fbpx

Kommende krimier – oktober 2022

oktober 4, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af oktober.

God læselyst!

En sidste hilsen af Jürgen Klahn

Udgivelsesdato: 04/10-22

Forlag: Falco

En uvejrsnat i november opdager Vera Mejnert, forvalter på refugiet Ørslev Kloster, liget af journalisten Jakob Wichmann i klosterkælderen.

Spor på gerningsstedet tyder på, at han stak næsen for langt frem, da han i sin sidste artikel skrev om Ståle Johnson, en tidligere klostergæst, som dagen før er flygtet fra fængslet – antageligt for at grave det guld op, som aldrig blev fundet efter hans overfald på familien Mejnerts juvelerbutik i 1993.

På samme tidspunkt forsvandt Veras far lige så sporløst, og hun har mistænkt sin mor for at stå i ledtog med forbryderen, men moren afviser alle beskyldninger, og for at høre Ståles version af sandheden må Vera finde ham, før politiet gør det – og måske også finde frem til

guldets gemmested og sin far?

Udnyttet af Simon Häggström

Udgivelsesdato: 04/10-22

Forlag: Harpercollins

En virkelighedsnær skildring af de mørke sider i samfundet, som vi ofte vælger at lukke øjnene for. Men det er i lige så høj grad en fortælling om menneskets evne til at overleve under de mest ekstreme forhold.  Jennifer og Malvina er stukket af fra deres døgninstitution, de sover på en madras i en garage og narrer penge fra sexkunder. Molly møder en fyr via en dating-app, og de indleder et forhold. Hun bliver forelsket, men efter kun nogle uger inviterer han andre mænd med til deres dates. Markus Lundström og Natalia Volotkova i menneskehandelsgruppen arbejder i Stockholms skyggeverden. De får nys om en gruppe mænd, som udnytter unge piger og indleder en operation for at stoppe dem. Men sporene er få, og politiet bliver stadig mere desperat. Kan de lade en sexkunde infiltrere de hemmelige møder på mission for politiet?

Containeren af A.M. Ollikainen

Udgivelsesdato: 5/10-22

Forlag: Svane og Bilgrav

Paula Pihlaja-serien nr. 1.

En gribende kriminaldrama fra et af Finlands store forfatterpar…

Politiet får et tip om en mystisk fragtcontainer, der viser sig at indeholde et lig. Containeren står på en ejendom, der tilhører en af Finlands mest kendte erhvervsfolk, og da kommissær Paula Pihlaja dykker ned i sagen, fører sporene tilbage til rigmandens familie, der gennem årtier har bedrevet mistænkelige forretninger i Namibia.

Mens sagen folder sig ud, hjemsøges Paula af sine egne dæmoner. Da hun var ung, blev hun tvunget til at bortadoptere sit lille barn. Hendes søn, nu i tyverne, bliver konfronteret med en mordanklage, så nu må Paula kæmpe med både sin egen skyldfølelse og bekymringerne om, hvad der skal ske med hendes søn.

Spor i sneen af Tonny Vorm

Udgivelsesdato: 6/10-22

Forlag: Politikens forlag

Spor i sneen genopliver den sande historie om krigsopgøret i Nordøstgrønland i 1943. Komplet med barsk kulde, slædejagter, mod og moralske spørgsmål.

Et intenst og krigsafgørende slag udspillede sig på Grønland under 2. Verdenskrig. Det er sidenhen gået næsten i glemmebogen, men det råder romanen Spor i sneen nu bod på. Med afsæt i historiske kilder rekonstruerer Tonny Vorm dette centrale kapitel i krigens historie, og resultatet er et episk drama båret af mænd, der presses til det yderste.

Historien tager sit udspring, da den danske slædefører Marius Jensen på en rutinepatrulje i 1943 opdager noget alarmerende: Nazisterne er kommet til Nordøstgrønland, der ellers er under amerikansk beskyttelse.

Dette kolde, mennesketomme og ufremkommelige hjørne af verden er på grund af dets vejrstationer strategisk vigtigt for både de allierede og tyskerne, fordi begge parter har brug for meldinger om vejret til bombefly, konvojer og ubåde.

Derfor sætter Marius straks kursen mod danskernes hovedkvarter for at indberette sin opdagelse. Da tyskerne erfarer, at de er opdaget, beslutter de at nedkæmpe danskerne hurtigt. Herefter følger er et hektisk opgør med skuddueller, interne intriger og slædejagter over isen. Den tyske overmagt er markant. Men i polarkulden skal der andet end militær snilde til for at overleve. Og alliancerne er ikke så gennemskuelige som andre steder.

