fbpx

Kommende krimier – december

november 30, 2023

Her får du et overblik over nogle af de krimier, der udkommer i løbet af december 2023. Vi tager forbehold for ændringer.

God læselyst! 🙂

Dobbeltdrabet af Tania Clausager

Udgivelsesdato: 1/12-23

Forlag: Forlaget Rocky T

”– Fawaz, rør dig ikke ud af stedet. Så dør vi. Forstået? råber Sander og kan i det samme høre, ruden i bagdøren bag sig blive knust. I sidespejlet fornemmer han en hånd, der bliver stukket ind gennem den knuste rude, og så kan han høre klikket fra håndtaget, da døren bliver åbnet.”   

Et lig bliver stjålet fra Retsmedicinsk Institut under en kaotisk og voldsom aktion, der efterlader en retsmediciner blødende på det kolde laminatgulv, og Sander bliver sat til at efterforske sagen. Der går dog ikke længe, før han må dele sin tid mellem to sager, da et makabert fund i et depotrum hos BOXIT ryster alle på Politigården.   

DOBBELTDRABET er sjette bind i serien om aarhusianske Sander, der som kun 13-årig blev placeret i hjertet af efterforskningen, da en bombetrussel lammede byen.

De Blindes Rige af Louise Penny

Udgivelsesdato: 5/12-23

Forlag: North Audio Publishing

Da Armand Gamache modtager en besynderlig invitation til et forladt husmandssted, opdager den nu suspenderede kriminalkommissær, at en ukendt kvinde har udnævnt ham som bestyrer af sit efterladte bo. Hendes testamente er så underligt, at han mistænker kvinden for at være gået fra forstanden – indtil et lig bliver fundet.


Men dette er ikke den eneste trussel, Gamache står over for. Den interne undersøgelse af de begivenheder, der fandt sted seks måneder forinden, forfølger ham, og han ser sig tvunget til at tage mere og mere desperate metoder i brug for at rette op på fortiden. Langsomt begynder Gamache at se sine egne blinde pletter. Og de forfærdelige ting, de har skjult.

Mørke Genstande af Simon Toyne

Udgivelsesdato: 5/12-23

Forlag: Jentas

Den kriminaltekniske ekspert Laughton Rees jagter en usædvanligt udspekuleret morder, der lader til at iscenesætte sine gerningssteder kun til hende, i denne overraskende nye psykologiske thriller fra bestsellerforfatteren bag Sanctus-trilogien. Hvordan fanger man en morder, hvis offeret ikke eksisterer? En glamourøs kvinde bliver myrdet i sit luksuriøse palæ i London, og hendes mand forsvinder. Men ifølge de offentlige registre eksisterer ingen af dem. Det eneste, politiet har at gå efter, er en række genstande arrangeret rundt om liget af kvinden, herunder et sæt nøgler og en bog med titlen Hvordan man arbejder med mord af Laughton Rees – en bog, der lader til at have hjulpet morderen med at rense stedet for kriminaltekniske spor. Laughton Rees er akademiker og arbejder normalt ikke med aktuelle sager. Da hun var teenager, blev hendes mor brutalt myrdet, og det efterlod hende traumatiseret og med ar på sjælen. Men tilstedeværelsen af hendes bog på gerningsstedet trækker hende modvilligt ind i den højtprofilerede efterforskning og det mediecirkus, der omgiver den. Mens de mørke genstande ved siden af liget fører hende tættere og tættere på offerets identitet, dukker en uhyggelig trussel mod Laughton og hendes datter op såvel som smertefulde minder om hendes fortid knyttet til den mand, hun altid har bebrejdet for sin mors død: John Rees, Laughtons far og den nuværende politichef for Metropolitan Politi, som hun ikke har talt med i 20 år. Da Laughton var ung, blev hendes familie ødelagt, og hun har bygget en ny op. Nu må hun se sin dybeste frygt i øjnene og hjælpe med at fange en morder, før det samme sker igen.

Den Spejlvendte Mand af Mørk & Zahle

Udgivelsesdato: 6/12-23

Forlag: Alpha Forlag

Kriminalassistent Iben Vinther har ikke helt fortjent sin forfremmelse til efterforsker i drabsafdelingen hos Københavns Politi. Det ved alle. Og hendes hang til overspisning og kaloriefattige romantiske relationer kunne en psykolog sikkert få meget ud af. Iben er selv mest optaget af at opklare forbrydelser og lukke munden på sine mandlige kollegaer. 

