fbpx

Kommende krimier – januar 2023

december 22, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af januar måned 2023. Og et par nytilkomne med udgivelse slut december.

God læselyst.

Kragefælden af Ann Cleeves

Udgivelsesdato: 28/12-22

Forlag: Gads Forlag

En Vera Stanhope-krimi bind 1, som ikke tidligere har været udgivet på dansk.

Alle har noget at skjule i dette første bind af Ann Cleeves’ hitserie om den skarpe, men elskelige kriminalkommissær Vera Stanhope. Tre meget forskellige kvinder ankommer til en afsidesliggende hytte i de nordlige Penniner for at foretage en miljøundersøgelse. Tre kvinder, der alle på hver sin måde kender til bedragets natur.

Holdets leder, Rachael, er stadig ved at komme sig over at være blevet svigtet af sin chef og elsker. Botanikeren Anne har selv skumle bagtanker med at deltage i undersøgelsen. Og så er der Grace, en sær, stille ung kvinde, der også har sine skeletter i skabet.

Da Rachael ankommer til hytten som den første, bliver hun chokeret over at finde liget af sin veninde Bella Furness. Bella har tilsyneladende begået selvmord – men Rachael er skeptisk. Og da der sker endnu et dødsfald, må de tilkalde en fjerde kvinde, nemlig den ukonventionelle kriminalkommissær Vera Stanhope, som nu må stykke sandheden sammen ud fra de tre kvinders højst indviklede liv.

I løgnenes spor af Ann Cleeves

Udgivelsesdato: 28/12-22

Forlag: Gads Forlag

En Vera Stanhope-krimi bind 2, som ikke tidligere har været udgivet på dansk.

Både Vera Stanhope og en lille landsbys beboere kommer på prøve, da nye spor dukker op til overfladen i en ældre sag om en myrdet teenagepige. Ti år er gået, siden femtenårige Abigail Mantel blev myrdet og fundet død i en grøftekant i East Yorkshire. Hendes fars kæreste blev dengang dømt for mordet, men pludselig dukker nye beviser op i sagen og renser hendes navn – Abigails morder er altså stadig på fri fod.Abigails bedste veninde, nu en ung kvinde, der har stiftet familie og er vendt tilbage til barndomslandsbyen for at slå sig ned, er chokeret over nyheden. Hun opdager, at hun måske slet ikke kendte sin veninde så godt, som hun troede …


Sagen lander på kriminalkommissær Vera Stanhopes bord. Efterhånden som hendes efterforskning skrider frem, står det klart, at landsbyens beboere måske ikke taler helt sandt og vil gøre hvad som helst for at undgå, at sandheden kommer frem. Er de bange for morderen? Eller for deres egen blakkede fortid?

Ekko af et skud af Lisa Bjerre & Susan Casserfelt

Udgivelsesdato: 3/1-23

Forlag: Modtryk

Politiassistent Lina Kruse rykker ud til et nødopkald. En kvinde er blevet overfaldet i sin lejlighed. Situationen eskalerer, Lina affyrer et skud, og på et splitsekund er alting forandret. Skuddet sender en chokbølge af vrede gennem Stockholm-forstaden Bagarmossen, og der opstår voldsomme protester mod politivold. Men kan Lina drages til ansvar?
Jack Karlberg er faldet godt til i efterforskningsafdelingen, men rockerbanden fra hans fortid presser ham hårdt. I sidste ende kan Jacks dobbeltspil koste ham alt.
Dette er en højaktuel spændingsroman om sårbarhed i et hærdet samfund.

