fbpx

Kommende krimier – september

august 23, 2023

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af september måned.

God læselyst.

Valkyrien af Sara Bouchet

Udgivelsesdato: 1/9-23

Forlag: Mofibo

Rita Fuhr er netop flyttet tilbage til hjemegnen, da hendes barndomsven Marie ringer, fordi hun har fundet Ludmila brutalt myrdet på danseskolen Valkyrien, hvor de alle tre som børn trådte deres første dansetrin.

Rita, Marie og Ludmila har været nære veninder og delt samme lidenskab for dansen. Alle har de stræbt efter en karriere inden for en verden, der rummer både skønhed og lidelse, benhård træning og jagten på de sublime øjeblikke. Samtidig er det også den verden, der har skilt dem ad, og som for 10 år siden fik Rita til at flygte til USA under påskud af at gøre karriere som professionel sportsdanser med sin russiske partner Sherman.

Men nu bringer mordet Marie og Rita sammen igen, og på trods af, at Rita egentlig helst vil glemme både dansen og fortiden, føler hun sig samtidig draget af den og bliver involveret i det lokale politis med opklaring af drabet. I USA har hun nemlig arbejdet først i en hårdkogte patruljetjeneste og senere som profileringsekspert i politiet.

Efterforsker Bjørn Ørskov er ikke meget for at få hende med på holdet. Han ser sagen som sin chance for genoprejsning efter at have kæmpet med problemer på både privatfronten og på jobbet, men nu må han i stedet samarbejde med Rita, der fører ham ind i en dansens verden. Sammen optrevler de Valkyriens lyssky hemmeligheder og mordet på Ludmilla, der trækker spor tilbage til alt det, Rita helst vil glemme.

Rita bliver konfronteret med de skamfulde valg, hun traf som ung. Hun bliver tvunget til at se fortiden i øjnene og konfrontere de fatale konsekvenser, hendes valg fik – ikke kun for hende selv, men også for hendes nærmeste.

Martyr af Anne Mette Hancock

Udgivelsesdato: 1/9-23

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Syv drab. En morder bag lås og slå. En hædret efterforsker med en mørk hemmelighed. Journalist Heloise Kaldan har succes med sin nye true crime-podcast, som på få måneder er blevet landets mest lyttede radioprogram. Da hendes ven, drabsefterforsker Erik Schäfer, gæster studiet, er det for at tale om en fireogtyve år gammel sag: sagen om billedkunstner Hans Verni, en af danmarkshistoriens værste seriemordere.

Som ung betjent var det nemlig Schäfer, der sendte Verni i livsvarigt fængsel. Noget, han i dag betegner som sin største bedrift. Da liget af en ung kvinde dagen efter udsendelsen dukker op i haven bag Den Katolske Kirke i København, ligner det til forveksling Hans Vernis værk. Schäfer afviser, at der kan være tale om andet end en copycat, men da endnu et kvindelig bliver fundet, dykker Heloise alligevel ned i de gamle sager, og snart står spørgsmålene i kø: Har Schäfer sat en uskyldig mand bag tremmer? Hvad er det, han skjuler? Er den rigtige morder stadig på fri fod? Og er hendes eget liv i fare?

MARTYR er en krimi om hævn, retfærdighed og tilgivelse.

Dødbold af Birgitte Vestermark

Udgivelsesdato: 1/9-23

Forlag: Grønningen 1

En dansk politimand forsvinder i Marokko, og i Svendborg køber den russiske rigmand Leonid Shorodkhin sig ind i den lokale fodboldklub. Ikke alle i den fredelige provinsby er begejstret for udviklingen, og en dag findes en af holdets topspillere bestialsk myrdet omklædningsrummet.

Victoria Storm er flyttet til egnen, det vil sige, hun bor på sin båd i lystbådehavnen og har fået et vikariat på det lokale dagblad. Mere permanent er det ikke. Hun sætter sig for at finde ud af, hvad der er sket i klubben, men modarbejdes fra flere sider.

Hvad er det for gamle og nye hemmeligheder hendes barndomsby gemmer på? Hvem skal hun tro på? Og ikke mindst, hvem kan hun stole på? Samtidig kan det godt være, at hun er færdig med København, men København er ikke færdig med hende.

Anden bog i krimiserien om journalisten Victoria Storm.

Den ukendte kvinde fra Seinen af Guillaume Musso

Udgivelsesdato: 1/9-23

Forlag: Lindhardt og Ringhof

En tåget decembernat bliver en ung, nøgen kvinde fisket op af Seinen. Hun lever, men kan ikke huske, hvem hun er.

Modvilligt lader hun sig indlægge, men kort efter stikker hun af.

En dna-analyse viser, at kvinden er en berømt pianist — som døde i et flystyrt et år tidligere. Roxane Montchrestien er inspektør hos Paris’ politis Kontor for Særlige Sager.

Hun bliver besat af sagen og det umulige spørgsmål: Hvordan kan man være både død og i live?

Tågehav af Kristina Ohlsson

Udgivelsesdato: 1/9-23

Forlag: Modtryk

Det er sommer på Hovenäset, og antikvitetshandler August Strindberg er midt i forberedelserne til en stor bagekonkurrence. Men da en tæt havgus vælter ind over næsset, bringer den kulde, mørke og ulykke med sig.  I tågesløret bliver en mand fundet hængende død fra et udspringstårn.

Ingen i byen genkender manden, og politikommissær Maria Martinsson må grave dybt for at identificere ham.  

