlag: Forlaget mellemgaard

Forestil dig, at du kender en, der er blevet dræbt, men politiet kan ikke finde den skyldige, selvom den skyldige på mærkværdig vis kan være lige inden for rækkevidde, men hver gang tvinges efterforskningen til at kigge i nye retninger. Sådan en sag bliver denne gang udfordringen for Team Milton bestående af Ella, Silas, Ibsen og Milton med den nybagte mor Li-Mei på sidelinjen.   

Kvinden Eve kommer oprindeligt fra Tyrkiet og bliver gift med Terkel, men da hun bliver skudt, afhøres hendes eksmand, Terkel. Her begynder så en mærkværdig opklaringssag for Team Milton, som ikke ligner andre opklaringssager, da anonyme breve forsøger at sætte sit præg på opklaringsarbejdet på en yderst speciel måde. Bedst som de tror, at deres motiv vil føre dem til gerningsmanden, lukkes muligheden på grund af manglende beviser. Facetterne og kompleksiteten i denne opklaringssag bliver først helt tydelige, da den rigtige gerningsmand afsløres og afhøres.    

Til trods for at Li-Mei lige er kommet hjem fra barsel med sin søn, arbejder hun tæt sammen med Milton om opklaringen af denne sag. Hun føler sig dog fanget af de kinesiske mødre, der er overpylrede og kommenterer på måden, hvorpå hun har indrettet sit liv som karrieremor. Konflikten optrappes, og løsninger savnes.

En Utilgivelig Synd af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 22/2-24

Forlag: People’sPress

Prisbelønnede Anna Jansson er klar med ny nervepirrende Kristoffer Bark-krimi.

1945. To unge mænd stiger ned i en forladt mine, og kun en af dem får dagens lys at se igen. Den anden bærer på en hemmelighed, der kan ødelægge alt.

75 år senere bliver en baby fundet død i en mose i Hällefors nord for Örebro – en lille pige, blot nogle få måneder gammel. Om halsen har hun en sølvhalskæde med en mystisk sten. Hvem er det stakkels barn, og har halskæden en betydning?

Politikommissær Kristoffer Bark skal lede efterforskningen sammen med sit team af brogede kolleger. Han er kun lige ankommet til Hällefors, da et nødopkald sender ham til en skole, hvor en 90-årig mand har taget en gruppe børn til gidsler. Manden er bevæbnet med en riffel, og han er ikke bange for at bruge den. Det viser sig, at manden bærer den samme mystiske sten som barnet, men er der en forbindelse mellem dem? 

En utilgivelig synd er en stærk krimi fuld af hemmeligheder, kærlighed, loyalitet og svigt. Den foregår i Bergslagen, hvor de gamle sølvminer er en påmindelse om svundne tider og viden, der er gået tabt. 

Fundet I Havnen af Heidi Amsinck

Udgivelsesdato: 22/2-24

Forlag: Gutkind

Tredje bind i krimiserien om journalisten Jensen og kriminalkommissær Henrik Jungersen. 

Mens København sveder under rekordtemperaturer, dukker et lig uden hoved op i havnens grumsede vand. Et andet sted i byen forsvinder den syriske flygtning Aziz Almasi, chauffør for parlamentsmedlem Esben Nørregaard, sporløst. Af frygt for en lyssky kontakt fra sin fortid appellerer Esben til Jensen om at undersøge Aziz’ forsvinden. Kan liget i havnen være Aziz? 

Jensen og Henrik får endnu engang brug for hinanden for at afsløre sandheden – en, der er farligere, end de kunne have forestillet sig. 

Heidi Amsinck (f. 1967 i København) er uddannet journalist og har siden 1992 boet og arbejdet i London, bl.a. som korrespondent for Børsen og Jyllands-Posten. I dag er hun kommunikationsansvarlig i en større bank. I 2023 modtog hun Det Danske Krimiakademis pris for bedste debut med Mit navn er Jensen.

Giften Under Isen af Louise Voller

Udgivelsesdato: 23/2-24

Forlag: People’sPress

Serien om graverjournalisten Astrid Pedersen er inspireret af virkelige hændelser.

