fbpx

Kommende krimier – januar

december 28, 2023

Her får du et overblik over nogle af de krimier, der udkommer i januar. Vi tager forbehold for ændringer.

God læselyst! 🙂

Den Syvende Pige af Stacy Willingham

Udgivelsesdato: 3/01-24

Forlag: Cicero

ALT ÅNDEDE FRED OG IDYL. INDTIL DEN FØRSTE PIGE FORSVANDT …

Da Chloe Davis var 12 år, forsvandt seks teenagepiger i hendes lille hjemby i Louisiana. Hun fandt det afgørende bevis og fældede sin egen far, der blev dømt som seriemorder og fængslet på livstid. Lige siden den traumatiske oplevelse har hun haft svært ved at forlige sig med sandheden.

I dag, 20 år senere, arbejder Chloe som psykolog og er ved at forberede sit bryllup. Selv om hun endelig mærker den skrøbelige lykke, hun har arbejdet så hårdt for at opnå, føler hun ofte, at hun ikke har kontrol over sit eget liv. Så da en lokal teenagepige pludselig forsvinder, kommer minderne fra dengang tilbage med fornyet kraft. Er Chloe paranoid, og ser hun paralleller til sin fars sag, som ikke er der, eller er hun for anden gang i sit liv tæt på endnu en morder?

Vildlederen af Viveca Sten

Udgivelsesdato: 3/01-24

Forlag: Alpha Forlag

En uge i januar tager seks festglade studerende toget til Åre for at stå på ski. Allerede den første aften begynder tingene at gå skævt, og stemningen er trykket, og næste morgen findes en af dem død. 

Var det en ulykke eller et koldblodigt mord? Spørgsmålene hober sig op, og beskyldninger flyver gennem luften i den lille gruppe. Hvor godt kender de egentlig hinanden? Hvem taler sandt, og hvem lyver? Og er der overhovedet nogen, man kan stole på? 

Politikommissær Hanna Ahlander må afbryde en særdeles romantisk og luksuriøs weekendtur for at tage hjem og arbejde på sagen sammen med kollegaen Daniel Lindskog. Sagen kommer hurtigt til at berøre dem begge dybt, samtidig med at de også hver især har svære følelser, de kæmper med på privatfronten. Daniel og kæresten Ida er gået fra hinanden, og han har konstant dårlig samvittighed over for sin lille datter. Hanna derimod er på den ene side glad for sin nye betænksomme kæreste, men er han måske i virkeligheden lidt mere glad for hende, end hun er for ham? 

VILDLEDEREN er fjerde bog i Viveca Stens serie, Mordene i Åre, der foregår i det bjergtagende og dramatiske vinterlandskab i det populære skiområde omkring Åre i det nordlige Sverige.

Nådestødet af Christina Larsson

Udgivelsesdato: 4/01-24

Forlag: Cicero

Femte bind i krimiserien om den ambitiøse politiinspektør Ingrid Bergman fra efterforskningsafdelingen ved Göteborgs politi.

Da viceværten i et lejlighedskompleks i Göteborg letter på brevsprækken hos den 86-årige gangbesværede Sven-Bertil Lindsten, bliver han mødt af en ubehagelig lugt. Den ældre mand har ikke været ude af lejligheden i et halvt år. Da politiet endelig får adgang og kommer forbi bunken af reklamer og aviser i entréen, viser det sig, at Sven-Bertil ligger død i klædeskabet. Låst inde og med nøglen siddende på skabsdørens yderside. Sagen får hurtigt navnet ’Mumiemordet’.

Kriminalinspektør Ingrid Bergman har været sygemeldt siden den sag, hvor hun selv blev mistænkt. Det bliver derfor kriminalinspektør Karin Falk, der skal lede efterforskningen. Men Ingrid er vant til at styre arbejdet, og snart begynder den ændrede magtbalance at belaste deres forhold. Da endnu en ældre mand findes død i sin lejlighed, bliver sagen højspændt: Har de at gøre med en seriemorder?

Samtidig er der landsbrugsmesse i Göteborg under stort sikkerhedsopbud, efter at ministeren har modtaget dødstrusler. Da Ingrid bliver bedt om at leje sit hus ud til Säpo, træffer hun en beslutning, der får alvorligere konsekvenser, end hun nogensinde kunne have forestillet sig.

På Bunden af Christina Larsson

Udgivelsesdato: 4/01-24

Forlag: Cicero

Sjette bog i den populære svenske krimiserie om kriminalinspektør Ingrid Bergman fra Göteborgs politi.

