fbpx

Kommende krimier – juli & august

juni 28, 2023

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af juli og august.

God sommer og læselyst!

Agatha Raisin og den diabolske dyrlæge af M. C. Beaton

Udgivelsesdato: 03/07-23

Forlag: North Audio Publishing

Agatha Raisin har fortsat svært ved at finde sig til rette i det søvnige landsbyliv i Cotswolds. I et forsøg på i det mindste at skabe lidt amourøse perspektiver i tilværelsen, må hendes ellers kernesunde kat finde sig i de mest utilstedelige undersøgelser, så Agatha kan gøre tilnærmelser til den nytilflyttede dyrlæge. Desværre viser anstrengelserne sig at være aldeles forgæves, da dyrlægen snart bliver fundet død, og sammen med sin ellers utilnærmelige nabo James Lacey sætter Agatha sig endnu en gang for at agere amatørdetektiv. Men nysgerrighed kan være en farlig egenskab, og Agathas ubehændige evner som snushane får hende placeret lige i sigtekornet. For en morder.

Agatha Raisin og den diabolske dyrlæge er andet bind i serien om AGATHA RAISINS COTSWOLDSMYSTERIER, der er elsket verden over for deres slagkraftige heltinde, charmerende mordgåder og mosgrønne idyl i ærkebritiske Cotswolds.

Memoria af David Lagerkrantz

Udgivelselsdato: 03/07-23

Forlag: Hr. Ferdinand

Claire Lidman har været død i fjorten år, men Samuel, Claires mand, har i alle årene nægtet at acceptere det. Så da han ser en kvinde, som ligner Claire, i baggrunden på et fotografi, henvender han sig til Hans Rekke og Micaela Vargas. Umiddelbart er de skeptiske, men Rekke opdager detaljer på fotografiet, der indikerer, at det faktisk er Claire. Er det muligt? Eller påtager de sig sagen som en undskyldning for at fortsætte deres samarbejde?

Samtidig – og måske ved et rent tilfælde – møder Rekkes datter Julia en ny kæreste, som hun absolut vil holde hemmelig. Og Micaela bliver konstant chikaneret og truet af sin kriminelle bror Lucas. Men hun lader sig ikke skræmme. Det er først, da hun opdager, hvem Julias nye kærlighed er, at hendes verden bryder sammen, og Rekke forstår, at han igen skal stå ansigt til ansigt med sin ungdomsrival, Gabor Morovia.

Memoria er andet selvstændige bind af David Lagercrantz Rekke/Vargas-serie, hvor brutale forbrydelser blotlægges, og hvor efterforskningen berører professor Hans Rekke og politiassistent Micaela Vargas på et dybt personligt plan.

Hubertusjagten af Finn Ehlers

Udgivelsesdato: 13/07-23

Forlag: Skriveforlaget

Hubert headhunter er blevet involveret i en konkurrence om at fange hovedet af det frygteligste rovdyr i hele mælkevejen, og det fører ham naturligvis til planeten Tellus. Vejen viser sig dog noget vanskelig, fordi han må gennem et komplekst univers.

Hubert får dog hjælp af de trofaste hjælpere fra Ubegrænset Færdsel Overalt A/S. Alligevel bliver processen kompliceret, fordi han skal fremskaffe en Licence to Kill eller lokke nogle dræberaber ud i det komplekse, vinkelrette univers.

Det lykkes dog at lokke fire dræberaber ud i det komplekse vinkelrette univers, hvor de gennemlever en række eventyr og underlige begivenheder …

Det femte vidne af Michael Connelly

Udgivelsesdato: 27/07-23

Forlag: Klim

Det er en hård tid for limousineadvokaten Mickey Haller, der har udvidet forretningen til at omfatte tvangsauktioner, men en af hans klienter anklages for at have myrdet den bankrådgiver, som er ansvarlig for at tage hendes hjem.


