fbpx

Kommende krimier – november

november 7, 2023

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af november måned.

God læselyst!

Der Kom Et Brev Fra München af Håkan Nesser

Udgivelsesdato: 1/11-23

Forlag: Modtryk

Det er jul, pandemiåret 2020, og den kendte kunstner Ludvig Rute inviterer – på trods af alle restriktioner – sine søskende til at fejre højtiden i sit afsidesliggende hus. Han har noget, han vil fortælle dem. De har ikke set hinanden i mange år, og stemningen er mildest talt anspændt. Den bliver ikke bedre, da der sker et mord julenat.

Parret Barbarotti-Backman bliver tilkaldt og indleder en efterforskning, der midt i snevejr og pandemirestriktioner næsten minder om en gammel engelsk krimi. Spørgsmålet er: Kommer gerningsmanden udefra, eller bliver det hele i familien – og fortiden?

DER KOM ET BREV FRA MÜNCHEN er den ottende kriminalroman om kommissær Gunnar Barbarotti og hans kollega og samlever, Eva Backman.

Jeg Skal Finde Nøglen af Alex Ahndoril

Udgivelsesdato: 1/11-23

Forlag: Gutkind

Årets krimioverraskelse! En helt ny serie fra forfatterduoen bag Lars Kepler.
Godsejer PG Mott vågner morgenen efter en våd familiesammenkomst og finder et grusomt billede af en blodig mand på sin telefon. Mott kan ikke huske hverken manden eller billedet. Hvad nu, hvis han selv er gerningsmanden?
Privatdetektiven Julia Stark tager sagen og beder sin eksmand, politimanden Sidney Mendelson, om hjælp. Sidney, som hun stadig elsker. Sammen rejser de til Motts fornemme herregård for at tale med hver af de familiemedlemmer, der var tilstede, mens der blev begået et mord.

Alex Ahndoril er et nyt pseudonym for forfatterne bag Lars Kepler, Alexandra og Alexander Ahndoril, og markerer en ny serie af puslespilskrimier kaldet NøgleserienJeg skal finde nøglen er første del af tre, bind 2 udkommer i foråret 2024.

Fatale Forbindelser af Thomas Helle

Udgivelsesdato: 1/11-23

Forlag: Brændpunkt

Thomas Helle er tilbage med endnu en nervepirrende og dramatisk krimi om lejesoldaten Michael Frost. Fatale Forbindelser er en selvstændig fortsættelse i krimiserien.

Frost sidder i lufthavnen i Columbia på vej hjem til Danmark, da en kryptisk besked fra hans gamle soldaterkammerat, Kenn, får alarmklokkerne til at ringe. De sidste spor fra kammeraten fører Frost til den nordjyske vestkyst og til den lille ferieby Lønstrup, hvor alt ånder fred og idyl på overfladen.

Samtidig er en stribe af brutale drab skyllet ind over landet. Drab, der tilsyneladende ikke har nogen forbindelse til hinanden, men som på hver sin måde trækker tråde til den forsvundne soldaterkammerat.

Undervejs støder Frost på Hana Surya, en gammel bekendt, som også selv er på jagt efter Kenn. Sammen må de finde ud af, hvad der er sket.

Sporene bringer Frost og Surya rundt i store dele af Jylland. Hele tiden med truslerne lige i hælene.

Syv M2 Med Lås af Jussi Adler-Olsen

Udgivelsesdato: 2/11-23

Forlag: Politikens Forlag

Finalen på Afdeling Q serien.

Anden juledag 2021. Carl Mørck sidder i håndjern på bagsædet af en politibil med kurs mod Vestre Fængsel. Efter 15 år har den voldsomme sømpistolsag indhentet ham, og anklager om narkosmugling og drab truer med at ødelægge hans liv og karriere.

