fbpx

Kommende krimier – april 2023

marts 31, 2023

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i slutningen af marts og i løbet af april måned 2023.

God læselyst.


“En speget affære” af Malvaldi

Udgivelsesdato: 17/3-23
Forlag: Arvids

Året er 1900. Ud over at være kogebogsforfatter handler Artusi med klæde, og det er i den egenskab, han deltager i mødet mellem italienske forretningsmænd og en repræsentant fra Osmannerriget, et potentielt marked for godsejerens produktion af kød på dåse.

Der er lagt op til en weekend i smukke omgivelser og med god mad på bordet, men desværre afgår en af gæsterne ved døden under mystiske omstændigheder.

Politiinspektør Artistico tilkaldes, og Artusi bidrager til opklaringen, akkurat som fem år tidligere…


“Som man sår” af Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

Udgivelsesdato: 21/3-23
Forlag: Hr. Ferdinand

Sebastian Bergmans inderste mørke endevendes i dette syvende og næstsidste bind i Hjorth/Rosenfeldts bestsellerserie.

Tre år er gået. Vanja Lithner har overtaget Rejseholdet, og det nye teams første opgave bliver at stoppe en skarpskytte, som efter tre mord på blot få dage har sat en skræk i livet på alle i Karlshamn. Der findes ingen ledetråde, ingen vidner, og ofrene synes tilfældigt udvalgt. Alle i byen er potentielle skydeskiver.

Sebastian Bergman har søgt en mere stille tilværelse, siden han blev morfar, og arbejder nu som psykolog og terapeut på deltid. Da han kontaktes af en mand, der har brug for hjælp til at bearbejde sine oplevelser under tsunamien i 2004, hvor Sebastian selv mistede sin hustru og datter, vendes alt på hovedet.

Billy skal være far og bestemmer sig for at han ikke længere vil acceptere sine mørke, hemmelige drifter. Men fortiden glemmer ikke. Spørgsmålet er, hvor langt Billy er villig til at gå for ikke at blive afsløret.

“Som man sår” er syvende og næstsidste bind i Hjorth/Rosenfeldts krimiserie om kriminalpsykolog Sebastian Bergman og Rejseholdets team.


“De tavse børn” af Sandra Hedegaard Rasmussen

Udgivelsesdato: 21/3-23
Forlag: Dreamlitt

Louisa og Luka er flyttet ind i deres nye hjem i Odense, hvor de ser frem til livet som forældre. Mens Luka leder efter arbejde, venter Louisa utålmodigt på svar fra Dansk Politi, for at finde ud af om hun er velkommen tilbage i uniform. Ventetiden bruger hun på at hjælpe sin tidligere kollega og ven, Jacob, der arbejder på en sag om stjålen medicin.

Selvom Louisa kun er med fra sidelinjen, kommer hun hurtigt tæt på byens hårde misbrugsmiljø og indblandes i en drabsefterforskning. Tyverisagen trækker tråde til Louisas nye nabo, og inden længe er hun involveret i en sag, der handler om andet og mere end bare stjålen medicin. Og naboen viser sig at have flere ansigter, der ikke alle tåler dagens lys.

“De tavse børn” er tredje bog i serien om politibetjent Louisa Hoffmann.


“Det store opgør” af Louise Penny

Udgivelsesdato: 21/3-23
Forlag: North Audio Publishing

Ved første øjekast ligner det bare en tilfældig kuriositet, da man finder et gammelt og indviklet kort inde bag den gamle bistros vægge i Three Pines. Men jo mere landsbybeboerne ser på kortet, des underligere bliver det.

Kortet bliver foræret til Armand Gamache på hans første dage i sit nye job, men kortet leder ham kun til knusende hemmeligheder, og til en gammel ven og modstander. Kortet fører den tidligere politiinspektør til et sted, som selv han gerne ville slippe for. Men der er ingen vej uden om. Her finder han fire unge kadetter og en død professor. Og på liget finder han en kopi af det gamle, mystiske kort.

Hvor end Gamache tager hen, så ser han kadetten Amelia Choquet, tatoveret og piercet. Amelia er typen, som man ville regne med at finde på den modsatte side, når man legede politi og røvere. Men alligevel er hun på politiskolen, som en protegé til den myrdede professor.