Den pensionerede sygeplejerske Margareta Bolinder skal til 50 års studenterjubilæum og har taget toget fra Örebro til Göteborg. Men hun når aldrig til festen, for på banegården i Göteborg bliver hun overfaldet af en større gruppe unge, frastjålet sin taske og indlagt med chok. Overvågningskameraerne viser imidlertid, at Margareta nærmest selv gik ind i flokken af unge, og at hun tilsyneladende fik øje på noget skræmmende ved bagageboksene. Hvad var det, hun så?

Kriminalinspektør Ingrid Bergman er så småt tilbage på arbejde efter sin barsel. Hun skal gennemgå uopklarede sager og vælger mordet på en ung kvindelig folkeskolelærer. Sagen fik stor mediedækning dengang, fordi man kun fandt offerets hoved. Men efterforskningen tager en helt anden drejning, end Ingrid havde forventet. 

Samtidig finder man i en skov uden for Göteborg en forladt brønd med lig i forskellige stadier af forrådnelse. Ingrid indser snart, at der er en forbindelse til det 25 år gamle mord, hun efterforsker. Og at morderen muligvis ved, at de er på sporet af ham.

Dobbeltspillet af Christina Larsson

Udgivelsesdato: 4/01-24

Forlag: Cicero

Syvende bog i den populære krimiserie om politiinspektør Ingrid Bergman og hendes team fra Göteborgs politi.

”Elna er død … Hun kom aldrig. Hun lå bare dér og stirrede.” Det er Elnas nabo, Ragnhild, der finder den 84-årige kvinde nøgen og død på badeværelset i lejligheden i den fornemme del af Göteborg. Elnas store herskabslejlighed er møbleret med designklassikere og dyr kunst, og det viser sig hurtigt, at den gamle, ensomme dame havde mange millioner på sin konto. Kriminalinspektør Ingrid Bergman og hendes team får snart en mistanke om, at naboen og veninden Ragnhild måske ikke er så uskyldig, som hun først så ud til.

Samtidig bliver hundredvis af dyr i nattens mulm og mørke lukket ud af lastbiler på havnen i Göteborg, og der sker en række eksplosioner, som tilskrives en gruppe militante miljøforkæmpere.

Mens Ingrid har travlt med de to sager, der tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre, er der problemer på hjemmefronten. Hun og hendes mand Adam glider længere og længere fra hinanden, og Ingrid har ham mistænkt for at se en anden. Og så sker der endnu et mord …

Ukendt Afsender af Lisa Bjerre & Susan Casserfelt

Udgivelsesdato: 5/01-24

Forlag: Modtryk

På en fortovscafé i Stockholmforstaden Bagarmossen drikker den unge, ambitiøse journalist Malle Sanderson en øl med sin gamle mentor, den kontroversielle journalist Svante Blomgren. Ud af det blå dukker en attentatmand op og affyrer et dræbende skud mod Blomgren.

Politiassistent Lina Kruse er midt i at optrevle et svindelnetværk, der franarrer ældre borgere deres pension. Hun får uventet hjælp af Malle, der mener, at Blomgren også havde kendskab til svindelen.

UKENDT AFSENDER er en højaktuel spændingsroman om forbrydelser, der rammer samfundets mest sårbare. Det er tredje del i Linje 17-serien om politibetjentene Lina Kruse og Jack Karlberg og deres hverdag i Bagarmossen.

Finlay Donovan På Kant Med Loven af Elle Cosimano

Udgivelsesdato: 9/01-24

Forlag: Cicero

Finlay Donovan lever et dødlækkert liv … Men det er måske lidt kaotisk. Hun er enlig mor til to, og hun arbejder hårdt på sin forfatterkarriere. Indimellem er det lidt svært at leve op til alle forventningerne: I morges måtte hun sende sin fireårige datter i børnehave med sit hår tapet fast til hovedet efter et uheldigt møde med en saks, og Finlays nye bog er langt fra færdig.  

Da hun ved et frokostmøde præsenterer sin spændingsroman for sin agent, bliver hun overhørt af en gæst i restauranten, der antager, at Finlay er lejemorder. Straks bliver Finlay hyret til at skaffe en besværlig ægtemand af vejen, og før hun ved af det, har hun fået sig en morderisk sidegesjæft.

Men virkelighedens kriminalitet er noget anderledes end den, Finlay beskriver i sine bøger, og inden længe kommer Finlay selv på kant med loven, da hun bliver viklet ind i en mordefterforskning.

