fbpx

Kommende krimier – maj 2023

april 25, 2023

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer slut april og i løbet af maj måned 2023.

God læselyst.


“Blind vrede” af Lynda La Plante

Udgivelsesdato: 1/5-23

Forlag: Superlux

Tæt på en motorvejsrasteplads findes liget af en ung kvinde. Hun har tilsyneladende ingen familie, ingen venner, ingen der kan identificere hende.  Kriminalassistent Anna Travis bliver sat på sagen, og hendes chef, kriminalinspektør James Langton mener, at mordet er forbundet til to andreuopklarede drab.  I lang tid står holdet på bar bund, da en morder kontakter politiet fra sin celle, og påstår, at han kan hjælpe dem medopklaringen, men han insisterer på at tale med Anna Travis, som tidligere var med til at få sat ham i fængsel. Kan han, som han påstår, komme ind i den anden morders hjerne –eller er han bare interesseret i at komme ind i Annas?

Sagen får stor personlig betydning for Anna, som tvinges til at tage sit liv op til revision. Lynda La Plante er en af den engelsksprogede krimilitteraturs mest populære forfattere. Hun står bag adskillige bøger, som er filmatiseret, som fx Mistænkt (Prime Suspect)og Måske skyldig (Trial and Retribution). Blind vrede er sjette selvstændige bind i serien om den unge kriminalassistent Anna Travis.

“Det tavse skrig” af Lynda La Plante

Udgivelsesdato: 1/5-23

Forlag: Superlux

Den feterede unge filmstjerne Amanda Delany er ved at lægge verden for sine fødder. Hun lever et hårdt liv med stoffer og mange affærer – indtil hun en dag findes dræbt i sin egen seng.  Amandas liv i spotlyset viser sig at dække over skræmmende hemmeligheder. Kriminalassistent Anna Travis og hendes chef James Langton finder flere mulige mistænkte i hendes omgangskreds: hendes tidligere bofæller, hendes kolleger i filmbranchen, hendes agent – og endda hendes forældre; men efterhånden indsnævres feltet.

Lynda La Plante er en af den engelsksprogede krimilitteraturs mest populære forfattere. Hun står bag adskillige bøger som er filmatiseret, som fx Mistænkt (Prime Suspect)og Måske skyldig (Trial and Retribution). Det tavse skrig er femte selvstændige bind i serien om den unge kriminalassistent Anna Travis.

“Kartograferne” af Peng Shepherd

Udgivelsesdato: 02/05-23
Forlag: Gyldendal

Kort har altid været omdrejningspunktet i Nell Youngs liv. Nells far, kartografen Dr. Young, er en legende på området og Nells store forbillede. Men hun har ikke talt med ham, siden han fik hende fyret efter et skænderi om et gammelt, hærget tankstationskort.

Men da Dr. Young bliver fundet død på sit kontor på det hæderkronede New York Public Library, finder Nell det samme, tilsyneladende værdiløse, kort i faderens skrivebordsskuffe. Hun beslutter sig for at undersøge sagen til bunds – og opdager snart, at netop dét kort er ualmindeligt dyrebart og yderst sjældent; og at der er folk i kartografmiljøet, der er parate til at gøre hvad som helst for at få fingre i det.

Det gådefulde kort skjuler en både utrolig og dødbringende hemmelighed, der fører Nell ud på et utroligt eventyr i jagten på sandheden om hendes families mørke fortid.

“Kartograferne” er en både underholdende og nervepirrende læseoplevelse om kærlighed, tabt familie, urovækkende mord og uforklarlige mysterier.

“Nemesis” af Wilbur Smith

Udgivelsesdato: 02/05-23
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Året er 1794, og vi befinder os under rædselsherredømmet i Paris. Den unge Paul Courtney skjuler sig i menneskemængden, mens hans mor henrettes for øjnene af ham. Paul sværger, at han vil ære det løfte, han gav hende: at overleve. Da Paul redder en ung piges liv, indgår de en alliance, men farerne lurer overalt, og spørgsmålet er, hvor langt vil Paul gå for at sikre sin egen overlevelse …

Cape Town 1806. Adam Courtney har levet sit liv i flådens tjeneste og i skyggen af sin far, admiral Robert Courtney. Men da et besøg i hans hjem, ender i tragedie, må Adam se sin skæbne i øjnene og søge hævn. Men han vil snart opdage, at fjenden er tættere på, end man skulle tro.

