fbpx

Kommende krimier – november 2022

oktober 25, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af november måned 2022.

God læselyst!

Alcatraz 1441 – Flugten af Kim Langer

Udgivelsesdato: 01/11-22

Forlag: Kriminalforlaget

En tåget novemberdag i 1960 ankommer bankrøveren Frank Lee Morris til det berygtede fængsel Alcatraz. Han får fangenummer 1441 og skal afsone ti år. Samme dag, med samme færrge, ankommer sygeplejerske Sammie Barnes. Hun er gift med Lenny, der skal begynde i et nyt job som fængselsbetjent på øen. Både Frank og Sammie er tynget af fortiden, og har et stort behov for at slippe væk fra den situation, de befinder sig i. Frank er sendt til Alcatraz, fordi han er en notorisk flugtkonge. Han lever kun for at komme ud, så han kan opnå det, han aldrig har haft: Et rigtigt hjem. Sammie er fulgt med Lenny i et forsøg på at starte på en frisk. Men hun har mistet meget, og hun tror ikke længere på kærligheden.

Alcatraz 1441 – Flugten er en spændingsroman og en intens fortælling om umulig kærlighed og foregår i verdens mest sagnomspundne fængsel. Historien er inspireret af virkelige hændelser: I 1962 lykkedes det Frank Lee Morris at flygte fra Alcatraz sammen med to brødre , Anglin-brødrene. Det var en spektakulær flugt, der er gået over i historien. De tre mænd er aldrig set siden. Det antages, at de druknede, men der har altid verseret rygter om deres overlevelse, og mange mener at have set dem forskellige steder i verden.

Stemmer fra Jorden af Inger Gammelgaard Madsen

Udgivelsesdato: 01/11-22

Forlag: SAGA Egmont

Efter et skænderi med sin storebror går 7-årige Lilly Danielsen en tur med familiens hund. Men hendes mor bliver urolig, da hun ikke kommer hjem som aftalt. Er hun blevet væk, fordi hun er så vred og ked af det, eller er der sket hende noget?

Den amerikanske politibetjent Mason Teilmann har et noget mere stilfærdigt arbejde hos Midt- og Vestjyllands Politi, end da han var drabsefterforsker med speciale i drab på børn i sin hjemby New Orleans. Han er plaget af fortidens spøgelser, selvom hans danske kone hjælper ham, så godt hun kan. Da han får overdraget sagen om Lilly Danielsens forsvinden, får han brug for al den træning og erfaring, han har med sig fra USA, men de ubehagelige minder rumsterer…

Stemmen fra jorden er endnu en fængslende krimi skrevet af læsernes favorit Inger Gammelgaard Madsen. Inger Gammelgaard Madsen (f. 1960) er en dansk forfatter. Hun debuterede med kriminalromanen “Dukkebarnet” i 2008. Sidenhen er fulgt flere bøger i samme genre. Her kan blandt andet nævnes “Drab efter begæring” (2009), “Slangers gift” (2014), “Dommer og bøddel” (2015), “Brændende skyld” (2016) og “Sanitøren” (2017).

Ulvene af Pascal Engman

Udgivelsesdato: 01/11-22

Forlag: People’s Press

Fjerde bind i serien om Vanessa Frank er en dyster spændingsroman fuld af social indignation og håb om en bedre fremtid.

Kokainkrigen raser i Stockholms forstæder og gør indbyggernes hverdag livsfarlig. Særligt sårbare er de unge, som banderne med grænseløs afstumpethed forsøger at hverve som medlemmer. Fatou Diop lever i skyggen af den brutalitet, der truer lokalsamfundet, og hun tvinges gang på gang til at vende det blinde øje til. Men pludselig kommer farerne for tæt på hendes familie og den forretning, hun med stolthed har bygget op, og nogen må trække en grænse.

Da et mord begås på åben gade, er kriminalassistent Vanessa Frank tvunget til at træde ind i dette minefelt, hvor alt tilsyneladende handler om kokain. Samtidig forsøger hun at finde sig til rette i rollen som mor til den fjortenårige plejedatter, Celine, og det skal vise sig, at hendes nye sårbarhed er den største udfordring i efterforskningen.