Ekko af et skud er anden bog i Linje 17-serien om politifolkene Lina Kruse og Jack Karlberg. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Kuglen der ikke ramte af Richard Osman

Udgivelsesdato: 3/1-23

Forlag: Cicero

Fire rævesnu venner. Endnu en hyggelig mordgåde. Det er en almindelig torsdag, hvis der altså findes almindelige dage for de fire pensionister, der igen mødes i Torsdagsmordklubben for at dyrke deres passion: uopklarede mordsager. En garvet, lokal journalist er på jagt efter en sensationel overskrift, og inden længe er den lille vennegruppe dybt engageret i at opklare to mord, der blev begået med ti års mellemrum. Som om det ikke var nok, får Elizabeth, den ene af de fire, besøg af en ny ærkefjende der præsenterer hende for en dødbringende mission: dræb eller bliv dræbt … Mens pensionisterne finder nye venner i en tv-stjerne, lyssky pengefolk og en tidligere KGB-agent, kæmper de for at løse mysteriet. Vil det lykkes dem at finde synderen og redde Elizabeth, før morderen slår til igen?

Kuglen der ikke ramte er tredje selvstændige bind i den britiske forfatter og tv-vært Richard Osmans krimiserie om Torsdagsmordklubben.

Et hus med tusind øjne af Benni Bødker

Udgivelsesdato: 3/1-23

Forlag: Gyldendal

Tidligere PET-agent Rune Krieger begynder at få tilsendt anonyme breve, og han er overbevist om, at der er en forbindelse til hans tid i efterretningstjenesten. Til dengang han arbejdede med at kortlægge nynazistiske dødstrusler, og en bilbombe kostede en uskyldig kvinde livet. Og blev enden på Runes karriere i PET. Brevene peger i retning af den aldrende Holocaust-benægter Willy Gelsted. I jagten på ham må Rune vende tilbage til det Lolland, han flygtede fra som ung. Her bærer Gelsteds hus præg af at være forladt i hast. Eneste spor er en stak udklip og noter om den østtyske efterretningstjeneste og spionage under den kolde krig. Gelsted selv er forsvundet, og Rune må konfrontere de mest smertefulde punkter i sin egen historie, hvis de gamle konflikter ikke skal koste endnu et liv.

Et hus med tusind øjne af forfatteren Benni Bødker er en kriminalroman om storpolitik, forræderi og den kolde krigs danske ofre.

Et godt nyt år af Malin Stehn

Udgivelsesdato: 5/1-23

Forlag: Hr. Ferdinand

Nytårsaften forsvinder 17-årige Jennifer. Uvidende om det mareridt, der venter hende i det nye år, skåler hendes mor Lollo nytåret ind med sine gamle venner, Nina og Malena. De har ikke ret meget til fælles længere, men familierne har tradition for at fejre nytår sammen, og den holder de fast i.

Da forældrene vågner med både moralske og fysiske tømmermænd er deres virkelighed blevet et mareridt. Jennifers forsvinden forskubber den sarte balance i venskabet, mens mørke hemmeligheder søger mod overfladen. For hvor godt kender de egentlig hinanden? Og hvad skete der nytårsnat?

Nerverne står på højkant, efterhånden som familiehemmeligheder kommer frem i lyset, i denne uforudsigelige og højspændte debut om perfekte liv, overfladiske venskaber og velfungerende ægteskaber – og den grimme virkelighed bag dem.

Patienten af Trude Teige

Udgivelsesdato: 5/1-23

Forlag: Alpha Forlag

Da en psykiatrisk patient dør på Dikemark Sygehus i Asker i 1993, er det sidste, han når at hviske: “De dræber folk her.” Han har boet på afdelingen i mere end halvtreds år, og en af de få, han talte med, var pigen Julia. Ni år senere forsvinder hun som attenårig sporløst fra sin hjemby, Enden, på Sunnmørskysten.
Mange år senere findes en mand død i vandet ved Enden, og noget tyder på, at der er sket en forbrydelse. Efterforskningen viser sig at kaste nyt lys over både Julias forsvinding, og hvad der foregik på Dikemark.


Kajsa Coren dækkede i sin tid Julia-sagen, og hun får en anmodning om at kigge på den igen. Hendes undersøgelser fører hende ind i den aktuelle drabsefterforskning, der blandt andet involverer et ukendt Munch-maleri og psykiatriske eksperimenter, der ikke tåler dagens lys.