Efterforskningen vender sig hurtigt mod Gamache selv og hans mystiske forhold til Amelia. Er det muligt, at de kan være involveret i forbrydelsen? For både Amelia og Gamache er det blevet tid, til at tage det store opgør.


“Dragenotatet” af Michael Larsen

Udgivelsesdato: 22/3-23
Forlag: Turbine

Et medicinalfirma hyrer den unge insektekspert og biologistuderende Camilla til at finde en ganske særlig og meget sjælden bille, der indeholder et stof, der tilsyneladende kan sikre evig ungdom. Men noget stikker under, og da Camillas ekskæreste Benjamin med forbindelser til samme medicinalselskab undervejs i jagten på det unikke stof findes død, går det op for Camilla, at suspekte kræfter er på spil, og hun tager flugten sammen med journalisten Mikkel Valentin, der egentligt er hyret til at overvåge hende, men nu beslutter sig for at hjælpe.

Men hvem er de på flugt fra? Og hvad er det egentligt, hun og Mikkel jagter? Er det overhovedet den meget sjældne bille, eller er det i virkeligheden noget, verden aldrig tidligere har set? Et rumvæsen, et videnskabeligt eksperiment, der er slået fejl? Hvem er de andre, der jager det ukendte – og hvorfor? Er det for at redde verden – eller for at ødelægge den?

Camilla bliver viklet ind i en verden, hvor al sund logik bliver udfordret, mørke kræfter truer, og hvor hun må stå ansigt til ansigt med sin værste frygt.


“Dræbende høst” af Paul Cleave

Udgivelsesdato: 22/3-23
Forlag: Jentas

Ny thriller fra den prisnominerede forfatter.
En blind teenager, der får transplanteret nye øjne fra en donor og begynder at se og føle minderne fra deres tidligere ejer – en kriminalbetjent, som også var hans far.

Joshua er overbevist om, at der hviler en forbandelse over hans familie. Den har taget elskede familiemedlemmer fra ham og stjålet hans syn, og den er grunden til, at hans far bliver slået ihjel, mens han er i gang med at efterforske drabet på en ung kvinde.
Joshua får en mulighed, han ikke kan sige nej til: en operation, der vil gøre det muligt for ham at se verden gennem sin fars øjne.
Mens Joshua navigerer i de seendes verden, fanger han glimt af, hvad øjnene har været vidne til i deres tidligere liv. Hvad var det præcis, hans far havde for i rollen som politibetjent?


Farens hemmelige liv har konsekvenser, heriblandt vreden fra en mand, der er fast besluttet på at dræbe. En mand, der kommer tættere og tættere på Joshua. Snart opdager Joshua en verden, der er endnu mørkere end den, han selv er rundet af.


“Dødens druer” af Lisbeth Zornig & Mikael Lindholm

Udgivelsesdato: 23/3-23
Forlag: Falco

Den charmerende efterforsker Filippa Falkenberg bliver sammen med sin ældre kollega, Ole Bundgaard, sendt ned i Københavns metrotunneler, hvor man har fundet et lig støbt i betonen. Det viser sig at være en forsvunden dansk fagforeningsmand, som anklagede de italienske leverandører til metrobyggeriet for at smugle kokain til Danmark med vareleverancerne.

Fundet sender Filippa og Bundgaard til Italien for at undersøge leverandørerne, og efterforskningen fører dem både til Milanos mondæne city og til en vingård i Piemonte, hvor sagen tilspidser, da endnu en person lader livet.

Bogen er et kapløb mellem liv og død, hvor ingen kan vide sig sikre på, hvem der er ven, og hvem der er fjende.

Mikael Lindholm (f. 1961) er finlandsvensk journalist og forfatter, som har arbejdet som politisk reporter, erhvervsjournalist og som redaktionschef på dagbladet Børsen. Lisbeth Zornig Andersen (f. 1968) er dansk forfatter og debattør, og har udgivet anmelderroste selvbiografier, børnebøger og fagbøger om mønsterbrydning og livet på kanten af samfundet. Parret debuterede i 2016 med spændingsromanen “Bundfald” og har siden udgivet krimibøgerne “Et ubetydeligt mord”, “Monsterland” og “Konkursklubben” i Tessa-trilogien.


