fbpx

Kommende krimier – oktober

september 21, 2023

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af oktober måned.

God læselyst!

Detektiven indeni af David Sparrevohn Mørck

Udgivelsesdato september

Forlag: mellemgaard

Tænk, hvis din mest realistiske drøm ikke stoppede, men blot fortsatte, så snart du faldt i søvn. Tænk, hvis du i denne drøm var nærmest uovervindelig og succesfuld i både job og med det modsatte køn.
Dét behøver Anders Bondo Carlsen ikke at forestille sig, for det er den virkelighed, han lever i.
Trods daglige trivialiteter er alting tilsyneladende på plads i Anders’ vågne liv, så hvorfor er han pludselig privatdetektiven Ivan Jansen, hver gang han falder i søvn?
Hvad der synes at starte som et biologisk lune, tager en truende drejning, da drømmedetektiven står over for mordet på Pauline Quist. En mordgåde, der på ingen måde ligner noget, Ivan Jansen har set før.
Mens Anders’ vågne liv er ved at falde fra hinanden, involverer han sig mere og mere desperat i drømmens menneskejagt, der forekommer vigtigere og mere virkelig end virkeligheden.
Hvorfor … og kan Zenia redde ham? 

De hvide nætter af Katrine Engberg

Udgivelsesdato: 10/10-23

Forlag: Alpha

En tidlig forårsmorgen vågner teenagepigen Shirin i et telt på øen Vorsø ved Horsens Fjord. Hendes storebror sover stadig. Hun står op, går ned til vandkanten og vasker sig i havvandet. Stranden er øde, og der er alt for stille. Deres far, Tami, ville vække dem tidligt, så de kunne fiske fra morgenstunden, men nu står solen allerede højt på himlen. Hun går hen til farens telt for at vække ham, men finder ham med halsen skåret over, badet i sit eget blod. Han er død.

Shirin flygter fra øen og hen til den eneste familie, hun kender, automekanikeren Nima Ansari. Sydøstjyllands Politi får assistance fra drabsafdelingen i Københavntil at opklare mordet på Tami, der i sin tid kom til Danmark via Sandholmlejren, på flugt fra det iranske styre. Sagen lander på efterforskningsleder Petter Bohms bord. Petter føler sig stresset og glemsom og beder Liv om hjælp til at opklare sagen og finde Shirin og hendes bror, før morderen gør det. Fra Livs hjem i kælderlejligheden på Vesterbro forgrener sporene sig til både fortiden og nutiden og til baggårdens beboere, der gradvist må erkende, at tavsheden altid har en pris.

For dig af Michael Folkmann-Schjerbeck

Udgivelsesdato: 11/10-23

Forlag: Brændpunkt

De tre venner, Robert, Marc og Rikke, er vokset op i skyggen af svigt, misbrug og vold. De har sammen modstået brutale prøvelser, som livet har kastet efter dem, men deres stærke venskab og kærligheden til hinanden har gennem alle år skabt små lysglimt i en ellers mørk verden.

Da en af dem bliver fundet brutalt myrdet, efterlades de andre i en verden af kaos og hævn. Historien forvandler sig til en desperat jagt efter den skyldige, og vejen mod sandheden viser sig at være fyldt med farlige hemmeligheder og fortidens stemmer. Men alt er ikke umiddelbart, hvad det ser ud til at være, og deres moralske grænser skubbes længere og længere, imens deres indre dæmoner truer med at udslette den virkelighed, de har tilbage.

For Dig er en hjerteskærende og dyster spændingsroman, der inviterer læseren ind i en verden, som er præget af smerte, fortvivlelse og ikke mindst kærlighed.

Michael Folkmann-Schjerbecks (f. 1983) første roman For dig er en gribende og brutal spændingsroman om tab, hævn, kærlighed og misforstået loyalitet. Michael har hentet inspiration til dele af bogen og dens karakterer fra sin egen opvækst. Han har en kandidatgrad fra IT-Universitetet i København og har arbejdet som ekstern lektor på CBS.

Drømmenes by af Don Winslow

Udgivelselsdato: 12/10-23

Forlag: Harper Collins

Efter at have tabt den blodige bandekrig på østkysten er Danny Ryan nu på flugt. Med sin lille søn, sin aldrende far og nogle få loyale bandesoldater emigrerer han til Californienfor at begynde en ny og rolig tilværelse. Men FBI finder ham og stiller et ultimatum, som enten kan gøre ham rig eller slå ham ihjel.