Efterforskningen leder politiet tilbage til sommeren 1989, hvor en kvinde blev fundet myrdet i sit hjem, og Martinsson begynder at tvivle på, om den rette blev dømt for mordet.  TÅGEHAV er tredje bog i Strindbergserien, der foregår på den smukke og atmosfærefyldte svenske vestkyst.

Lad de små børn komme til mig af Henriette Rostrup

Udgivelsesdato: 1/9-23

Forlag: People´s

Første bind i Henriette Rostrups krimitrilogi De fortabte, der foregår under 1. Verdenskrig.

København, sommeren 1914. Kampen for stemmeret til kvinder og tyende er på sit højeste, og Europa står på randen af 1. Verdenskrig. Liget af en ung kvinde bliver fundet i Ladegårdsåen. Politiet afskriver det som endnu et i en række af selvmord blandt fattige kvinder, selvom vidner fortæller om et forsvundet barn født uden for ægteskab, og en fremmed mand der talte med den unge kvinde, kort før hun blev fundet død. Amalie Bang er journalist på et stort københavnsk dagblad. Da hun får nys om sagen, øjner hun chancen for at komme til at skrive om andet end de rige og de kendte, og hun vil gøre alt for at finde sandheden om de unge kvinders død.

Sammen med en ung betjent, Ewald, kommer hun på sporet af en sammensværgelse, som trækker tråde fra den københavnske underverden og langt op i de øverste samfundslag. Amalies ambitioner bliver livsfarlige, og den virkelige trussel viser sig at være tættere på, end nogen kunne forestille sig.

Som to dråber blod af Christina List

Udgivelsesdato: 1/9-23

Forlag: Lindbak+Lindbak

En morder er stadig på spil i Silkeborg.

I fortsættelsen til den populære krimi ”Kun vi kender sandheden” følger vi endnu engang de tre hovedpersoner: politibetjenten Michael, stjernereporteren Kevin og den psykisk syge kvinde, Sara, der er datter af seriemorderen Dødsenglen.

Selvom sagen om Dødsenglen officielt er opklaret, mangler Michael stadig mange svar, men Engel nægter at tale. Michaels nye makker, Lee, er i mellemtiden begyndt at undre sig over et antal forsvundne børn, der på overfladen intet har tilfælles, men som alligevel bekymrer ham. Arbejdet afbrydes dog, da de sættes til at opklare en række brutale mord på ældre mænd i Nord- og Midtjylland.

Kevin og Amir arbejder nu på Midtjyllands Avis og er på udkig efter den næste store historie. Og da Kevin pludselig begynder at modtage breve fra en person, der hævder at stå bag mordene på de ældre mænd i Silkeborg og Aalborg, går jagten i gang.

Samtidig har Sara tabt sin indre kampen, og Lucy har nu overtaget kontrollen med hende. Hun planlægger, hvordan hun kan slå deres morderiske far, Engel, ihjel og derved få sin hævn.

Dette er forfatter Christina Lists anden krimi.

Et farligt talent af Camilla Sten

Udgivelsesdato: 6/9-23

Forlag: Gads forlag

Et brutalt kvindedrab. Et pletfrit gerningssted. Et spil med en skyhøj indsats. Første sag for kriminalpsykolog Rebecca Lekman.

En augustnat bliver Rebecca Lekman vækket af telefonen. En gammel kollega fra politiet ringer og fortæller, at hendes gymnasiekæreste, Louise, er blevet dræbt. Kriminalpsykologen Rebecca er lige flyttet hjem til Stockholm for at tage sig af sin syge mor, og i USA har hun efterladt en strålende karriere og sin ægtefælle.

Rebecca begynder at efterforske mordet på egen hånd. Louise var i gymnasietiden en rebelsk teenager, men nu boede hun i en dyr villa i et af Stockholms velhaverkvarterer. Hvem dræbte hende og hvorfor? Og hvorfor havde hun forsøgt at kontakte Rebecca få uger før mordet – efter alle de år? Jo tættere Rebecca kommer på kredsen af mennesker omkring Louise, jo flere spørgsmål opstår der. Til sidst må hun spørge sig selv, om hun er villig til at sætte sit eget liv på spil for at finde morderen.

Et farligt talent er en nervepirrende page turner, som stiller skarpt på magt, klasse og identitet. Bogen er første bind i serien om kriminalpsykologen Rebecca Lekman.

Pilgrim af Jens Henrik Jensen

Udgivelsesdato: 7/9-23

Forlag: Politikens forlag

Pilgrim er Sjette bind Oxen-serien.

Selv længe efter opklaringen af en række krigsveteraners voldsomme død, bliver sagen ved med at kaste lange skygger ind over den tidligere jægersoldat, Niels Oxen, og hans makker i PET, Margrethe Franck.

Tynget af skyldfølelse over at have slået uskyldige ihjel er Oxen forsvundet ud på en måneder lang vandring, mens Franck rager uklar med ledelsen og bliver suspenderet.

Da den forhenværende PET–chef Axel Mossman rækker ud efter deres hjælp til en simpel opgave, ligner det en kærkommen afveksling fra alle spekulationer.

Franck og Oxen skal sammen med Mossman bistå de danske skattemyndigheder med et hemmeligt køb af oplysninger fra en banklækage i Panama.

Sideløbende arbejder de sammen med den unge betjent Sally Finnsen for at nå helt til bunds i den gamle sag, der stadig piner dem.

Da de efter møjsommeligt arbejde endelig kommer på sporet af en mystisk drabsmand, udfordrer de intetanende store, usynlige kræfter.

Hvorfor vil nogen for enhver pris vil holde hånden over en morder? Hvad har Panama–sagen med det hele at gøre? Og hvorfor lyver deres gamle allierede, Mossman?