Haller og hans hold forsøger at få Lisa Trammel frikendt, selvom beviserne peger på, at hun er skyldig, men det viser sig hurtigt, at offeret selv gjorde forretninger på det sorte marked.


Som om det ikke var nok, bliver Haller overfaldet … I det mindste er han sikker på, han er på rette spor.

Mord og ugerninger af Tom Oxager

Udgivelsesdato: 28/07-23

Forlag: mellemgaard

Zoe Ranthe har aldrig tidligere været på Læsø. To besøg bliver afgørende for hendes kærlighed til den spændende ø i Kattegat. Hurtigt får hun lokale venner og bliver inviteret på Zinkbalje-Bingo.

Hendes beslutning om at skaffe sig en feriebolig viser sig at blive et nedlagt og ombygget redningshus i Vesterø.    Fra Anna Storm får hun inspiration og hjælp til at samle opskrifter på mange spændende lokale fisk, skaldyr og urter.

Også læseren får mulighed for at afprøve anbefalingerne. Samtidig raser en heftig og særdeles ulovlig trafik med smuglerier af narkotika, medicin og kød fra højlandskvæg, hvor fjenden betjener sig af RIB’s, droner og kitesurfere.         

Marskens mysterier af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 01/08-23

Forlag: Alpha

Kriminalkommissær Nikki Galena står over for en særlig udfordring. På sit dødsleje har hendes far efterladt hende meden sidste bøn: “Find Eve.” Hvem er denne Eve, som hun aldrig har hørt om? 


Samtidig med at Nikki skal opklare dette personlige mysterium, bliver hun og hendes team sat til at opklare mordet på en mand, der er fundet på en forladt flyveplads, som ifølge de lokale er hjemsøgt. Opklaringen af begge mysterier fører til chokerende opdagelser og bringer Nikki og hele hendes team i overhængende fare. 


Nikki Galena-serien foregår i den fiktive by Greenborough i området The Fens nord for Cambridge, et stort fladt marskområde, kendt for sine hyggelige småbyer og den tætte tåge, der har det med ofte at lægge sig over landskabet.

Vinterstrømmen af Kamilla Oresvärd

Udgivelsesdato: 02/08-23
Forlag: Cicero

Hvad skjuler Mona?Liget af en mand bliver fundet i vandet ved den nedlagte papirfabrik i Vargön. Offeret er parteret, og kropsdelene er anbragt i sorte plasticsække. Alt, der kunne identificere ham, er omhyggeligt fjernet fra kroppen – bortset fra et enkelt kendetegn, som giver Mona en fornemmelse af, hvem manden er.

Men hvis Mona fortæller politiet om sin mistanke, bliver hun nødt til at afsløre den hemmelighed, hun bærer på. En hemmelighed, som kan bringe hendes nærmeste i fare.Tag med til Vargön, den lille by med de store hemmeligheder. Her møder vi storslået natur, særlige personligheder og gådefulde mysterier. Vinterstrømmen er tredje del i serien om den stærke, uforfærdede og ABBA-elskende livsnyder Mona Schiller, der hjælper politiet med opklaringer, men skjuler sine egne mørke hemmeligheder.

Skamløkken af Kamilla Oresvärd

Udgivelsesdato: 02/08-23
Forlag: Cicero

Hvorfor forsvandt Sophie?Den tidligere dommer Mona Schiller er flyttet tilbage til den lille by Vargön for at starte forfra. Men det hele er gået galt, og nu vil hendes voksne sønner ikke længere tale med hende.Mens Mona kæmper for at komme på fode igen, ringer en gammel ven og kollega til hende og beder om hjælp til at finde sin datter Sophie. Det viser sig hurtigt, at det ikke er første gang, at Sophie er forsvundet. Samtidig får Monas søn Anton, der er politibetjent, til opgave af efterforske et dødsfald. En ung pige har hængt sig i et træ ved Trollhättans kirke.

Pigen har ingenting på sig, der kan afsløre hendes identitet. Men hvad der i første omgang ser ud til at være et selvmord, viser sig at være et drab, da retsmedicineren fastslår, at pigen allerede var død, da hun blev hængt.