Tilgiv aldrig af Trude Teige

Udgivelsesdato: 5/1-23

Forlag: Alpha Forlag

Lige inden Norges nye justitsminister skal til at gå på talerstolen i Stortinget for første gang, får han en sms fra en, som kalder sig for Hævneren. Også en profileret Kanal 4-chef modtager en trussel, kort efter han er blevet anklaget for seksuelle overgreb.

Kajsa Coren, som arbejder på en dokumentar om MeToo, forsøger at få ham i tale, men så forsvinder han sporløst.

Samtidig bliver en mand fundet død på en forfalden gård i Asker. Under arbejdet med at identificere liget finder politiet et mystisk torturapparat og en blodpøl i laden. Hvem er den døde mand? Og hvem kommer blodet fra?

Lewismanden af Peter May

Udgivelsesdato: 5/1-23

Forlag: Gyldendal

Da et yderst velbevaret lig dukker op i en tørvemose på Isle of Lewis, er øboerne overbevist om, at man har gjort et epokegørende oldtidsfund af samme betydning som Tollundmanden. Den døde bliver da også hurtigt omtalt som ‘Lewismanden’. Men da retsmedicinerne finder en falmet Elvis-tatovering på Lewismandens overarm, og da en dna-analyse desuden viser, at han er i nær familie med en af øens kendte skikkelser, indleder det lokale politi en mordefterforskning. Den døde har lidt en langtrukken og pinefuld død, og da Fin Macleod fra Edinburghs politi modvilligt bliver draget ind i efterforskningen, støder han ikke kun på nogle af de allermørkeste kapitler i Skotlands historie, han indser også, at jo dybere, han graver sig ned i sagen, jo tættere kommer den på ham selv. Kan han overhovedet opklare det brutale mord uden igen at miste alt?

Lewismanden er andet bind i den skotske forfatter Peter Mays Lewis-trilogien. Det første, Sorthuset, udkom i august 2022.

Den gode svigersøn af T.M. Logan

Udgivelsesdato: 10/1-22

Forlag: Jentas

„Han tog mig i at stirre, og vi fik øjenkontakt. Det var i det øjeblik, det slog mig. Der var noget helt galt ved min datters nye kæreste …”

Ed glæder sig til at møde sin datters forlovede for første gang. Ryan virker som den perfekte fremtidige svigersøn. Der er bare ét problem. Der er noget forkert ved Ryan. Noget skjult i mørket bag hans øjne. Og det lader til, at det kun er Ed, der kan se det.

Rædselsslagen ved tanken om, at hans datter er ved at falde for en psykopat, sætter Ed sig for at afdække hendes forlovedes dystre fortid – samtidig med at han holder sig egen skjult. Men ingen tror på ham. Og jo mere han graver, jo mere støder han sin datter og resten af familien fra sig, som alle er overbevist om, at Ryan er ‚den eneste ene‘.

Med Ed ved, det ikke er sandt. Han har sine grunde til det, for Ed genkender et monster, når han set et …

Et farligt match af Harlan Coben

Udgivelsesdato: 10/1-22

Forlag: Gads forlag

Et chokerende genetisk match afslører en families mørkeste hemmelighed i denne gribende og spændingsfyldte krimi.

Wilde er vokset op på egen hånd i naturen og har ingen erindring om, hvor han kommer fra – han ved intet om sin fortid og sine forældre. Indtil nu …

Da Wilde får en uventet besked fra en online DNA-database om et match med sin biologiske far, bringer det ham tættere på sin fortid, end han nogensinde har drømt om. Men mødet med faren giver flere spørgsmål end svar.

Wilde fortsætter ufortrødent sin søgen efter sin familie på DNA-hjemmesider, og kommer i kontakt med sin grandfætter, som forsvinder lige så hurtigt, som han er dukket op. Wilde kommer på sporet af mystiske og farlige fællesskaber på internettet, og da folk omkring ham begynder at dø én efter én, bliver det langsomt klart, at en seriemorder er på færde – og at det næste offer måske er Wilde selv.

Et farligt match er en selvstændig efterfølger til Drengen fra skoven.