Jagten på svar bringer dem i livsfare …

Den syvende sprogfunktion af Laurent Binet

Udgivelsesdato: 7/9-23

Forlag: Den franske bogcafés forlag

Den franske essayist og semiolog Roland Barthes bliver i 1980 kørt ned af en varebil i Paris og udånder kort tid efter på hospitalet. Men var det bare en ulykke? Blev han i virkeligheden slået ihjel og i så fald af hvem? Barthes bar på en mappe, hvor der nu mangler et vigtigt dokument. Om den syvende sprogfunktion. En lingvistisk trylleformular med uanede muligheder for den, der behersker den. Dokumentet må findes.

Den umage duo, inspektør Bayard, konservativ og pligtopfyldende, og den unge nysgerrige akademiker og lingvist Simon Herzog, bliver sat på opgaven af selveste præsident Giscard d’Estaing.  

Forfatteren leger med forholdet mellem virkelighed og fiktion og tegner et billede af de franske mestertænkere fra det sproglige og litterære mikrokosmos i Paris i 70’erne og 80’erne med bulgarske agenter, hemmelige sprogselskaber, bøssesaunaer, et præsidentvalg og international storpolitik som bagtæppe. Binet dissekerer elegant sprogets, ordenes og tekstens magt.

Teatro Grottesco af Thomas Ligotti

Udgivelsesdato: 8/9-23

Forlag: Kandor

Thomas Ligotti er en af weird-litteraturens mest originale og roste forfattere i moderne horror siden H.P. Lovecraft. Dette værk markerer forfatterens første udgivelse på dansk.

Teatro Grottesco indeholder ni ildevarslende noveller, der på hver sin vis introducerer læseren for Ligottis tågesvøbte mareridtsverden. Her regerer kun den gruopvækkende absurditet, der strækker sine lange fingre gennem tomme gader, livsforladte karnevaller og endeløse kontorbygninger – og altid, lige under overfladen, lurer truslen om en afgrundsdyb indsigt, som måske bedst lades uforløst (hvis læseren ønsker at bevare sin sindsligevægt).

Thomas Ligotti er kendt for sin nihilistiske og excentriske prosa, hvis atmosfære vækker mindelser om andre mestre af det besynderlige, lige fra Lovecraft til Franz Kafka, David Lynch og Kōbō Abe for blot at nævne nogle få.

Novellesamlingen akkompagneres af ni smukke illustrationer, tegnet af John Kenn Mortensen, der selv nærer en stor forkærlighed for forfatteren.

Fjordhusemassakren af Preben Steen

Udgivelsesdato: 13/9-23

Forlag: Kandor

Ralf, en 26-årig aalborgenser med en voldelig fortid, er netop flyttet til den lille provinsflække Fjordhuse sammen med sin kæreste Mette. Da svigerforældrene inviterer dem ud at spise i anledning af den kommende kartoffelhøst, beviser han sit mod ved, som den eneste, at bestille kroens special: smørstegt fårehjerne. Ralf fortryder hurtigt sin beslutning, og det, der starter som symptomer på urolig mave, udvikler sig snart, under fuldmånens skær, til noget langt mere ildevarslende.

Inden længe går snakken i Fjordhuse; noget har ædt lille Idas kanin og slagtet hendes pony. Men rygter om en ulv er kun begyndelsen på landsbyens sorger.

Det, Ralf troede, var starten på en ny og rolig tilværelse, udvikler sig snart til noget ganske andet, idet han må kæmpe med stigende vrede og dyriske instinkter, der vågner, når mørket falder på – og da en skygge fra fortiden indhenter ham, er der ikke flere steder at flygte hen.

Dracula genfortalt af Kenneth Bøgh Andersen

Udgivelsesdato: 14/9-23

Forlag: Politikens forlag

Blodet er liv. Bram Stokers udødelige vampyrhistorie nænsomt genfortalt af den danske gysermester.

Kenneth Bøgh Andersen åbner døren ind til Dracula for os alle sammen i denne overlegne og hårrejsende genfortælling af Bram Stokers udødelige klassiker.

Ingen anden skurk er blevet fortolket så mange gange i populærkulturen som grev Dracula, som vi alle føler, at vi kender, selvom de færreste af os nok har læst det store kollageværk fra 1897.

Kenneth Bøgh Andersen genfortæller loyalt og urovækkende historien om den unge Jonathan Harker, der ulyksaligt havner på grevens slot i Transsylvanien og mister sin forstand og sin forbindelse til virkeligheden, mens greven planlægger at indtage både London og Jonathans elskede Mina. Fascinationen af vampyrer er ikke blevet mindre siden 1897, og Kenneth Bøgh Andersen folder elegant fortællingen ud for den moderne læser.

Med Dracula genfortalt fuldender Kenneth Bøgh Andersen sin trilogi med genfortællinger af de største gyserklassikere. Alle tre bøger kommer i smukt udstyr med flotte sort/hvide illustrationer af Rasmus Jensen, læsebånd med mere. Et must have-samling til enhver gyser-entusiast.

Den anden søster af Mohlin & Nyström

Udgivelsesdato: 14/9-23

Forlag: People´s

Andet bind i serien om svensk-amerikanske John Adderley følger op på etterens nervepirrende cliffhanger.Alicia Bjelke er en ung kvinde med et ansigt så vansiret, at folk enten vender sig bort eller stirrer på hende i fascination og afsky, når de får øje på hende. Desuden er hun hjernen bag den kontroversielle datingapp Raw, som ved hjælp af algoritmer matcher brugerne. Appen driver Alicia med sin smukke søster, Stella, som altid har stået i rampelyset. Da Stella bliver fundet myrdet, vendes Alicias liv med et på hovedet, og hun forstår, at hun er morderens næste offer.

