fbpx

Kommende krimier – september

august 11, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af september måned 2022.

God læselyst.

Over mit lig af Jeffrey Archer

Udgivelsesdato: 1/9-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

En række gamle mordsager dukker op, og kun en mand kan stoppe dem…

Fjerde bog i serien om William Warwick, sympatisk og dynamisk politikommissær hos Metropolitan Politi i London. Her har man dannet en enhed for uopklarede mord – et cold case-team – med det formål at pågribe de kriminelle, der undslipper almindelig efterforskning.

I Genève er rigmanden og kunstsamleren Miles Faulkner erklæret død to måneder tidligere. Så hvorfor bliver hans skruppelløse advokat ved med at arbejde for ham? Og hvem er den mystiske mand, hans enke planlægger at gifte sig med? Det stenrig familiedynasti Alden nyder det overdådige og glamourøse liv ombord på en trans-atlantisk luksusliner. Alt er tilsyneladende lykkeligt, men under overfladen udkæmpes en indædt kamp om magt og position, en kamp, der tager en morderisk drejning undervejs.

Fællesnævneren for alle efterforskninger er politiinspektør William Warwick fra Metropolitan Politi. Hans talent for at gennemskue komplicerede sager, hans skarpe intellekt og hans store mod vil snart male de kriminelle op i et hjørne – spørgsmålet er bare, om Warwick kan fange morderne, før det er for sent?

Stemmen fra jorden af Inger Gammelgaard Madsen

Udgivelsesdato: 1/9-22

Forlag: Saga

Efter et skænderi med sin storebror går 7-årige Lilly Danielsen en tur med familiens hund. Men hendes mor bliver urolig, da hun ikke kommer hjem som aftalt. Er hun blevet væk, fordi hun er så vred og ked af det, eller er der sket hende noget?

Den amerikanske politibetjent Mason Teilmann har et noget mere stilfærdigt arbejde hos Midt- og Vestjyllands Politi, end da han var drabsefterforsker med speciale i drab på børn i sin hjemby New Orleans. Han er plaget af fortidens spøgelser, selvom hans danske kone hjælper ham, så godt hun kan. Da han får overdraget sagen om Lilly Danielsens forsvinden, får han brug for al den træning og erfaring, han har med sig fra USA, men de ubehagelige minder rumsterer…

Stemmen fra jorden er endnu en fængslende krimi skrevet af læsernes favorit Inger Gammelgaard Madsen

Udhængt lll – den sidste dråbe af Per Jacobsen

Udgivelsesdato: 1/9-22

Forlag: HumbleBooks

I denne tredje – og afsluttende – bog i UDHÆNGT-serien står Randall Morgan og David Pearson over for deres hidtil største udfordring.

I form af en halvtom droppose, der engang var forbundet til Randalls søn, har de nemlig fundet et middel, som måske kan bruges til at bekæmpe den ondskab, der har inficeret verden. Spørgsmålet er bare, om de kan få sig selv til at bruge det.

For under massakren i Redwater afslørede fjenden omsider sit sande ansigt … og det ser så pokkers uskyldigt ud.

Ukendt stof af Birgitte Vestermark

Udgivelsesdato: 5/9-22

Forlag: Grønningen1

Hvor godt kender du egentlig din teenager?

Ukendt stof er første bind i krimiserien om Victoria Storm. Ukendt stof handler om en almindelig mors desperation og fortvivlelse over en søn på afveje.

Tvunget af omstændighederne må den arbejdsløse journalist Victoria Storm flytte ud i en forstadsghetto. I sønnen Sylvesters flyttekasse finder hun ved et tilfælde en pose med et større antal runde, hvide piller. Sylvester selv er som sunket i jorden. Det samme er naboens søn, og Victoria lover at hjælpe med at lede efter ham også.

Hvad er der blevet af de to drenge? Hvor kommer pillerne fra? og hvem er det hovedløse lig, der bliver fundet i Københavns havn?