Ulvene er fjerde fritstående bog i serien om kriminalassistent Vanessa Frank. I denne betagende, mørke thriller skildres de menneskelige omkostninger ved narkotikahandlen, men også det ukuelige håb om at kunne skabe en bedre verden for sine børn.

Steddatteren af Georgina Cross

Udgivelsesdato: 01/11-22

Forlag: Lindbak + Lindbak

STEDDATTEREN af bestsellerforfatteren Georgina Cross er en nervepirrende psykologisk krimi med et plot, der er umuligt at regne ud. Perfekt til alle, der er fan af Big Little Lies.

På få minutter forsvinder trettenårige Mia Tanner fra poolen i baghaven, og ingen aner, hvor hun er henne – eller hvad der er sket.

“Det er en helt almindelig eftermiddag, da jeg går ud for at se til Mia, min trettenårige steddatter, der svømmer i baghaven. Men hun er væk. Jeg kan næsten ikke trække vejret, da jeg opdager, at baglågen er åben. Jeg var kun få meter væk. Hvorfor har jeg ikke hørt hende skrige eller set noget? Hvem har taget vores lille pige?

Min mand kan ikke forstå, hvordan jeg har kunnet lade hans datter forsvinde. Og da politiet begynder at stille spørgsmål, kan jeg se, at de ikke tror på mig. Jeg har fået rollen som den onde stedmor. Hvis bare jeg kunne forstå de beskeder, som jeg har fundet fra min mand på Mias telefon: Jeg er så ked af det. Jeg elsker dig stadig. Og hvorfor finder vi hans vielsesring på bunden af poolen, hvorfra Mia forsvandt? Han har ikke nævnt, at den var blevet væk. Hvad skjuler han ellers?

Der er sket noget frygteligt, jeg kan mærke det, og politiet bliver nødt til at finde Mia nu.”

Blodige brikker af Thomas Helle

Udgivelsesdato: 02/11-22

Forlag: Brændpunkt

Lejesoldaten Michael Frost driver hvileløst rundt i tilværelsen, mens den ene opgave tager den anden.
Da han en dag takker ja til jobbet som livvagt for realitystjernen, Evy Wilkenhoff, er han uvidende om, at hans liv er på vej til at tage en drejning. Det, der skulle have været nemt tjente penge, sender ham i stedet ud i en blodig kamp for overlevelse. Banale trusler mod den forkælede rigmandsdatter viser sig at stikke dybere, end Frost først havde antaget.

Et brutalt drab efterlader ham dødelig såret og som jaget vildt. Med livet hængende i en tynd tråd må Frost flygte gennem Europa i forsøget på at samle brikkerne og finde ud af, hvem der er ude efter Evy.

Tyve år senere af Charlie Donlea

Udgivelsesdato: 02/11-22

Forlag: Jentas

To årtiers løgne, én knusende sandhed …

To årtier efter en begivenhed, der rystede verden, skaber en uhyggelig henlagt mordsag igen overskrifter.

DNA fra et lille benfragment har ført til, at embedslægen i New York har gennemført sin første vellykkede identifikation af et 9/11-offer i årevis. Victoria Ford var under anklage for det brutale mord på sin gifte elsker, da hun døde. I et sidste telefonopkald fra nordtårnet tryglede Victoria sin søster om at bevise hendes uskyld.

Den opgående TV-stjerne Avery Mason ved, at historien er det rene guld, og rejser til byen for at få fingre i den. Men da hun begynder at grave i, hvad der skete for tyve år siden, finder hun ud af, at Victorias komplicerede liv rummer en særdeles dyster fortælling. Imens ser Averys egen fortid – som hun har holdt skjult for både sine arbejdsgivere og sit publikum – ud til snart at blive afsløret. Måske får hun fat i alle tiders solohistorie, men både Victoria og Avery har chokerende lig i lasten, der nægter at ligge stille.

Elins død af Sara Blædel

Udgivelsesdato: 02/11-22

Forlag: Politikens Forlag

Elins død er en Louise Rick krimi.