Da Hollywood begynder at indspille en film baseret på hans tidligere liv, kræver Danny sin del af kagen og begynder at genopføre sit kriminelle imperium. Han forelsker sig i en skuespillermed sin egen mørke fortid, og deres to verdener kolliderer i en eksplosion, der kan ødelægge dem begge.

Akilleshæl af Karina Kring Nicolaisen

Udgivelsesdato: 12/10-23

Forlag: Brændpunkt

Sommeren er forbi på den nordnorske ø Sørøya. Midnatssolen er væk. Bølgerne slår hårdere mod land. Mennesker og dyr genkender den snigende kulde og det tiltagende mørke.

Pludselig skubber to alvorlige forbrydelser alt det vante i baggrunden. Ofrene er fløjet til hospitaler i land. Befolkningen og politiet er rystede. Spørgsmålene hober sig op.Er der tale om to ofre og samme gerningsmand? Eller er det en forbrydelse og en voldsom hævn mod en formodet gerningsmand, som nu svæver mellem liv og død?

En anden mulighed er, at forbrydelserne intet har med hinanden at gøre. Uanset om der er en forbindelse eller ej, spørger alle sig selv, hvem der ville begå den slags. Er det lokale eller nogen udefra?

Gry Isaksen er kriminalbetjent i Oslo, men hun har skiftet sin faste stilling ud med et vikariat på Sørøya af private grunde. Det viser sig at være både befriende og vanskeligt for hende at komme ned i ø-tempo. Sammen med den lokale betjent og to kriminalbetjente fra land skal hun forsøge at opklare de to forbrydelser, før efterforskningen flyttes fra øen.

Karina Kring Nicolaisen, f. 1981, er uddannet bachelor i dansk og skrivekunst samt cand.mag. i dansk/nordisk. Hun har undervist i dansk på gymnasialt niveau forskellige steder i Danmark og i Tyskland. Siden sommeren 2020 har hun boet på den nordnorske ø Sørøya, og her foregår Akilleshæl, som er forfatterens debut.

Håbets alle af Marianne Jørgensen

Udgivelsesdato: 13/10-223

Forlag: Lindbak+Lindbak

Håbets Allé 28 er en psykologisk thriller, der udfordrer læseren med sit formidable plot og får os til at skæve bekymret til naboen.

I den smukke, gamle etageejendom på Håbets Allé 28 ånder alt fred,men kradser man lidt i overfladen…

Bea på første sal har en hemmelighed. Hun er dybt forelsket i sin svoger, John, og da han pludselig forsvinder sporløst, får hun en frygtelig mistanke. Men det fortæller hun ikke sin søster, der bor nedenunder, for Ann må ikke finde ud af, at Bea som en besat har holdt øje med John.

Bea er ikke den eneste med hemmeligheder. I en af de rummelige lejligheder gemmer Alaura sig. Hun er sikker på, at nogen vil hende ondt. En mand med smag for skrøbelige kvinder har valgt hende som det næste offer. De andre beboere i huset skjuler også ting – og alle holder øje.

På Håbets Allé 28 er en morder løs.

Den sorte hund af Elly Griffiths

Udgivelsesdato: 13/10-23

Forlag: Gads forlag

“Den sorte hund” er 13. bind i Elly Griffiths’ underholdende krimiserie om den charmerende arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway, der skal opklare en uhyggelig sag om bronzealdervåben og en spøgelseshund.

På stranden i Norfolk gør en gruppe metaldetektor-entusiaster et gruopvækkende fund, da de finder liget af en ung mand. Samtidig dukker en samling bronzealdervåben også op på stranden. Og det fanger for alvor Ruth Galloways interesse. Endnu et mystisk dødsfald kommer frem, og sporene peger mod den afsondrede gård, Black Dog Farm. En gård, hvor spøgelseshunden menes, at vise sig for dem der snart skal dø…

Alene i Danmark har Elly Griffiths’ Galloway-serie solgt næsten 500.000 eksemplarer, og “Den sorte hund” er en af de absolut bedste bøger i serien. Bogen kan læses som selvstændig historie.

Bedrag bedragerne af Jan Guillou

Udgivelsesdato: 13/10-23

Forlag: Modtryk

Journalistveteranen Erik Ponti og hans gamle ven, efterretningsofficer Carl Hamilton, er ikke hvilke som helst pensionister. Som en slags hobby er de gået i gang med at sabotere de virksomheder og netværk, der laver telefonsvindel. Men da Putins Rusland angriber Ukraine, forandres alt. Carl Hamilton indkaldes til tjeneste, og de to venner får adgang til landets militære ressourcer. På kort tid etablerer de en nøje udtænkt elektronisk krigsførelse, der effektivt vil kunne forhindre kriminelle netværk i at bedrive svindel.  