Kollegerne hos Københavns Politi vender ham ryggen, og det går snart op for Carl, at hans liv er i overhængende fare blandt de indsatte voldsmænd, svindlere og korrupte betjente. Men hvem er det, der har sat en milliondusør på Carls hoved – og hvorfor?

Mens Carl Mørck kæmper i blinde mod den ukendte bagmands håndlangere, må Rose, Assad og Gordon gå imod en direkte ordre fra drabschefen og forsøge at udrede sømpistolsagens lange, indviklede tråde.

I Afdeling Q-seriens længe ventede finale er verden vendt på hovedet. De gode viser sig som onde, de onde som gode, og ofrene som de stærkeste.

Røde Linjer af Elsebeth Egholm

Udgivelsesdato: 2/11-23

Forlag: people’s

Det er sommer i Østjylland, da 19-årige Alice Nagel bliver fundet død i Stubbe Sø.

Tre uger senere holder Dictes veninde Ida Marie jubilæum for sit rejsebureau på Dokk1 i Aarhus, og Dicte og hendes kæreste, fotografen Bo, skal til fest. Det skal Dictes datter Rose også sammen med sin mand, Aziz, som er kollega til Ida Maries mand, politimanden, John Wagner.

Men festen udvikler sig ikke helt efter planen. Mens de står med champagneglassene i solskinnet, kommer en blødende mand løbende og styrer direkte mod Dicte, vælter hende omkuld og presser noget ind i hendes hånd. Da hun kommer til sig selv, er manden død.

Det Forladte Hus af Marianne Cedervall

Udgivelsesdato: 2/11-23

Forlag: Cicero

Det er forår på Gotland, og Anki Karlsson nyder livet som pensionist. Hun beslutter at tage på en længere ridetur, som fører hende til den gamle, smukke præstegård i Smissarve, som er omdannet til hotel. Her overnatter hun og lærer nyt om stedets historie, men da én af gæsterne, journalisten Ninni Weström, på mystisk vis forsvinder, får Anki pludselig en ny sag at dykke ned i.

På den anden side af øen finder den pensionerede politimand Tryggve nogle gamle papirer, der vækker minder – notaterne fra en af hans første sager. Sagen blev aldrig opklaret og har alle årene naget ham. Derfor beslutter han sig for at kigge på den igen.

Kan de to venner hjælpe hinanden i hver deres opklaringsarbejde, og er de to sager forbundet?

Det forladte hus er tredje bog i Marianne Cedervalls Karlsson & Fridman-serie.

Tidevandets Suk af Kate Rhodes

Udgivelsesdato: 2/11-23

Forlag: people’s

Andet bind om den charmerende Ben Kitto og hans drabsefterforskning på de barske britiske Scillyøer.

På en klar majmorgen vil kriminalkommissær Ben Kitto hjælpe sin onkel på hans bådebyggeri. Men da liget af den professionelle dykker Jude Trellon bliver fundet ved indgangen til en grotte uden for øen Trescos forrevne kyst, er der brug for hans efterforskningsevner.

Først ser det ud til, at den unge kvindes død var en tragisk ulykke, men det bliver hurtigt tydeligt, at det modsatte er tilfældet. Kvinden er fastgjort til klipperne, hvor tidevandet har kunnet plage hende, og i hendes hals findes en lille havfruefigur. Hvem kan stå bag et så koldblodigt mord? Og hvorfor dykkede Trellon midt om natten i en grotte, hvor tidevandet kan være dødbringende?

Offerets nærmeste nægter at tale, og de mange ubesvarede spørgsmål giver Ben Kitto anledning til at betragte øens indbyggere med stor mistænksomhed. Snart befinder Ben Kitto sig i en efterforskning, der næsten vil koste ham livet …

Mirage af Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Udgivelsesdato: 3/11-23

Forlag: people’s

Den eksplosive afslutning på trilogien om Vincent Walder og Mina Dabiri.