Skamløkken er fjerde del i serien om den stærke, uforfærdede og ABBA-elskende livsnyder Mona Schiller, der hjælper politiet med opklaringer, men skjuler sine egne mørke hemmeligheder.

Du slipper ikke af Christina Larsson

Udgivelsesdato: 09/08-23
Forlag: Cicero

Det er tre dage før jul, og sneen vælter ned i Göteborg. Da den unge rengøringsassistent Lina Wikman endelig kommer gennem snemasserne og låser sig ind i den luksuriøse villa, hvor hun skal gøre rent, er der en mistænkelig lugt i det store hus. På førstesalens blodige badeværelsesgulv ligger ejeren, den kendte revisor Erik W. Sternheg, nøgen og slået ihjel med en hammer.

Politiinspektør Ingrid Bergman leder efterforskningen af det brutale mord. Da de får skrabet i den polerede overflade, viser det sig, at Erik W. Sternheg havde mange fjender: Han har slået hånden af sin datter, skulle skilles fra sin forsmåede modelkone og har været uhæderlig i sine forretninger. Listen af mulige gerningsmænd vokser, efterforskningsteamet knokler, og de mangler desuden deres unge kriminalassistent Malin, der er blevet forfulgt på nettet og ikke tør gå ud. Samtidig sørger Ingrid over sin nyligt afdøde far, der viser sig at have levet et dobbeltliv, ingen anede noget om.

Du slipper ikke er tredje bind i serien om politiinspektør Ingrid Bergman og hendes team ved Göteborgs politi. Den første bog i serien er Femte Mosebog.

Silhuetten af Christina Larsson

Udgivelsesdato: 09/08-23
Forlag: Cicero

En gruppe venner på polterabend besøger de underjordiske gange ved Göteborgs gamle voldgrav. Men det, der skulle have været en sjov omvisning med øl, snaps og røverhistorier, udvikler sig i en uhyggelig retning, da gommen gør et forfærdeligt fund: liget af en 15-årig pige, der er slemt mishandlet. Alt tyder på, at gerningsmanden skal findes i vennegruppen, der umiddelbart var de eneste til stede i tunnellerne, da pigen døde.

Politiet er sikre på, at en af dem snart vil tilstå drabet. Kort efter sker der et overfald på endnu en ung pige, der minder meget om overfaldet i tunnelen. Sporene peger dog mod en helt anden gerningsmand: nemlig mod politiinspektør Ingrid Bergman selv. Nu er hele hendes karriere og liv på spil – og hun må finde den rigtige gerningsmand og rense sit navn, inden det er for sent.

Silhuetten er fjerde bind i serien om politiinspektør Ingrid Bergman og hendes team ved Göteborgs politi. Den første bog i serien er Femte Mosebog.

Døden i desserten af Rosemary Shrager

Udgivelsesdato: 10/08-23
Forlag: Cicero

Nogle gange må man tage det sure med det søde … Og det er Prudence Bulstrode efterhånden ekspert i. Prudence Bulstrode elsker en god udfordring, og det er lige præcis, hvad den store fest for hundredvis af gæster i den lille landsby Scrafton Busk viser sig at være. Her skal der kokkereres til den store guldmedalje, og Prudence griber altid muligheden for at imponere gæsterne med sine bedste menuer.

Men på den store aften bliver den lokale vagabond Terry fundet død under mystiske omstændigheder: Han er blevet skjult inde i den store snemand på byens torv. Det mærkværdige og makabre fund får alle til at miste appetitten. Hvem ønskede sådan en skæbne for Terry? Og hvad betyder den mystiske sidste besked, han efterlod til sin bror? Prudence og hendes barnebarn, Suki, må endnu en gang smøge ærmerne op og kaste sig over sagen.