Nemesis er en del af Courtney-serien og følger efter Stormens rasen.

“Mord på øen” af Marianne Cederwall

Udgivelsesdato: 04/05-23
Forlag: Cicero

Anki Karlsson flytter til Gotland, efter hun for nyligt er blevet enke. Hun udlever en gammel drøm og køber to islandske heste for at nyde den smukke natur og tage hul på et nyt kapitel i sit liv. Men Anki når knapt at pakke ud, før idyllen krakelerer. Nogen vandaliserer kirken, en hest bliver forgiftet i Ankis stald, og da et lig af en kvinde bliver fundet i hendes have, bliver mistanken rettet mod hende.

Sammen med den pensionerede kriminalkommissær Tryggve er Anki fast besluttet på at finde ud af, hvem der forstyrrer freden i den normalt så fredelige lilleby. De er et umage makkerpar, men det viser sig, Anki har sans for opklaringsarbejdet. Ingen af dem havde imidlertid forestillet sig, hvor farlig en opgave de har kastet sig over. For hvem i den lille charmerende landsby har motiv til at dræbe?

“Mord på øen” er første bog i Marianne Cedervalls Karlsson & Fridman-serie.

“Døden og kvinden” (red. Steen Langstrup)

Udgivelsesdato: 4/5-2023

forlag: 2 Feet entertainment

Kvindelige forfattere var i høj grad med til at forme gysergenren, da den voksede ud af den gotiske roman i slutningen af det 19. århundrede og for alvor tog form i starten af det 20. århundrede.  

Disse kvinder var ikke blot meget populære, om gyset så var deres foretrukne litterære felt eller ej, mange af dem vandt også stor anerkendelse i samtiden. De fortjener at blive husket på lige fod med de bedste mandlige forfattere inden for genren. Denne antologi er blevet til med det formål.  

De ni forfattere i denne bog var alle markante kvinder, der på forskellig vis udfordrede tidens normer, kønsroller og seksualitet.

‘Døden og kvinden’ indholder noveller af Mary Shelley, Virginia Woolf, Amelia Blandford Edwards, Gertrude Atherton, Mary Eleanor Wilkins Freeman, Edith Wharton, Mary Elizabeth Braddon, Helena Petrovna Blavatsky og Charlotte Riddell.

“Månens mørke side” af Nora Roberts

Udgivelsesdato: 09/05-23
Forlag: Flamingo

Da Reeces bil bryder sammen i den lille, naturskønne by Angel’s Fist i Wyomings bjerge, overvejer hun at sætte sin nomadiske tilværelse på pause og blive der for en stund.

En idyllisk vandretur tager med ét en grusom drejning, da Reece forfærdet på afstand ser en mand angribe og kvæle en kvinde. Inden Reece når over til dem, er de forsvundet, og politiet finder hverken tegn på et sammenstød eller andre fysiske beviser på gerningsstedet.

Snart efter begynder små, mærkelige hændelser at finde sted omkring Reece, og folk i byen bliver mere og mere overbevist om, at tilflytteren er gal, og at mordet, hun påstår at have været vidne til, er det pure opspind. Kun den mystiske journalist og enspænder Brody tror hende, og sammen er det op til dem at finde frem til morderen, inden det er for sent…

“Månens mørke side” er endnu en romantisk, spændingsfyldt roman af bestsellerforfatteren Nora Roberts.

“Alle kongens mænd” af Elina Backman

Udgivelsesdato: 09/05-23
Forlag: Gyldendal

Da Saana Havas bliver fyret fra jobbet som tabloidjournalist, beslutter hun sig for at tilbringe sommeren hos sin moster i Hartola for at lade op og finde ud af, hvad hun skal med sit liv. Men da hun finder ud af, at en ung pige 30 år tidligere blev fundet død i den lille by, begynder hun at grave i sagen. Det er dog ikke alle i landsbyen, der synes, at hun skal vække den gamle sag til live.

Samtidig er efterforskeren Jan Leino i gang med at efterforske et særpræget drab i Helsinki, hvor et lig er blevet fundet med nogen iøjnefaldende brændemærker. Snart efter dukker endnu et lig op med tilsvarende brændemærker, og det virker, som om der er en seriemorder på spil i Finlands hovedstad, Helsinki. Da Saana og Jan bliver sat op på en blind date, begynder de at tale om sagerne, de hver især efterforsker.
Er der mon en sammenhæng mellem den 30 år gamle sag og de nye mord?