Gøgeungen af Camilla Läckberg

Udgivelsesdato: 12/1-23

Forlag: People’s Press

Gøgeungen er 11. fritstående bind i Camilla Läckbergs populære Fjällbacka-serie.

Camilla Läckberg er tilbage i Fjällbacka!
To frygtelige begivenheder, der tilsyneladende ikke har nogen sammenhæng med hinanden, ryster Fjällbacka. En kendt fotograf findes brutalt myrdet i sit showroom, og Henning Bauer, nobelprismodtager i litteratur, bliver udsat for et voldeligt overfald på den lille ø, hvor han er i gang med at skrive den 10. bog i sin verdenskendte serie.


Patrik Hedström og hans kollegaer på Tanumshede Politistation kommer ingen vegne med deres efterforskning, samtidig med at Erica Falck graver i mordet på en transseksuel mand i 1980’ernes Stockholm. Langsomt indser hun, at nutidens hændelser trækker tråde tilbage til fortiden, og at gamle synder kaster lange skygger.

I dine hænder af Malin Persson Giolito

Udgivelsesdato: 12/1-23

Forlag: Gyldendal

I Våringe er det let at dø, men skidesvært at leve. En 14-årig dreng bliver skudt på en legeplads. Alt tyder på, at hans bedste ven holdt våbnet, og han indkaldes få timer efter alarmopkaldet til forhør. Men er han den skyldige – og hvem bærer ansvaret? Det engagerede lokalpoliti, de enlige mødre, indehaveren af købmanden tæt på legepladsen – ingen bliver skånet i et samfund, hvor bandevolden tager over, og selv børn bliver ofre. Hvem tager ansvaret for, at det ikke kommer til at ske igen? Og hvad skal der til for at ændre det?

Den svenske forfatter Malin Persson Giolito er tilbage med en ny, samfundsaktuel krimi om det svenske samfunds mørkeste skyggesider.

Efterfølgeren af Mikkel Birkegaard

Udgivelsesdato: 12/1-23

Forlag: Alpha Forlag

William Falk, Danmarks ukronede krimikonge, er en mand, der skiller vandene. Læserne elsker ham, den litterære elite rynker på næsen, og kollegerne er ved at gå til af misundelse. Men ingen kan påstå, at Falk ikke er en mand, der kan sit kram. Med stor grundighed og kompromisløshed har han skabt successerien ”Fiskeren”, og han syntes at have tænkt på alt – selv sin egen begravelse.
Da William Falk findes død, er han kun halvvejs i sidste bind, og så går jagten på efterfølgeren i gang. Laust Troelsen, der henslæber en eremitagtig tilværelse som gymnasielærer, vil helst glemme sin tilknytning til Falk, der engang var leder af en skrivegruppe, der legede med en forskruet form for method writing. De ting gruppen skrev om, skulle også afprøves i virkeligheden – hvordan var det at skære i lig? Hvordan var det at være sammen med en prostitueret? Udfordringerne dengang udviklede sig hurtigt og hvad der til en start var drengestreger, blev pludselig til farlig leg.


Laust ser sig nu pludselig inddraget i spillet om William Falks livsværk, og det står hurtigt klart, at begivenhederne i deres fælles fortid har fået Falk til at udnævne Laust som kandidat til at samle handsken op. Laust er dog ikke den eneste kandidat, men da folk begynder at falde døde om omkring ham, går det op for ham, at det er slut med at flygte fra fortidens synder.

Djævlen, du kender af Lisa Holmfjord

Udgivelsesdato: 17/1-23

Forlag: Gyldendal

Et sted på Amager går et ægteskab helt galt. Tilbage står en kvinde, der har fået frakendt samværet med sit eneste barn. Han har anklaget hende for at være drikfældig og utilregnelig, og fordi han har ødelagt hendes liv, er hun blevet drikfældig og utilregnelig. Men hun kender sin eksmand, hun ved, han ikke er den charme-rende mand, han giver sig ud for at være på sit arbejde. Som et sidste forsøg på at få sit liv tilbage sætter hun en gps-sender på hans bil, følger efter ham en sen aften og ser, hvad det er, han altid har skjult. Et andet sted på Amager får en ung kvinde, hvis kæreste sidder i fængsel, tilknyttet en familiekonsulent. Han er charmerende, han er en støtte, han har de rette kontakter hos kommunen. Sønnen Mads glemmer næsten sin kriminelle far. Alt er godt, indtil den dag familiekonsulenten gerne vil veksle sin indflydelse til sex. Først med ham, så med ham og hans ven. For Julie vil vel nødig miste sin søn?