Detektiver på barsel af Kat Ailes

Udgivelsesdato: 17/08-23
Forlag: Cicero

En sjov, original og moderne krimi om et mord begået til fødselsforberedelse og en gruppe mistænkte gravide kvinder på barsel, der sætter sig for at finde den skyldige. Da Alice og hendes mand flytter fra London til en lille stille landsby i Cotswolds, er det en chance for at komme ned i gear, bygge rede og forberede sig på fødslen af deres første barn. Men den landlige idyl krakelerer, da der bliver begået et mord til fødselsforberedelse, og både Alice og hele gruppen af gravide kvinder pludselig bliver mistænkt for at stå bag.

Alice sætter sig for at rense sit navn og løse mordgåden med hjælp fra sin hund, og detektivarbejdet bringer hende tættere på masser af lokale hemmeligheder, et afsidesliggende hippiesamfund, et mystisk dødsfald af ældre dato, og en næsten fatal forgiftning. Det bliver alt andet end en rolig barsel.

Villaen af Rachel Hawkins

Udgivelsesdato: 17/08-23
Forlag: Falco

Som børn var Emily og Chess uadskillelige, men deres forhold er blevet belastet af de krav, som stilles af voksenlivet. Da Chess foreslår en tur til Italien, takker Emily ja for at genoprette forbindelsen til sin bedste veninde. De skal bo i Villa Aestas i Orvieto, som i 1974 blev lejet af den berygtede rockstjerne Noel Gordon. Han havde inviteret den kommende musiker Pierce Sheldon, Pierces kæreste Mari og hendes stedsøster Lara med og under deres besøg blev der sat gang i en kæde af begivenheder, som fører til et brutalt mord på Pierce.

Emily graver i villaens komplicerede historie, og hun begynder at tro, at mordet på Pierce er mere end en fortælling om sex, stoffer og rock’n’roll, som endte galt. Jo tættere Emily kommer på sandheden, jo større spænding udvikler der sig mellem hende og Chess. Efterhånden som hemmelighederne fra fortiden dukker op kommer flere af nutidens hemmeligheder op til overfladen.

Alt tyder på, at villaen kræver endnu et offer, inden sommeren er ovre.

Dem han efterlod af Jesper Agermose Bæksted

Udgivelsesdato: 21/08-23
Forlag: mellemgaard

For øjnene af cafeens måbende gæster trækker den succesfulde forretningsmand Erling Knudsen pludselig en pistol. Han ændrer med ét deres liv! Dette sker ved højlys dag i hjertet af Odense. Men hvorfor? Han er på toppen af sin karriere, og hans elektronikvirksomhed, med højtalere som varemærke, er blandt de største på kloden. Pressen går amok! Og politiet sender straks deres nystartede gruppe til Fyn. 

Politiets Mobile Eliteenhed dykker omgående ned i sagen. Under overfladen gemmer familien på løgne, fortielser og hæslige hemmeligheder. PME skal arbejde hurtigt, for flere personers liv kan pludselig være i fare. Dem han efterlod er en krimi og første bind i serien om Politiets Mobile Eliteenhed. Nanna Vestergaard, Andreas Dahm og Henrik Hertz Davidsen er den nye gruppe, foran dem venter en stor og uhyggelig opgave.  

Du lever af Harlan Coben

Udgivelsesdato: 21/08-23
Forlag: Gads

En uskyldig far afsoner en livstidsdom for mordet på sin egen søn. En dag får han besked om, at hans søn muligvis stadig er i live – og han må bryde ud af fængslet for at finde frem til sandheden.

David og Cheryl Burroughs lever deres drømmeliv. De er gift, bor i et smukt hus i forstæderne og har en treårig søn, Matthew. En nat vågner David og opdager, at han er dækket af blod, men ikke sit eget – sin søns. Selvom han ved, at han ikke slog sin søn ihjel, sætter de overvældende beviser mod ham David bag tremmer på livstid.