Drabssagen falder i hænderne på den tidligere FBI-agent John Adderley, der opholder sig i Sverige under en ny identitet. Men da Adderleys forfølger, den nigerianske narkogangster Ganiru, får færten af ham, må han træffe en beslutning. Skal han tage kampen op med sin fortids dæmoner eller forlade Sverige og dermed også sin forældreløse niece? Mens håbet synes at være ude for Adderley, viser drabsefterforskningen sig pludselig at være til hans fordel.

Den anden søster er en fortælling om de skygger, fortiden kaster over ethvert menneskes liv. Første bind, Det sidste liv, blev kåret som Årets krimidebut i 2020 i Sverige.

Lytteposten 1980 af Pernille Boelskov og Morten Brandborg

Udgivelsesdato: 14/9-23

Forlag: 4. til venstre

BORNHOLM, 1980:Efterforsker Susanne Hedegaard bliver sat på sit livs sværeste sag: Chefen for Forsvarets lyttepost på Dueodde dør under mystiske omstændigheder. Men mordet er så hemmeligt, at efterforskningen mørklægges, og Susanne føler, at hun må famle sig frem i blinde.

Susanne udgør halvdelen af PET’s beskedne, bornholmske afdeling. Privat står hun midt i en grim skilsmisse og kaos i familien. Mordefterforskningen peger først mod russerne, da Lyttepostens opgave er at overvåge østblokken. Men snart viser det sig, at den vellidte chef også havde fjender tættere på.

Susanne får hjælp fra en uventet kant. Nemlig af den unge skrivebordsspion Martin Osmanov, der arbejder på Lytteposten, hvor han på samlebånd aflytter og oversætter russiske beskeder.

Sammen forsøger Susanne og Martin at komme til bunds i det morads af hemmeligheder, der omgiver både lytteposten og stedets afdøde chef.

LYTTEPOSTEN 1980 er første bind en ny krimiserie, der tager dig med tilbage til 80’erne og ind i de bornholmske skygger. Her er snaps til frokost, skulderpuder og blå mascara, spioner og amerikanske agenter. Og mord. En krimi til dig, der elsker stærke karakterer og kringlede plot.

Om forfatterne: PERNILLE BOELSKOV er forfatter til tre andre bornholmerkrimier, og i researchen til sine bøger har hun fået hjælp af den tidligere politimand og PET-efterforsker MORTEN BRANDBORG. De bor begge på Bornholm. Nu dykker de to sammen ned i en tid, hvor Bornholm lå lige midt mellem Øst og Vest, og hvor hemmeligheder kunne få dig slået ihjel.

Tørke af Per Jacobsen

Udgivelsesdato: 15/9-23

Forlag: Humblebooks

Hvor langt vil du gå for dem, du elsker … og hvor langt kan du gå?

For Nathan Bray bliver dette filosofiske tanke-eksperiment til brutal virkelighed, da en uforklarlig begivenhed får vandet i verdenshavene til at forsvinde, og han bliver fanget på havbunden sammen med sin syvårige datter.

Opløsning af Thomas C. Krohn

Udgivelsesdato: 16/9-23

Forlag: RosenHill

Officer Tanja Storm troede, hun havde oplevet de værste kampe under sine udsendelser til Irak og Afghanistan. Men en tragisk bilulykke river hendes liv fra hinanden. Hjemme i Danmark trækker et sort slør af sorg og tab hende ned mod en mørk afgrund af selvdestruktion.

I ruinerne af tragedien bliver hun rekrutteret af PET til en undercover operation. Hendes mission er at infiltrere Brøns Chemicals A/S, en dansk international virksomhed, som ledes af den karismatiske, men farlige Lars Brøns.

I jagten på at afsløre de kriminelle aktiviteter, virksomheden er mistænkt for, kommer Tanja ud på en farefuld rejse mod sandheden. Tanja må kæmpe mod pirater i Guineabugten, ender med at afsløre mørke hemmeligheder inden for Danmarks elite og bliver fanget i et dødbringende spil, hvor lovgivere er lovovertrædere, og Lars Brøns’ mørke personlighed kommer op til overfladen.
Hvor langt vil Tanja gå i jagten på sandheden, når livet i forvejen er ved at gå i opløsning?

‘Opløsning’ er en intens thriller, der holder læseren på kanten af stolen. Tanja Storms kamp mod kriminalitet, korruption og sine egne dæmoner vil ryste dig langt efter, du har vendt den sidste side. For tænk hvis denne nervepirrende historie ikke kun var fiktion?

Manden fra mørket af Ole Christian Madsen

Udgivelsesdato: 19/9-23

Forlag: Gyldendal

1948. I tre år har politiefterforsker Villy Falk jagtet de danske SS-vagter, som slog hans svoger ihjel i kz-lejren, hvor de begge sad. Men da hævnens time endelig oprinder, får Villy Falk ansvaret for opklaringen af et bestialsk dobbeltmord på Peter Bangs Vej, hvor et ægtepar er fundet dræbt på tilsyneladende rituel vis. Sagen trækker spor dybt ned i den københavnske underverden og helt op i magtens højborg, og Villy Falk forstår pludselig, at han ikke er alene om at kæmpe med livet som indsats i en krig, som for længst er slut. Han må slås på flere fronter, både for at skelne sandhed fra løgn i den indædte magtkamp om fremtidens Danmark – og for at holde sammen på sin knuste familie og redde ægteskabet med sangerinden Anne.