Da en mystisk mand efterlader Eva Støvring, en ung jurastuderende, døende foran Rigshospitalet, ser Iben sagen som en mulighed for at bevise sit værd. Hvem er manden, og hvad er hans forbindelse til Eva? Efterforskerne har en teori, men Iben er skeptisk. Hun tager chancen og indleder sin egen efterforskning på trods af klare ordrer om det modsatte. Og hun er fast besluttet på hverken at lade sit eget mindreværd eller andres fejltrin stå i vejen for at finde den skyldige. 

DEN SPEJLVENDTE MAND er første fortælling i serien om efterforsker Iben Vinther. 

Når Asken Falder af Henrik Vosgerau

Udgivelsesdato: 7/12-23

Forlag: Byens Forlag

Efter en familietragedie tager Klaus orlov fra sit arbejde. Sammen med sin teenagedatter Anna flytter han tilbage til sin fødeby for at vikariere som laboratorieleder på Værket – egnens store kulkraftværk og byens største arbejdsplads. De flytter ind hos Klaus´ mor, og de nye omgivelser, arbejdskollegaer og klassekammerater gør dem godt. Det varer dog ikke længe, før det går op for Klaus, at alt langt fra er, som det skal være på Værket. En farlig viden, som Klaus vælger at gå videre med trods trusler.

Presset på Klaus stiger, da Anna bliver omfattet af truslerne, og han ikke ved, hvem han kan stole på. En spændingsroman, der også handler om at miste og genfinde sine rødder, om venskab, tillid og modet til at turde elske igen.   

Jordemoderens Hemmelighed af Emily Gunnis

Udgivelsesdato: 7/12-23

Forlag: Jentas

To familier bundet sammen af en tragedie. En anklaget kvinde står med nøglen til hemmeligheden …

I 1969, nytårsaften, mens Hilton-familien forbereder sig på at være vært for årets fest på Yew Tree Gods, forsvinder deres lille pige. Bobby James, en ung landmand og den sidste person, der så Alice, før hun forsvandt, mistænkes. Bobby står ved sin uskyld, men han bliver sendt væk. Alice bliver aldrig fundet.

I nutiden arbejder arkitekten Willow James på et projekt omkring Yew Tree, da hun opdager, at grunden gemmer på en hemmelighed. Da hun graver dybt ned i fortiden, afslører hun et spind af uretfærdighed. Og da endnu et barn forsvinder, ved Willow, at den eneste måde, hvorpå hun kan forhindre historien i at gentage sig selv, er ved at rette op på en frygtelig fejl. I årtier har Hilton- og James-familiernes skæbner været sammenflettet på Yew Tree-ejendommen. Det hele begyndte med en jordemoders hemmelighed, der har ligget begravet i lang tid – men hvis den afsløres, kan den ikke blot redde dem fra den forfærdelige tragedie, der binder dem sammen, men være nøglen til at befri dem alle …

Den Blå Time af Karsten S. Mogensen

Udgivelsesdato: 12/12-23

Forlag: Byens Forlag

Den midaldrende freelancejournalist Peter Milton Andersen er inviteret til frokostmøde af entreprenøren Valdemar Jakobsen. Værten afgår imidlertid ved døden, inden de når frem til sagens kerne.

Samme aften bryder Milton ind i afdødes villa i håb om at finde spor, der måske kan give et fingerpeg om mødets formål.

Inden længe hvirvles Milton og hans nye kontorfælle Ida Bjerre ind i en gådefuld forsvindingssag med tråde til både den kolde krigs sidste måneder og hans egen fortrængte fortid.

Magtfulde kræfter forsøger imidlertid med alle midler at forhindre deres søgen efter svar.

Tusmørket sænker sig over landets næststørste by. Snart er det Den blå time.

Planet X: Ankomsten af Ronny Reffelt

Udgivelsesdato: 15/12-23

Forlag: Brændpunkt

Cody Hicks og hans holdkammerater har få sekunder til at score de afgørende point i semifinalen, da jorden under dem på fodboldstadionet begynder at ryste som ved et jordskælv. En dyb flænge i græstæppet opsluger en fyldt tribune med tilskuere, og dermed begynder starten på, hvad der meget vel kan blive Verdens undergang. 

Den sagnomspundne Planet X er ankommet i den yderste del af vores solsystem, og planeten kaster Jorden og alle dens indbyggere ud i en brutal kamp om overlevelse. I denne nye verden af anarki og ødelæggelse, skal de to skolekammerater, Cody og Susan, forsøge at komme fra Los Angeles til Denver Lufthavn, hvor Codys far, professor Henry Hicks, modstræbende er blevet rekrutteret til et forskerhold i en topsikret bunker.  