Tavse Stemmer af Ann Cleeves

Udgivelsesdato: 10/01-24

Forlag: Gads Forlag

Liget af en kvinde dukker op i en sauna, og snart går det op for Vera og hendes hold, at intet i denne sag er så lige til, som de havde troet. 

Da Vera finder en død kvinde i saunaen i sit lokale fitnesscenter, overvejer hun kortvarigt, om hun har at gøre med et simpelt dødsfald. Men da hun kigger nærmere på liget, opdager hun en række mærker omkring halsen — og det viser sig endnu en gang, at døden er mere kompliceret end som så. 

Der går ikke længe, før Vera har samlet sit hold, og efterforskerne er i gang med at afhøre medarbejderne i centeret og personer med forbindelse til offeret. Imens må Vera og hendes kollega Joe Ashworth grave dybt i fortiden for at finde et motiv. 

Da de opdager, at offeret var ansat som socialrådgiver og på et tidspunkt havde været involveret i en chokerende sag, hvor et barn mistede livet, virker det åbenlyst, at de to dødsfald står i forbindelse med hinanden. Men så slår morderen til igen, og intet er helt, hvad det giver sig ud for at være … 

Tavse stemmer er fjerde bind i Ann Cleeves’ krimiserie om den skarpe, men elskelige kriminalkommissær Vera Stanhope. 

To Sandheder, En Løgn af Cecilie Husted

Udgivelsesdato: 15/01-24

Forlag: Byens Forlag

Erik og Alexandra er nære barndomsvenner på Bornholm. Men det, der starter som et eventyr, udvikler sig hurtigt til en makaber mordgåde. Hver gang de starter et nyt kapitel i deres liv, følger en skygge af død. Fra en hjemsøgt herregård i Sverige til et gammelt universitet i Skotland og videre til eksotiske omgivelser i Amalfi – de kan ikke undslippe uhyggen. I midten af det hele er en sjælden og betagende perle – den forstenede tåre fra en havfrue. Det siges, at den, der besidder perlen, ejer kærligheden. Men pas på! Kærligheden gør blind, og i mørket kan selv den stærkeste følelse ændre form, blive hård, kold, glat og farligt forførende. To sandheder, en løgn er en historie om, hvad kærlighed ikke er.

Løgnere af Trude Teige

Udgivelsesdato: 16/01-24

Forlag: Alpha Forlag

En sen nat bliver Kajsa Coren ringet op af en socialmedarbejder fra Oslo Akutafdeling. Der befinder hendes gamle studieveninde Anki Ulstein sig, rystet og forslået efter at være blevet udsat for en voldtægt af en ukendt mand, der er trængt ind i hendes hjem. Det er flere år siden, de to kvinder har talt med hinanden, men samme nat flytter Anki ind hos Kajsa og hendes mand, politikommissær Karsten Kjølås. 

Kort efter dukker nogle gamle knoglerester op i en kløft i et skovområde nær Oslo. Det er liget af en kvinde med en tynd guldkæde mellem tænderne. Politiet kan ikke umiddelbart identificere hende, men i deres arkiver ligger to uopklarede forsvindingssager. Karsten efterforsker sagen, og det skal snart vise sig, at det ikke er helt ukompliceret at have Anki boende. 

Kajsa beslutter sig for at lave en dokumentar om Anki og voldtægtssagen, men hemmeligheder og fortielser besværliggør hendes arbejde og sætter også politiet på en udfordrende opgave – og det bliver kun sværere, da flere sager begynder at rulle ind. 

LØGNERE er syvende bind i den populære norske krimiserie om Kajsa Coren.

Død For Dig af Mikaela Bley

Udgivelsesdato: 18/01-24

Forlag: People’sPress

Caroline og Gustav lever det perfekte liv. Hun er overklassepigen fra Stockholm, der blev en stor skuespillerinde. Han er den succesrige iværksætter, der voksede op under simple kår i Malmø. 

Sammen har de opnået alt det, de kunne drømme om – familie, lykke, succes, penge, et stort netværk og masser af følgere på de sociale medier. Men hvad sker der, hvis de bliver frataget alt?

På en varm dag i starten af august forsvinder den gravide Caroline og parrets to små døtre sporløst fra deres eksklusive strandvejsvilla i Malmø. Omstændig­hederne omkring Carolines forsvinden undrer politiet, og de indleder en massiv efterforskning under ledelse af Henrik Hedin og Leia Kaplan, to af Sveriges førende efterforskere.

Men intet er, som det ser ud til at være, og tiden er knap, når Henrik Hedin og Leia Kaplan skal finde ud af, hvad der gik galt i det perfekte pars liv.