MANDEN FRA MØRKET er en vidt forgrenet spændingsroman om magt og ubodelig skyld, om hævn og dyb kærlighed og om fredens fatale konsekvenser. Det er beretningen om en mand, der er hjemsøgt af sin fortid og leder desperat efter sin fremtid. Romanen er første bind i Ole Christian Madsens dekade-serie inspireret af en dramatisk kriminalsag fra hvert årti. Andet bind i serien foregår i 1958.

Skakbrikkerne af Peter May

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: Gyldendal

Fin Macleod har lagt sit arbejde i drabsafdelingen i Edinburgh bag sig og er faldet til på sin fødeø, The Isle of Lewis, hvor han arbejder som sikkerhedschef for en af øens store jordbesiddere. Jobbet bringer ham dog snart på kollisionskurs med sin gamle barndomsven Whistler Macaskill, områdets mest indædte krybskytte. Da Fin opsøger Whistler, bliver de to mænd vidner til et sælsomt naturfænomen. En dyb sø står pludseligt og uforklarligt drænet for vand, og op af mudderet stikker de næsten uskadte rester af et lille enmotors fly, som forsvandt sporløst for sytten år siden.

Begge mænd ved, at de vil finde deres fælles ven Roddy Mackenzie i vraget, men et kort sekund, bemærker Fin noget i sin gamle vens ansigt, der får det til at isne gennem ham. Fin er helt uforberedt på, at den sandhed, han leder efter i fortiden, fuldstændig vil ændre hans fremtid.

Skakbrikkerne er tredje og afsluttende bind i Peter Mays Lewis-trilogi. Den første kriminalroman i trilogien, Sorthuset, udkom i 2022, den anden, Lewismanden, var klar i januar 2023.

De blødende hjerters klub af Elly Griffiths

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: Gads forlag

Harbinder Kaur konfronteres med storbyens mørke sider i sit nye job som vicekriminalkommissær i London, da en politiker bliver fundet død til en gammel elev-fest.

Et prominent parlamentsmedlem bliver fundet død til en gammel elev-fest. Det viser sig, at kriminalassistent Cassie Fitzherbert kendte offeret fra sin skoletid, og ikke nok med det – hun og offeret havde også en mørk hemmelighed til fælles: Sammen med en flok venner var de for mange år siden skyld i en anden elevs død. Cassie mistænker, at en af hendes gamle venner fra skoletiden kan have slået ihjel igen. Har hun ret, eller blev offeret dræbt af en af sine politiske fjender? Hvis hun kan overbevise vicekriminalkommissær Harbinder Kaur om det sidste, kan det måske lykkes hende at holde sin egen dunkle fortid hemmelig – og noget tyder på, at hun har heldet med sig. Indtil endnu et mord finder sted …

DE BLØDENDE HJERTERS KLUB er tredje selvstændige bind i bestsellerforfatter Elly Griffiths’ prisvindende serie om vicekriminalkommissær Harbinder Kaur. Serien tæller også Døden mellem linjerne og Ekspert i mord, og bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Trofæbærerne af Steen B.J

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: mellemgaard

Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei, Silas, Ibsen og Milton, er denne gang oppe mod en udfordring, der kræver sine ofre, men efterlader sparsomme spor. Området omkring Elmevej og Skovvejen i det nordlige Aarhus er i fokus. Det vanskeliggør sagen, at sporene er nærmest ikkeeksisterende. Dog viser det sig, at et af DNA-sporene, som deres gerningsmand alligevel har afsat, er af unik karakter og kun kan stamme fra gerningsmanden.

Men spørgsmålet er, om det kan afsløre hans identitet, når det kommer til stykket. Lokalbefolkningen er fanget i et jerngreb af frygt for, om de risikerer at blive det næste offer, eller om de allerede er blevet et offer uden at vide det. Det er generelt kvinder, men specifikt gravide kvinder, som bliver ængstelige og skrækslagne over det frygtelige, der er hændt for andre kvinder.

Pressen er med til at vanskeliggøre efterforskningen af sagen om de gravide kvinder, der ganske intetanende er blevet gravide, mens de sov, med katastrofale følgevirkninger for deres kærester.

Dødelige forglemmelser af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: mellemgaard

Team Milton, bestående af Silas, Ibsen, Ella, Li-Mei og Milton, bliver denne gang involveret i en sag om to forsvundne kvinder, som bliver meldt savnet. Den ene kvinde findes senere dræbt i et gammelt og meget specielt hus på en bakke, som dog kun er findestedet og ikke gerningsstedet. Det undrer Team Milton meget, hvorfor en dræbt kvinde er blevet placeret i et ubeboet hus med tremmer bag nogle af vinduerne, hængelåse på dørene og rum med mystiske inskriptioner på væggen. Det giver dem store kvaler at finde ud af, mens den grusomme sandhed går op for dem bid for bid.

Spørgsmålet er, om de kan stoppe denne grusomhed i at udvikle sig, mens verden kigger med på livestreamingen af grusomhederne. Sandheden ligger ikke lige for, når dødelige forglemmelser pludselig bliver genstand for hævn og retfærdighed.

Følg med i bind 35 i Team Milton-serien, og få svaret på, hvad der skal hævnes, og hvad der anses for retfærdigt, når sandheden bliver åbenbaret for alle.Følg ligeledes med i, om Li-Mei får sine chefdrømme opfyldt, selvom hun er gravid. Følg også med i, om Oline endelig afsløres i sit dobbeltliv.