BEDRAG BEDRAGERNE er anden selvstændige bog i serien om Carl Hamilton og Erik Ponti, der har slået sig sammen for at bekæmpe uretfærdighed i samfundet.

“Det er et underholdende og helt og aldeles herligt format – ikke dagbog, ikke krimi, ikke autofiktion. Men noget midt i mellem, hvor forfatteren med rank ryg og sin Mont Blanc-pen i hånden iklæder endnu et år i litterært skrud.” – Svenska Dagbladet

God pige, slem pige af Michael Robotham

Udgivelsesdato: 13/10-23

Forlag: Zara

EVIE CORMAC er en pige uden fortid. Hun blev fundet beskidt og halvt udsultet for seks år siden i et hemmeligt rum i et hus, hvor et bestialsk mord var begået. Hun havde boet under tag med liget i månedsvis, sneget sig ud om natten for at stjæle mad og gemt sig for De ansigtsløse mænd. Seks år senere, stadig uidentificeret, bor denne pige på et sikret børnehjem, hvor hun indleder en retssag og kræver at blive løsladt.

RETSPSYKOLOG CYRUS HAVEN bliver bedt om at vurdere, om Evie er klar til at blive sat fri, men han møder en pige, der er ulig nogen, han nogensinde har mødt. Beskadiget, destruktiv og selvhadende, men alligevel i besiddelse af en gave, der gør hende både fascinerende og farlig at være sammen med – evnen til at vide, når nogen lyver.

Samtidig har Cyrus en anden forbrydelse at efterforske – mesterskøjteløberen Jodie Sheehans død. De to sager væves hurtigt sammen og trækker ham ind i en verden af hemmeligheder, hvor ingen taler sandt, og kun én person ved, hvem der lyver.

God pige slem pige er en international bestseller som er oversat til 25 sprog og udgivet i mere end 50 lande. 

Kirurgen af Leslie Wolfe

Udgivelsesdato: 16/10-23

Forlag: Jentas

Betroet kirurg. Kærlig hustru. Morder? Før min verden styrtede sammen, havde jeg det hele. Den succesfulde karriere, jeg drømte om. Det smukke røde murstenshus, hvor jeg kunne slappe af foran pejsen. Den smukke, hengivne mand, hvis blå øjne og charmerende smil altid fik mig til at føle mig tryg.Da jeg konstaterer dødstidspunktet, er min stemme rolig. Mine kolleger står tavse omkring mig, øjnene rettet mod mig, forvirrede og bekymrede.Jeg har aldrig mistet en patient før i dag. Mine hænder ryster i gummihandskerne. Jeg glider ned ad de kolde flisevægge, mit hjerte hamrer i brystet.Jeg har aldrig hadet en patient før i dag.Men hvilket valg havde jeg, da jeg først genkendte ham?Og hvad kan jeg gøre for at beskytte mig selv, hvis nogen skulle lære sandheden at kende?

Forfulgt på marsken af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 19/10-23

Forlag: Alpha

Efter en alvorlig ulykke bliver kriminalkommisær Nikki Galenas nære veninde Helen Brook fastklemt i en sammenstyrtet kælder. Hun slipper mirakuløst med livet i behold, men lider af voldsomme flashbacks om en ukendt mand, der var fanget i kælderen sammen med hende, og som tilstod et mord – men politiet har ingen spor efter ham.

Helen beder Nikki om hjælp. Hun er bange og føler, at nogen overvåger hende, men ingen kan finde ud af, om det er virkeligt, eller om følelsen er udløst af hendes traume.

Samtidig er Stephen Cox tilsyneladende tilbage i byen, manden, der allerede én gang tidligere har ødelagt Nikkis liv, og han er stadig lige skræmmende og uforudsigelig. Inden længe er hele byen i oprør, og Helens frygt fører Nikki og Joseph ned ad et meget farligt spor.

Forfulgt på marsken er femte bind i Nikki Galena-serien, der foregår i den fiktive by Greenborough i området The Fens nord for Cambridge, et stort, fladt marskområde, kendt for sine hyggelige småbyer, hvor alle kender alle, og for den tætte tåge, der har pludselig kan lægge sig over landskabet.

X af Pascal Engman

Udgivelsesdato: 19/10-23

Forlag: People’s

Femte bind i serien om kriminalassistent Vanessa Frank kaster lys over sportens mørke side.