Død for dig er første bind i serien om den kompromisløse kriminalinspektør Henrik Hedin ”The Killer”.

Dødens Skygge af Pernille Ravn

Udgivelsesdato: 18/01-24

Forlag: Lindbak+Lindbak

Cleo Brandt er 32 år og bor i Aarhus. Hun har to universitetsuddannelser, fotografisk hukommelse, kunstnerisk talent og en IQ på 142, men er stadig arbejdsløs og på kant med både banken og jobcenteret. Selvom hun har svoret aldrig at vende hjem til barndomsbyen, Sorgenfri, bliver hun alligevel nødt til at ignorere sin mavefornemmelse og sige ’ja tak’ til en projektansættelse hos Nordsjællands Politi, for at have noget at leve af.  Netop hjemvendt ryster en voldsom ulykke hendes familie, og snart peger efterforskningen på, at det ikke er en ulykke, men mord. Cleo får hurtig en frygtelig mistanke om, hvem morderen er – og hun begynder derfor diskret at blande sig i efterforskningen. Det skal vise sig at blive livsfarligt, for selvom Cleo er lynende intelligent, tager hun helt fejl om mange ting, når det kommer til morderen. 

En Dødelig Affære af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 19/01-24

Forlag: mellemgaard

Team Milton, bestående af Li-Mei, Silas, Ella og Ibsen og Milton, er denne gang udfordret af en privatdetektiv, som findes dræbt i sin bil. Team Milton konfronterer privatdetektivens klienter med det faktum, at han er dræbt, i håb om at finde den skyldige. De retter blikket flere steder hen og også på et specielt ægtepar.  Ægteparret Mariette og Kalle er begge yderst arbejdsomme og bygger sammen et tøjcenter med catwalk, design- og brudekjoler og modetøj til mænd, kvinder og teenagere. Folk ser op til det stilfulde og noget nær perfekte par. Det er dog ikke ligetil at gennemskue, hvordan det hele ender med så fatale konsekvenser, når en affære pludselig ender med dødelig udgang på mere end en måde. 
Ellas mor, Oline, får kolde fødder, da hun bliver bedt om et skøde på det hus, hun bor i. Li-Meis mand, Ming, er absolut ikke glad, da han får at vide, at Li-Mei som gravid har fået et chefjob. Følg med i: En dødelig affære, del 37 i Team Milton-serien.

Dødstrusler af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 19/01-24

Forlag: mellemgaard

Oline har haft held med at få sin pengeafpresser ryddet af vejen, så hun har kunnet overtage rollen som pengeafpresser af kvinder, som er gået konkurs med deres afdøde ægtemænd i Spanien i forbindelse med efterdønningerne af finanskrisen. Hun har ligeledes haft held med at overtage huset efter pengeafpresserens mor, så hun selv bor i det ene hus med sin håndlanger, Bent-Ole, og Layla bor således i det andet hus.    

Men det ikke helt problemfrit, for det ene hus er besat af en beskytter af huset, som mener, at Oline er skruppelløs og uden empati. Denne beskytter ser helst Oline meldt til politiet, hvor hendes datter og svigersøn for øvrigt arbejder, så Oline prøver på alle mulige måder at rydde beskytteren af vejen. Truslerne synes dog ingen ende at ville tage. En vietnamesisk kvinde findes også indespærret i huset, og pludselig angriber repræsentanter fra den vietnamesiske mafia også Oline og Laylas røde murstenshus. Olines datter, Ella, er også begyndt at kradse i overfladen og konfronterer Oline, med hvordan det hele egentlig hænger sammen med de to dyre huse, som hun bor i.    

Ukendt Pegefinger af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 19/01-24

Forlag: mellemgaard

Forestil dig, at du får klippet din pegefinger af, og nogen efterfølgende udnytter den situation optimalt. Det er sådan en sag, der udfordrer Team Milton, som består af Silas, Ibsen, Ella og deres chef, Milton. Det femte medlem af Team Milton hedder Li-Mei og er på barsel, men hun kan ikke helt holde sig fra at blande sig i deres igangværende opklaringssag.  