Uniform af Thomas Rydahl

Udgivelsesdato: 6/10-22

Forlag: Politikens forlag

UNIFORM er første bind i Thomas Rydahls nye krimiserie Den københavnske nat.

Salma er 23 år og studerende og frustreret. Hvor hun end ser hen, bliver København værre og værre. De unge er voldelige, de ældre er kyniske, og alle andre har for længst givet op. Også i hendes egen familie er tingene ved at gå i opløsning efter lillesøsterens død. Men da Salmas eneste veninde udsættes for et utilgiveligt overgreb, søger hun i al hemmelighed optagelse på politiskolen og kaster sig ind i sagen. For nogen skal jo gøre noget. Også selvom det kommer til at koste hende alt, hvad hun elsker.

Fuzzy lever under radaren på en gård uden for Dragør. Han er biavler og far til to og hærdet kriminel. Han arrangerer røverier for en færøsk bagmand, og en dag finder han en falsk pengeseddel i byttet fra en opgave. Til at starte med virker det harmløst, men snart er hans plan om at stikke af fra det hele på vej i toilettet. Nu er Fuzzy nødt til at komme ud af sit skjul for at finde den skyldige og redde sig selv, hvis han kan. Det kan kun ende med noget værre end døden.

Mitfordmordene III af Jessica Fellowes

Udgivelsesdato: 6/10-22

Forlag: Politikens forlag

Fans af Daisy Goodwin, Julian Fellowes og Agatha Christie vil elske denne serie om Mitfordmordene, der er inspireret af virkelige begivenheder og skildrer den virkelige Mitford-familie og dens seks excentriske søstre.

Året er 1928, og en tjenestepige findes død under et glamourøst selskab. Ansporet af denne påmindelse om livets skrøbelighed beslutter millionærarvingen Bryan Guinness sig for at gribe livet med begge hænder, og han frier derfor til 18-årige Diana Mitford.

Ledsaget af Dianas kammerpige Louisa Cannon, kaster de nygifte sig straks ud i en hvirvelvind af fornøjelser i Europas storbyer. Men da et nyt offer i 1931 dukker op i Paris, mistænker Louisa en forbindelse til tjenestepigens død tre år tidligere – alt imens skyggerne samler sig over Europa.

Mitfordskandalen er tredje selvstændige bind i Jessica Fellowes’ bestsellerserie om virkelighedens seks Mitford-søstre.

De overlevende af Jane Harper

Udgivelsesdato: 6/10-22

Forlag: Alpha

Et mord ripper op i gamle hemmeligheder i en øde kystby på TasmanienMesterlige Jane Harper er tilbage med en ny genial, psykologisk krimi
Alt ændrede sig med ét slag i Kieran Elliotts liv, da han som ung var skyld i en bådulykke. Konsekvenserne var ødelæggende, uoverskuelige. Siden har skylden plaget ham, og da han sammen med sin familie besøger sin barndomsby, vender den tilbage med fornyet kraft.

En dag skyller et lig op på stranden. Politiet efterforsker det som mord. Og snart truer gamle hemmeligheder med at dukke op til overfladen. Et skibsvrag på havbunden, en forsvundet pige og svarene på nogle af alle ubesvarede spørgsmål, der har blæst i vinden i alt for mange år. I De overlevende demonstrerer Jane Harper på ny sin evne til at skabe plot og personer, der tager fusen på læseren, og placere handlingen et sted, der i sig selv bliver en karakter: klippekysten, stranden, de farlige grotter, den øde by, alt sammen uvægerligt kædet sammen med havet skønhed, farlighed og kraft.

Mosen af Liza Marklund

Udgivelsesdato: 7/10-22

Forlag: People´s

Mosen er 2. bind i trilogien om Wiking Stormberg, og en selvstændig og medrivende fortsættelse til Polarcirklen.

Stenträsk, 1990. Politibetjent Wiking Stormberg finder en besked fra sin kone, Helena, på køkkenbordet. Hun er gået ud i moseområdet for at plukke bær og har efterladt deres dreng Markus hos Wikings mor. Deres nyfødte, Elin, har hun taget med. Sedlen bærer hendes signatur – en stjerne formet som det ar, kejsersnittet efter Markus efterlod.
Men da mørket falder på, er hverken Helena eller Elin tilbage. Ved en eftersøgning i mosen findes babyen slemt forkommen, men i live. Helena er sporløst forsvundet.