En fodboldspillers hustru dræbt i en luksusvilla i Lidingö. En ung dreng med en fremtid som stjerneatlet. En udstødt folkeskolelærer, der drømmer om at blive set for den, hun er.

Det er halvandet år siden, Vanessa Frank forlod Rigspolitiets Drabsafdeling, fordi en efterforskning næsten kostede hendes datter livet. Men da hendes gamle chef ringer og fortæller, at han nu arbejder for Grov Kriminalitet og har brug for hendes hjælp, træder Vanessa til. Det er nu op til hende at løse den umulige ligning: Hvordan er de tre personer forbundet? Hun skal finde den ukendte variabel X, inden det er for sent.

Vanessa bliver ført ud på en hæsblæsende rejse ind i sportsindustriens mørke side. Baseret på gennemgående research har Engman skabt en spændingsroman om det nådesløse ”spil bag spillene”.

Manipulatoren af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

Team Milton, bestående af Silas, Ella, Ibsen, Li-Mei og Milton, er blevet udfordret af en sag om et selvmord, som trækker tråde til et andet selvmord. Efterforskningen afdækker nogle tragiske skæbner og viser sig kun at være toppen af et større isbjerg, som tårner sig op foran dem i horisonten, mens folk henvender sig med nye ledetråde. Det viser sig også, at det ikke kun er Team Milton, som forsøger at finde arkitekten bag selvmordene. To næsten voksne sønner og deres far tager affære, da deres mor for alvor er blevet hjernevasket og manipuleret. Spørgsmålet er, hvem der først finder den skyldige manipulator, og om det er muligt at komme ham nær.   Silas og Esters forhold udvikler sig, mens Li-Mei og Mings forhold er på frysepunktet, og Li-Mei får et uventet opkald fra Kina. Oline har en højst overraskende udmelding, der sætter Ella skakmat.      

Drab uden indlysende motiv af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

Hvad ville du gøre, hvis du kom hjem til en nær pårørende og fandt vedkommende siddende død i sofaen? Team Milton, bestående af Silas, Ibsen, Ella, Milton og deres chef, Li-Mei, kommer denne gang ud for en omfattende sag, der egentlig begynder med nogle influenzalignende udbrud i det lokale kor i Sundby. Det viser sig, at Betty, som er veninde til nogle af byens kormedlemmer, er fundet død i hjemmet af sin datter. Betty var savnet på jobbet, og derfor bliver der ringet til datteren. Det, der ser ud som en pludselig blodprop eller et slagtilfælde, viser sig at være noget helt andet, som sætter fokus på den ene af Bettys døtre.   Team Milton oplever, at flere mystiske hændelser sker i Sundby og de omkringliggende sundhedscentre i den vestlige del af Aarhus. Mystiske hospitalsindlæggelser skal pludselig også undersøges, og sagen tager nye drejninger. Spørgsmålet er, hvor efterforskningen og opklaringen på overraskende vis ender, og kan drab foregå uden motiv, når der ligger en bevidst handling bag?       Ella kommer på sit livs udfordring i forhold til sin mors forbrydelser, for hvordan løses dette dilemma? Li-Mei og Ming har uenigheder, men kan enes om, at de må få nye fælles venner, dog har Li-Mei andre distraktioner midt i det hele.  

Fingeren i Faxe kalkbrud af Else Leffmann

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

Et barn og barnets farfar er i Faxe Kalkbrud, hvor barnet finder et vættelys. Men desværre er det ikke et vættelys, men en halv langfinger.    Da fingeren er skåret af for nyligt, bliver Pernille og Skovsmose af vicepolitikommissær Toft sat til at finde et menneske, der mangler den halve langfinger.    Kort efter bliver der fundet et kvindelig på naturlejrpladsen ved Vemmetofte Strand. Da det er tydeligt, at det er et drab, bliver hele teamet samlet. Mistanken retter sig hurtigt om en mand fra Haslev.    Forholdet mellem Pernille og hendes kollega Birk halter, men så får Pernille et trusselsbrev.       Fingeren i Faxe Kalkbrud er tredje selvstændige bind i serien om efterforsker Pernille Markussen.     