Fundet af denne pegefinger sætter dem på et opklaringsarbejde, som trækker tråde til flere forsvundne personer, som måske er i en lignende situation. Kvinden, Mariann, oplever også, at hendes nye kæreste, Mike, er ekstremt manipulerende over for hende. Hun søger hjælp hos sin eksmand og ekskæreste, men spørgsmålet er, hvad Mike egentlig har med en afklippet pegefinger at gøre. Det er dette link, som er en af udfordringerne i denne sag om Ukendt pegefinger, og der sås tvivl, om det er to opklaringssager, de står over for, eller hvordan det hele hænger sammen. Li-Mei tager sig mod til at tage en beslutning i forhold til sine mødre. Silas og kæresten Ester kigger på hus, hvilket får Silas til at tage en yderst kontroversiel beslutning.

Tredje Gang Du Dør af Øystein Wiik

Udgivelsesdato: 19/01-24

Forlag: mellemgaard

I et desperat forsøg på at sikre sin døvblinde datter Maries fremtid afpresser den fallerede skuespiller Hauk Alving sin rige elskerinde for millioner. Det bliver skæbnesvangert.

I stedet for penge får Alving Kalle Helgesen på halsen, og i et brutalt angreb dræber Alving ham i selvforsvar. Han skiller sig af med liget og skjuler drabet ved at udgive sig for at være Helgesen selv. Sådan bliver han involveret i et hemmeligt netværk ledet af en vis Mentor Ferrara, som tjener mange penge på ulovlig organhandel og etnisk udrensning på en meget snedig måde. Hauk Alving beslutter sig for at tage kampen op mod den hensynsløse Ferrara. Men er det en kamp, han måske har nogen chance for at vinde?

Det Tavse Mord af Tina Modin

Udgivelsesdato: 19/01-24

Forlag: mellemgaard

Et lig dukker op til overfladen i byen Kalundborg på Vestsjælland. Drabsefterforskningen lander på kommissær Steen Summers bord på den lokale politistation. Den pensionsivrige kommissær Summer og hans team får hjælp af den nye, meget fandenivoldske efterforsker Jack Storm, som han lige har ansat fra Station City, København. Efter blot nogle dage, hvor det første lig bliver fundet, dræbes en højt agtet politimand, og efterforskningen intensiveres. De finder hurtigt ud af, at han ikke var den, han udgav sig for at være. Hvem var han så? Og hvorfor blev han dræbt? Tingene er ikke, som de ser ud på overfladen. Dystre hemmeligheder, som skulle have været begravet sammen med liget, dukker op og tåler ikke dagens lys. Livet, som de kender det i teamet, bliver aldrig det samme igen.    

Ulvetider af Pernille Plaetner & Marianne Rohweder

Udgivelsesdato: 22/01-24

Forlag: Grønningen 1

Fjerde bog i hit-serien med læserneshøjt elskede Martha Munk. ULVETIDER er et mareridt om et lillebysamfunds største frygt.

En stor personlig tragedie gør, at Martha Munk midlertidigt forflyttes fra politistationen i Nykøbing Sjælland til den endnu mindre jyske station i Lemvig. Det varer dog ikke længe, før den ro og rekreation, hun har så hårdt brug for, bliver flået midtover, og hun kastes ud i en uhyggelig sag. For der i det storslåede nordvestjyske ulveland er de lokale indbyggeres værste frygt ved at blive til virkelighed.

”Ulven kommer!” har vestjyderne i årevis råbt for døve øren, mens kreaturer og får er blevet dræbt på markerne. Men da en kvindebliver angrebet, gjalder råbet mellem klitter, fiskekuttere og de mange kirketårne endnuhøjere og mere desperat, og Martha må lægge sine personlige problemer og kærlighedsforviklinger til side. For ondskaben, der ryster det lille, rolige samfund, viser sig at have et dybt og vidtforgrenet rodnet, der handler om andet og mere end angsten forvilde ulve.

Tidligere i serien er udkommet: Hundeungerne, Dårekisten og Slangereden.

Den Sidste Djævel Skal Dø af Richard Osman

Udgivelsesdato: 30/01-24

Forlag: Cicero

Vores fire venner i Torsdagsmordklubben slapper af og hygger sig …

Men da en af deres gamle venner i antikvitetsbranchen bliver myrdet, er freden forbi.

Samtidig forsvinder en mystisk pakke, og så udbryder der kaos. Antallet af forbrydelser og mord begynder at stige, og snart er Torsdagsmordklubben foruroligende tæt på begivenhederne. De står nu over for en kompliceret efterforskning og deres hidtil mest dødbringende modstandere: kunstfalsknere, onlinesvindlere og narkohandlere.

Uret tikker … Kan de nå at løse gåden?

Den sidste djævel skal dø er fjerde selvstændige bind i Richard Osmans skønne krimiserie om Torsdagsmordklubben.