“Mordet ved Mirror Lake” af Clare Mackintosh

Udgivelsesdato: 23/3-23
Forlag: Aronsen

Luksusferieboligerne ved Mirror Lake er en succes, og resortets ejer Rhys Lloyd har inviteret de lokale på champagne, så de kan møde deres nye rige naboer.
Årets fest er begyndt. Men ikke alle er der for at fejre, og inden midnat ligger Rhys’ krop livløs i søens kolde vand.

Kriminalbetjent Ffion Morgan er vokset op i byen og alle de mistænkte er hendes naboer, venner eller familie. I takt med at efterforskningen skrider frem dukker flere og flere løgne op til overfladen og viser, at selv Ffion gemmer på dystre hemmeligheder. Snart er det ikke et spørgsmål om hvem, der ønskede Rhys’ død … men hvem der i sidste ende dræbte ham.


“Pigen hun var engang” af Jess Kitching

Udgivelsesdato: 23/3-23
Forlag: Lindbak+Lindbak

Du kan ikke flygte fra fortiden.

Nat lever det perfekte liv, men sådan har det ikke altid været. Hele sin barndom blev hun udsat for meget voldsom mobning og vil gøre alt for at distancere sig fra det mobbeoffer, hun var engang.

Men da hendes bedste ven bliver myrdet, og folk begynder at pege i hendes retning, falder hendes nye liv skræmmende hurtigt fra hinanden.

Da mordet sker samtidig med, at den største mobber fra barndommen, Chrissy Summers, kommer til byen, kan Nat ikke lade være med at undre sig. Hun ved om nogen, hvilket uhyre Chrissy kan være. Men kan Nat bevise, at Chrissy er morderen, inden hun får fingre i Nat og hendes familie?


“Blod farver havet blåt” af Stephan Garmark

Udgivelsesdato: 24/3-23
Forlag: Dreamlitt

Hun havde lagt en besked. Der var en kort pause, hvor hun rumsterede med et eller andet i baggrunden, før hun tøvende sagde: ”Hej Chris. Jeg hedder Lise. Jeg håber, at jeg kan få dig til at ringe tilbage til mig på dette nummer. Det drejer sig om min søn Jonas. Han bor i Aarhus, og jeg vil meget gerne i kontakt med ham. Jeg ved, at du kan … hvad siger man … finde? Folk. Jeg håber at høre fra dig.”

En ung kvinde findes hængt ved Skovmøllen kro i Moesgaard. Hun har ingen personlige effekter på sig, og efterforskere Teddy Falk og Simone Schmidt er på bar bund med at identificere hende. Samtidig er Chris Rantzau Cortes kommet ud af Enner Mark fængsel efter at have afsonet en dom på to og et halvt år for drabet på Spøgelset. Men han er usikker på, hvad hans næste skridt skal være. Da han bliver ringet op af den dødssyge Lise Löve, der beder ham om hjælp til at lokalisere hendes forsvundne søn Jonas, vælger han først at sige nej til opgaven, da han er færdig med at lede efter forsvundne personer. Et besøg fra hans søster Regitze får ham dog på andre tanker, og inden længe viser det sig, at der ligger mere bag Jonas Löves forsvinding, end Chris kunne have forestillet sig.

Snart må Chris slå sig sammen med Teddy Falk og Simone Schmidt for at finde ud af, hvad der er sket med Jonas, og hvem den mystiske afdøde i Moesgaard er, og hvordan de to sager hænger sammen.

“Blod Farver Havet Blåt” er tredje og sidste del i trilogien om dusørjægeren Chris Rantzau Cortes.


“Hans og hendes” af Alice Feeney

Udgivelsesdato: 24/3-23
Forlag: Zara

Anna Andrews har endelig, hvad hun vil have. Næsten. Hun har arbejdet hårdt for at blive den vigtigste tv-vært for BBC’s frokostnyheder, hvor hun har sat arbejde før familie, venner og sin eksmand. Så når nogen truer med at tage hendes drømmejob, vil hun gøre næsten hvad som helst for at beholde det.

Da Anna bliver bedt om at dække et mord i Blackdown – den søvnige landsby, hvor hun voksede op – er hun tilbageholdende med at tage af sted. Men da offeret viser sig at være en af hendes barndomsvenner, bliver det hurtigt klart, at Anna ikke kun dækker historien – hun er i centrum af den.

Vicekommissær Jack Harper havde sine grunde til at forlade London, men troede aldrig, at han ville ende med at arbejde et sted som Blackdown. Da man finder liget af en ung kvinde, beslutter Jack sig for ikke at fortælle nogen, at han kendte offeret. En beslutning, han kommer til at fortryde, da han bliver mistænkt i sin egen mordefterforskning.