Dronerne af Jørn Solgaard

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

I Vejle og omegn begynder der pludselig at ske mord. For kommissær Carsten Madsen og hans assistent, Mette Linde, er mordene både en svær og samtidig spændende opgave. De har tilsyneladende mødt en morder, der rydder op i det kriminelle miljø uden at efterlade spor af nogen art. Eneste kendetegn er metoden – ofrene bliver alle skudt i venstre øje – og ved alle drab synes der at være en drone involveret.    Er det muligt for Carsten og Mette at bevare den professionelle indstilling til selvtægt, eller er der en begyndende fascination af drabsmandens dygtighed?    Ved flittig brug af medierne er morderen nu også ved at vinde befolkningens opbakning, hvilket også gør opklaringen vanskeligere.    Da Carstens familie bliver truet, kommer der hjælp fra en uventet kant, noget der ændrer hans liv for altid.      

Hvor hadet fødes af Paolo Panzacchi

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

På en helt almindelig morgen forbereder en række mænd sig i Rom, Paris og Berlin sig til historiens største koordinerede terroraktion. Men hvem står egentlig bag planlægningen af ​​disse frygtelige angreb? Er det en arabisk paramilitær organisation kaldet Allahs sønner, der ønsker at tage kontrol over en stor del af Mellemøsten, eller er det Gianni Arienti, den mest eftersøgte lejesoldat i verden? Hvis valget stod mellem to onder, hvad ville man så vælge, hvis man var tvunget til det? Det er dette frygtelige dilemma, som politikere og embedsmænd bliver sat i i denne roman, hvor intet er, som det ser ud til, og ingen er, hvad de giver sig ud for at være. 

Barytonens sidste sang af Elisa Biffi Corni

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

I Pisa lever Maddalena, der arbejder som oversætter og tolk, et begivenhedsløst liv uden de store følelsesmæssige udsving. En dag møder hun tilfældigt den mystiske ”Baryton”, en ældre gadesanger, der skiller sig ud fra mængden. Som månederne går, formår hun at knytte det særlige far-datter-bånd med ham, hun altid har ønsket sig. Det ender brat, da manden bliver fundet livløs på Piazza dei Miracoli. Ingen ved noget om ham og hans fortid, og der er ingen pårørende, der kommer for at gøre krav på hans lig eller forlanger, at retfærdigheden sker fyldest. Derfor føler Maddalena, at hun er den eneste, der kan og bør gøre noget. Sammen med Fabrizio, en privatdetektiv, der bogstaveligt talt kastede sig ind i hendes liv den dag, hvor liget blev fundet, står Maddalena midt i en sag, hvis ofre er mennesker fra den klassiske musikverden, der på forskellige måder er knyttet til Italien.        

Morderen i rødt af Hans-Willy Bautz

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

Den tyske bestsellerforfatter Martin Degotschin bliver myrdet på Krimimessen i Fængslet i Horsens. Hans morder er iklædt en rød heldragt og bærer en hvid fastelavnsmaske. Øjenvidner til mordet tror i første omgang, at det er skuespil. Først da morderen for længst er forsvundet, går det op for dem, at det er alvor. Den dansk-tyske journalist Michael Bech skal dække den tyske forfatters besøg på Krimimessen. Han blander sig i efterforskningen af mordet. Ved forfatterens begravelse i Tyskland kommer det til en skudepisode, hvor politiet afværger, at nogen bliver dræbt. I forbindelse med Michael Bechs research kommer han i tæt kontakt med forfatterenken, så tæt, at de indleder et forhold. Det viser sig, at Martin Degotschin har haft seksuelle forhold til mindreårige piger. Ved hjælp af nogle videooptagelser af disse forhold, bliver han afpresset. Enken og journalisten dykker, ikke helt ufarligt, i den forbindelse ned i prostitutionsmiljøerne i Hamburg og Lübeck. Efterforskerne står nu over for spørgsmålet, om forfatteren er blevet myrdet på grund af hans forhold til de mindreårige piger eller om motivet kan være noget, han har skrevet om en myrdet pizzabager og hans mafiafamilie på Sicilien. Tråde fører til Sicilien, og så kommer journalistens kæreste, kriminalkommissæren Angela Pecci, også ind i billedet. På Sicilien fører efterforskningen til en person, der overnatter i et mausoleum på en kirkegård.   

Testamentet af Wilbur Smith

Udgivelsesdato: 24/10-23

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Ny bog i Egypten-serien fra spændingens mester, Wilbur Smith.

En helt må rejse sig fra krigens ruiner for at redde Egyptens fremtid.

Det engang så magtfulde Egypten lider under de mange år med Hyksos-styret. Selvom Farao nu endelig sidder retmæssigt på tronen, er hans magt skrøbelig – for mange forsøger at udnytte det kaos, der fulgte, da Hyksos-styret blev væltet. Taita forsøger desperat at forene de to splittede egyptiske kongeriger under Faraos styre og sender sin protegé, Piay, ud for at finde svaret på en tusind år gammel gåde, der kan sikre Egyptens skæbne.