Wiking kommer sig aldrig over tabet af sin kone. Årene går, og en eftermiddag i august 2020 modtager sønnen Markus et brev i sin postkasse. En trussel, eller måske en advarsel, skrevet med Helenas håndskrift og underskrevet med hendes signatur: stjernen

Wiking må spørge sig selv, om han er blevet skør, om han ser spøgelser, eller om nogen udefrakommende truer ham og hans familie.
Er Helena stadig i live? Og hvis ikke, hvem kan brevets afsender så være?

Toppen af isbjerget af Nauja Lynge

Udgivelsesdato: 7/10-22

Forlag: Byens forlag

Den talentfulde grønlandske journalist Nivi Petersen er træt af at dække sager om misbrug af børn, som bringer hendes egen dystre fortid tilbage til overfladen.

Heldigvis er hun også en del af en sluttet kreds i toppen af den grønlandske elite, som tager livtag med stor­magternes forsøg på at øve indflydelse på Grønlands politik.

Som USA, Kina og Ruslands involvering bliver mere og mere direkte, og hun sammen med sin grønlandske efterforskergruppe og den danske rets­mediciner Tom forsøger at løfte sløret for de stor­politiske unoder, bringes Nivi selv i alvorlig fare.

Toppen af isbjerget er en nervepirrende spændings­roman om mord på hemmelige agenter og stormagternes kamp for at opnå indflydelse i Arktis via Grønland.

Snedrømme af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 9/10-22

Forlag: People´s

En 14-årig pige forsvinder på vej hjem fra en filmaften på sin skole. Dagen efter bliver hun fundet livløs i skoven. Kriminalinspektør Maria Wern får til opgave at overbringe nyheden til pigens far, som er præst i Kronviken.

Efterforskningen trækker i langdrag, og da endnu en pige forsvinder, spreder panikken sig, og indbyggerne ser sig om efter en syndebuk blandt byens udskud. En excentrisk ung mand har besøgt præstegården og er endda blevet set følge efter pigerne. Hans største interesse er computere.

I medierne bliver politiet hængt ud for deres ineffektive og resultatløse efterforskning, og forældrene skiftes til at holde øje med børnene i skolegården, mens også et kriseteam er blevet nedsat. Desuden går der rygter om, at nogen planlægger at sætte ild på det asylcenter, som efterhånden har flere mistænksomme øjne rettet mod sig …

Snedrømme er 5. bind i Anna Janssons populære serie om kriminalinspektør Maria Wern. Serien har solgt over 4 mio. eksemplarer, er oversat til 17 sprog og har høstet stor succes som tv-serie i Skandinavien.

Sort sommerfugl af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 9/10-22

Forlag: People´s

Örebro hærges af en række brande, og hele Sverige følger nøje med i de dramatiske begivenheder i fjernsynet, som om det var et realityshow. Det er tydeligt, at brandstifteren forsøger at gøre opmærksom på sig selv: Se mig! Jeg er her også!

Politikommissær Per Arvidsson har bedt om overflytning til Örebro for at komme sig over sin ulykkelige forelskelse i kollegaen Maria Wern, og han havner lige midt i begivenhedernes centrum.

Men da en kvinde findes myrdet på en rasteplads i Kronviken, bliver Maria Wern alligevel inddraget i efterforskningen. Kvindens krop er voldsomt forbrændt, tøjet er itu, og den blå syntetiske hue er smeltet ned over hendes ansigt. Hvem er hun? Og er der en forbindelse til pyromanens værk?

Sort sommerfugl er 6. bind i Anna Janssons populære serie om kriminalinspektør Maria Wern. Serien har solgt over 4 mio. eksemplarer, er oversat til 17 sprog og har høstet stor succes som tv-serie i Skandinavien.

Sølvkronen af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 9/10-22

Forlag: People´s

Wilhelm Jacobsson forsvinder sporløst på færgen til Gotland. Han er en egenrådig landmand, konstant i konflikt med naboerne. Han er gift med ”byens skøge”, Mona Jacobsson, som blev mobbet i skolen og gravid som 15-årig. Faren ukendt. Hun ved noget, men tier.

Under middelalderugen på Gotland sommervikarierer Maria Wern og hendes kollegaer Hartman og Arvidsson. Sagen om den forsvundne mand havner på deres bord. En fritidssejler finder stumpen af en lillefinger i en plastikpose i vandet. Nogle dage senere finder en rottweiler Wilhelm Jacobssons lig.

Efterforskningen går i stå, men gerningsmanden er på fri fod, og endnu et mord indtræffer. Hvad er det, den gamle distriktssygeplejerske Svea har gjort? Og hvorfor er der nogen, der vil gøre sølvsmeden Birgitta fortræd – og så på hendes polterabend?