“I mørket” af Lina Areklew

Udgivelsesdato: 9/5-23

Forlag: Memoris

Politiefterforskeren Sofia Hjortén og den tidligere politiaspirant Fredrik Fröding kommer ud for et nyt drama, da en lille pige forsvinder fra sit hjem. Det er en kamp mod tiden for den højgravide Sofia og hendes politikolleger, der efterforsker sagen i det sneklædte landskab. 

Samtidig forsøger Fredrik at hjælpe sin ven, hvis kæreste også er forsvundet på mystisk vis, og midt i kaosset kæmper Fredrik med sine egne traumer og problemer, der pludselig bliver helt uoverskuelige.

“Sytten” af John Brownlow

Udgivelsesdato: 10/05-23
Forlag: Jentas

Du vil aldrig få mit navn at vide. Men du glemmer ikke mit nummer.
HUNDREDE ÅR. SYTTEN SNIGMORDERE. EN HÆSBLÆSENDE REJSE.
Bag de hændelser, du kender til, står de drabsmænd, du ikke kender. Når diplomatiet fejler, er det os, der rykker ud. Officielt findes vi ikke, men alle regeringer i verden bruger os. Vi har reddet verden og din røv, i et århundrede.


Seksten mennesker har udført jobbet før mig. Jeg er Sytten. Den mest frygtede snigmorder i verden. Men for at være den bedste må man slå de bedste. Mit næste mål er Seksten, ligesom Atten en dag vil nedlægge mig. Det er et rotteræs, og det er ensomt på toppen. Ingen får lov at blive der ret længe. Men mens vi er her, er det eneste, der betyder noget, at vi vinder. 

“Sytten” er følelsesbetonet, filmisk og vildt vanedannende og vil holde dig på kanten af stolen og leve længe i hukommelsen. Indtil Atten melder sig på banen…

“Sovende nymfe” af Ilaria Tuti

Udgivelsesdato: 10/05-23
Forlag: Modtryk

“Sovende nymfe” er 2. bind i serien om Teresa Battaglia.

En uopklaret sag med rødder tilbage til Anden Verdenskrig lander på politikommissær Teresa Battaglias bord: Et kunstværk frembragt en af de sidste dage under krigen er malet med blodet fra et menneskehjerte. Sporene leder Battaglia og hendes yngre assistent Massimo Marini ind i de øde egne omkring den sagnomspundne Resiadal på grænsen mellem Slovenien og Italien, men her er deres tilstedeværelse uønsket.

I det bjergrige og tyndt befolkede område er det let at tabe orienteringen, særligt hvis man som Teresa Battaglia er ramt af Alzheimers og langsomt mister sit overblik og sin uforlignelige skarpsindighed. Hvad der tidligere var hendes stærkeste våben, er nu blevet hendes største svaghed. Og hun kan ikke længere holde det skjult.

“Selskabet” af Sarah Penner

Udgivelsesdato: 11/05-23
forlag: HarperCollins

Paris, 1873. Vaudeline D’Allaire er en verdenskendt spiritualist, som er kendt for sine evner til at hidkalde mordofres ånder og få afsløret deres mordere. Lenna Wilckes ankommer til byen for at finde svar omkring sin søsters død, men det kræver, at hun overkommer sit eget logiske forbehold mod det okkulte.

Da Vaudeline bliver kaldt til England for at opklare et højprofileret mord, tager Lenna med som hendes assistent.

De to slår sig sammen mod de magtfulde mænd i Londons eksklusive seanceselskab, men de begynder også at mistænke, at de ikke kun skal opklare en mordsag, men måske også selv er indviklet i en.

“Mørkeskov” af Johanna Mo

Udgivelsesdato: 12/05-23
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Mørkeskov er tredje bog i Ölandsserien, en krimiserie om at leve i skyggen af forbrydelser og ikke kunne slippe forbindelsen til sin hjemstavn.

Juni 1999. Mikael Fransson er nitten år gammel og lige blevet student, da han forsvinder sporløst til et studentergilde. Tyve år senere findes hans skelet i Mittlandsskoven på Öland. Det er tydeligt, at han er blevet myrdet. Efterforsker Hanna Duncker bliver tilkaldt for at finde ud af, hvad der skete med Mikael den skæbnesvangre sommeraften.