Det er december i Stockholm, og Sveriges justitsminister modtager dødstrusler. Samtidig bliver der i undergrundsbanen fundet en bunke menneskeknogler, som viser sig at stamme fra en højtstående forretningsmands.
Efterforskeren Mina Dabiri og hendes arbejdsgruppe har det stadig svært efter de traumatiske begivenheder sommeren før, der endte med en kollegas død. Mina beder derfor mentalisten Vincent Walder om hjælp med sagen.
Vincent indvilliger, men føler i stigende grad, at verden lukker sig sammen omkring ham. Og da endnu en bunke menneskeknogler bliver fundet i undergrunden, bliver gruppen sat på prøve: Hvad er det, der foregår i tunnelerne dybt under Stockholm? Og hvem er det, der er ude efter justitsministeren?

Adams Arv af Sofie Lassen-Kahlke

Udgivelsesdato: 3/11-23

Forlag: Politikens Forlag

Ursula Madsen opsøges uventet af sin fortid, da hendes ungdomsflirt, Adam, på tragisk vis er faldet ud over den store trappe på sin herregård i Gammel Rye. Adam er bevidstløs efter faldet, og på hans kontor finder man en forseglet konvolut, som kun Ursula må åbne.
Ursula vendte både Adam og hans herregård ryggen som attenårig, da hun tog til København for at blive advokat. Siden har de to kun haft sporadisk kontakt. Nu er Ursula 57, lykkeligt skilt og ikke synderligt begejstret for at blive trukket tilbage til sin fortid.
Men snart vikles hun ind i et spind af familiekonflikter, hemmelige bankbokse og kærlighedsintriger. Alle i Adams omgangskreds synes at have skjulte motiver, og ingen ved med sikkerhed, hvem der står til at arve herregården, hvis Adam dør.
Og er Adam overhovedet faldet, som først antaget – eller kan nogen have forsøgt at skubbe ham i døden?

Slagkraft af Janet Jarndorf

Udgivelsesdato: 3/11-23

Forlag: Brændpunkt

To drab på en uge. Bestialske identiske drab.

Lars Juul ved, at deres efterforskning halter efter. Han har chefen åndende i nakken. Han, makkeren Ea Nissen og resten af banden kommer til at stramme op.

Det haster med at finde ledetråde, motiv og ikke mindst en gerningsmand. Men kan de nå at opklare forbrydelserne inden et eventuelt tredje drab’Eller har de allerede fået baghjul?

Er en seriemorder på spil?

Slagkraft er første bind i krimiserien om makkerparret Juul & Nissen samt deres gæve kolleger i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i Københavns Politi.

De Efterladtes Ø af Max Seeck

Udgivelsesdato: 3/11-23

Forlag: Gutkind

Hver nat klokken to stillede hun sig på molen og ventede på noget, der aldrig dukkede op. Indtil hun en dag var forsvundet …
Da efterforskeren Jessica Niemi bliver beordret på betalt orlov, beslutter hun sig for at rejse til en søvnig, lille ø i den ålandske skærgård for at finde tiltrængt ro. På øen går der sagn om en lille pige, der har boet her på et børnehjem, som ikke længere findes. Hver nat klokken to tog pigen efter sigende sin blå frakke på og gik hen og stillede sig på molen og ventede på noget, der aldrig dukkede op. En nat forsvandt hun og blev aldrig fundet.
Da en anden udefrakommende på øen kort tid efter bliver fundet død, vågner Jessica op fra sin dvale. Tingene eskalerer, og Jessica ved ikke, om hun står over for en morder eller – ligesom sagnet siger – et spøgelse, pigen i den blå frakke.

Fanget På Marsken af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 7/11-23

Forlag: Alpha

Liget af en ung kvinde bliver fundet i en fjerntliggende lade på marsken. En af hendes fingre er blevet skåret af, før hun blev dræbt. Forbrydelsen har en del ligheder med et andet uopklaret mord i egnen, og da en tredje kvinde bliver fundet i live med lignende skader, bliver sagen endnu mere kompliceret.