En ældre mand findes død på den lille ø Aarø ved Haderslev. Umiddelbart ser det ud til, at han er faldet uheldigt og er druknet i vandkanten, men mystiske omstændigheder gør det hurtigt klart, at det lokale politi har brug for assistance fra Louise Rick og den nye rejseenhed, P13.

Camilla Lind er flyttet fra sin mand, Frederik, og mens hun går og pakker ud i sin nye lejlighed, får hun besøg af politiet, som fortæller hende, at hendes mor er død. Hun skynder sig sammen med sønnen Markus til morens hus i Skanderborg, og da hun gennemgår sin mors ting, finder hun ud af, at hendes familie ikke helt er, som hun hele livet har troet.

Louises efterforskning trækker tråde til Skanderborg, og inden længe er Camilla, som er chokeret og i sorg, personligt involveret i at afdække sagen, som måske stikker dybere end først antaget og måske hænger sammen med Camillas families hemmeligheder.

Elins død er en historie om at svigte og tilgive. Om skyld og ansvar. Og om, hvor meget man vil gøre for at holde fast på, hvad man har, og derved mister det hele…

Blodmånen af Jo Nesbø

Udgivelsesdato: 09/11-22

Forlag: Modtryk

Harry Hole er taget til Los Angeles for at drikke sig ihjel, efter at hans verden er brudt fuldstændig sammen.

Han har fået husly, selskab og et skræddersyet jakkesæt hos Lucille, en aldrende skuespiller, og til gengæld har han hjulpet hende med at flygte fra en gæld på en million dollars til et narkokartel.

I Oslo er to piger forsvundet og dræbt. Katrine Bratt vil kontakte Norges fremmeste ekspert i seriemord, men for hendes chefer er et samarbejde med Harry Hole ikke en mulighed. En af de mistænkte i sagen vil til gengæld hyre Hole som privatdetektiv. Harry takker nej, men det er før, kartellet tager Lucille som gidsel. Løser han sagen hjemme i Oslo, vil han modtage en bonus, der dækker Lucilles gæld.

Tilbage i Norge samler Harry et hold bestående af en kokainsælgende barndomsven, en korrupt politimand og en kræftsyg psykolog. Kartellet har givet dem ti dage. Uret tikker, og der er varslet blodmåne over Oslo. 

Det forkerte mord af Britt Tippins

Udgivelsesdato: 03/11-22

Forlag: People’s Press

Første bind i krimiserien om den elskelige bibliotekar og bogblogger Barbara Larsen fra Esbjerg.

Barbara Larsen er bogblogger med speciale i krimi og særligt true crime. Når hun har fri fra sit job på Esbjerg Bibliotek, bruger hun det meste af tiden på at dykke ned i diverse forbrydelser, både i fiktionens og virkelighedens verden.

Men én sag optager hende mere end de andre: sagen om den såkaldte Blomstermorder – Danmarkshistoriens værste seriemorder, som er fanget, dømt og fængslet. For der er noget ved det seneste mord, der nager Barbara; noget, der ikke stemmer overens med Blomstermordernes tidligere drab.

Da Barbara dykker ned i sagen og skriver om den på sin blog, begynder truslerne at komme – men er truslerne reelle, eller er der tale om en dyster spøg?

Samtidig bliver Barbara inddraget i sin bedste venindes problemer. Veninden, som er graverjournalist, er i gang med at afdække en potentiel storskandale i toppen af medieverdenen, og før Barbara ved af det, er hendes fredelige liv i provinsen blevet lige så dramatisk og farligt som de fortællinger, hun elsker at skrive om på sin blog.

Stuepigen af Nita Prose

Udgivelsesdato: 03/11-22

Forlag: Svane & Bilgrav

Jeg er din stuepige. Jeg kender dine hemmeligheder. Dit beskidte vasketøj. Men hvad ved du om mig?

Stuepigen Molly er helt alene i verden. Et nul. Hun er vant til at være usynlig i sit job på Regency Grand Hotel, hvor hun puffer puder og tørrer gæsternes støv, snavs og hemmeligheder væk. Hun er blot en stuepige – hvorfor skulle nogen lægge mærke til hende?