Ukendt stof er en ny dansk krimi om en problemstilling på tværs af alle socialklasser: unge, stoffer, dårligt selskab og en mors følelse af afmægtighed. Men det er også historien om en kriminel slagside i samfundet: hurtige penge og grådige bagmænd, der gerne ofrer unge mennesker.

Den danske journalist og forfatter Birgitte Vestermark har arbejdet som Mellemøstkorrespondent i 3 år og som korrespondent i Balkan og Østeuropa i 3 år. Som forfatter står Birgitte Vestermark bag en række dagsorden-sættende biografier. Ukendt stof er Birgittes debutkrimi.

Knuste knogler af Angela Marsons

Udgivelsesdato: 7/9-22

Forlag: Jentas

Mordet på en ung prostitueret og fundet af et efterladt spædbarn på den samme vinteraften indleder en urovækkende efterforskning for kommissær Kim Stone. En der stiller hende ansigt til ansigt med en person fra hendes egen forfærdelige barndom.

Da endnu tre sexarbejdere i Black Country bliver myrdet hurtigt efter hinanden, på stadig mere bestialske måder, forstår Kim og hendes hold, at det første drab ikke var noget enkeltstående overfald udført i raseri. I stedet går en forskruet seriemorder målrettet efter de svageste.

Samtidig begynder eftersøgningen efter den desperate kvinde, der forlod sit lille barn på politistationen. Men det, der ved første øjekast ligner en tragisk historie om et forladt barn, tager snart en mere dyster drejning.

Da endnu en ung kvinde forsvinder, fører de to efterforskninger holdet ind i en skræmmende, skjult verden, og den endelige konfrontation bringer Kims liv i fare, da hemmeligheder fra hendes fortid kommer frem i lyset.

Kim kæmper mod sine egne dæmoner, men kan hun samtidig standse morderen, før endnu et liv går tabt?

Havets kirkegård af Aslak Nore

Udgivelselsdato: 7/9-22

Forlag: Gutkind

Efteråret 1940. Hurtigruteskibet D/S Prinsesse Ragnhild forliser ud for den nordnorske kyst. Vera Lind og hendes nyfødte søn Olav overlever, men ægtemanden, skibsreder Thor Falck, og hundredvis af andre omkommer.

75 år senere begår Vera selvmord, og sporene peger tilbage på forliset. Veras forfatterskab stoppede brat, da hun i sin tid forsøgte at fortælle sandheden om den skæbnesvangre dag, men blev tvunget til tavshed. Efter farmorens død sætter barnebarnet Sasha sig for at dykke ned i historien, der gemmer på en rystende familiehemmelighed.

”Havets kirkegård” er storslået spænding om et norsk familiedynasti og den magtkamp, som opstår i dødens kølvand. En romantisk og dramatisk rejse op langs Norges kyst, og en fortælling om en sandhed med konsekvenser så store, at de kan føre til en families undergang.

Sten, saks, papir af Alice Feeney

Udgivelsesdato: 8/9-22

Forlag: Zara

TI ÅRS ÆGTESKABTI ÅR MED HEMMELIGHEDER OG EN BRYLLUPSDAG, DE ALDRIG VIL GLEMME

Tror du, at du kender den person, du er gift med? Så tænk dig om en ekstra gang …

Der har længe været noget galt mellem hr. og fru Wright.Arbejdsnarkoman og manuskriptforfatter Adam Wright har levet med ansigtsblindhed hele sit liv. Han kan ikke genkende familie eller venner, knap nok sin egen hustru.

Hvert år på deres bryllupsdag giver parret hinanden små gaver – papir, læder, træ, bronze – og hvert år skriver Adams hustru et brev til ham, som hun aldrig lader ham læse. Før nu.

Da Adam og Amelia vinder en weekend til Skotland, er det måske lige, hvad deres ægteskab har brug for.