Samtidig har politiet modtaget oplysninger om, at den nådesløse forbryder Freddy Carver er tilbage og planlægger at starte nye forretninger i Greenborough. Nikki Galena er desperat efter at opspore ham og sætte en stopper for det, men at finde ham er ikke let. Og hvorfor dukker han op lige nu, hvor unge kvinder forsvinder og bliver myrdet?

Nikki Galena må samle hele sit hold, alt imens hun løber om kap med tiden for at redde mere end ét offer – inklusive én, hun holder meget af.

Fanget på marsken er sjette bind i Nikki Galena-serien, der foregår i den fiktive by Greenborough i området The Fens nord for Cambridge. Et stort, fladt marskområde, kendt for sine hyggelige småbyer, hvor alle kender alle, og for den tætte tåge, der pludselig kan lægge sig over landskabet.

De Tre Tavler af Louise Jensby

Udgivelsesdato: 10/11-23

Forlag: Lindbak + Lindbak

Katherines verden er vendt op og ned. Alt hvad hun troede, hun vidste om historien og sig selv, er blevet vendt på hovedet. Fortiden har i bogstavelig forstand indhentet hende, og i et forsøg på at bevare den hemmelighed, som hun nu selv ufrivilligt er blevet en del af, lader hun sig føre af den karismatiske Tony – i første omgang til Grækenland.

Men nye farer lurer. Magt og ambitioner kan være dødbringende, når nogen vil gøre hvad som helst for at stå som sejrherre til sidst. Hvem kan hun egentlig stole på. Og hvem lyver? Det går langsomt op for Katherine, at nogen stadig skjuler afgørende oplysninger for hende.

Det episke drama, hvor fortid og nutid blandes sammen, fortsætter i anden del af EVIGHEDENS FORBANDELSE. Serien er skrevet af den danske historiker Louise Jensby, der har specialiseret sig i romersk historie.

Sidste bog i trilogien, SLANGENS GRAV, er planlagt til at udkomme i 2024.

Forræderne I Litauen af Susanne Staun

Udgivelsesdato: 14/11-23

Forlag: Gyldendal

Litauen, september 2022: Ukrainekrigen er gået ind i ottende måned, og i den tidligere sovjetrepublik Litauen er frygten for russerne til at tage og føle på. Et oprør blandt landets russisk-sindede minoriteter ulmer: De polske og russiske minoriteter vil have deres egen folkerepublik i det østlige Litauen styret fra Moskva. Sikkerhedstjenesten er underbemandet, og deres agenter forsvinder, den ene efter den anden.

Senioragent Tomas Minkus, der er drevet af sin fortid under sovjetisk styre, er netop udskrevet fra hospitalet efter et giftangreb. Politiet mistænker hans forsvundne kone Ana, men det giver ingen mening for Tomas. Da han sammen med en kollega fra FBI bliver sendt rundt til uroens brændpunkter, har han sin egen mission: at opklare, hvad der er sket med Ana.

FORRÆDERNE I LITAUEN er en spændingsroman om den tilspidsede situation på den anden side af Østersøen, om nye fronter imellem gamle naboer og om at holde håbet i live.

Dybet af John Kåre Raake

Udgivelsesdato: 15/11-23

Forlag: Straarup & Co

Anna Aune slikker sine fysiske og mentale sår i Sibirien, efter hun er blevet reddet væk fra Nordpolen, hvor hun stod ansigt til ansigt med en brutal morder.

Nu venter den hårdføre tidligere soldat bare på at kunne rejse hjem til Norge, men til en afskedsfest dukker en fremmed, russisk mand op og gør det klart for Anna, at hun kan glemme alt om at vinke farvel til de dystre minder.

Russeren tvinger hende til at tage med tilbage til Nordpolen for at hjælpe med at finde vraget af en russisk ubåd, der forsvandt i 1962. Men det viser sig, at folkene på den russiske mission har flere agendaer, end Anna er blevet fortalt. For vraget gemmer på en hemmelighed, der truer selve Nordpolens eksistens.