Anna og Jack ved mere, end de hver især vil være ved, og der er én, som ikke fortæller sandheden. Og nogle hemmeligheder er værd at slå ihjel for.


“Mit hjerte er dit” af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 24/3-23
Forlag: People’s Press

Fra et vindue holder et gift par øje med en mand, der ofte kommer og slår et telt op på standen, hver gang med en ny kvinde. Er kvinderne der af egen fri vilje?

Kriminalinspektør Maria Wern er optaget af en ny sag, en kvinde med en hjertesygdom er forsvundet. Hun har været foruden sin medicin i flere dage og Wern kæmper en kamp mod tiden samtidig med, at listen over mistænkte vokser.

Werns kollega Per Arvidsson bliver ramt af en forfærdelig tragedie. Hans 6-årige datter, Wilma, har brug for en hjertetransplantation, hvis hun skal overleve. Det får hans ekskone til at overveje alle muligheder for at hjælpe deres datter, også ulovlige.

Det viser sig, at sagerne er forbundet, og det går op for Maria Wern, at den person, hun jagter, hele tiden er et skridt foran. Når hun at opklare sagerne i tide?


“Mord mellem venner” af Janice Frost

Udgivelsesdato: 24/3-23
Forlag: Jentas

Må vi præsentere Jane Bell. Efter sin mands død forlader hun sit job som lærer for at melde sig frivilligt som reservebetjent ved politiet. På sin allerførste vagt bliver Jane kaldt ud til gerningsstedet for et mord. En ung mand har slæbt sig op til øverste trin på Greestone Stairs for at dø. Jane handler instinktivt og er pludselig dybt involveret i sagen…

Set fra politiinspektør Steph Warwicks stol har reservebetjente ikke noget at gøre i en mordefterforskning. Hun mener, at den uerfarne grønskolling blander sig i noget, der ikke kommer hende ved. Offeret var leder af en gruppe på universitetet, hvor mænd blev undervist i at score kvinder, og Jane og Steph er nødt til at begive sig ind i kvindehadets mørke og farlige verden på nettet. Steph ved alt om mænd, der mishandler kvinder, men kan hun arbejde sammen med Jane om at få sat morderen bag tremmer?

Janice Frost er født og opvokset i West Lothian i Skotland. Efter at have boet og arbejdet i London i ti år flyttede hun til Lincolnshire, hvor hun stadig bor med sin mand og den ene af sine to sønner.


“Døden i bugten” af Kate Rhodes

Udgivelsesdato: 25/3-23
Forlag: People’s Press

Kriminalinspektør Ben Kitto har arbejdet for drabsafdelingen i London i 10 år, men en traumatisk oplevelse har fået ham til at tage hjem til den lille ø Bryher, hvor han er født. Her vil han arbejde på sin onkels bådeværft og komme sig over de voldsomme hændelser i London.

Pludselig dukker liget af en 16-årig pige op på stranden ved Hell Bay og ryster det lille øsamfund. Samtidig raser en frygtelig storm, og ingen både har sejlet i dagevis. Morderen må derfor stadig befinde sig på øen…

Ben Kitto overtager efterforskningen, men der er hurtigt flere mistænkte, end han bryder sig om – inklusive mennesker, han har kendt hele sit liv.

Døden i bugten er første bog i Kate Rhodes anmelderroste, mørke krimiserie, Hell Bay-serien, om den karismatiske efterforsker Ben Kitto og de stemningsfulde Scillyøer i den engelske kanal.


“Ulvetid” af Geir Tangen

Udgivelsesdato: 25/3-23
Forlag: Staarup&Co

Denne gang skreg hun ikke. Hun mærkede heller ikke nogen smerte. Verden kom mod hende i en vanvittig fart, og hun nåede aldrig at mærke efter, om det virkelig var som at flyve, før jord og sten smadrede ind i den lille, skrøbelige, levende organisme, vi kalder et liv.