Men Molly kommer i begivenhedernes centrum, da hun finder hotellets berygtede gæst, mr. Black, meget død i sin seng. Det er noget rod og ikke lige sådan at fikse. Mens Molly bliver viklet ind i jagten på sandheden og følger de spor, som hotellets fornemme korridorer hvisker, opdager hun en særlig evne, hun ikke vidste, hun havde. Hun er blot en stuepige – men hvad ser hun, som andre overser?

Stuepigen er en charmerende mordgåde med en original heltinde – og en historie om, at alle fortjener at blive set og hørt. For når sandheden skal findes, kræver det nogle gange helt specielle mennesker med helt specielle evner …

Müllers dagbog af Arne Woythal

Udgivelsesdato: 04/11-22

Forlag: Byens Forlag

Müllers dagbog er andet bind i serien om landbetjent Ringgaard og Kongsvig.

Ringgaard er ved at falde til som landbetjent i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig, men de spektakulære kriminalsager vil ikke lade ham være. Kort efter sin afsløring af en seriemorder i byen hvirvles han ind i en ny sag. Denne gang trækker efterforskningen tråde tilbage til Besættelsen og en højtrangerende nazistisk officer.

Et barnelig svøbt i lærred bliver fundet i Kongsvig Kirke. Sammen med liget finder man en dagbog tilhørende en tysk kommandant fra besættelsestiden, og da to af byen borgere med relation til fundet bliver slået ihjel på brutal vis, må Ringgaard endnu en gang balancere tilværelsen som landbetjent og nyforelsket med jagten på en morder.

Sideløbende forsøger han at få styr på sit privatliv og det skrøbelige forhold til den alternative behandler Lærke Frost. Men også her møder han udfordringer, da interesse fra en uventet kant kaster ham ud i et moralsk dilemma, hvis lige han ikke har oplevet siden sine ungdomsår.

Dannebrogs fald af Søren og Morten Ellemose

Udgivelsesdato: 04/11-22

Forlag: Forlaget Forfatterskabet.dk

Dannebrogs fald er bind 5 i Manus Albino-serien.

Tøjmilliardæren, Troels Friis-Jepsen, har mistet livsværket GreatSales og er flygtet fra Danmark.
Journalist Xenia Holm har mistet sit livs kærlighed og er bortført til et ukendt land.
Kriminalkommissær Henning Lorentzen og Louise Jensen indleder en hæsblæsende jagt for at redde hendes liv.

Hjemme i Danmark findes indvandrere myrdet på bestialsk vis. Sporene peger i retning af racistisk vold, men snart følger likvideringer i bandemiljøet.
Forude venter det mest forfærdelige terrorangreb i Danmarks historie.

Dannebrogs fald fuldender pentalogien om Manus Albino.

Så mange liv af Elsebeth Egholm

Udgivelsesdato: 04/11-22

Forlag: People’s Press

I anledningen af 20-året for Elsebeth Egholms første krimi om Dicte Svendsen udkommer “Så mange liv” med en helt ny mordgåde!

Dicte Svendsen er modstræbende vendt tilbage på redaktionen, og fejrer genkomsten med Anne og Ida Marie en sommerdag i Århus. Hun er dog stærkt tynget af fundet af en fremmed ørering i sin kærestes jakke. Pludselig gør de et gruopvækkende i åen! Et lig flyder langs udendørs-cafeerne i åen. Dicte får et uhyggeligt flashback til en sag, hvor et livløst spædbarn sejlede i en balje ned ad åen. Hun springer i vandet for at sikre liget, før det opsluges af bugten. Hun ved allerede, hvem den afdøde er, da den lokale restauratør Poul Egelund har været meldt savnet i flere dage. Men hvordan er han endt der? Er det en forbrydelse eller et uheld? Dicte indre kompas peger på en opsigtsvækkende historie, og vil gøre alt for at opklare sandheden.

Elsebeth Egholms Så mange liv er en mini-krimi i seks kapitler.

Dagen der aldrig kommer af Tom Peder Olsen

Udgivelsesdato: 04/11-22

Forlag: Falco

Bestialske mord i det Københavnske bandemiljø: Magnus Rhode er på sagen!