Dybet er opfølgeren til Isen og John Kåre Raakes anden bog om den tidligere specialsoldat Anna Aune.

Adler og Carter Organisationen af Jacob Mohr Ernst

Udgivelsesdato: 16/11-23

Forlag: Skriveforlaget

En nærmest koldkrigsagtig konflikt er opstået under radaren, og den nye, magtfulde modstanders identitet er stadig ukendt, da han udelukkende opererer fra skyggerne.

Den hærdede efterretningschef Conner MacLeod befinder sig i en ny og uvant situation, som kræver nye tiltag, og det hurtigst muligt. 

Irene ‘Adler’ Stevenson, en ung MIT-professor, bliver fanget i denne højteknologiske og esoteriske verdenskrig mellem de to store, ukendte magter. Hun får ikke kun brug for sine evner som computerprogrammør og hacker, men også evnen til at forstå det menneskelige sind og ydermere, hvad der kunne kaldes det kunstige sind. 

I en labyrint af avanceret teknologi, mystiske algoritmer, kryptiske budskaber fra en svunden tid, samt glemt historie og urgammel biologi, væves det hele sammen og udfordrer alt, vi troede, vi vidste om vores verden, og tager os længere tilbage end det moderne menneske selv. 

Tiden er knap, og truslen omslutter MacLeod, Ms. Stevenson og deres lille team som en mørk skygge, der intensiveres dag for dag. 

Med fjenden i hælene kæmper de en desperat kamp for at løse mysteriet og holde sig i live, mens den stadig ukendte Mr. Carter truer med at bringe verden i knæ.

Mørkets Ansigt af Jesper Marcussen

Udgivelsesdato: 17/11-23

Forlag: Byens Forlag

En seriemorder, der dræber gravide …Et ansigt skjult under en hætte…

Op til juleferien bliver ligene af to gravide studerende fundet på en universitetscampus i Frankfurt. Morderen har efterladt okkulte spor, og vidner påstår at have set en mystisk kvinde nær gerningsstederne.

Kriminalkommissær Petra Wolf er netop gået på juleferie, da hun om aftenen ser en tv-reportage om mordene. I mørket blandt tilskuerne genkender hun et ansigt, som ikke burde være der. Fyldt af en grim mistanke sætter hun sig for at undersøge sagen. Men samme nat forsvinder Petra selv.

Hendes kæreste, journalisten Thomas Berg, kaster sig ud i jagten på sandheden om, hvad der er sket hende. På universitetet hører han en gammel myte om en heks, som engang slog gravide kvinder ihjel på egnen. Hvem er den mystiske kvinde, der dukker op omkring tidspunkterne for forbrydelserne? Og hvad er det for en ondskab, der synes at være vakt til live i de mørke skove omkring Frankfurt?

Samtidig går det op for Thomas, at Petra måske hele tiden har været en del af morderens bestialske plan. Petra bærer nemlig på en hemmelighed.

MØRKETS ANSIGT er tredje selvstændige bind i serien om journalisten Thomas Berg og den excentriske rigmand David Wagner.

En Huspassers Eventyr af John Andes

Udgivelsesdato: 17/11-23

Forlag: mellemgaard

Thomas Jenkins er huspasser i Belleair, en lille by på Floridas vestkyst. Han passer de rige og magtfuldes huse, når de skal på weekendtur eller på ferie. En nat, da han lufter en kundes hund, finder han en kvindes lemlæstede lig.

Et par dage senere finder Tom et offer for en flugtbilistulykke, Donnielle Weaver, som han hjælper med at komme over hændelsen – som ikke er en ulykke. Hun er reporter for den lokale avis og har en personlig forbindelse til den myrdede kvinde.

Det bliver begyndelsen på hans rejse ind i en dyster verden af mord, korruption, udnyttelse og narkotikahandel.