Som ny efterforskningsleder står politikommissær Gabriel Fjell over for et skræmmende scenarie. En fjorten år gammel pige har hængt sig i skoven. Snart går det op for Gabriel og hans kollegaer hos politiet i Haugesund, at pigen har deltaget i et onlinespil, som er ved at brede sig blandt unge i byen. Et spil, der tæller ned til den endelige udfordring: at tage sit eget liv.
Sagen river op i Gabriels egen smertefulde sorg fra barndommen, samtidig med at han skal klare sin første efterforskning i den intense kamp mod både tiden og det skræmmende spil. Gabriel må finde den, der står bag spillet. Og endnu vigtigere – han skal hindre, at flere unge begår selvmord.

Ulvetid er første bog i serien om politikommissær Gabriel Fjell, som er skrevet af den norske forfatter Geir Tangen (f. 1970).
Geir Tangen er krimiforfatter og bor i Haugesund på den norske vestkyst. Han underviser unge i udskolingen, har arbejdet som freelancejournalist og er manden bag Norges største krimiblog: bokbloggeir. com.

Geir Tangens tre første bøger, ”Maestro” (2017), ”Hjerteknuser” (2018) og ”Død mands tango” (2019), er udkommet på dansk og solgt til 17 lande.


“Drengen fra skoven” af Harlan Coben

Udgivelsesdato: 4/4-23
Forlag: GADS forlag

Thrillermesteren Harlan Coben har skrevet en chokerende pageturner om mysterier og hemmeligheder i et lille samfund.

I en skov finder man en dreng, som tilsyneladende har levet længe i naturen helt alene. Han har ingen erindring om, hvor han kommer fra, og politiet opgiver at finde hans familie og overgiver ham til de sociale myndigheder i den nærmeste by.

Medierne døber ham Wilde. Tredive år senere er Wildes historie stadig et mysterium. Han er flyttet tilbage til naturen og har det bedst alene og udenfor. Men da en lokal teenagepige ved navn Naomi forsvinder, bliver han kontaktet af den berømte TV-advokat Hester Crimstein, som dækker sagen.

Hester og Wilde er forbundet ved en fælles tragedie i fortiden. Hun ved, at han har særlige evner og måske kan finde Naomi, der er en outsider som ham selv.

Wilde får færten af en grusom hemmelighed blandt magtfulde lokale kræfter, der kan ødelægge millioner af menneskers liv. Og så forsvinder endnu en teenager fra byen …


“En efter en” af Linwood Barclay

Udgivelsesdato: 12/4-23
Forlag: Jentas

Techmillionæren Miles Cookson har flere penge, end han kan nå at bruge, og alt, hvad han kan ønske sig, bortset fra tid. Han er for nylig blevet diagnosticeret med en uhelbredelig sygdom, og der er halvtreds procents risiko for, at han har givet den videre til næste generation. For Miles er det ensbetydende med at kigge fortiden grundigt efter i sømmene…

To årtier tidligere manglede Miles penge og blev sæddonor. Et sted derude har han børn – ni styks. Og måske står de over for at skulle arve ham på både godt og ondt. Måske hans formue, eller måske noget langt værre. Samtidig med at Miles begynder at lede efter de børn, han aldrig har kendt, begiver Chloe Swanson, som gerne vil være dokumentarist, sig ud på en søgen efter sin biologiske far. Hun er rustet med en viden om, at hendes mor toogtyve år tidligere opsøgte en fertilitetsklinik i New York for at blive gravid.

Da Miles og Chloe endelig får kontakt, bliver deres glæde over at finde hinanden overskygget af en række mystiske og rædselsvækkende begivenheder. Miles’ andre arvinger forsvinder en for en, og alle spor af dem bliver slettet, som om de aldrig har eksisteret. Hvem er den brutale morder – en anden arving, som systematisk fjerner sine rivaler? Eller foregår der noget endnu mere dystert?


“Liget i muren” af LJ Ross

Udgivelsesdato: 12/4-23
Forlag: Lindbak+Lindbak

En sommernat forsvinder en ung pige sporløst. Ti år senere finder en vandrer ved en tilfældighed hendes lig gemt i Hadrians Mur, det legendariske romerske forsvarsværk i Nordengland. Fundet af skelettet sætter en lavine i gang, for et sted i verden befinder en morder sig, som aldrig havde troet, at liget ville blive opdaget – men nu da det er sket, vækkes syge lyster til live – og en seriemorder begynder at jage igen.

Kriminalkommissær Maxwell Ryan sættes på sagen og hurtigt går det op for ham, at dødsfaldet muligvis har forbindelse til en tragisk begivenhed i hans egen fortid. Ryan må se sine dæmoner i øjnene i jagten på en umættelig morder.