På Tårnby Politistation har David Brandt fået en ny makker, Linda, der aldrig havde forestillet sig, hun skulle vende tilbage til Tårnby, hvor hun voksede op. Hun skulle egentlig have været højt på strå i Politiets Aktionsstyrke, men må nøjes med cykel-tyverier og hashhandel i parkerne ved lufthavnen. Lige indtil hun sammen med David står med en sag, hvor hendes opvækst i blokkene kommer hende til gode. Djævlen, du kender er anden bog i Lisa Holmfjords serie om Velfærdsdanmarks skyggeside. Den første bog var Døden er kun et øjeblik (2020).

At tale med de døde af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 20/1-23

Forlag: People’s Press

Skelettet af en niårig pige bliver fundet ien grotte i et naturreservat. Politiets spor fører 50 år tilbage i tiden, til en plejefamilie, der tog imod unge piger, og som boede i en nedlagt bedemandsforretning. Men hjemmet brændte ned, og sporene er få.
Kriminalinspektør Kristoffer Bark påtager sig sagen sammen med sit brogede hold af kolleger. Tippet om pigens skelet kom fra en kvinde, Magdalena Fernåker, som hævder at have spirituelle evner. Hun tager imod sine klienter på kursusgården Himlagård, men da hun bliver kaldt til afhøring, er hun forsvundet som dug for solen.


Kristoffer Bark bliver også udfordret på et andet plan, idet hans følelser for kollegaen Mia Berger bliver stærkere. Samtidig kommer efterforskningen tættere på hans eget liv, da hans søster bliver involveret.

Den der tager livet af Calli Vollertsen

Udgivelsesdato: 20/1-23

Forlag: Mellemgaard

Kærlighed har mange ansigter. Kærligheden fra forældre fornemmer barnet ved blid tale og ømme berøringer. Barnets kærlighed til forældrene er ubetinget og evig. Livet gør, at når barnet når en bestemt alder, kommer ønsket om selvstændighed og med denne også en indtil da ukendt følelse rettet mod en fremmed. En følelse stærk og overvældende, som kaldes forelskelse. Gengældes forelskelsen af den, forelskelsen er rettet imod, det være sig mand eller kvinde, nedbrydes en usynlig mur imellem de forelskede, og de bliver intime i kærligheden. Det er livet, og hvad Gud således har sammenføjet, må intet menneske adskille.

Om forfatteren Stammende fra et arbejderkvarter i Aabenraa var det nok ikke nogen, der havde regnet med, at denne dreng en dag ville sætte sig foran en skrivemaskine og skrive en krimi. Ingen havde nok heller ikke dengang regnet med, at samme dreng ville tilbringe størstedelen af sit arbejdsliv hos politiet og her den længste periode hos kriminalpolitiet. Her ikke som en del af ledelsen, men som en af dem, der befandt sig helt ude i frontlinjen, hvor det ikke kun var juraen, men også menneskelige indsigt og empati, der gav resultaterne.

Den niende kreds af Victoria Larm

Udgivelsesdato: 20/1-22

Forlag: Gyldendal

Den syttenårige Livia Seigel er på en farlig mission. Hun er yngste skud på stammen i den indflydelsesrige stockholmske skibsrederfamilie Seigel, der er på randen af økonomisk ruin efter børskrakket i Wall Street i 1929. Livia jagter sandheden om, hvad der i virkeligheden skete med hendes elskede onkel Henrik, Seigelfamiliens overhoved, der pludselig forsvandt sporløst. Var det selvmord” Flygtede han” Eller blev han myrdet? Det eneste spor, hun har, er en lædermaske formet som et ravnenæb. Samtidig i Venedig er den rodløse Calvin de Laval flyttet ind i et af byens smukke palazzoer hos den mand, han elsker.