Han bliver involveret i Donnielles jagt på sandheden, der omfatter to prominente borgere og illegal indvandring.

Som sagen udvikler sig, går det op for Tom, at politiet gør alt for at dække over sig selv, og at de voldelige episoder ikke er tilfældige eller uden sammenhæng.

Den Rullende Detektiv af Jacob Buurgaard

Udgivelsesdato: 23/11-23

Forlag: Skiveforlaget

30-årige Jens er, trods sit handicap, ansat i kriminalafdelingen på den lille politistation i Roskilde.

Han er blevet nysgerrig på en sag, som de gamle efterforskere kalder ”Jyllinges værste drab”. Trods flere advarsler kaster Jens sig fuldt ind i politiarbejdet.

I bogen følger vi Jens og teamet i kampen for at stoppe den kyniske og kolde drabspersons videre færd.

Jens får undervejs mistanke om, at morderen også har været tæt inde på hans eget personlige liv.

Gennem bogen jagter Jens alligevel ufortrødent svarene på spørgsmålene: Hvem dræbte niårige Lise fra Jyllinge? Og hvorfor?

Patienten af Tim Sullivan

Udgivelsesdato: 27/11-23

Forlag: Jentas

Hvordan kan han bevise at det var mord?

Ingen fingeraftryk. Intet våben. Ingen vidner.

Kan kriminalassistent Cross bevise at det var mord?

Kriminalassistent George Cross stoler ikke på gætterier, og han har ikke tid til falske formodninger. Han er en betjent som arbejder ud fra de beviser der er for næsen af ham, ikke ‘intuitioner’ eller ‘mavefornemmelser’. Han ved ikke hvad de er.

Da en ung kvinde bliver fundet død, er Bristols Efterforskningsenhed hurtig til at erklære at der er tale om et selvmord da kvinden havde en fortid med stofmisbrug. Men hendes mor er overbevist om at det var mord og forklarer at hendes datter havde været stoffri i flere år og havde gjort store fremskridt i et nyt terapiforløb.

Da han selv er en outsider, er kriminalassistent Cross draget til sager der involverer dem uden en stemme og uden rettigheder, og beviserne er der for at kvinden blev myrdet – Cross skal bare finde dem. Men med pres fra hans chef om at lukke sagen og med talrige potentielle mistænkte, er tiden for at få de svar, som den sørgende familie fortjener, hurtigt ved at løbe ud.

Græshoppens År af Terry Hayes

Udgivelsesdato: 28/11-23

Forlag: Politikens Forlag

Fra en af spændingslitteraturens mestre kommer en hæsblæsende spionthriller af højeste kaliber.
K.D. Faulkner. Det første initial står for Kane, det andet står for ingenting. Kane er CIA-spion med speciale inden for forbudte og ufremkommelige territorier, og for ham har grænser ingen betydning. Han ved, hvornår man skal stikke af, hvornår man skal gemme sig – og hvornår man skal skyde. Han er blevet tildelt en mission i ingenmandslandet mellem Pakistan, Iran og Afghanistan, en voldsom konfliktzone, hvor vold er den eneste gældende lov. Hans mission består i at ledsage en mand, som besidder værdifuld information, der kan få betydning for Vestens sikkerhed, ud af området. Men Kane modarbejdes af en fjende, som ønsker at tilintetgøre verden, som vi kender den – en skræmmende, begavet og ondskabsfuld mand, som kun har ét mål for øje: hævn.
Græshoppens år er den længe ventede opfølger til Jeg er Pilgrim. Det er en page-turner om en mand med beføjelse til at dræbe, som vil gøre alt hvad der står i hans magt for at sikre verdensfreden i et intenst kapløb mod tiden. Græshoppens år er en klassisk spionthriller, en neglebider og et moderne spændingsdrama af højeste kaliber.

Vi tager forbehold for ændringer.