En drabelig mand af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: mellemgaard

Forestil dig, at du ligger trygt og sover i dit soveværelse, men så pludselig bliver du overfaldet af en person med flaske, kniv og reb. Hvad ville du gøre?Team Milton, bestående af Silas, Ibsen, Ella, Li-Mei og Milton, får denne gang en sag om en rig og excentrisk mand, der har tre sønner og en del fabrikker rundt i Europa, hvoraf hovedfabrikken ligger ved siden af bopælen. Han har overdraget fabrikkerne til sine sønner, da hans kone døde efter et kort sygdomsforløb, og han har selv haft ansvaret for drengenes fortsatte opvækst.

Det forløber dog ikke gnidningsfrit, og specielt ikke, da Knud søger en ny kone på det afrikanske kontinent. Team Milton søger efter motivet i de nære relationer, men der er umiddelbart ikke et entydigt svar på et motiv, da alle muligheder undersøges. De overraskes derfor af det motiv, der pludselig dukker op af disen. Ella bliver urolig for, om der vil dukke noget inkriminerende op, når hendes mor, Oline, er død.

Den usikkerhed har hun svært ved at takle, og hun må tage drastiske metoder i brug. Li-Mei må også tage en beslutning om sin fortsatte adskillelse fra Ming.

De dræbte mænd af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: mellemgaard

Team Milton, bestående af Li-Mei, Ella, Silas og Ibsen, er denne gang blevet udfordret af en sag om midaldrende mænd og deres gang på danske krostuer, men for nogle vedkommende bliver det sidste gang, de ses i live. Spørgsmålet er hvorfor, og sagen udvikles som ringe i vandet, der breder sig ud til Viborg og Aalborg, så politikredsene i disse områder også involveres. Det bliver en logistisk udfordring at finde hoved og hale i denne opklaringssag, hvor motivet ikke ligger lige for, og sporene peger ikke i en entydig retning.

Team Milton tager utraditionelle metoder i brug i forhold til kroejerne, da de desperat mangler en udvikling i sagen om De dræbte mænd, som er bind 36 i krimiserien om Team Milton. Li-Mei får et afhængighedsproblem og finder det svært at finde det rigtige tidspunkt at fortælle Milton, at hun som nyansat chef er gravid. Hun har heller ikke fortalt Ming, at hun er ansat i en 85 procents chefstilling sammen med Milton.

Ella har kameraovervågning på sin mor, Oline, og har en plan, som involverer Silas.

Besøgsritualer af John Andes

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: mellemgaard

Mens hun går på college, opbygger Jenna Whyte en betydelig ulovlig spillegæld. For at betale af på gælden kræver den kriminelle Riarca-familie, at hun indsamler penge fra spil og afpresningsforretninger. Efter endt uddannelse starter Jenna en karriere hos et investeringsfirma i Tampa, Florida.   

Hun bor sammen med sin mor og far, der er chef for en taskforce, der bekæmper organiseret kriminalitet. Hendes mor lider af en aneurisme i hjernen. Jenna er splittet. Hun ønsker at blive hjemme og passe sin mor, men Riarca-familien tilbyder hende at kontrollere deres ulovlige virksomheder i Florida, og pengene trækker. Det er svært at forene det personlige, professionelle og hemmelige liv, men hun nyder alligevel den kontrol, hun har over andre.   

Jennas mangesidede liv kommer ind i en nedadgående spiral. Hendes professionelle karriere rammer bunden, og myndighederne undersøger investeringsfirmaet og dets forbindelse til Riarca-familien. Snart er FBI i Tampa, hvor de sammen med den lokale taskforce undersøger mistanken om insiderhandel og aktiemanipulation. Hvad skal Jenna stille op, nu hvor hendes verden braser sammen?        

Overlægen af Ivonne Cadovius

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: mellemgaard

Kriminalroman – velskrevet og raffineret udført, den vil sikkert henvende sig til et litterært publikum, men kan læses af alle. Det er et spændende plot, fint udviklet, og så er der pludselig en hæsblæsende og bloddryppende sag for den lækre – men let flegmatiske – kriminalkommissær Amadeus Bergstrøm og hans kønne assistent Celina; et godt makkerpar. Mon der er en fremtid for de to?

Foruden at spadsere ud i den hvide verden støder vi også på overlægens tørstige familie og hendes rå og hårdtslående bror samt Bea: varm, viljefast og vedholdende. En solid, klassisk kriminalroman…

Den stille vold af Cath Staincliffe

Udgivelsesdato: 20/9-23

Forlag: mellemgaard

Manchester, England. Har kvinden dræbt sit eget barn? Er hun til fare for sig selv? Svarene gemmer sig i nabolaget, men politiefterforskerne Donna Bell og Jade Bradshaw møder kun løgne og vildledning, hvor end de kommer frem.

Det lille samfund er hårdt prøvet. Ødelagt af fattigdom, håbløshed, desperation – og mord. Da en fremmed pludselig kommer ind i Jades liv, vender hendes fortid ubarmhjertigt tilbage og truer med at smadre den verden, hun omhyggeligt har skabt for sig selv. 

Donna kæmper med at få det hele til at gå op: arbejde, ægteskab og børn.

Det er en vanskelig balanceakt, og snart vil tæppet blive trukket væk under hende.

Parasitten af Sofie Sarenbrant

Udgivelsesdato: 21/9-23

Forlag: People´s

Den 11. fritstående bind i den populære serie om kriminalinspektør Emma Sköld.

En varm sommerdag findes resterne af et afbrændt lig på Drottningholm. Ved siden af liget ligger en dødsliste. Kriminalinspektør Emma Sköld er det sidste navn på listen ud af fem.