Sølvkronen er 4. bind i Anna Janssons populære serie om kriminalinspektør Maria Wern. Serien har solgt over 4 mio. eksemplarer, er oversat til 17 sprog og har høstet stor succes som tv-serie i Skandinavien

Mordet ved Mirror Lake af Clare Mackintosh

Udgivelsesdato: 11/10-22

Forlag: Aronsen

Luksusferieboligerne ved Mirror Lake er en succes, og resortets ejer Rhys Lloyd har inviteret de lokale på champagne, så de kan møde deres nye rige naboer.
Årets fest er begyndt. Men ikke alle er der for at fejre, og inden midnat ligger Rhys’ krop livløs i søens kolde vand.

Kriminalbetjent Ffion Morgan er vokset op i byen og alle de mistænkte er hendes naboer, venner eller familie. I takt med at efterforskningen skrider frem dukker flere og flere løgne op til overfladen og viser, at selv Ffion gemmer på dystre hemmeligheder. Snart er det ikke et spørgsmål om hvem, der ønskede Rhys’ død … men hvem der i sidste ende dræbte ham.

Det brændende blad af Katrine Engberg

Udgivelsesdato: 11/10-22

Forlag: Alpha

Det brændende blad” er første historie i en helt ny krimiserie med efterforsker og privatdetektiv Liv Jensen i hovedrollen.

Liv Jensen. 29 år, 162 centimeter høj, født i Rødovre. Efterforsker Liv Jensen er i vildrede. Ubehagelige omstændigheder tvinger hende til at sige sit job op hos Aalborg politi og rejse retur til barndomshjemmet. Heldigvis finder hun hurtigt et lejemål i kælderen i et hus på Vesterbro hos den pensionerede rammemager, Jan Leon, og hans voksne datter, Hannah. To mennesker, som deler en stor sorg.

Liv drømmer om en stilling ved Drabsafdelingen i hovedstaden, men må indtil videre tage til takke med arbejdet som privatdetektiv – og så den cold case, hun får af sin ven og mentor, Petter Bohm fra Københavns Politi. Sagen handler om en kulturjournalist, der blev kvalt for tre år siden, gerningsmanden er aldrig fundet. Måske kan Liv opklare den sag, slette minderne fra Aalborg og vende tilbage til politiet igen?

Sagen tvinger Liv til at genbesøge fortiden, rejse til den jyske vestkyst og ind i et af de mørkeste kapitler i danmarkshistorien. Det hele hænger sammen. Alle flygter fra noget, og ingen kan vide sig sikker. Heller ikke Liv.

Stencirklen af Elly Griffiths

Udgivelsesdato: 12/10-22

Forlag: Gads forlag

En Ruth Galloway-krimi – bind 11.

Fortiden rækker ud efter Ruth og Nelson, da en 12-årig pige bliver fundet begravet ved en arkæologisk udgravning i Saltmarsken – og dens greb er dødbringende.

Kriminalkommissær Nelson er rystet. Han har på det seneste modtaget en række anonyme trusselsbreve med mystiske beskeder om, at der ligger ”uskyldige mennesker begravet ved en stencirkel i området”. Ordlyden i brevene minder ham til forveksling om ordlyden i en række breve, han modtog for flere år siden – men afsenderen fra dengang er sidenhen død. Eller er han?

Imens arbejder Ruth Galloway på en udgravning af en stensætning i Saltmarsken. Arkæologerne kalder den for stencirklen. Men så finder man menneskeknogler begravet i jorden, og de identificeres som efterladenskaberne af den 12-årige Margaret Lacey, der forsvandt sporløst for 30 år siden. Efterhånden som sagen skrider frem, peger flere og flere spor på en gammel sag om en lokal pige, der forsvandt – og som Kriminalkommissær Nelson ikke kunne nå at redde i tide.

Blodig jagt af Chris Carter

Udgivelsesdato: 12/10-22

Forlag: Jentas

Et drab uden fortilfælde. En morder, der er mere blodtørstig end nogensinde før. En sag, der vil presse ham til det yderste. Har Robert Hunter mødt sin overmand denne gang?

”Tror du på djævelen, kriminalassistent Hunter’” spurgte betjenten. ”For hvis du ikke gør … så tror jeg, du skifter mening, når du kommer herhen.” Med disse ord bliver Hunter kaldt ud til et af de mest barbariske gerningssteder, han nogensinde har set. Og det hele bliver endnu mere foruroligende, da retsmedicinerne finder et digt, som morderen har efterladt inde i liget.

Da der sker endnu et drab, er fremgangsmåden og signaturen så forskellig fra det første, at retsteknikerne ikke umiddelbart forbinder de to gerningssteder med hinanden. Men da de finder næste del af morderens digt, tyder det på, at de to mord kun er begyndelsen.