Men et oprørende telegram fra Stockholm vender op og ned på idyllen, og de to mænd har ikke andet valg end straks at forlade Venedig og begive sig til Sverige. I Stockholm viser det sig, at flere i familien Seigel vil gå uhyggeligt langt for at forhindre, at familiens allerdybeste hemmeligheder kommer frem.

Kriminalromanen Den niende kreds er den svenske forfatter Victoria Larms første roman og første bind i en trilogi.

Et voldsomt overfald af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/1-22

Forlag: mellemgaard

Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei og Ibsen, er denne gang kaldt ud til en udfordring i et på mange måder belastet kvarter i Aarhus.

Der er mange overfald på gadeplan både om natten og ved højlys dag i dette kvarter, hvor der også huserer pyromaner og stofmisbrugere. Det skræmmer de lokale beboere så meget, at de laver underskriftsindsamlinger til politikerne, hvor de kræver løsninger og mere politi i deres kvarter. De har ligeledes planer om videoovervågning i opgangene for at skabe mere tryghed.

Flere overfald i kvarteret spreder fornyet frygt i området. Mange af de ældre mennesker i kvarteret tør ikke længere forlade deres lejlighed i frygt for at blive slået ned og for at vende hjem til en lejlighed, hvor pyromaner har været på spil.

Spørgsmålet er, om Team Milton kan finde ud af, hvem der står bag det voldsomme overfald, der pludselig finder sted på en ældre beboer i området. Layla og Oline bor nu i hvert sit hus, men Layla får anonyme breve, hvor en person påstår, at de bor der af grådighed, og de vil finde ud af, hvem der står bag.

Det får Oline til at frygte politiet, og pludselig vil Olines døtre, Ella og Søs, samt Ibsen overraske Oline ved at dukke uanmeldt op ved rækkehuset, som hun uden deres vidende har udlejet.

Slangereden af Marianne Rohweder og Pernille Plaetner

Udgivelsesdato: 24/1-23

Forlag: Grønningen 1

Intet paradis uden slanger.
Pernille Plaetner og Marianne Rohweder står bag den succesfulde krimiserie om den kvikke og kloge politikvinde Martha Munk. Forfatterne har et kærligt og skarpt blik for dramaerne inde bag de velklippede ligusterhække i provinsens mikrokosmos.
I Slangereden trækkes Martha Munk ind i en sag blandt egnens rigeste og mest magfulde mænd. Et miljø, hvor grådighed og udnyttelse af andres svaghed stortrives, men også hvor små, uventede glimt af kærlighed og omsorg titter frem.
Det er den varmeste sommer i mands minde, da Per Brink, en af de rigeste mænd i Odsherred, dør ved et fald i sit eget hjem. Sagen henlægges straks som et naturligt dødsfald, men Martha har nu sine tvivl og går bag om ryggen på sin chef, Torben Billing. Det kommer til at koste hende dyrt, for da den lokale magtelite kort efter rammes af en stribe drab, kan hun kun se til fra sidelinjen. Hun er nemlig blevet suspenderet.
Slangereden er fortællingen om overklassens ’selvfølgelige privilegier’ og dens vilje til at gå alt for langt for at beholde dem.

Mordene på Helholm af Inger Wolf

Udgivelsesdato: 24/1-23

Forlag: People’s Press

Helholm er et paradis midt i Kattegat. Det er naturøen, du aldrig glemmer, et lille isoleret øsamfund. De fleste turister føler en stor ro allerede på færgen på vej dertil, men for Agnes Winkler, der selv kommer fra øen, er det et klaustrofobisk sted fuld af skyld, skam og fortielser. Derfor har hun undgået at tage hjem i 14 år.

