fbpx

Kommende krimier – december 2022

november 23, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af december måned 2022.

God læselyst!

Brænd mig en sol af Christoffer Carlsson

Udgivelsesdato: 6/12-22

Forlag: Gyldendal

Visse spørgsmål skal finde et svar. Og nogle forbrydelser er nødt til at blive opklaret. Ellers går man under.

Fredag morgen 28. februar 1986 ser Halland-betjenten Sven Jörgensson årets første vipstjert. Det er alt for tidligt på året, desuden ser han den sorte brystplet tydeligt, og det er en advarsel om ulykke og sorg. Om aftenen kl. 23.21 bliver Olof Palme skudt og dræbt i krydset mellem Sveavägen og Tunnelgatan i det centrale Stockholm. Næsten samtidig bliver 20-årige Stina Franzén voldtaget og myrdet i en bil nær Tiarp uden for Halmstad, og hun efterfølges af flere ofre. Omkring tredive år senere flytter en forfatter tilbage til sit barndomshjem i Tiarp og kommer på sporet af de uopklarede mordsager. Han dykker ned i jagten på Tiarp-morderen og afdækker, hvordan de gamle mord hænger uløseligt sammen med Palme-mordet, der endegyldigt markerede afslutningen på én tid og begyndelsen på en helt anden.

BRÆND MIG EN SOL er en kriminalroman om anstændige mennesker, der pludselig kan handle med grusomme konsekvenser til følge, stærke mennesker, der går til grunde, og sårbare mennesker, der hæver sig over, hvad der forventes af dem.

Ørnen og ulvene af Simon Scarrow

Udgivelsesdato: 6/12-22

Forlag: North Audio Publishing

ØRNEN OG ULVENE er fjerde bind i Simon Scarrows medrivende bestsellerserie om Kejserrigets Ørne.

44 e. v. t. Forsinkede forsyningskonvojer, gnavende sult og ustabil våbenhvile. At opretholde en besættelse er aldrig nemt. Men for Cato og Macro i den romerske hærs Anden Legion er udfordringen ikke just blevet mindre af at skulle træne to barbariske, britanniske grupperinger og underlægge dem en jernhård disciplin.

Macro er overbevist om, at det vil lykkes dem at overvinde de lokale, men Cato er bekymret ved udsigten til at udstyre potentielle rebeller med våben. Og er der til syvende og sidst overhovedet forskel på fjenden uden for portene og deres allierede inden for belejringens mure?

De syv døre af Agnes Ravatn

Udgivelsesdato: 7/12-22

Forlag: Straarup & Co

Litteraturprofessor Nina Wisløff befinder sig i en brydningstid. Hendes job føles mindre og mindre relevant, og hendes hjem skal snart rives ned. Manden er en travl byrådspolitiker, og forholdet til deres kyniske lægedatter er ikke det bedste.

Da deres lejer, Mari, forsvinder sporløst, går politiets eftersøgning hurtigt i stå. Nina begynder for sig selv at optrevle, hvad der kan være sket, og hun får hurtigt opbygget et væld af teorier, der bliver mere og mere dystre.

DE SYV DØRE er en fængende fortælling, en begavet krimigåde med litterær dybde, fuld af både humor, mørke hemmeligheder og farlig nysgerrighed.

Agnes Ravatn er norsk forfatter og journalist. Hun har udgivet flere anmelderroste og prisvindende bøger og er især kendt for sin særegne, humoristiske stemme og sit skarpe blik for menneskets svage sider.

Jason Dark af E. Agertoft

Udgivelsesdato: 8/12-22

Forlag: Skriveforlaget

Tre mørke og dramatiske historier om makabre efterforskninger. JASON DARK er den samlede krimitrilogi om den garvede kriminalkommissær i den amerikanske storby, Philadelphia.

Den ledende drabsefterforsker Jason Dark forsøger at holde en pause og genstarte sit familieliv med et krydstogt. Intet går dog som planlagt, og snart er krydstogtskibet forvandlet til et sejlende lighus, hvor passagererne myrdes en efter en.

Jason må beskytte sin familie, men han må også træde i karakter, for der er noget, der forbinder drabene. Og det ser ud som om, at han er den eneste, der kan finde frem til den skjulte sammenhæng.

Engang fik Jason en gammel nøgle af sin far. Faren døde senere i en tragisk faldulykke, men nu mange år efter, fører nøglen Jason på sporet en sag, der trækker tråde til flere af fortidens skygger og hemmeligheder. Og til sandheden om hans egen familie.

Umennesket af Jonas Moström

Udgivelsesdato: 8/12-22

Forlag: People’s Press

Nathalie Svensson bliver tilkaldt sygehuset i Sundsvall, fordi en ung kvinde har låst sig inde på sin stue og truer med at begå selvmord. Da det endelig lykkes Nathalie at komme ind i lokalet, står kvinden i vindueskarmen, parat til at springe ud.

Samtidig bliver en tyveårig kvinde fundet død i Selångersån, midt i Sundsvall. Hun er blevet dræbt og dumpet under en bro. Kvinden har været sporløst forsvundet i fire måneder, og da Johan Axberg overtager efterforskningen, må han erkende, at den afløste kollega har gjort et elendigt stykke arbejde.

Der viser sig at være en uventet forbindelse mellem kvinden på hospitalet og den myrdede kvinde i floden. Johan og Nathalie, som endelig har fundet hinanden igen, graver i fællesskab videre. Og sammen kommer de gradvist tættere på en morder, hvis motiv kommer fuldstændig bag på dem.