“LIGET I MUREN” er andet bind i bestsellerserien om den ­hårdkogte, karismatiske kriminalkommissær Maxwell Ryan skrevet af LJ Ross, en af ­Englands mest populære krimiforfattere, der har solgt ­8 millioner bøger verden over. I hver bog inddrages et ­interessant engelsk ­turistmål, som giver krimiserien en helt unik vinkel.


“Under pres” af Robert Pobi

Udgivelsesdato: 14/4-23
Forlag: Hoff & Poulsen

En række dødelige eksplosioner ryster New York, og da der er for mange ofre og intet kendt motiv, vender FBI sig endnu en gang til Dr. Lucas Page i Robert Pobi’s Under Pressure.

På en smuk oktoberaften er New Yorks ikoniske Guggenheim-museum lukket på grund af en privat gallafest for et teknologifirma. Indtil en eksplosion ryster natten og øjeblikkeligt dræber 702 mennesker, herunder hver eneste deltager – men skaderne på selve bygningen var minimale.

En eksplosion af denne præcision var ikke et uheld, og som reaktion mobiliserer FBI hele sit hold – men det store antal ofre sætter deres ressourcer over styr. Var alle 702 ofre på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, eller var der kun ét mål og 701 uheldige tilskuere? Så mange offerfiler er en svimlende mængde data at sortere i, og Brett Kehoe, specialagent med ansvar for Manhattan, beslutter, at han ikke kan gøre det uden mere computerkraft.

Dr. Lucas Page, astrofysiker, universitetsprofessor og tidligere FBI-agent, er unikt begavet til opgaven – han kan visualisere et gerningssted, som om han var tilskuer, og han kan opdele ethvert datasæt med et enkelt blik. Selv om Page ikke ønsker at have noget med FBI at gøre, træder han ind for at finde en morder i en høstak, før de slår til igen, da hans by er under angreb og hans familie er i fare.


“Frydt Fabrik Fælde” af Steen Langstrup 

Udgivelsesdato: 18/4-23
Forlag: 2 Feet Entertainment

Pia Bechmann, Litteratursiden“Steen Langstrup er en sand gysermester, der med ’Frygt fabrik fælde’ i overlegen stil cementerer sit forfatterskab som den danske grand old man inden for gysergenren.”

En gruppe urban explorers i selskab med en kunstfotograf besøger et gammelt fabriksområde i hjertet af København.
Fabrikken har været nedlagt i årtier. Den har tilsyneladende fået lov til at ligge uberørt hen bag den høje mur, der omkranser området. Der er ingen tegn på, at der har været andre mennesker på fabrikken i mange år. Intet affald, ingen graffiti, ingen knuste ruder.

Det er en lun sommerdag, den fredag, gruppen besøger stedet. Alligevel er der noget ved fabrikken, der giver flere i gruppen en kold fornemmelse indeni.

De er ikke alene på fabrikken.

Bogen er en ny samlet udgave af “Frygt Fabrik Fælde”.


“Ingen plan B” af Lee Child

Udgivelsesdato: 19/4-23
Forlag: Jentas

Kriminalromanen indgår i serien om Jack Reacher.

.

.

.


“Vandaben” af Claus Due

Udgivelsesdato: 19/4-23
Forlag: Forlaget Linje H

”Genskabe menneskets forfædre. Er I fuldkommen sindssyge’”
”Hold kæft, og sæt dig ned. Du er selv forsker og ved, hvordan det er.”
Delfinspecialisten Poul Hansen bliver narret til at hjælpe forsker og pengemand Wolfgang Stern med at stoppe nogle dødsulykker i Sterns udgravning ved Afrikas Horn. Da Poul kommer til ørkenen, opdager han, at man er ved at udvikle menneskets nærmeste forfader Homo habilis ud fra fossiler, man har fundet. De store abemennesker, der bliver fremstillet i ørkenens hemmelige labora-torier, vil kunne gøre Stern og hans investorer svimlende rige, men udsigten til formuer gør også blind over for alt, der kan gå galt.
Samtidig sker der flere dødsfald på Pouls eget delfincenter ved Røde havet. Dødsfaldene viser sig at være forbundet med døds-ulykkerne i Sterns udgravning. Poul er ikke i tvivl – dødsfaldene kan få katastrofale konsekvenser for menneskeheden. For at undgå en verdenskatastrofe må Poul sætte livet på spil.
VANDABEN er første selvstændige bind i Vandabe-trilogien – en spændingsserie om delfinforskeren Poul Hansen, der kommer i klemme mellem videnskab og grådighed.