Men i krigens kaos er en ny ondskab vokset frem, og Piay må jagte svaret på gåden gennem ørkenen i et kapløb med tiden.

Ikke flere udveje af Cath Staincliffe

Udgivelsesdato: 20/10-23

Forlag: mellemgaard

Scarlett skal danse i skolens talentshow i morgen. Nana, som Scarlett har boet sammen med, siden hendes mor døde, mener, at Scarlett snart kommer med med i Strictly Come Dancing, hvis hun fortsætter på samme måde.

Men Scarlett vender bare ikke hjem fra skole. Hun er bortført af en mand, hun aldrig havde forestillet sig, at hun skulle se igen.

En mand, der er på politiets liste over mest eftersøgte. Hendes far.

Nathuset af Jo Nesbø

Udgivelsesdato: 24/10-23

Forlag: Modtryk

Der går mange rygter om det ubeboede Nathus.

En efterårsaften ringer fjortenårige Richard og kammeraten Tom til Nathuset fra en telefonboks. Da Tom forsvinder, er der ingen, der tror på Richards forklaring.

Nathuset er en gyser om ensomhed, mod, ondskab, venskab, undergang og håb.

Om det vi kan se, og det vi ikke kan se. Det er historien om det mørke hus i den endnu mørkere skov.

Uforløst af Lone Theils

Udgivelsesdato: 24/10-23

Forlag: People’s

Dybt inde i en skov i det nordlige Norge finder politiet en forladt rygsæk med fire pas, der viser sig at tilhøre en familie fra Vestjylland. Politiassistent Signe Brask bliver sat på sagen og finder hurtigt ud af, at familien med de to smukke døtre har været del af en religiøs menighed, som de imidlertid har brudt med.

I sit forsøg på at finde ud af, hvad der er sket med familien, bliver Signe mødt af et miljø, der holder tand for tunge, men pludselig bliver sagen langt mere personlig og farlig, end hun kunne have forestillet sig. For da Signe, stik imod alle ordrer, rejser til Norge for at følge sagen til dørs, handler det ikke kun om at opklare et smerteligt mysterium om en forsvunden familie. Den stædige efterforsker flygter samtidig fra en stadig mere hævngerrig chef og et forhold, der er ved at knække underpresset af de hemmeligheder, Signe holder på. Men ingen, heller ikke Signe, kan flygte fra fortiden.

Liget på Buckingham Palace af S. J. Bennett

Udgivelsesdato: 24/10-23

Forlag: Cicero

2016. Dronning Elizabeth befinder sig i noget af et mareridt. En folkeafstemning splitter nationen, et kaotisk valg optager USA, og en ansat bliver fundet død ved swimmingpoolen på Buckingham Palace. Er der tale om en tragisk ulykke, som politiet tror?Mens Hendes Majestæt søger efter svar, er hendes betroede assistent, Rozie, på sporet af et værdifuldt maleri, der er forsvundet fra dronningens gemakker. Da Rozie modtager et anonymt trusselsbrev, er dronningen ikke længere i tvivl om, at mørke kræfter er på spil – og alt for tæt på. Nogle gange kræver det en særlig snu dronnings skarpe blik for at se sammenhænge, som ingen andre kan se, men kan hun nå at løse gåden, inden det er for sent?Liget på Buckingham Palace er anden bog i den charmerende cosy crime-serie om dronning Elizabeth og det engelske kongehus.

Når lam bliver til ulve af Christian Capillo

Udgivelsesdato: 25/10-23

Forlag: Skriveforlaget

Ebbe Lund fra Afdeling for Personfarlig Kriminalitet ved Station City nu tilbage i Danmark. Mere end nogensinde før er han nu opsat på at opklare den hændelse, som fem år tidligere sendte ham på orlov i de svenske skove. Men stærke kræfter forsøger at afholde ham fra at arbejde med sagen, og Lund får tildelt politiopgaver, som ligger langt under hans niveau.

Men efter en kollegas voldsomme død, overtager Lund kollegaens sag om mordet på en stor entreprenør. Og det går hurtigt op for Lund og hans hold af efterforskere, at det er en omfattende og indviklet sag, som næsten dagligt byder på flere voldsomme hændelser.