Samtidigt kæmper Hanna stadig med sin fortid. Hun lever nemlig med uvisheden om, hvad der rent faktisk skete, da hendes far for mange år siden blev dømt for mord.

“Natjæger” af Line Holm og Stine Bolther

Udgivelsesdato: 16/05-23
Forlag: Politikens forlag

I lastrummet på en efterladt varevogn på Østerbro ligger en død mand. Han er nøgen, lemlæstet og tydeligvis likvideret. Den dødes tilstand peger på et opgør blandt Københavns mest kyniske kriminelle, men efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin har svært ved at få billedet til at passe.

Ufrivilligt rodes politihistoriker Maria Just ind i sagen, mens hendes eget liv er i opløsning. Hendes forhold til ungdomskæresten Jakob er forbi, Mikael Dirk har lagt afstand til hende, og oveni det truer en nyansat forsker hendes karriere på Politimuseet.

Først da en afdød kvindes dagbog om en gammel uopklaret børnesag finder vej til hende, aner Maria en mulighed for at genvinde det tabte. I sin iver for at finde sandheden begår hun imidlertid en fejl, som risikerer at koste hende alt.

På Christiansborg forsøger den skandaleombruste statsminister Troels Mejding at sikre sit eftermæle, men den verserende sag og den mystiske dagbog afslører lidt efter lidt fortidens synder og kaster skygger over statsministeren og flere magtfulde mennesker omkring ham.

“Natjæger” er tredje selvstændige bind i serien om Maria Just.

“Under de høje ege” af Chris Whitaker

Udgivelsesdato: 17/05-23
Forlag: Alpha

Intet er, som det ser ud til i Tall Oaks, en lille by i Californien, hvor alle kender hinanden, og kriminalitet er uhørt. Men samfundets idylliske facade krakelerer, da den treårige Harry Monroe bliver kidnappet fra sit eget hjem af en person iført klovnekostume. På trods af opsigtsvækkende mediedækning og ihærdig politiefterforskning forbliver bortførelsen et mysterium.

Tre måneder senere er Harry stadig forsvundet, og de fleste er kommet videre, bortset fra Jessica, Harrys fortvivlede mor, og Jim, den lokale sherif. Enhver i Tall Oaks kunne være mistænkt: Jerry, enspænderen med en hemmelighed, som kun hans mor kender; Jared, den kyniske kvindeforfører; teenageren Manny, en aspirerende gangster; og endda Jessicas tante Henrietta og onkel Roger, der tydeligvis skjuler noget.

“Kvinder skriver gys” -Antologi

Udgivelsesdato: 19/05-23
Forlag: 2 Feet Entertainment

‘Kvinder skriver gys” er en samling gysernoveller skrevet af nulevende danske kvindelige forfattere.

Hvem elsker ikke det søde gys? Den kildrende uhygge, det kolde pust ned ad nakken, det sanselige spil mellem det fornemmede og det følte?

Vi har bedt elleve kvindelige forfattere skrive deres bedste bud på et godt gys. En del af dem har tidligere skrevet gysere, mens det for andre er første gang.

Novellerne spiller på køn, kønsroller, graviditet, børn, folketro, spøgelser, mystik og psyke. Gyset findes i det åndelige og sjælelige mere end i det fysiske og makabre. Det er antydningens kunst, de små sprækker i virkeligheden, det usagte.

“Kvinder skriver gys” indholder noveller af Anne-Marie Vedsø Olesen, Stephanie Caruana, Estrid Dyekjær, Mikala Rosenkilde, Gudrun Østergaard, Sara Skaarup, Helene Hindberg, Rikke Schubart, Anne Hjælmsø, Sheila Eggenberger og Gry Oustrup.

“Satans datter” af Walther Rebernik 

Udgivelsesdato: 23/05-23
Forlag: Gyldendal

NY ACTIONTHRILLER FRA WALTHER REBERNIK!
Da en berygtet, iskold menneskesmugler, der går under navnet ”Hollænderen”, brutalt bliver skudt ned foran Københavns Byret, hvirvles forsvarsadvokaten Jan Rose ind i sit livs drama, kun fordi han befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Det er længe gået ned ad bakke for Jan Rose, men det skal vise sig, at det kan blive meget værre.

Da han vågner op i en beskidt, sort varevogn, stirrer han ind i et par forunderligt blå øjne, der tilhører en internationalt eftersøgt terrorist. Jan Rose må ryste selvmedlidenhedens tømmermænd af sig og kæmpe med alt, hvad han har for at overleve.