Robert Hunter indleder jagten på den mest brutale og disciplinerede morder, han nogensinde har oplevet. En morder, der går efter ofrenes frygt, og som ønsker at give sine ofre en lektion … en lektion, der ender med døden.

Mord på marsken af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 14/10-22

Forlag: Alpha

Nikki Galena 1.

Superspændende krimiserie fra Joy Ellis, en af Englands mest læste krimiforfattere.

Ny krimiserie, der foregår i området The Fens, et stort marskområde i det østlige England, med en kvindelig kriminalkommisær i hovedrollen.

Kriminalkommissær Nikki Galena er lidt af en enspænder og ikke nogen nem person at arbejde sammen med. Men hun er en god efterforsker og slår ekstremt hårdt ned på al narkokriminalitet. Nogle gange næsten for hårdt, men det er der en særlig grund til: Efter at en ung pige døde i Nikkis arme efter at have taget stoffer, er Nikki klar til at gå langt for at rydde byen for det afskum, der sælger stoffer til de unge mennesker i byen. Og det er ikke den eneste traumatiske hændelse i fortiden, der plager Nikki.
Vicekriminalkommissær Joseph Easter, der har en fortid som jægersoldat, er blevet midlertidigt overflyttet til stationen i Greenborough. Også Joseph kæmper med skygger i fortiden, men griber sine dæmoner noget anderledes an end Nikki og er blevet en overkorrekt strisser, som kollegaerne ser skævt til. Sjovt nok arbejder de to enspændertyper overraskende godt sammen, og hvad der starter som et midlertidigt arrangement, ser ud til at kunne blive til et rigtig godt makkerskab.

Skygger over marsken af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 14/10-22

Forlag: Alpha

Nikki Galena 2.

Superspændende krimiserie fra Joy Ellis, en af Englands mest læste krimiforfattere.

Ny krimiserie, der foregår i området The Fens, et stort marskområde i det østlige England, med en kvindelig kriminalkommisær i hovedrollen.

Kriminalkommissær Nikki Galena er lidt af en enspænder og ikke nogen nem person at arbejde sammen med. Men hun er en god efterforsker og slår ekstremt hårdt ned på al narkokriminalitet. Nogle gange næsten for hårdt, men det er der en særlig grund til: Efter at en ung pige døde i Nikkis arme efter at have taget stoffer, er Nikki klar til at gå langt for at rydde byen for det afskum, der sælger stoffer til de unge mennesker i byen. Og det er ikke den eneste traumatiske hændelse i fortiden, der plager Nikki.
Vicekriminalkommissær Joseph Easter, der har en fortid som jægersoldat, er blevet midlertidigt overflyttet til stationen i Greenborough. Også Joseph kæmper med skygger i fortiden, men griber sine dæmoner noget anderledes an end Nikki og er blevet en overkorrekt strisser, som kollegaerne ser skævt til. Sjovt nok arbejder de to enspændertyper overraskende godt sammen, og hvad der starter som et midlertidigt arrangement, ser ud til at kunne blive til et rigtig godt makkerskab.

Jagtet på marsken af Joy Ellis

Udgivelsesdato: 14/10-22

Forlag: Alpha

Nikki Galena 3.

Superspændende krimiserie fra Joy Ellis, en af Englands mest læste krimiforfattere.

Ny krimiserie, der foregår i området The Fens, et stort marskområde i det østlige England, med en kvindelig kriminalkommisær i hovedrollen.

Kriminalkommissær Nikki Galena er lidt af en enspænder og ikke nogen nem person at arbejde sammen med. Men hun er en god efterforsker og slår ekstremt hårdt ned på al narkokriminalitet. Nogle gange næsten for hårdt, men det er der en særlig grund til: Efter at en ung pige døde i Nikkis arme efter at have taget stoffer, er Nikki klar til at gå langt for at rydde byen for det afskum, der sælger stoffer til de unge mennesker i byen. Og det er ikke den eneste traumatiske hændelse i fortiden, der plager Nikki.
Vicekriminalkommissær Joseph Easter, der har en fortid som jægersoldat, er blevet midlertidigt overflyttet til stationen i Greenborough. Også Joseph kæmper med skygger i fortiden, men griber sine dæmoner noget anderledes an end Nikki og er blevet en overkorrekt strisser, som kollegaerne ser skævt til. Sjovt nok arbejder de to enspændertyper overraskende godt sammen, og hvad der starter som et midlertidigt arrangement, ser ud til at kunne blive til et rigtig godt makkerskab.