Et prominent rockerpar bliver fundet myrdet, og politikommissær Magnus Rhode sættes i spidsen for opklaringen af det brutale mord. Rhode er ikke så sikker på, at der er tale om et bandeopgør, og slet ikke da en 12-årig pige kidnappes. Der går politik i opklaringen af sagerne, PET kommer på banen, og Rhode må gå sine egne veje for at finde frem til sandheden i tide.

Dagen der aldrig kommer en den første bog i serien om Magnus Rhode, som ved siden af sit hårde politiarbejde lever et liv uden forpligtelser og livstræthed – men med masser af god vin og spændende kvindebekendtskaber.

Kamæleonen af Jonas Moström

Udgivelsesdato: 08/11-22

Forlag: People’s Press

Kamæleonen er syvende bind i serien om psykiater og profiler Nathalie Svensson og kriminalinspektør Johan Axberg.

Advokaten Sophie Ceder bliver kværket ihjel under en massage på Sturebadet i Stockholm. Alt tyder på, at det er seriemorderen Kamæleonen, som er vågnet op af sin syv år lange dvale. Forklædt som alt fra præst, pedel til receptionist og læge kværker manden med de tusinde ansigter sine ofrer og efterlader sig en terning som souvenir.

Nathalie Svensson, Johan Axberg og de øvrige medlemmer af den nationale gerningsmandsprofil gruppe bliver tilkaldt. I jagten på landets mest velbeskrevne seriemorder tvinges de ind i et rollespil, som bringer dem i fare både professionelt og privat.

Mens profileringsgruppen sætter alt på spil for at stoppe Kamæleonen, er forholdet mellem Nathalie og Johan iskoldt. Johan har besluttet sig for at blive hos familien i Sundsvall, men nu fortæller han noget, som endnu en gang vender op og ned på deres forhold.

Jagtselskabet af Lucy Foley

Udgivelsesdato: 08/11-22

Forlag: People’s Press

Et veldrejet mordplot. Perfekt til læsere, som elsker Agatha Christie.

I årets sidste, fredsommelige dage mødes en gruppe gamle venner fra Oxford for at fejre nytår sammen. En tradition, de påbegyndte som studerende for ti år siden. Dette år har de udvalgt et idyllisk og afsidesliggende gods i det skotske højland som mål for deres nytårsfest. Det perfekte sted til at komme væk og få koblet af.

Opholdet begynder uskyldigt nok. De beundrer det overvældende og dramatiske landskab, nyder champagnen foran den knitrende pejs og udveksler minder fra fortiden. Men det bliver det mere og mere tydeligt, at et helt årtis undertrykt misundelse og nag mellem de gamle venner efterhånden har trængt de spinkle rester af studietidens sammenhold i baggrunden. Under de løsslupne festligheder nytårsaften brydes det bånd, der har holdt gruppen sammen. Samtidig rammer en historisk snestorm Skotland og isolerer selskabet fra verden udenfor.

Da en i selskabet findes død, ved de, at morderen skal findes i blandt dem.

Hævneren af Rune Stefansson

Udgivelsesdato: 08/11-22

Forlag: Storyside

HÆVNEREN er en medrivende og brutal krimi om fanatisme, terror og religiøst vanvid.

Hævneren er første bind i krimiserien Vidnerne.

En morgen får alarmcentralen et desperat opkald fra en dreng, der har fundet sin far myrdet på sit landsted syd for Roskilde. Den dræbte var arkitekt og jøde – og levede et udsvævende liv. Med et forlist ægteskab, flere elskerinder på samme tid og en provokerende adfærd er der mange, som kan have ønsket ham død.
Drabsefterforskeren Jørgen Ågård ankommer til gerningsstedet sammen med sin makker fra Midt- og Vestsjællands Politi, Elise Holm. Samtidig er det den værste dag i Jørgens eget liv. Han står til udstødelse fra Jehovas Vidner, og det vil føre til brud med hans kone og hans datter, som begge nægter at have noget med ham at gøre.
Efterforskningen konfronterer Jørgen med, hvordan han selv har levet i en sekt, der benytter sig af ulovlige metoder til overvågning. Snart kommer han via sin viden fra Jehovas Vidner på sporet af et blodigt dobbeltdrab i en ørken langt væk fra Danmark.