“Satans datter” er den første bog i en ny serie om forsvarsadvokaten Jan Rose.

“Et spørgsmål om hævn” af John Gordon Hanscomb

Udgivelsesdato: 23/05-23
Forlag: Mellemgaard

Fay Mavora har mistet sin mor og faren sin kone samt Fays ene broder og Fays kæreste. Der er kun en eneste ting, der forbinder deres død, nemlig kokain. Sammen med sin far, sin anden broder og onkel Henry starter hun et hævntogt, men intet er, som det ser ud til at være.

Bogens forfatter, John Hanscomb, bor sammen med sin kone, Janet, på vestkysten af Fyn i Danmark, hvor de nyder freden i en lille landsby, bekymrer sig lidt om menneskehedens og planetens fremtid med kun meget lidt interesse i fodbold.

På dansk er tidligere udkommet “Snigmorderen”.

“Slænget og de endnu højere magter” af Kim Risør

Udgivelsesdato: 23/05-23
Forlag: Mellemgaard

Hulebys lokale geni, Frederik med øgenavnet Fessor, har store planer om at blive en kendt influencer med en stor følgerskare, der kan sikre ham såvel reklameindtægter som succes i sine egne og kærestens øjne. Først er han dog nødt til at bekæmpe sine dødsfjender, så han kan fokusere på opgaven og komme frem i verden med sine mange anskuelser og meninger. At eliminere sine modstandere er ikke noget, han kan klare selv, så han sælger sin sjæl til fanden for at få løst opgaven. Og fanden arbejder ikke gratis. Da det hele stikker af, får Fessor brug for hjælp fra sit store idol i Slænget: Dunner.

“En affære fra helvede” af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 23/05-23
Forlag: Mellemgaard

Team Milton, bestående af Li-Mei, Ella, Ibsen og Silas, er denne gang sat på sagen om et voldsomt overfald i en bil, der ender med dødelig udgang. Et forhold mellem en kvinde og en mand udvikler sig stille og roligt til en affære fra helvede, hvor kvindens eksmand måske er djævlen i forklædning. Tingene er ikke helt, som de ser ud til at være på overfladen. Derfor er det ikke ligetil at finde ud af, hvordan det hænger sammen, så Team Milton bliver overrasket, da sagens sammenhæng langsomt begynder at gå op for dem, og skyldsspørgsmålet bliver sværere at placere. Milton må støtte sin kone på sygehuset, så Li-Mei må træde til som vikarierende chef i Team Milton. Dog falder arrangementet ikke i god jord hos hendes mand, Ming. Ella finder også ud af noget foruroligende om sin mor, som påkalder sig opmærksomhed.

Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over fyrre værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: “En udfordring for team Milton”.

“City” af Jesper Stein

Udgivelsesdato: 23/05-23
Forlag: Politikens forlag

Axel Steen støder frontalt sammen med gamle fjender og en fjern fortid i syvende bind af Jesper Steins succes-serie.

Der er gået to år, siden Axel Steen så den kriminelle lejesoldat Paven styrte ned i et frådende klippehav efter et blodigt opgør på den græske ø Karpathos. Vejen tilbage til politiet har været lang, men Axel arbejder nu som ekspert i nye efterforskningsmetoder på Station City i København, efter han har taget en mastergrad i kriminologi på Cambridge University.

Hans ekspertise er efterspurgt, men Axel er skeptisk, da en af politiets psykologer vil tage ham med ind i topsikrede fængsler for at tale om skyld og samvittighed med landets mest afstumpede drabsmænd. Det ændrer sig, da han ser Maj Lund i aktion over for de psykopatiske gerningsmænd, som pludselig viser nye sider og fortæller noget, der aldrig kom frem i retten. Hvad er det, hun kan?

“Dødelig stalking” af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 23/05-23
Forlag: Mellemgaard

Team Milton, bestående af Li-Mei, Ella og Ibsen, er denne gang sat på en sag, hvor kvinder stalkes på de sociale medier på en ret udspekuleret måde, som har store konsekvenser for den enkelte. Men stalkeren er også på lur i den fysiske verden på en yderst grænseoverskridende måde.