Samtidig må Lund slås med sin arrogante chef politiinspektør Mogens Søborg, som absolut ikke er glad for at se ham tilbage i politiet. Lund har valgt at arbejde for Nordsjællands politi væk fra det til tider voldsomme Københavns politi. Men det skal snart vise sig, at det måske ikke var det rigtige valg …

Byttet af Stefan Ahnhem

Udgivelsesdato: 26/10-23

Byttet er en psykologisk thriller om parforhold i opløsning. Carl og Helene har brug for en lang ferie, hvor de har tid til at finde hinanden igen. De har fundet et drømmehus i Californien og byttet deres hjem med et armerikansk par, som skal tilbringe sommeren i deres villa i Stockholms skærgård. 

Men så snart Carl og Helene lander i Santa Cruz er der noget, som føles forkert. Så huset virkelig sådan ud på billederne? Og hvad har det andet par egentlig gang i i deres hjem? 

Byttet beskæftiger sig med, hvordan vores drømme og fantasier kan vendes imod os, så vi i sidste ende ikke tør tro på os selv.

Åndeløs af Linwood Barclay

Udgivelsesdato: 26/10-23

Forlag: Jentas

En kvinde forsvinder. Hendes mand mistænkes. Sandheden vil gøre dig … ÅNDELØS

Mens Andrew Mason er på fisketur en weekend, forsvinder hans hustru, Brie, sporløst. De fleste formoder, at Andy er den skyldige – for det er altid ægtemanden, er det ikke? – men politiet er ikke i stand til at rejse tilstrækkeligt med beviser mod ham. Andy går i hundene nogle år – han drikker for meget i et forsøg på at holde sorgen på afstand, og alle hans venner på nær én forsvinder.

Nu er der gået seks år, og Andy har omsider fået styr på sit liv. Han har solgt det hus, han tidligere delte med Brie, og er flyttet væk. Han er godt i gang med at slå rødder sammen med sin nye kæreste, Jayne, og livet er godt.

Men snart går Andys rolige liv op i sømmene. En dag dukker en kvinde op på hans gamle adresse og begynder at råbe forvirret op, da hun ser det nye hus, der er blevet bygget på grunden. Og så forsvinder kvinden – som har en slående lighed med Brie – lige så pludseligt, som hun kom. Politiet bliver underrettet, og så begynder gamle spørgsmål – og dunkle mistanker – at dukke op til overfladen igen.

Kan det virkelig tænkes, at Brie er i live så mange år senere? Og hvis hun er, hvor har hun så været? Inden længe står det klart, at Andy er nødt til at finde ud af, hvad pokker der foregår – af hensyn til fremtiden for både ham selv og dem, han holder af. Spørgsmålet er bare, om han kan holde sig i live længe nok til at finde svarene.

Hushjælpen af Freida McFadden

Udgivelsesdato: 26/10-23

Forlag: Jentas

Gennem nøglehulletser hun alt

“Velkommen til familien,” siger Nina Winchester og rækker en elegant, perfekt plejet hånd frem mod mig. Jeg smiler høfligt, mens jeg ser mig omkring fra midt på marmorgulvet i entréen. Det her job er min sidste chance for at få en frisk start. Jeg kan være lige, hvem jeg vil. Men snart går det op for mig, at Winchester-familiens hemmeligheder er langt farligere end mine egne …Hver dag gør jeg rent i det smukke Winchester-hjem, fra gulv til loft. Jeg henter familiens datter fra skole. Og jeg forbereder et lækkert aftensmåltid for hele familien, før jeg går op på mit lillebitte kammer på øverste etage for at spise for mig selv.

Jeg prøver at ignorere, at Nina roder, bare for bagefter at kunne nyde at se mig rydde op efter sig. At hun fortæller mærkelige løgnehistorier om sin egen datter. Eller at Andrew, hendes mand, ser mere og mere nedslidt ud for hver dag, der går. Men når jeg ser ind i Andrews flotte brune øjne, som er så fulde af smerte, så er det svært ikke at forestille sig, hvordan det ville være at leve Ninas liv – med walk-in-klædeskabet, den smarte bil og den perfekte mand.

Kun én gang prøver jeg en af Ninas sarte, hvide kjoler. Bare for at mærke, hvordan den føles. Men det finder hun snart ud af … og da det går op for mig, at døren til mit loftsværelse kun kan låses udefra, er det allerede for sent.

Én ting kan jeg dog trøste mig med; Winchester-familien ved ikke, hvem jeg i virkeligheden er.