Parallelt med mordefterforskningen oprulles en tyve år gammel sag, hvor en kvinde tog på skadestuen med sit barn og selv endte i varetægt. Hvad har fortiden med mordet at gøre?

Det er op til Emma og hendes kolleger at stoppe gerningsmanden, før flere kommer til skade. Og inden gerningsmanden får ram på Emma. Parasitten er en fortælling om hævn, svære søskendeforhold og en familietragedie, der får katastrofale konsekvenser.

Når natten opsøger dig af Romano De Marco

Udgivelsesdato: 21/9-23

Forlag: mellemgaard

Det brutale mord på den halvtredsårige single Claudia Longo i det eksklusive Parioli-distrikt i Rom ser ud til at være begået af en af hendes skiftende elskere. Den eneste, der ikke mener det, er kommissær Laura Damiani. Hun opdager en sammenhæng mellem dette mord og andre tilsyneladende ulykkestilfælde blandt enlige kvinder. Ofrene var alle kunder på et sofistikeret mødested ved navn Single. Laura kan kun få klarhed over sagen ved at infiltrere klubben som kunde uden sine overordnedes viden.

Det bliver begyndelsen på en hallucinatorisk rejse ind i et natteliv, der udgøres af overskridelse, laster og unævnelige hemmeligheder. Det giver Laura anledning til at kaste et blik på sit eget liv, der konstant befinder sig i krydsfeltet mellem total dedikation til arbejdet og drømmen om et mere tilfredsstillende privatliv.

Men hun bliver også nødt til at forholde sig til den konkrete virkelighed: Der er stadig en morder derude. Og hans næste mål ser ud til at være hende …

Skjult agenda af John Andes

Udgivelsesdato: 21/9-23

Kriminalassistent Tony Sattill fra NYPD får til opgave at efterforske gerningsstedet i forbindelse med et grufuldt rituelt mord, der er del af en serie. Da sagen bliver overgivet til drabsefterforskerne, bliver Tony bedt om at grave i sin kollega Elija Washingtons fortid.

Tony afdækker nogle ualmindeligt store pengestrømme i Elijas fortid og noget, der kunne være et coverup fra NYPD’s side, men så begynder beviserne i de oprindelige sager at inkriminere Tony.

Laboratorietest afslører en sammenhæng mellem ham og mordene, og han kendte alle ofrene. Tonys verden styrter sammen, mens flere af hans nære venner dør. Er Tony udset til at være syndebuk – eller er han bare det næste offer?

Detektiven indeni af David Sparrevohn Mørch

Udgivelsesdato: 21/9-23

Forlag: mellemgaard

Tænk, hvis din mest realistiske drøm ikke stoppede, men blot fortsatte, så snart du faldt i søvn. Tænk, hvis du i denne drøm var nærmest uovervindelig og succesfuld i både job og med det modsatte køn. Dét behøver Anders Bondo Carlsen ikke at forestille sig, for det er den virkelighed, han lever i. 

Trods daglige trivialiteter er alting tilsyneladende på plads i Anders’ vågne liv, så hvorfor er han pludselig privatdetektiven Ivan Jansen, hver gang han falder i søvn?Hvad der synes at starte som et biologisk lune, tager en truende drejning, da drømmedetektiven står over for mordet på Pauline Quist. En mordgåde, der på ingen måde ligner noget, Ivan Jansen har set før. 

Mens Anders’ vågne liv er ved at falde fra hinanden, involverer han sig mere og mere desperat i drømmens menneskejagt, der forekommer vigtigere og mere virkelig end virkeligheden.  Hvorfor … og kan Zenia redde ham? 

Forfulgt på marsken af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 22/9-23

Forlag: Alpha

Efter en alvorlig ulykke bliver kriminalkommisær Nikki Galenas nære veninde Helen Brook fastklemt i en sammenstyrtet kælder. Hun slipper mirakuløst med livet i behold, men lider af voldsomme flashbacks om en ukendt mand, der var fanget i kælderen sammen med hende, og som tilstod et mord – men politiet har ingen spor efter ham.
Helen beder Nikki om hjælp. Hun er bange og føler, at nogen overvåger hende, men ingen kan finde ud af, om det er virkeligt, eller om følelsen er udløst af hendes traume.
Samtidig er Stephen Cox tilsyneladende tilbage i byen, manden, der allerede én gang tidligere har ødelagt Nikkis liv, og han er stadig lige skræmmende og uforudsigelig. Inden længe er hele byen i oprør, og Helens frygt fører Nikki og Joseph ned ad et meget farligt spor.
Forfulgt på marsken er femte bind i Nikki Galena-serien, der foregår i den fiktive by Greenborough i området The Fens nord for Cambridge, et stort, fladt marskområde, kendt for sine hyggelige småbyer, hvor alle kender alle, og for den tætte tåge, der har pludselig kan lægge sig over landskabet.

Senere af Stephen King

Udgivelsesdato: 26/9-23

Forlag: Hr. Ferdinand

For Kings mange fans og et godt sted at starte, hvis man er ny i det store forfatterskab. At stå ansigt til ansigt med sine dæmoner er nogle gange en del af det at blive voksen.
Jamie Conklin er søn af en hårdtarbejdende alenemor, og det eneste, han egentlig ønsker sig, er en almindelig barndom. Men Jamie er ikke noget almindeligt barn – han ser, hvad ingen andre kan se, og ved, hvad ingen andre kan vide. Og da politiet skal bruge hans hjælp til at fange en morder fra den anden side af graven, opdager Jamie præcis hvor høj prisen for hans evner i virkeligheden er.