Efterhånden som tingene afdækkes, åbner der sig en verden op fra både stalkerens og ofrenes perspektiv, som er skræmmende på flere planer. Spørgsmålet er, om Team Milton når at gennemskue og stoppe stalkeren i tide.

Li-Mei får et jobtilbud, som er svært at sige nej til, men det hele kompliceres af Mings holdning til Li-Meis mange timer på jobbet. Andre overraskende ting sætter også hendes jobtilbud på spidsen og komplicerer valget. Ellas mor, Oline, bliver for alvor konfronteret med, hvor hun egentlig bor.

“Sandhedens time” af Cara Hunter

Udgivelsesdato: 24/05-23
Forlag: GADS forlag

“Sandhedens time”, en Oxford-krimi.

Hun har sat alt på spil; han har alt at tabe. Men en af dem lyver.

Da en Oxford-studerende anklager en af universitetets professorer for seksuelt overgreb, tror kriminalinspektør Adam Fawley og hans team, at de har hørt det hele før. Men de kunne ikke tage mere fejl. For denne gang er den anklagede en kvinde og den lysende stjerne på sin afdeling, og den studerende er en to meter høj rugbyspiller.

“Sandhedens time” er den femte bog i den populære serie om kriminalinspektør Adam Fawley og hans team fra den på overfladen så trygge by Oxford. Hver bog i serien indeholder en selvstændig historie, og de kan derfor læses uafhængigt af hinanden.

“Flammerne” af Lina Bengtsdotter

Udgivelsesdato: 25/05-23
Forlag: People’s

Vega modtager et desperat telefonopkald fra sin barndomsveninde Katja, føler hun sig nødsaget til at vende hjem til den lille by Silverbro, som hun ti år tidligere forlod for at flytte til London. Som børn var de to veninder uadskillelige– Katja med sin elendige barndom og Vega med savnet efter sin mor – men så rev en fatal gerning dem fra hinanden.

Da Vega ankommer til Silverbro, er Katja sporløst forsvundet, og Vega bliver straks mindet om Katjas moster, teenageren, som forsvandt for mere end tredive år siden. Har Katjas forsvinden forbindelse til fortiden? Og har de to forsvindinger noget til fælles? Vil Vega mon finde Katja i tide, eller risikerer hun, at deres dystre hemmelighed afsløres?

“Dem vi bliver” af Gillian Mcallister 

Udgivelsesdato: 25/05-23
Forlag: Alpha

Kan man forhindre et mord, der allerede har fundet sted?

Det er alle forældres mareridt. Din glade, sjove og uskyldige søn begår en forfærdelig forbrydelse: Han myrder en fremmed. Du ved ikke hvem. Du ved ikke hvorfor. Du ved kun, at din teenagedreng er varetægtsfængslet – og hans fremtid tabt på gulvet.

En nat bliver Jen vidne til, at hendes søn begår drab. Da hun vågner næste dag, er det dagen før drabet. Dagen efter er det to dage inden, han stak en fremmed mand ned foran deres hus. Langsomt bevæger Jen sig tilbage i tiden efter svar. Kunne hun have gjort noget anderledes? Og kan hun forhindre, at det sker igen?

“Dem vi bliver” er en gribende psykologisk thriller om en mors kamp for at redde sin søn fra den forbrydelse, han har tænkt sig at begå. Bogen strøg ind på bestsellerlisterne hos Sunday Times og New York Times, er solgt til filmatisering og udvalgt til Reese’s Book Club.

“De bjergtagne” af Anders De La Motte

Udgivlsesdato: 26/05-23
Forlag: Modtryk

Leonore Asker er tæt på at nå sit mål: at blive chef for Afdelingen for voldskriminalitet i Malmø. Men midt i en højprofileret kidnapningssag vælger ledelsen at ”forfremme” hende til chef for den såkaldte ”Afdeling for fortabte sjæle”, en enhed for håbløse og halvglemte sager, der holder til i politihusets kælder.
På trods af ydmygelsen bliver Asker interesseret i en af de besynderlige sager. Nogen placerer små ildevarslende figurer i et modeltogslandskab – og en af dem forestiller kvinden fra den højprofilerede kidnapningssag.


Sagens forbindelser til det skjulte og forfaldne får Asker til at kontakte Martin Hill, lektor i arkitektur med særlig interesse for urban exploration. Asker og Hill får mistanke om, at der bag det tilsyneladende banale hersker en usædvanlig form for ondskab.