Pigen fra Liberty af Søren og Lotte Hammer

Udgivelsesdato: 18/10-22

Forlag: People´s

Pigen fra Liberty er anden del af Lotte og Søren Hammers historiske krimi-trilogi om kripo-kommissær Johann Braunmann.

I efterkrigstidens Berlin fra 1945-48 sker en række voldsomme drab, der i første omgang ikke får megen opmærksomhed. Men da en ung, sort mand hænges i et træ, får mordene politisk bevågenhed. Ralph Woodridge, en sort amerikansk advokat, sendes til den krigshærgede og opdelte hovedstad for at igangsætte en efterforskning.

Her møder han den tidligere kripo-kommisær Johann Braunmann, og sammen indleder de et opklaringsarbejde, der skal vise sig at blive mere end udfordrende. Ralphs står over for en uhyrlig racisme, som også synes at være motivet bag mordene. Og kampen for at fange den bestialske morder gøres ikke mindre vanskelig af, at Ralph samtidig plages af minder fra fortiden.

Pigen fra Liberty er ikke alene en krimi, det er også en medrivende historisk roman om racisme og uretfærdighed – og om et møde med et samfund, hvor krigen har sat voldsomme spor.

Havfruemordet af Anki Edvinsson Hedström

Udgivelsesdato: 18/10-22

Forlag: People´s

En hjemløs kvinde bliver fundet brutalt myrdet i elven i Umeå. Charlotte von Klint og Per Berg er på sagen, og en intens jagt på morderen starter. Alt ændrer sig med ét, da en ung mand står på byens rådhusplads med en bombevest om livet. Er begivenhederne på nogen måde forbundet?
Per og Charlotte indser, at de skal handle hurtigt for at stoppe den accelererende vold, der har ramt byen. Samtidig bliver Per konfronteret med sygdom i familien, og Charlotte bliver dybt foruroliget, da en gammel kending dukker op på politigården …
Havfruemordet er 2. bind i Anki Edvinssons tempofyldte krimiserie om det karismatiske politimakkerpar Charlotte von Klint og Per Berg, der på mange måder er hinandens modsætninger, men sammen udgør et uovertruffet hold.

Sneenglen af Anki Edvinsson Hedström

Udgivelsesdato: 18/10-22

Forlag: People´s

En dreng springer ud fra en bro, en kvinde bliver fundet myrdet i sit hjem, og kort tid efter forsvinder en teenagepige. I første omgang ser de tre tragiske begivenheder ikke ud til at hænge sammen, men Charlotte von Klint og Per Berg fra Umeå Politi begynder at se tegn på, at de alligevel er forbundet. Fællesnævneren er narkotika.
Mens vinteren har et solidt greb om nordsvenske Umeå, og snedækket vokser sig højere, kæmper Per og Charlotte mod tiden. De skal finde ud af, hvem der er ansvarlig for de tragedier, der har ramt og fortsat rammer byen, og de skal for enhver pris finde den forsvundne pige – inden det er for sent.
Sneenglen er 1. bind i Anki Edvinssons tempofyldte krimiserie om det karismatiske politimakkerpar Charlotte von Klint og Per Berg, der på mange måder er hinandens modsætninger, men sammen udgør et uovertruffet hold.

Døden ved havet af Janice Frost

Udgivelsesdato: 19/10-22

Forlag: Jentas

HUN VIL VOVE LIVET FOR AT FINDE SANDHEDEN 1988.
Liget af Moira Mackie, en studerende fra St. Andrews Universitet, bliver fundet på en kyststi på en klippeskrænt. Hendes ekskæreste bliver fundet få dage senere, hængt i sin onkels garage med et selvmordsbrev i lommen, hvori han tilstår at have slået hende ihjel. Sagen bliver hurtigt lukket.

Tredive år senere har Ros Maitland tilsyneladende lagt det rædselsvækkende mord på sin bofælle bag sig. Så bliver hendes datter optaget på det samme universitet, og gamle dæmoner bliver atter vakt til live.

Blev Moira myrdet i et skænderi mellem elskende? Eller var hendes død en del af noget langt større, værre og mere kalkuleret? Hvad skete der i virkeligheden den frygtelige aften?

Politibetjenten Innes Nevin efterforskede Moiras død og har været hjemsøgt af den lige siden. Det var hans første mordsag, og han vidste, at den blev lukket for tidligt.

Innes og Ros dykker ned i den smertefulde fortid for endelig at bringe sandheden frem i lyset, men nogen ønsker at standse dem for enhver pris.

Ros må risikere alt, hvad hun har kært, i en nervepirrende konfrontation. Kan hun finde sandheden om dødsfaldet og slippe fra det med livet i behold?