Fem år inde i sin afsoning modtager han et fotografi – og drengen i baggrunden virker bekendt. David er klar over, at det ikke kan være sandt, men samtidig ved han, at drengen på fotografiet er Matthew. Hans søn er stadig i live. David planlægger en nervepirrende flugt fra fængslet, fast besluttet på at gøre, hvad der synes umuligt: at redde sin søn, rense sit eget navn og afdække sandheden om, hvad der egentlig skete den forfærdelige nat.

Eksil af Jane Harper

Udgivelsesdato: 22/08-23
Forlag: Alpha

En forårsaften i en lille by i det sydlige Australien ligger en baby alene i sin barnevogn for foden af pariserhjulet, mens hendes mor forsvinder i menneskemylderet.

Et år efter Kim Gillespies forsvinden samles hendes nærmeste for at fejre en barnedåb i vennekredsen. Med er Kims ældste datter, der ikke har opgivet håbet om at finde sin mor, og Aaron Falk, der er på besøg hos sin gamle ven Raco.

For Falk er weekenden et tiltrængt pusterum fra jobbet som efterforsker, men ferien i de idylliske omgivelser udvikler sig anderledes end forventet. Også på det personlige plan.

Efterhånden som Falk kommer ind på livet af Kims omgangskreds, aner han, at mange sandheder om Kims forsvinden og tiden, der gik forud, aldrig er kommet frem i lyset.

Siden den aften af Karin Slaughter

Udgivelsesdato: 22/08-23
Forlag: HarperCollins

Siden den aften var intet nogensinde det samme igen. For femten år siden ændrede Sara Lintons liv sig for altid, da en festlig aften endte med et voldsomt overgreb, der rev hendes verden fra hinanden. Siden den gang har Sara genskabt sit liv. Som succesfuld læge og forlovet med den mand hun elsker, er det endelig lykkedes hende at efterlade fortiden bag sig. I

ndtil en aftenvagt på akutmodtagelsen, hvor alting ændrer sig. Sara kæmper for at rede en ødelagt ung kvinde, der har været udsat for et brutalt overgreb. I løbet af efterforskningen, der ledes af agent Will Trent, viser det sig, at der er en uhyggelig forbindelse mellem overgrebet på Dani Cooper og det, som Sara blev udsat for dengang. Og det lader til, at fortiden ikke vil forblive begravet for evigt.

Den tavse frisør af Degnbol & Winther

Udgivelsesdato: 23/08-23
Forlag: Politikens

Da frisøren i den lille by Roslinge findes død, blander en true crime podcaster sig i opklaringen – for åben mikrofon!

Lisa findes død i sit hjem, og findestedet stritter i flere retninger. Efterforskeren Thea og landbetjenten Bjørn må igen samarbejde for at komme til bunds i mordmysteriet, men sagen kompliceres af en fremadstormende podcaster, som kommer til byen med en campingvogn fuld af radioudstyr og en kulørt teori om, hvem drabsmanden kan være. Sognepræsten Thorkild bliver involveret, da hans præstekollega ved noget, men nægter at udtale sig med henvisning til sin tavshedspligt. Da Theas egen nevø begynder at samarbejde med podcasteren, bliver det svært for Thea at navigere mellem sin egen efterforskning i det lokalsamfund, hun selv for nylig er blevet del af, og de mange ubekræftede informationer, som podcasteren blæser ud på internettet. For hvad er sandt, og hvad er falsk, når jagten på opmærksomhed pludselig bliver en del af opklaringsarbejdet?

Det Djursland-baserede forfatterpar Degnbol & Winther er tilbage med endnu en varm og livsklog fortælling fra deres lokalmiljø. Med stor indlevelse i de bærende karakterer og kærlighed til det samfund, de beskriver, tager forfatterparret fat på presserende etiske dilemmaer, drevet frem af en medrivende og kærlighedskringlet kriminalgåde.

Lasternes tid af Deepti Kapoor

Udgivelsesdato: 24/08-23
Forlag: Gutkind

Klokken tre en tidlig morgen i New Dehli rammer en Mercedes kantstenen i høj fart, og på et splitsekund er fem uskyldige mennesker døde. Bilen tilhører en meget velhavende mand, men da støvet efter ulykken har lagt sig, er den rige mand ikke at se nogen steder, tilbage står der kun en chokeret tjener.