“Det femte vidne” af Michael Connelly

Udgivelsesdato: 26/05-23
Forlag: KLIM

Det er en hård tid for limousineadvokaten Mickey Haller, der har udvidet forretningen til at omfatte tvangsauktioner, men en af hans klienter anklages for at have myrdet den bankrådgiver, som er ansvarlig for at tage hendes hjem.

Haller og hans hold forsøger at få Lisa Trammel frikendt, selvom beviserne peger på, at hun er skyldig, men det viser sig hurtigt, at offeret selv gjorde forretninger på det sorte marked.

Som om det ikke var nok, bliver Haller overfaldet … I det mindste er han sikker på, han er på rette spor.

“Bronzeskygger” af Lindsey Davis

Udgivelsesdato: 31/05-23
Forlag: Gutkind

Hæsblæsende og underholdende tur gennem det antikke Rom? fra skummel undergrund til magtens tinder i haserne på den private efterforsker og ekslegionær Marcus Didius Falco.

Rom, 71 e. Kr.: Marcus Didius Falco, eks-legionær og privat efterforsker er nået langt: Hans klienter bor ikke længere i de mørke gyder i Suburra, men i byhuse på Palatinerhøjen. Nærheden til magten har dog en pris: Før Falco ved af det, skal han påtage sig delikate og farlige opgaver for kejser Vespasian – opgaver som aldrig må forbindes med herskerens navn. På vegne af kejseren rejser Falco til det sydlige Italien, hvor der går rygter om en ny sammensværgelse mod kejseren. Men missionen er langt mere kompliceret, end han kunne have forestillet sig – og lige da Falco mindst venter det, dukker Helena Justina, senatorens datter, som han har gjort alt for at glemme, op igen.

“Bronzeskygger” er andet bind i serien om Marcus Didius Falco.

“Venus i kobber” af Lindsey Davis

Udgivelsesdato: 31/05-23
Forlag: Gutkind

Hæsblæsende og underholdende tur gennem det antikke Rom – fra skummel undergrund til magtens tinder i haserne på den private efterforsker og ekslegionær Marcus Didius Falco.

Rom, 71 e. Kr.: En lille regnskabsfejl har gjort, at Marcus Didius Falco må dele celle med en stor rotte i det berygtede Lautumiae-fængsel, indtil han bliver løsladt mod kaution – betalt af hans mor. At blive reddet af sin mor er slemt nok, men tingene går fra slemt til værre, da en gruppe frigivne slaver hyrer ham til at overliste den rødhårede Severina Zotica, som de mistænker for at være lykkejæger.

Falco påtager sig at efterforske Severinas sande hensigter, men befinder sig hurtigt i et farligt virvar af løgne og intriger, der risikerer at påvirke både ham selv og hans store kærlighed, Helena Justina.

“Venus i kobber” er tredje bind i serien om Marcus Didius Falco.

“Sølvgrisene” af Lindsey Davis

Udgivelsesdato: 31/05-23
Forlag: Gutkind

Hæsblæsende og underholdende tur gennem det antikke Rom – fra skummel undergrund til magtens tinder i haserne på den private efterforsker og ekslegionær Marcus Didius Falco.

Rom, 71 e. Kr.: Ingen kender byen bedre end Marcus Didius Falco. Ekslegionæren regnes for den bedste efterforsker, og alligevel mangler han altid penge. Men en dag spiller skæbnens gudinde ham et lovende job i armene i form af den unge, smukke Sosia Camillina, som er på flugt fra sine kidnappere.

Snart bliver Falco viklet ind i et drabeligt plot, der involverer stjålne sølvbarrer og sender Falco til sølvminerne i de britiske provinser. Der, i udkanten af ​​imperiet, afslører han en sammensværgelse, hvis net strækker sig helt ind i magtens hjerte – og som vil kunne kaste imperiet ned i afgrunden. Og dér møder han Helena Justina, senatorens datter, og forsegler ubevidst sin skæbne …

“Sølvgrisene” er første bind i serien om Marcus Didius Falco.

Lindsey Davis (f. 1949 i Birmingham), arbejdede i årevis som embedsmand indtil hendes store interesse for historie og arkæologi fik hende til at skrive “Sølvgrisene”. Det blev startskuddet til en serie på i alt 20 bind, der har solgt millioner af eksemplarer verden over. Lindsey Davis har modtaget en lang række prestigefulde krimipriser.

Vi tager forbehold for ændringer.