fbpx

Tak for sidst! Krimimessen på Bogforum – se billederne

november 8, 2022

I den forgange weekend var Krimimessen repræsenteret med et fuldt program på Temascenen på Bogforum i Bella Center. Det blev til en dag med masser af krimistjerner på scenen samt glade gæster ved vores stand. Her uddelte vi goodiebags, snakkede krimi og messe med alle forbipasserende, som også kunne deltage i konkurrencen om at vinde et ophold til Krimimessen 2023.

Rigtig mange læsere kom forbi og oplevede et tætpakket og spændingsmættet program som startede kl. 10.00 med Katrine Engberg og sluttede kl. 17.30 med Ove Dahl, Kurt Kragh og Stine Bolther. Og her imellem gik en række af tidens populære krimiforfattere på scenen for at tale om genren og om deres bøger.

Et andet sted i landet, godt 260 km fra Bella Center, begyndte krimistemningen allerede at brede sig fra kl. 7.00 om morgenen.

Humøret var højt, og bogglæden stor, da en dobbeltdækkerbus forlod parkeringspladsen bag Tobaksgården i Horsens tidlig lørdag morgen den 5. november. Turen gik nemlig mod København, hvor passagererne havde en hel dag på BogForum i udsigt.

Nogle rejste i makkerpar. Andre alene. Nogle var faste deltagere i Krimimessen og kom for det planlagte krimiprogram på Temascenen. Andre ville hellere snuse rundt og mærke stemningen og opleve noget nyt. Nogle havde planlagt en overnatning i Hovedstaden. Andre skulle med bussen retur sidst på dagen – formentlig med noget ømmere fødder og tungere tasker.

Undervejs blev der serveret kaffe og rundstykker, lavet quiz om årets program og uddelt goodiebags indeholdende Horsens Kommunes Bibliotekers ”Bladet”, en lakridspibe, en flaske vand og et eksemplar af Holm & Bolthers første krimi “For barnets bedste, som flere af dem glædede sig til at både læse. Forfatterparret kunne også opleves på Krimimessens program på Bogforum.

Mor og datter, Inge Marie Gjesing Callsel og Trine Gjesing Antvor (se bill.) fik lagt et stramt program i bussen med BogForum-brochuren i den ene hånd og en kuglepen i den anden. De to kommer fra Haderslev og Horsens og plejer at tage til Krimimessen sammen, men det var første gang, de var af sted på BogForum. ”Nu må vi se, hvor meget vi får købt med hjem,” sagde en smilende Inge Marie Gjesing Callsel, der også blev den heldige vinder af quizzen. ”Den har jeg faktisk ikke læst,” lød ordene, da hun modtog et eksemplar af Finn Halfdans ”Møghund” i præmie.

Søstrene Anne-Mette Hoffmann-Christensen og Christina Hoffmann-Christensen (se bill.) har været af sted flere gange før og har også været med på Krimimessen i Horsens. ”Vi tror mest, vi kommer til at være på Krimimessen, men nogle gange er det også med bare at sætte sig ved en scene og lade sig overraske.”

Ægteparret Kirsten Schow-Madsen og Jakob Schow-Madsen (se bill.) fra Horsens er også hyppige deltagere i Krimimessen, men det var ikke nødvendigvis kun dét, der skulle fylde deres BogForum-dag ud. ”Vi kommer også for at opleve Jon Kalmar Stefansson og Per Petterson og se nogle af de DR-udsendelser, der bliver sendt,” fortalte Jakob Schow-Madsen.

Tak til alle, der kiggede forbi til en skøn dag i krimiens tegn!

Se billeder fra dagen herunder.

Sådan så Krimimessens program ud for Temascenen lørdag d. 5. november.