Et fly styrter ned i Nordgrønland, og en hemmelig last forsvinder under isen. 30 år senere ankommer et ungt par, Astrid og Peter. Han er embedsmand i Udenrigsministeriet og skal tilse oprydningen af USA’s militære baser. Hun er journalist, men har lovet ham at holde fri fra sit job på Dagbladet i København. 

Ved ankomsten omdirigeres Peter til Sydgrønland. Et australsk mineselskab har fundet mineraler, der er afgørende for verdens omstilling fra sort til grøn energi, men nu truer fundet af flere skeletter, som politiet frygter stammer fra forbrydelser begået for mange år siden, med at lukke for mineprojektet. 

Det unge pars rejse skulle redde deres knagende kærlighed, men da efterforskningen mørklægges og Peter holder møder bag dobbeltlukkede døre, vokser hemmelighederne imellem dem. Det viser sig, at Peter er centralt placeret i et større coverup, tæt overvåget af verdens stormagter, og Astrid indser, da hun bryder sit løfte og går efter historien, hvor lidt hun egentlig ved om manden, hun elsker.

Den Tabte Sommer af Victor Pavic Lundberg

Udgivelsesdato: 23/2-24

Forlag: Modtryk

En stærk krimi om at komme overens med fortiden og om, hvad der sker, når en tragedie rammer en lille by.  

Stockholm er gået helt i stå i sommerheden, og Loa Bergman glæder sig til at få sommerferie. Men da en kvinde forsvinder i Mariestad, hvor Loa voksede op, må han modvilligt vende tilbage til barndomsbyen for at dække sagen for avisen. Samtidig er Danijela Mirković sat godt og grundigt ud af spillet, for hun er bundet til en hospitalsseng efter en voldsom trafikulykke. Her har hun rig mulighed for at grave i en 30 år gammel sag, der til forveksling minder om den aktuelle forsvinding i Mariestad. 

Bergman & Mirković er et yderst interessant makkerpar – den hårdhudede kroat og journalist Danijela Mirković og hendes kollega og ven Loa Bergman – en del yngre og med en tung bagage i rygsækken. 

Utøj af Katja Ranvits

Udgivelsesdato: 26/2-24

Forlag: Superlux

På Skt. Wilhelmina Kloster vågner Birgit. Til hendes rædsel erfarer hun, at Bjørn Kvad har overtaget bygningen og opbygget et samfund på Lotusøen. Birgit drives af et ønske om at undslippe Sønnerne af Legemets Gerninger og en hævnfølelse overfor sin mor for at efterlade hende på klostret.

I Mågerup kæmper Marie med sin fortid, samtidig med at hun bygger et liv op som heler. Hendes liv ændres på dramatisk vis, da Terese Bagge fraflytter nabohuset. Denne begivenhed tvinger Marie til et opgør med fortiden.

I København er LUCHA VERDE, en miljøorienteret græsrodsbevægelse, med Christian Sigsgaard i spidsen på den politiske dagsorden. Det er de, fordi miljøaktivisterne udbreder deres synspunkter med både hærværk og militærlignende operationer.

Politibetjenten Preben efterforsker et mord, som har tråde til både Marie og Christian Sigsgaard. Spørgsmålet er: hvordan hænger de fires skæbner sammen?  

UTØJ er en krimithriller med menneskets overlevelsesmekanisme i fokus. Det er en roman, der sætter spørgsmålstegn ved, hvordan mennesket reagerer under frygt. Kan man forsvare ondsigtede handlinger med gode intentioner? Kan man handle rent, hvis indgangsvinklen er behovsstyret?

Nattens Øje af Cilla og Rolf Börjlind

Udgivelsesdato: 26/2-24

Forlag: Gyldendal

En mand styrter ned fra en bygning midt inde i Stockholm efter brutalt at være blevet jagtet genem byen. Han dør af sine kvæstelser, og det viser sig at være umuligt at identificere ham, så hvem er han? Og ikke mindst, hvem jagtede ham?