Vælg mig af Tess Gerritsen

Udgivelsesdato: 08/11-22

Forlag: Jentas

Taryn Moore er ung, smuk og lynende intelligent … så hvorfor skulle hun begå selvmord? Da kriminalassistent Frankie Loomis ankommer til gerningsstedet for at efterforske pigens dødbringende spring fra hendes altan, siger hendes mavefornemmelse hende, at der hører mere med til historien. Hendes instinkter bliver bekræftet, da overraskende oplysninger kommer for dagens lys, oplysninger, der kunne være tilstrækkelig grund til Taryns selvmord – eller et motiv til at myrde hende.


For professor i engelsk Jack Dorian var Taryn den ultimative fantasi – hun var intelligent og forgudede ham, men var forbudt område. Men Taryn havde også en mørk side og besad et farligt træk, der udgjorde en trussel mod alle, hun kastede sin kærlighed på – inklusive Jack. Og nu hvor hun er død, kommer problemerne væltende.


Da Frankie har afdækket en række smudsige hemmeligheder, står det klart, at Jack måske kender sandheden. Han er skyldig i bedrag, men er han også i stand til at begå et koldblodigt mord?

Sandhed eller konsekvens af Matthew Arlidge

Udgivelsesdato: 08/11-22

Forlag: Jentas

ER du med på legen?

En bølge af kriminalitet hærger byen, og ingen kan føle sig sikker. Brandstiftelse nede ved havnen. En bilkapring, der løber løbsk. Et mord i parken. Hvad forbinder alle disse forbrydelser, der savner motiv og efterlader politiet på bar bund?

Kommissær Helen Grace står over for en flodbølge af sager, der truer med at drukne byen. Men hver forbrydelse er blot en brik i et puslespil, der langsomt falder på plads.

Da det endelig står klart, hvor sygt og hvor udspekuleret dette spind af forbrydelser er, går det også op for kommissær Grace, at det måske er umuligt at standse bølgen …

Den hidtil bedste bog fra denne spændingens mester.

De udødelige dobbeltmord af Christine Jønck

Udgivelsesdato: 10/11-22

Forlag: Roots & Wings

Inspireret af Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og Dobbeltmordet i Køge Bugt i 1948.

I et skjult loftrum i sin afdøde faders hus finder kriminalbetjent Victoria Steen adskillige støvede papkasser, der er fulde af gulnede politirapporter fra den enorme efterforskning af den mest myteomspundne sag i dansk kriminalhistorie: ”Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej.” Kan Victoria opklare sagen?

Faderen, overbetjent Arvid Steen Nielsen, var besat af sagen og af en samtidig, men mindre kendt, sag: ”Dobbeltmordet i Køge Bugt”, som han havde en særligt personlig interesse i at få opklaret.

Romanen er inspireret af virkelige begivenheder og personer og bygger på omfattende research. Christine Jønck har skabt bogen i tæt samarbejde med historiker og forfatter Dines Bogø, der har forsket i dobbeltmordene igennem årtier. Bogø er en af de få i Danmark, der har haft adgang til hele sagen om ”Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej”. Billederne og brevene i bogen stammer fra hans arkiv.

De udødelige dobbeltmord er en medrivende historisk kriminalroman, der levendegør en svunden tid med skæve personligheder, spåkoner, sortbørs, våbenhandel og interviews med nye vidner og slægtninge til de myrdede personer – det hele krydret med private billeder og breve fra sagen, der ikke må opklares.