Dybt at falde af Linwood Barclay

Udgivelsesdato: 19/10-22

Forlag: Jentas

NÅR DØRENE LUKKER, HAR HAN KRAMMET PÅ DIG …

Det begynder på en mandag, hvor fire mennesker går ind i en elevator på Manhattan. De trykker hver især på knapperne til deres etager, men elevatoren bliver ved at køre opad og når helt op øverst, hvor den gør et kort ophold, før den falder.
Helt ned på bunden af elevatorskakten.

Det ligner en forfærdelig, men tilfældig tragedie. Men så, om tirsdagen, sker det igen. Og da endnu en katastrofe rammer om onsdagen, bliver New York, som er en af verdens mest lodrette byer, kastet ud i kaos.

Det er tydeligvis alt andet end tilfældigt. Det er et koldt, beregnende forsøg på at terrorisere byen. Og det virker. Men hvilken forbindelse har den dødbringende sabotage til det fingerløse lig, der bliver fundet i Højbanen?

Det bliver et kapløb mod tiden for kriminalassistenterne Jerry Bourque og Lois Delgado for at finde svarene inden en fatal konfrontation torsdag aften.

Skyggeriget af Faber & Pedersen

Udgivelsesdato: 20/10-22

Forlag: Politikens forlag

En tilsyneladende uskyldig mand mister livet under en voldsom eksplosion på Nordjyllandsværket – et af Danmarks sidste kulfyrede kraftværker og en kæmpestor udleder af CO2. Hvad der først ligner en ulykke, viser sig hurtigt at være et angreb, da politiet finder fragmenter af en militær kamikazedrone i murbrokkerne. En radikal organisation tager skylden for angrebet. Danmark er ramt af sit første tilfælde af klimaterror.

Samme morgen findes en anden mand dræbt i en velhavervilla i det nordlige København. Han er søn af landets kontroversielle klimaminister, og sagen detonerer for alvor mellem efterforskernes hænder, da obduktionen afslører, at den dræbte har haft et heftigt kokainmisbrug – og desuden viser sig at have tætte forbindelser til en hidtil ukendt narkobande.

Er der en sammenhæng mellem de to forbrydelser? Juncker og Signe kan først ikke få øje på den, men så gør deres kollegaer en opdagelse, som tilsyneladende vender sagen på hovedet.

Fra den blå trappe af Leif Runge

Udgivelsesdato: 20/10-22

Forlag: Skriveforlaget

En spændingsroman fra Grønland.

Ombord på et dykkerskib, der udfører undersøgelser langs den grønlandske kyst fra den nordligste bygd i vest til Skjoldungen i øst, sker en række dykkerrelaterede uheld, som af myndighederne bliver anset for hændelige. Skibets kaptajn og den tilsynsførende ingeniør er imidlertid ikke så sikre. Sammen med aktøren, der har forbindelse til Frømandskorpset, søger de at finde frem til sandheden, blandt andet assisteret af den kvindelige admiral for flådestation Grønnedal. Admiralens nøglemedarbejdere er blevet samlet efter en gidselaktion i Algeriet.

Fremmede magter er allerede aktive og interesserer sig intenst for at skaffe sig viden om den datatrafik, der sker igennem de transatlantiske kabler, der forløber tæt på og gennem det sydlige Grønland nær Grønnedal, og de data, som indhentes via et system af undervands lytteudstyr, der er udlagt langs kysten – og ikke mindst for de sjældne mineraler, der er fundet forskellige steder i Grønland. Den forladte kryolitmine i den nærliggende by Ivittuut øst for Grønnedal er central for udenlandske magters aktiviteter i området, men også øen Skjoldungen i Østgrønland, der er udgangspunkt for overvågningen af farvandene her, spiller en vital rolle i det endelige opgør.

Netspinderen af Lars Kepler

Udgivelsesdato: 21/10-22

Forlag: Gyldendal

Sveriges værste seriemorder er død, men det onde som er trådt i stedet for, kan vise sig at blive umuligt at overvinde.En sen aften bliver Joona Linnas chef, Margot Silverman, skudt i ryggen på klos hold. Inden alt bliver sort, når hun at opfatte, at hun i raslende kæder bliver slæbt hen mod en bil.En chokeret og dybt berørt Joona Linna bliver sat på sagen og indleder en hektisk eftersøgning efter sin overordnede, som måske stadig kan være i live.