Olivia Rönning undersøger en sag om en ung mor, som er flygtet fra Ukraine med sin lille søn. Både hun og drengen er blevet bortført under flugten, og det viser sig til Rönnings gru, at et internationalt forgrenet menneskehandler-netværk udnytter og handler de flygtende kvinder. Men hvem sidder i toppen af netværket og trækker i trådene?

Hvis Tom Stilton har været indblandet i en rumænsk kvindes spektakulære dødsfald på Filippinerne i 2016, lader han ikke til at være synderligt samvittighedsplaget, men da politiet dukker op for at afhøre ham i sagen, spidser situationen for alvor til. Hvilken rolle spillede Stilton i virkeligheden i kvindens død?

Alle tre sager trækker tråde til en luksusyacht, der ligger for anker ud for den franske riviera og til et uvurderligt klenodie, der er sporløst forsvundet – et Fabergéæg, som kaldes Nattens øje.

Nattens øje er ottende bog i bestsellerserien om kriminalassistent Olivia Rönning og tidligere efterforskningsleder Tom Stilton. Serien om det umage par har solgt over en million eksemplarer i Sverige og over 18 millioner på verdensplan.

Mens Vi Legede af Ninni Schulman

Udgivelsesdato: 29/2-24

Forlag: Alpha Forlag

SOMMEREN 1983. Ingrid Wolt bliver løsladt fra kvindefængslet Hinseberg. Engang var hun en respekteret politibetjent på vej til at gøre karriere som efterforsker. Nu er hun en kvinde på flugt fra sin fortid. 

Hun slår sig ned i en lille by i Dalarna for at begynde et nyt liv, langt væk fra Stockholm. Og fremfor alt langt væk fra sin eksmand. Hendes eneste ønske er at skabe en tryg tilværelse for sig selv og datteren Anna, som bor hos en plejefamilie. Men det er svært at finde arbejde i området. Indtil hun indser, at den eneste måde at forsørge sig selv på er gøre det, hun er god til. At opklare forbrydelser. 

Hun starter firmaet Siljans Efterforskningsbureau, og hendes første opgave bliver at finde den 12-årige Mattias, som forsvandt et år tidligere. Da hun begynder at grave i sagen, viser det sig, at de idylliske omgivelser gemmer på mørke hemmeligheder. 

Første del i serien om Ingrid Wolt er en kriminalroman om sorg, skyld og leg, der bliver til dødelig alvor.

Låneren af Camilla Grebe & Carl-David Pärson

Udgivelsesdato: 29/2-24

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Camilla Grebe og hendes søn Carl-David Pärson har sammen skrevet denne hårrejsende thriller.

Den unge politibetjent Alba er sikker på, at intet nogensinde sker i Sundby, som hun er blevet tvangsforflyttet til efter at have angrebet en kollega. Hun tager fejl.

Småbørnsfaren Leo tror, at flytningen til den idylliske gård udenfor Sundby skal hjælpe ham og hans familie med at komme over sorgen over et mistet barn. Han tager fejl.

Leos hustru Marika er overbevist om, at noget ikke er som det skal være på gården, og at noget frygteligt snart vil ske. Hun får ret.

Låneren er en thriller om virkelighedens sprækker, om sorg, og om behovet for at genskabe det tabte.

Et Nødvendigt Onde af Maria Adolfsson

Udgivelsesdato: 29/2-24

Forlag: People’s Press

Sjette bind i Maria Adolfssons anmelderroste, internationale bestsellerserie.

Kriminalbetjent Karen Eiken Friis , tidligere Hornby, har fået ny chef og bekymrer sig over, at hendes stilling på arbejdet er truet. Hurtigt bliver hun dog sat på en sag, hvor hun skal lede efter den excentriske, kompromisløse kunstner Raymond Osse, der er forsvundet efter et raserianfald. Hans ekskoner og unge kæreste bor under samme tag, og det føles, som om der gemmer sig noget i det store palads med fiskedam og antikke statuer. 

Opgaven viser sig i flere henseender at være stressende, og langsomt begynder Karen at få mistanke om, at Osses forsvinden ikke var frivillig. Samtidig modtager Karens søster, journalisten Helena, et brev fra hendes ven om mentor, der både forvirrer og forfærder. Brevet blev sendt som noget af det sidste inden hans formodede selvmord.