“Mordmysteriet” af C. T. Mitchell

Udgivelsesdato: 20/4-23
Forlag: Mellemgaard

En seriemorder er på fri fod. Indbyggere i Cabarita Beach presser på for en anholdelse, men uden spor, uden budget og med et uerfarent team står politiefterforsker Jack Creed i en yderst vanskelig situation. Drabene begyndte for ti år siden, men efter fem mord har fundet sted inden for de seneste atten måneder, er byens indbyggere paniske. Drabene er identiske: Alle er sorte, kvindelige prostituerede med et stofmisbrug. Bortset fra det seneste offer. Han er anderledes. Jo Boston-Wright slutter sig til Creeds team. Hun kommer fra en politifamilie, men som kvinde uden erfaring i mordsager skal hun bevise sit værd på det mandschauvinistiske team. Hun afdækker et vigtigt spor, der sætter en stille, pensioneret eksmilitærpolitibetjent i forbindelse med drabene. Medierne hungrer efter en anholdelse. Hvis hun har ret, vinder hun teamets anerkendelse, men hvis hun tager fejl, vil det ikke kun være enden på hendes karriere, men også på Jack Creeds.

Om forfatteren C. T. Mitchell er australsk Amazon-bestsellerforfatter. I 2017 vandt han Readers Choice Award for Mordmysteriet.


“Uvejr” af Maria Adolfsson

Udgivelsesdato: 20/4-23
Forlag: People’s Press

Femte bog i Maria Adolfssons internationale bestsellerserie om den fiktive øgruppe Doggerland.

To unge findes myrdet inden for bare et døgn i hovedstaden Dunker, og mordene efterlader hele Doggerland i chok.

Kriminalbetjent Karen Eiken Hornby nyder sin barsel, men bliver kaldt ind for at undersøge sagen. Noget hun langt fra er tilfreds med. I særdeleshed fordi hun skal arbejde sammen med den tilknappede Astrid Nielsen, der ikke vil fortælle, hvorfor hun forlod sit tidligere arbejde.

Hurtigt mistænker de to efterforskere, at dødsfaldene hænger sammen, og spørgsmålene melder sig: Hvem er morderen? Hvad er motivet bag? Er der flere dødsfald på vej? Snart opdager Karen, at der er nogen, der holder skarpt øje med hende. Den nybagte mor må løse sagen, men samtidig beskytte sit barn.

Om forfatteren:
Maria Adolfsson (f. 1958) er svensk forfatter. Hun har en fortid i kommunikationsbranchen og debuterede i 2007 med sin første roman. Bøgerne om kriminalassistent Karen Eiken Hornby og Doggerland er oversat til 18 sprog og har solgt over 230.000 eksemplarer i Sverige alene.


“En fremmed banker på din dør” af Håkan Nesser

Udgivelsesdato: 21/4-23
Forlag: Modtryk

Forbrydelser fra Maardam og omegn I – III.

En uvejrsaften i slutningen af januar banker det på Judith Millers dør. Hun åbner, uvidende om, at hendes liv netop har taget en helt ny retning, at hun for altid vil se tilbage på dette tidspunkt som begyndelsen på både det bedste og det værste, der er sket hende.
På samme måde aner heller ikke Anna Kowalski og manden, der ejer hestene Sorte og Brune, at et par skridt i en ny retning kan få så ubønhørlige konsekvenser.

I Van Veeterens by, Mardaam, bliver der stadig begået forbrydelser, og kommissærens efterfølger, Jung, gør sit bedste for at opklare dem, men nogle sager har måske bedst af at forblive uopklarede.

Bogen indeholder tre korte, nessersk strålende romaner: “Beundring”, “Bodsøvelse” og “En fremmed banker på din dør”.


HÅKAN NESSER, født 1950, er en ener i skandinavisk kriminallitteratur. Han er højt værdsat af både læsere og anmeldere, og han har modtaget stort set alle de priser, der er at modtage inden for kriminallitteraturen i Norden.


Vi tager forbehold for ændringer.