Men da der kort efter dukker en gummiforet, puppelignende sæk op på en nedlagt kolerakirkegård i skærgården, viser den sig at indeholde det syreopløste lig af Margot Silverman.Få dage efter finder man en ny puppe med endnu et opløst lig, og denne gang følger en ledetråd med, som både varsler flere mord og indeholder en direkte trussel mod Joona selv. Sagen begynder at vække uhyggelige minder om Jurek Walter, seriemorderen, som Joona satte en stopper for, men som stadig kaster lange og uafrystelige skygger over hans liv. NETSPINDEREN er niende bind i Lars Keplers serie om kriminalkommissær Joona Linna.

Søndagsfrokosten af Paoli Panzacchi

Udgivelsesdato: 21/10-22

Forlag: mellemgaard

Freden i Arienti-familien begynder helt uventet at krakelere.

En gammel, godt skjult hemmelighed, som i årevis har ligget og ulmet, vender nu tilbage med en styrke, som kun had, der har udviklet sig gennem mange år, kan frembringe, og det tvinger familien til at gøre op med alle deres løgne.   

Søndagsfrokosten er en dyster noirkrimi, der analyserer en families indbyrdes relationer – og alle familier, selv de mest perfekte, har hemmeligheder, de helst vil holde skjult. 

Enkernes land af Jeanette Varberg

Udgivelsesdato: 25/10-22

Forlag: Politikens forlag

“Enkernes land” af Jeanette Varberg er en svimlende spændingsroman om et bestialsk mord med forbindelse til den okkulte verden i Kairo og Vatikanet!

Jeanette Varbergs “Enkernes land” indledes på gruopvækkende vis, da hjemmehjælperen Jette gør et makabert fund hos den aldrende fru Jensen. Hun hænger i et reb fra vasken, mens hendes blod er spredt ud over vægge og gulvet. Det ligner et selvmord, men ville hun virkelig være i stand til det i en alder af 98 år?

Vicepolitiinspektør, Peter Iversen, er tildelt sagen og besigtiger gerningsstedet med embedslægen, da en mindre, sort amulet falder ud af fru Jensens hånd. Efterforskningen afslører en forbindelse til et drab på den amerikanske højesteretsdommer Elisabeth Moore Jackson. Her fandt man en mystisk kugle i hendes mund med lignende træk fra amuletten. De blev begge placeret efter døden, og historiske eksperter fra Nationalmuseet mener, at kugle og amulet engang har været brugt til at bekæmpe ondskabens dæmoner. Sammen med amuletekspert i magtfuld rituel praksis, Nanna Rasmussen, begiver Peter Iversen sig ud for at opklare den mystiske sag, der leder dem både til Kairo og Vatikanet, og afslører en chokerende verden for dem undervejs.

En nation holdt i skak af Johan Høst

Udgivelsesdato: 27/10-22

Forlag: People’s

Spektakulær og tempofyldt spændingsroman, som har taget Norge med storm. Filmrettighederne er allerede solgt.

Norges statsminister bliver kidnappet. Terroristen stiller kun ét krav. At politikerne, som sidder ved magten, spiller et parti skak om statsministerens liv. Brikkerne repræsenterer personer fra statstjenesten eller samfundstoppen. Hver gang terroristen tager en brik, må også et menneske lade livet.

Inden det første træk stopper en trailer ved Stortinget. Overdækningen trækkes af og afslører statsministeren i et glasbur. Spillet er i gang, og skakuret tæller ned. Det samme gør uret på bombedisplayet, som hænger om statsministerens hals.

Stortinget står over for et umuligt valg. Skal de ofre statsministeren for at redde flere liv? Leder for politiets aktionsstyrke, Anton Block, må kæmpe en næsten umulig kamp mod tiden for at finde skakterroristen, stoppe mordene og redde det norske demokrati.

Ørkenstjerne af Michael Connelly

Udgivelsesdato: 27/10-22

Forlag: Klim

Ballard og Bosch er tilbage!

Der er gået et år, siden Renée Ballard skred fra politiet med al dets hadske bureaukrati. Politichefen lover hende frit valg mellem stillinger, hvis bare hun vil vende tilbage, og hun beslutter, at hun vil genoprette afdelingen for kolde sager under enheden for røveri og drab.

Bosch har arbejdet på en gammel sag, der hjemsøger ham, i årevis. En psykopatisk morder, som dræbte en hel familie, er på fri fod, og den tanke ødelægger Bosch’ nattesøvn. Det er hans hvide hval.

Ballard tilbyder Bosch en plads i sin nye afdeling som frivillig efterforsker, hvor han blandt andet kan arbejde med sin hvide hval. Men de må lægge gammelt nag bag sig for at få ram på en rå og ubarmhjertig morder.

Vi tager forbehold for ændringer.