Det viser sig at være en rejse, som grænser til det umulige, når alt på Jordens overflade forsøger at slå dem ihjel, men jo længere de står stille, jo farligere bliver det. 

Historien fortsættes i næste bind Planet X – Mørket.   

Sort Maling af Claudia Maria Bertola

Udgivelsesdato: 18/12-23

Forlag: mellemgaard

Milano. Den kønne, blåøjede, blonde Adele på tolv år forsvinder efter at have postet en selfie på et socialt medie, hvor hun efterligner Edvard Munchs berømte maleri Pubertet. Den mystiske forsvinden involverer, foruden hendes forældre, en håndfuld karakterer, der udgør et et billede af vores samtid. Den mest ivrige af dem er Marina Novembre, hvis gigtplagede hænder fungerer som et redskab for den clairvoyantes undersøgelser af det virkelige og det virtuelle. Denne kvinde, der kender til farerne ved Dark Web, er overbevist om, at pigens forsvinden har noget at gøre med Sort Maling, en pronazistisk sekt, der gennem nettet lokker de udvalgte til at skabe den perfekte race. Men en tragisk kendsgerning dukker op fra fortiden, som angiver en helt ny retning.

Det bliver begyndelsen på den katarsiske proces. Alt kan renses. Eller kan det? For hvis uhyret ikke bor inden i os, så venter det på os lige rundt om hjørnet.     

Mord På Edens Have af Hanne og Torben Munk

Udgivelsesdato: 18/12-23

Forlag: mellemgaard

Anne og hendes venner skaber et lille, lykkeligt paradis for dem selv og deres børn på en vej, som hedder Edens Have. Alt går fint, men så sker der sære ting. Flere af beboerne forsvinder eller dør, og det skaber frygt og mistanke om systematiske drab. Nogle af mordene sker på en bestemt dato, med tre måneders mellemrum, og det tvinger Anne til at søge beskyttelse. Til sidst må hun skifte identitet og rejse bort lige før sin forventede dødsdag. Enkelte af de indblandede forsøger sig som amatørdetektiver uden de store resultater, men langsomt afdækkes baggrunden for de mystiske hændelser, og det viser sig, at årsagen til ulykkerne dels er at finde i fortiden og dels i miljøer uden for de otte venners rækkevidde. Men har de ikke også selv en del af skylden?

Det lykkes at få alt opklaret, men den lykkelige tilværelse på Edens Have er endegyldigt forbi.  

Død Ø af Hanne og Torben Munk

Udgivelsesdato: 18/12-23

Forlag: mellemgaard

Lotte har mistet kæreste, bolig, arbejde og sin mor, men får så heldigvis et tilbud om at blive sekretær for sin onkel, som bor på Storeø.    

Øen er næsten helt affolket, så Lotte skal bo der helt alene med sin onkel og hans medhjælper. Nogle beboere, som ikke flyttede frivilligt, er tidligere afgået ved døden på mystisk vis, og senere må Lottes onkel også lide samme skæbne.    

Affolkningen af øen skyldes tilsyneladende en organisation, som vil omdanne øen til et ferieparadis for velhavere.    

Øen har tidligere været midtpunkt for lidt spiritussmugleri, men i takt med fraflytningen er smugleriet blevet velorganiseret og omfatter nu også narkotika.    Politiet i den nærliggende by ser på sagen, men Lotte blander sig lidt for meget, er flere gange døden nær og anklages på et tidspunkt for mordet på sin egen onkel.    Med Lottes hjælp opklares alt dog til sidst, men øen er nu helt død.  

Drabelige Bekendelser af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 18/12-23

Forlag: mellemgaard

Hvordan ville du have det som medvidende om uhyrligheder, hvor din rolle er fastlåst, og det kan få fatale konsekvenser, hvis du bryder ud af rollen? Team Milton, som består af Silas, Ibsen, Ella og Milton og deres chef, Li-Mei, kommer denne gang ud for en sag, hvor en kvindelig sexarbejder findes dræbt i skoven. I efterforskningsarbejdet med at finde ud af, hvorfor den kvinde skulle dræbes, finder Team Milton ud af, at kvinden kun er en del af et større puslespil. De føres ind i en udenlandsk sexarbejders kummerlige slavetilværelse.    