UMENNESKET er ottende bind i serien om psykiater og profiler Nathalie Svensson og kriminalinspektør Johan Axberg.

Huset ved søen af Svenning Svenningsen

Udgivelsesdato: 13/12-22

Forlag: Skriveforlaget

En thriller om nutidens synder og fortidens hemmeligheder.

Den pensionerede kunderådgiver Jens er flyttet ud i skoven i et lille hus med udsigt over søen, hvor livet er godt. Desværre er der andre, der også gerne vil have fingrene i området ved søen og hans lille hus, og de forsøger igen og igen at presse Jens til at sælge. Efterhånden eskalerer presset og bliver til egentlig terror. Men hvem står i virkeligheden bag? Jens og kriminalkommissær Møller prøver at komme til bunds i mysteriet, for hvem er ondskabsfuld nok til at bruge terror som våben, og hvad er det i virkeligheden, det hele handler om? Undervejs må Jens ikke bare forholde sig til den skjulte trussel, men også til kærligheden, der banker på, og som forstyrrer midt i alle trængslerne og opklaringsarbejdet, der ellers kræver al hans opmærksomhed. Det viser sig, at den hemmelige fjende og mysteriet trækker tråde tilbage til Anden Verdenskrig, til nazismen og jødeforfølgelsen – en sammenhæng, som kun langsomt dæmrer for Jens og kriminalkommissær Møller.

Den sorte dronning af Valentina Di Rienzo

Udgivelsesdato: 20/12-22

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Arkæologen Laura Whinckley befinder sig i fangenskab. Hun husker ikke, hvad der er sket, og hun aner ikke, hvor hun befinder sig, eller hvor længe hun har befundet sig der. Hun ved heller ikke, hvis lig det er, hun deler den mørke celle med. Kort forinden tilfangetagelsen var hun blevet udnævnt som personlig assistent for sekretæren i Det ægyptiske råd for antikviteter. Laura var rejst til Alexandria for at organisere transporten af en statue, der var blevet fundet, og var på vej tilbage til Cairo, da politiet fandt fotografen Kaspar Hirsch død efter en banal, men tragisk ulykke i havet. En hypotese, som hverken kollegaerne eller efterforskerne troede på. Fra den omkomnes mobiltelefon dukker der et fotografi op af en skulptur. Derudover går der rygter om, at han har videresolgt juveler fra en udgravning.

Hvordan hænger disse ting sammen? Mens hun søger efter de svar, hun har behov for for at overleve, befinder Laura sig ansigt til ansigt med den smertefulde sandhed og gamle hemmeligheder, som nogle ønsker skal være glemt for altid.

Stemmerne fra de dødes sjæle af Sten B.J.

Udgivelsesdato: 20/12-22

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Efterforskningsenheden Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei, Ibsen og Milton, skal løse en krimigåde, hvor en 6-årig bryder låget på oldefarens urne, mens hans forældre ikke er hjemme. Drengen undres over, at asken ikke indeholder resterne af oldefarens guldtænder, hvilket også undrer forældrene, og de klager til krematoriet. Men spørgsmålet er, hvorfor den klagende far efterfølgende pludselig findes død.

Det giver hovedbrud for Team Milton. For har dette mord noget at gøre med drengens opdagelse af det manglende guld i asken og den efterfølgende klage, eller er der helt andre ting i spil, mens nogle hører: Stemmerne fra de dødes sjæle? Oline har svært ved at finde tid til at besøge sin datter Ella. Hun har sammen med sin logerende Layla haft travlt med at rydde liget af sine pengeafpresseres chef og chefens mor, så hun selv kan blive pengeafpresser. Spørgsmålet er, om dette projekt lykkes, og om efterforskerfamilien fatter mistanke til Olines omsiggribende ulovligheder, der nu også indbefatter et krematoriebesøg.

Brændende piger af C.J. Tudor

Udgivelsesdato: 27/12-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

“Der er intet hemmeligt, som ikke skal åbenbares, og intet skjult, som ikke skal blive kendt”

Lukasevangeliet kap. 12 vers 2-3.

Velkommen til Chapel Croft. Her blev otte protestantiske martyrer brændt på bålet for 500 år siden. For 30 år siden forsvandt to teenagepiger ud i den blå luft. Og for blot to måneder siden begik den lokale præst selvmord.

Præsten Jack Brooks ankommer til landsbyen med håbet om en ny begyndelse og en fredfyldt tilværelse sammen med sin fjortenårige datter. I stedet bliver hun mødt af en by, med en århundreder lang historie præget af blodsudgydelser og dystre hemmeligheder.

Da Jack og hendes datter begynder at se ildevarslende syner, og rituelle pindedukker begynder at dukke op på deres dørtrin, bliver det klart, at byens blodige fortid stadig spøger. Jack kan ikke undgå at blive viklet ind i de ældgamle mysterier – og snart må hun tilmed kæmpe for sin og sin datters overlevelse. Der er nemlig ikke ufarligt at søge sandheden i Chapel Croft, hvor alle har noget at skjule.

BRÆNDENDE PIGER er en intens og urovækkende thriller om fatale fortielser, og hvad der sker, når sandheden kommer frem om ældgamle hemmeligheder.

Vi tager forbehold for ændringer.