Agnes har i stedet skabt sit eget liv i byen. Med sin kæreste, Morten, et job som journalist på Radio Swift, og en altopslugende interesse for uopklarede drabssager. Hun bruger størstedelen af sin tid på sin true crime blog, Nattens stemme.

Da to drenge finder et afskåret hoved i mosen på øen, ser Agnes chef pludselig en unik chance for at lave en ”helt særlig historie”, og tilbyder hende endelig den podcast, hun så længe har drømt om. Men Agnes’ drøm bliver hurtigt til et mareridt, for hun ved, at Helholm gemmer på langt flere hemmeligheder.

Op til overfladen er første bind i Inger Wolfs nye krimitrilogi.

Masken vi bar af Marianne Monteau

Udgivelsesdato: 30/1-23

Forlag: Grønningen 1

Masken vi bar er femte bind i Marianne Monteaus krimiserie med politiassistent Lucy Kiehl i hovedrollen. En fortælling om barndommen, fortidens synder og den tilgivelse, de fleste af os håber på at få.


Iskold novemberregn siler ned, og aftenmørket har for længst sænket sig over Aarhus’ gader, da en lille handicappet dreng findes efterladt på en øde grusvej i en af byens efterårstomme kolonihaveforeninger. Alene, forfrossen og ude af stand til at kommunikere. Drengen var i sin mormors varetægt, men ingen har set noget til den pensionerede Mimi Egelund, siden hun hentede barnet i børnehaven flere timer tidligere.
Eftersøgningen sætter i gang, og hvad der ved første øjekast ligner et drab på et tilfældigt offer, viser sig hurtigt at dække over en sadistisk morders hang til symbolik. Efterhånden som Lucy og kollegerne skræller lagene af den vellidte Mimi Egelunds historie, dukker fortidens grimme ansigt frem i lyset. En desperat jagt på sandheden sætter ind, for ondskaben, der engang var hvermandseje, var alligevel ikke gratis. Lucy Kiehl er tilbage i Smilets By, men med lejligheden fyldt op af kollegerne Joan og Nick, har hun selv svært ved at finde smilet frem, og i baggrunden lurer mysteriet om hendes biologiske far.

Putins datter af Morten Hesseldahl

Udgivelsesdato: 27/1-23

Forlag: Modtryk

En alvorlig regnefejl har sat en stopper for Theis Brodersens karriere som topembedsmand, men nu har livet givet ham en ny chance.
Krigen i Ukraine og verdens armlægning med Rusland er blot en fjern rumlen for Theis, lige indtil den dag en gammel ven – den russiske ambassadør i Danmark – møder op og beder ham om en tjeneste.
Tjenesten involverer Vladimir Putins datter og tolv danske fremmedkrigere, der er blevet taget til fange i den ukrainske krigszone. Sammen med sin gamle chauffør, eks-soldaten Laurits, stiger Theis ned i en ormegård af afstumpethed og grådighed.
Trådene samles i Sydspanien på et nyopført hotel, der aldrig har gæster, men alligevel kan opvise en bugnende omsætning og en afdeling, hvor fattige mennesker sælger ud af det dyrebareste, de ejer.

Et eneste åndedrag af Gabriella Ullberg Westin

Udgivelsesdato: 31/1-23

Forlag: Harpercollins

Et eneste åndedrag er den sjette fritstående bog i den anmelderroste serie Mordene i Hudiksvall.

En kvinde, som er blevet brutalt mishandlet, ankommer til akutafdelingen på Hudiksvall sygehus. Hun tør ikke fortælle hvem hun er, eller hvad der er sket. Det går op for politiefterforskeren Johan Rokka og hans kollega Janna Weissmann, at mishandlingen ikke er det eneste, som plager kvinden. De to politikollegaer har sat deres relation på bero, efter det er gået op for Johan, at de aldrig bliver mere end kollegaer. Da Johan opdager, at der er en forbindelse mellem kvinden på sygehuset og de forbrydelser, Janna udsættes for, kan han dog alligevel ikke undgå at blive mere end bare professionelt påvirket. 

Vi tager forbehold for ændringer.