Med ekko af Kings klassiske roman It – Det onde, er Senere en skrækindjagende og bevægende roman om tabt uskyld og kampen mod det onde, uanset hvilken maske det gemmer sig bag.

Ulven blotter sine tænder af Samuel Bjørk

Udgivelsesdato: 26/9-23

Forlag: Alpha

To elleveårige drenge bliver fundet dræbt på en mark uden for Oslo. Mellem dem ligger en død ræv. Sagen minder i foruroligende grad om en otte år gammel drabssag fra Sverige, hvor drabsmanden trods ihærdig efterforskning stadig går fri.

Holger Munch, der er nyudnævnt leder af sin egen drabsenhed i Oslo, har brug for hjælp til at opklare sagen. Han får et tip om en ung talentfuld politielev, Mia Krüger, og tilbyder hende en plads på holdet. Med sit skarpe blik er Mia i stand til at få øje på nye sammenhænge, der kan hjælpe dem i jagten på en særdeles kynisk morder, der ellers i den grad forstår at skjule sine spor.

Sammen graver Munch og Krüger i de mørke og rædselsvækkende sager, der viser sig at være langt mere indviklede, end de havde forestillet sig. Og presset bliver kun større, da de får besked om, at der er forsvundet to drenge mere.

Ulven blotter sine tænder er en forløber til Samuel Bjørks første krimi, Der hænger en engel alene i skoven, og historien om stjerneefterforskeren Mia Krügers første sag.

Det brudte segl af Steffen Groth

Udgivelsesdato: 26/9-23

Forlag: Falco

Terrorgruppen Skyggen har i sinde at dræbe USA’s præsident, når han kommer til Rebild den 4. juli for at annoncere, hvad USA vil gøre ved iranernes hemmelige atombombeprogram. Det er imidlertid usikkert, om besøget på nationaldagen overhovedet bliver til noget, for inden da må USA skaffe beviser for, at iranerne rent faktisk har brudt atomaftalen. 

Da den danske bombeinspektør Adam opdager et brudt segl og senere finder sin kollega myrdet i Iran, tyder det unægteligt på, at landet ikke har rent mel i posen, men snart er Adam spundet ind i et net af bedrag og løgne, der rækker langt ud over Irans landegrænser.

Han har fået at vide, at han skal holde sine kort tæt på kroppen, for hvem kan han egentlig stole på som brik i et storpolitisk spil? 

Hildur af Satu Rämö

Udgivelsesdato: 28/8-23

Forlag: Gutkind

Mød Hildur, din nye krimiven. Fra Finlands bestsellerforfatter Satu Rämö kommer her første bind i islandsk krimitrilogi – fyldt med atmosfære og af allerbedste kaliber. Vi har alle vores overlevelsesstrategier.    

Hildur Rúnarsdóttir surfer. På Islands iskolde atlanterhavsbølger overvinder hun bølgerne for at glemme en traumatisk barndom og for at klare hovedet. Et barn er forsvunnet i Ísafjörður, Hildurs politidistrikt, og som overordnet er det hendes ansvar at opklare sagen.     
Jakob Johanson strikker. Som finsk politiskoleelev er han blevet udsendt til Island, og som Hildurs makker opdager han hurtigt, at de smukke fjorde gemmer på mørke hemmeligheder.   

Sammen må Hildur og Jakob i kamp med tiden arbejde sig igennem et virvar af forbrydelser, der har tråde langt tilbage i tiden, og som truer livet i den lille by ved fjorden lige her og nu.     

Stormfloden af Helle Mogensen

Udgivelsesdato: 28/9-23

Forlag: Alpha

“Stormfloden” er Helle Mogensens tredje bog i krimiserien om psykolog Anne Lebæk, der kommer på sporet af en dyster fortid begravet under Vesterhavets strande.
Ved Hvertsunds fyrtårn en sommeraften er en gruppe unge samlet for at fejre deres studentereksamen. Men pludselig er én fra gruppen forsvundet i den mørke nat. Han dukker aldrig op igen. 20 år senere leger et barn i vandkanten indtil, det sidder med et gruopvækkende fund i hænderne. Menneskeknogler! Politiet mener de må tilhøre den forsvundne unge mand, men Anne Lebæk er ikke overbevist. Måske lever han stadig! Samtidig splitter de store planer om kystsikringen af den vestjyske fiskerby det lille lokalsamfund i to. Tilhængere og modstandere hidser sig gradvist op, indtil det kulminerer i mord…

Helle Mogensen sætter Anne Lebæk på sin hidtil sværeste prøve i “Stormfloden”, der er endnu en velskrevet og fængslende krimi om en del af Danmark, der ofte overses.

Fortiet af Arttu Tuominen

Udgivelsesdato: 29/9-23

Forlag: Modtryk

Da politiet i Pori begynder at efterforske overfaldet på en 98-årig krigsveteran, forventer de at finde en sammenhæng med andre ubeskriveligt brutale overfald på forsvarsløse ældre mennesker. Men da de finder en gammel Waffen SS-uniform hjemme hos et af de andre ofre, tager efterforskningen en uventet drejning. Det bliver op til Jari Paloviita, Henrik Oksman og Linda Toivonen at beslutte, om der findes handlinger, der aldrig kan tilgives.

FORTIET er tredje bog i Floddelta-serien, der kredser om de tre politifolk Paloviita, Toivonen og Oksman. Det er en fortælling om, hvordan fortiden griber ind i nutiden, og om, hvordan de valg, vi tager, kan påvirke resten af vores liv.

Bøgerne i Floddelta-serien kan læses uafhængigt af hinanden.

Vi tager forbehold for ændringer