Parret Astrid og Adams forældre har sommerhus i samme område og på samme vej med få huses mellemrum. De forelsker sig i hinanden, men kommer til at leve et facadeliv, som bag facaden er uhyggelig, og alting er langtfra normalt. Spørgsmålet er, om denne brik i puslespillet passer eller ej. Det bliver en udfordring at finde et motiv i denne opklaringssag, hvor sporene ikke er entydige.  

Gravide Li-Mei og Ming lever også et facadeliv i hver sin afdeling af lejligheden og sender billeder af lykkelig familieidyl hjem til Kina. Spørgsmålet er, hvor længe det holder. Desuden bliver Ella virkelig forskrækket og grædefærdig over afsløringer om sin mor, Oline. Følg med i bind 40, Drabelige bekendelser, og få svar på udviklingen på alle fronter.     

Lad Der Blive Mørke af Pia Reesen Brønnum

Udgivelsesdato: 18/12-23

Forlag: mellemgaard

Den sensitive bestsellerforfatter Simone Anna Vilhelmsen, 50 år, fraskilt og single, flytter i det spæde forår ind i en dejlig ejerlejlighed ved Furesøen i Virum sammen med sin kat Toppy efter en hård skilsmisse.    

Alt er idyl, og kreativiteten flyder, og medierne elsker hende. Livet er godt.    

Men en dag forvandles hendes skønne liv og karriere brat til et mareridt, da en psykopatisk stalker begynder at forfølge hende, og hans chikane bliver mere og mere truende og ondskabsfuld.    

Dermed begynder kattens leg med musen. Hun er pludselig blevet offer for stalking. Men hvor langt vil han gå i sit sygelige had til hende? Hvorfor lige hende, og hvad er det, der trigger ham? Samtidig sker der et par bestialske mord i Geels Skov i Virum.    

Med sine to veninder og sin redaktør kæmper Simone for at få en hverdag til at køre og få sit liv tilbage. Men kan hun?

Du Var Borte af Tim Weaver

Udgivelsesdato: 20/12-23

Forlag: Superlux

En kvinde kommer ind på en politistation. Hun har intet ID, men bare et stykke papir, hvorpå der står skrevet: David Raker. Hun siger, hun er hans kone.
Kvinden ligner hende fuldstændigt. Hun ved alt om ham og deres liv sammen. Men David begravede sin kone for otte år siden. En dag efter forsvinder hun.
Nu må den hovedmistænkte i hendes forsvinden, David, finde frem til sandheden, før politiet kommer for tæt på.


Men hvad er sandheden? Hvis det virkelig er hans kone, er han måske ved at miste forstanden? Og hvis det ikke er, hvem er hun så, og hvad er det for et ondskabsfuldt spil, hun spiller?

Ingen Hjemme af Tim Weaver

Udgivelsesdato: 20/12-23

Forlag: Superlux

En aften mødes ni naboer til et middagsselskab.

Men næste morgen er de alle sporløst forsvundet – ingen lig, ingen beviser og ingen spor.

To år senere er det stadig et mysterie. Da de efterladtes familier er desperate efter svar, henvender de sig til efterforskeren David Raker.

Hvordan kan en hel landsby bare forsvinde en nat?

Og hvilke hemmeligheder havde naboerne for hinanden?

Agatha Raisin Og En Livsfarlig Spadseretur af M.C. Beaton

Udgivelsesdato: 21/12-23

Forlag: North Audio Publishing

Da et medlem af den lokale vandreforening findes død på en mark i Cotswolds, kaster Agatha Raisin og hendes tiltrækkende nabo, James Lacey, sig ivrigt ud i opklaringsarbejdet. Det skorter ikke på spor at forfølge, for den afdøde har tilsyneladende haft konflikter både til højre og venstre, også med lokale godsejere om vandreruter der går over deres jorde. Da det samtidig viser sig, at foruroligende mange medlemmer af vandreforeningen lader til både at være villige og i stand til at begå mord, må også Agatha og James snart passe på, hvor de træder.


Agatha Raisin og en livsfarlig spadseretur er fjerde bind i serien om Agatha Raisins Cotswoldsmysterier, der er elsket verden over for deres slagkraftige heltinde, charmerende mordgåder og mosgrønne idyl i ærkebritiske Cotswolds.

Britiske Seriemordere 2 af Lone Theils

Udgivelsesdato: 27/12-23

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger forfatteren at finde svar på i denne anden bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.

Lone Theils fortæller om den nekrofile seriemorder Dennis Nilsen, der blev opdaget ved en tilfældighed, om pædofile Robert Black, som begik sit livs fejl, da han kidnappede en politikonstabels datter samt om dødens doktor Harold Frederick Shipman, der kendes skyldig i 15 mord.