De ved ikke, hvad jeg er i stand til …

Stormbjerget af Liza Marklund

Udgivelsesdato: 27/10-23

Forlag: People’s

I “Stormbjerget” udfolder den afsluttende del af Liza Marklunds Polarcirkeltrilogi en spændende og dyster historie. Under midsommerfejringen i Stenträsk dukker et lig op i Kallmyrens moseområde, og det menes at være Wiking Stormbergs forsvundne hustru. Men sandheden er mere uhyggelig. Liget er en mand, myrdet med en pæl igennem hjertet, som på en vampyr.

Wiking begiver sig ud på en foruroligende rejse ind i sin egen families mystiske fortid, hvor hemmeligheder, mord og længsler afsløres. Liza Marklund maler i “Stormbjerget” et nervepirrende portræt af vold og tvivl, der holder læserne fanget i denne intense slægtskrønike. En pageturner, der vil efterlade dig sulten efter mere.

I broens skygge af Morten Thor Hansen

Udgivelsesdato: 27/10-23

Forlag: Löwe Publishing

Få dage efter, Sofie er tiltrådt sit nye job som betjent hos Fyens Politi, bliver de kaldt til hendes barndomsby, Nyborg. Liget af en knivdræbt mand er blevet fundet på en båd i marinaen. Frygten for, at der er en seriemorder på spil i den østfynske kystby, opstår, da politiet tillige står med en uopklaret sag om en kvinde, der blev stranguleret fjorten dage tidligere.

Snart efter bliver Sofie kontaktet af efterforskningschefen, der beder hende bistå de arbejdspressede efterforskere. Hun springer til i håb om at kunne skyde en karrieregenvej. Men før hun får set sig om, befinder hun sig midt i orkanens øje og overvejer, om det var det rigtige valg, da det hele rammer tættere på hjemmet, end hun bryder sig om.

Slikmund af Palle Hyldgård Poulsen

Udgivelsesdato: 28/10-23

Forlag: Peckinpah

Et gammelt videobånd kan afsløre Slikmunds identitet. Få ved, båndet findes. Ingen ved, hvor det er.

Den eksotiske yogadronning, Cheeanna Terlov, skal i retten for drabet på sin mand, stjernearkitekten John Terlov, der blev likvideret med en ekstrem brutalitet i sin tegnestue nær Ebeltoft.

Beviserne mod Cheeanna er overvældende. Hun havde truet med at dræbe sin mand, krudtslam var overalt på hendes tøj, og frem for alt blev hun fotograferet af en Googlebil tæt på gerningsstedet.

Cheeanna afviser, at hun er kvinden på billedet, selvom alle kan se det modsatte, og alle analyser af billedet viser, at det er ægte. Kort før sagen begynder, bliver Cheeannas forsvarsadvokat myrdet. Et par mystiske ord i hans hånd tyder på, at hun er involveret.

Cheeanna ligner en kvinde på vej bag tremmer. Hun har kun ét håb. Den hårdkogte topadvokat, William Kastanien, indvilliger i at overtage hendes sag med kort varsel.

William fornemmer straks, at Cheeanna skjuler noget. Han er på ingen måder naiv, og en labyrint af løgne og fortielser overrasker ham ikke … det gør til gengæld opdagelsen af en hemmelig kælder, hvor William finder en række sexfotos med en maskeret person, der kaldes for Slikmund.

Agatha Raisin og mordet i haveselskabet af M.C. Beaton

Udgivelsesdato: 31/10-23

Forlag: North Audio Publishing

Agatha Raisin bliver forbavset, da hun opdager, at hendes attraktive — og hidtil enlige — nabo James Lacey har et nyt damebekendtskab. Den smukke Mary Fortune er Agatha overlegen i utallige sammenhænge, men særligt, når det kommer til havearbejde — og da den årlige Åben have-dag i Carsely står for døren, udstilles Agathas mangel på grønne fingre. Da det viser sig at hun ikke er den eneste med en trang til at se Mary død og begravet, må Agatha nok engang pudse sine evner som snushane af. Med vanlig mangel på finfølelse begynder hun at rykke landsbyhemmeligheder op med rode og grave i det stakkels offers fortid. Men også Agathas eget liv rummer sager, der ikke tåler dagens lys — og måske bør hun vogte sig for at stikke snuden i en morders sager.

Agatha Raisin og mordet i Haveselskabet er tredje bind i serien om AGATHA RAISINS COTSWOLDSMYSTERIER, der er elsket verden over for deres slagkraftige heltinde, charmerende mordgåder og mosgrønne idyl i ærkebritiske Cotswolds.

Vi tager forbehold for ændringer.