Kampen om Tågeøen af Mariette Lindstein

Udgivelsesdato: 22/11-22

Forlag: Gyldendal

Julia Frisk har lovet sig selv, at hun aldrig mere vil have noget at gøre med Franz Oswald, den tidligere sektleder på Tågeøen. Men det ændrer sig, da de får en fælles fjende: et nyreligiøst broderskab, der går under navnet Oprindelsesevangelisterne. Det rygtes, at de har et middelalderligt kvindesyn og bruger ekstreme opdragelsesmetoder mod deres døtre. Julia bliver besat af tanken om Oprindelsesevangelisterne, og da hun begynder at nærme sig dem, åbenbarer der sig en verden af hemmeligheder, bedrageri og usigelig ondskab. Og det varer ikke længe, før hun kommer i sektens søgelys. Den eneste, der kan hjælpe hende, er en, der ved hvordan de tænker, en, der er lige så skruppelløs som det bedrageriske broderskab … Men tør Julia endnu en gang at lade sig drage ind i Franz Oswalds spind?

49 dage i Borland af Thomas Würtz

Udgivelsesdato: 22/11-22

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Rengøringsfolk finder den rabiate leder af socialistpartiet, Bio Herman, druknet i sin swimmingpool. Det viser sig, at han er blevet myrdet. Da politiet undersøger hans villa, opdager man en hemmelig bunker med narkotikalager, våben og sprængstoffer. Man finder også en kommandocentral med moderne kommunikationsudstyr. Der skal være valg i det fiktive Borland, og præsident Abot Penna forventer genvalg. Men en fanatisk organisation ønsker en anden samfundsmodel, og den søger at destabilisere det eksisterende styre gennem en række aktioner. Endemålet er at tage magten ved et kup. Det viser sig hurtigt, at Bio Herman er leder af en af de aktive celler. 49 dage i Borland – Det er mit land er fortællingen om et land gennemsyret af korruption, kriminalitet, grådighed og en noget anløben moral. Med stigende styrke udfordres den siddende præsident fra mange sider.


Uddrag af bogen Der var koldt om natten, skuret måtte være et sted oppe i bjergene. Han kunne huske, de kørte i lang tid, så han måtte være blevet kidnappet af forbrydere fra den sydvestlige del af Borland. Det behøvede selvfølgelig ikke at være tilfældet, da de kunne komme alle steder fra. Hvis han da ikke var blevet anbragt uden for Borland. Med den lange køretur kunne det sagtens være tilfældet. Sulten plagede ham. Han måtte have tabt mindst fem kilo på nuværende tidspunkt. Mon han skulle dø her” Hvad pokker havde han gjort” Selvfølgelig var han chef for politiets efterretningstjeneste, og på den måde kendte han til det kriminelle miljø i Borland.

Staven af Mona Hawthorn Andersen

Udgivelsesdato: 22/11-22

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Drabsefterforsker Sophie Liv Kristophersen føler, at hendes liv er ved at falde på plads, da et mareridt rammer hendes kollega, Thor. Hans lillebror, Samuel, er forsvundet fra en lukket psykiatrisk afdeling. På Samuels værelse ligger hans kontaktperson dræbt. Hun er blevet udsat for adskillige knivstik. Samuel antages at være gerningsmanden, eftersom han afsoner en behandlingsdom for knivdrab, men Thor kæmper for at finde Samuel og rense ham for mistanke. Da Sophie og Thor går i gang med at efterforske sagen, opdager de, at intet er, som det ser ud. Der er ikke tale om nogle enkelte mord, men en serie af uhyggelige forbrydelser. Noget tyder på, at den forstyrrede morder er tæt på Sophie og Thor, og at flere ofre er under lup. Staven udgør fjerde bind i krimiserien om Sophie, der med sin evne til at opklare forbrydelser søger et ståsted i livet efter en turbulent barndom.


Uddrag af bogen Den umiskendelige lugt af blod hang i luften, forvrængede Samuels stue til et mareridt, som virkede bekendt for Thor. Det var ligesom at være tilbage i barndomshjemmet på Klarup Kirkevej. Synet af Beatrices knivdræbte lig var en knytnæve i solar plexus på ham. Hans adoptivforældre, Kurt og Jane, havde ligget på samme måde: på maven, blødende fra adskillige stiksår, stirrende ud i intetheden med bobler af blod løbende ud af munden. At finde Beatrice i denne position var billetten tilbage til La-La-Land, hvor virkelighed og fantasi flettede sig sammen til et tavst skrig i struben på Thor.

Vi tager forbehold for ændringer.