Lasternes tid er en stor episk fortælling, hvor den eksplosive handling er drevet frem af den rigdom, korruption og vold, der kendetegner den berygtede indiske Wadia-familie – elsket af nogle, foragtet af andre og frygtet af alle.

Vi befinder os i Indien i lasternes tid, hvor penge, nydelse og magt betyder alt, og familiebånd er lige så kvælende, som de er beskyttende.

Nomaden af Lotte Petri & Hans Petter Hougen

Udgivelsesdato: 24/08-23

Forlag: People’s

Sissel er sygemeldt efter en konfrontation med en psykopatisk drabsmand. Hun har pådraget sig et alvorligt sår, der har svært ved at hele, og hun begynder at se det som et billede på sin sindstilstand. Hun er kun lige vendt tilbage på arbejde, da liget af en kvinde bliver fundet i Konge-lunden på Amager. Kvindens lunger er gennemboret med en spids genstand, så de er klappet sammen, og hun langsomt er blevet kvalt. Hvilken psykologisk profil kan stå bag et så makabert drab?

Harald er nødt til at rejse til Ukraine, hvor han skal bistå med identificeringen af flere hundrede døde i en massegrav. Men denne gang synes han, det er svært at rejse fra sin datter. Under det overvældende arbejde står han pludselig med en sag, som i uhyggelig grad ligner noget, han har set i Danmark. En gerningsmand, der tror han kan skjule sine handlinger ved at begrave alting dybt i jorden.

Nomaden er andet ud af fire planlagte bind i den rå serie UDYRET, der blev indledt med Specialisten.

Heksejagt af Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Udgivelsesdato: 29/08-23

Forlag: Falco

I Køge bliver en ung pige fundet død i en bæk sankthansaften. Hun bliver fundet det sted, hvor hekse engang blev beskyldt for at fremmane djævelen, hvilket de blev brændt på bålet for. Efterforskeren Filippa Falkenberg bliver sat på sagen, og hun får hjælp fra sin tidligere makker Bundgaard, som ellers er på orlov. Filippa møder en hel by i sorg over tragedien. Kirken er fyldt til bristepunktet til begravelsen, men Filippa opdager dog, at ikke alle er lige kede af, at pigen er død. Pigen viser sig at have været årsag til intriger og bliver tilmed forbundet med både uforsonlige skilsmisser og dødsfald. Var den myrdede pige en engel eller en djævel?

Heksejagt er anden bog i serien om Filippa Falkenberg.

Med døden til bords af Marianne Cedervall

Udgivelsesdato: 31/08-23
Forlag: Cicero

Anden bog i krimiserien Karlsson & Fridman – om Anki Karlsson og den pensionerede politikommissær Tryggve Fridman, der sammen opklarer en række forbrydelser på Gotland. På Gotland er de lokale i fuld gang med at planlægge årets trøffelfestival. Her skal deltagerne selv på jagt efter trøfler i den smukke natur og derefter nyde den eksklusive delikatesse på den lokale restaurant.

Anki Karlsson får besøg af sine tre veninder fra fastlandet – Lena, Gunilla og Ingegerd – og sammen skal de nyde et par dejlige dage med ridning, god mad og ikke mindst hinandens selskab. Trøffelsafarien er en succes, indtil der sker noget forfærdeligt. En af gæsterne kollapser og dør. Tryggve er overbevist om, at der ikke er tale om en naturlig død, og sammen med Anki begynder han at grave i sagen.

Snart viser det sig, at stærke følelser som hævn og grådighed ulmer under overfladen, og at flere af gæsterne endda har motiv til at begå mord.

Listen inkluderer ikke lydbøger og e-bøger. Mange af titlerne findes dog også eller kommer som lydbøger og/eller e-bøger.

Vi tager forbehold for ændringer.