De ved begge, at denne weekend vil have stor betydning for deres ægteskab, men det er ikke tilfældigt, at de har vundet dette ophold. Nogen lyver, og nogen ønsker ikke, at de skal leve lykkeligt til deres dages ende.

Æblet falder ikke af Liane Moriarty

Udgivelsesdato: 8/9-22

Forlag: Hr. Ferdinand

Joy Delaney og hendes mand Stan lever på livets solside. Omgangskredsen misunder deres fire perfekte børn, velsmurte

familieimperium og evner på tennisbanen, og efter halvtreds års ægteskab og salget af deres tennisakademi kan de se frem til en gylden pension. Men lykken vender, da Joy forsvinder ud af det blå og rygterne begynder at svirre. For hvordan fik Stan et sår i hovedet? Og hvem var Savannah, den mystiske fremmede, der bankede på deres hoveddør en sen nattetime, kort før Joy forsvandt?

Ekspert i mord af Elly Griffiths

Udgivelsesdato: 9/9-22

Forlag: Gads forlag

Da 90-årige Peggy Smith bliver fundet død i sit hjem, vækker det først ingen mistanke hos vicekriminalkommissær Harbinder Kaur. Peggys hjemmeplejer, Natalka, aflægger vidneudsagn, og alt tyder på en naturlig død. Men snart viser det sig, at Peggy ikke bare har opdigtet sine hjerteproblemer, hun har også på det seneste følt sig forfulgt.

I mange år har Peggy haft en sidegesjæft som ”mordekspert” for en række populære krimiforfattere – hun var en mester til at udtænke det perfekte mord. Da en række af netop disse krimiforfattere kort efter Peggys dødsfald begynder at dø på stribe, får Harbinder mistanke om, at Peggys død trods alt ikke var helt så naturlig, som hun først antog …

Ekspert i mord er andet selvstændige bind i Elly Griffiths’ serie om vicekriminalkommissær Harbinder Kaur. En sprudlende Agatha Christie-inspireret fortælling fuld af spænding og et rigt, hyggeligt persongalleri.

Zetterborg-sagen af Max Seeck

Udgivelsesdato: 14/9-22

Forlag: Gutlind

Direktør Eliel Zetterborg bliver fundet i sin lejlighed i centrum af Helsinki, brutalt myrdet.Der er ikke tegn på indbrud i lejligheden, og det eneste spor, som politiet har, er et billede af Zetterborg sammen med tre andre mænd – hvis ansigter er skrabet væk. Blot få dage forinden har Zetterborg-virksomheden varslet fyringer af tusindvis af medarbejdere.

Jessica Niemi har orlov fra sit arbejde; officielt på grund af et psykisk sammenbrud, men i virkeligheden er hun ved at efterforske en gammel sag. Men da flere bliver myrdet, får hendes stand-in, Yusuf, brug for hende …

Sendebuddet af Arttu Tuominen

Udgivelsesdato: 14/9-22

Forlag: Modtryk

En eksplosion på en natklub koster adskillige menneskeliv. Rygter og konspirationsteorier om tragedien spreder sig med lynets hast på nettet, og den formodede gerningsmand, der kalder sig Sendebuddet, truer i en videobesked med flere attentater.   For politikommissær Henrik ‘Oksen’ Oksman indebærer sagen en risiko for, at hans dybeste hemmeligheder vil blive afsløret. Jari Paloviita skal efterforske eksplosionen sammen med Oksman, men sammen med de interne spændinger i deres afdeling vokser sandsynligheden for, at Sendebuddet når at slå til igen, før de kan stoppe ham.  

SENDEBUDDET er anden bog i Floddelta-serien, der kredser om de tre politifolk Jari Paloviita, Linda Toivonen og Henrik Oksman. Det er en rystende og rørende krimi om truslen om og frygten for vold. Om ubehagelige hemmeligheder og om at acceptere sig selv.

Sjælevennen af Sofie Sarenbrant

Udgivelsesdato: 15/9-22

Forlag: People’sPress

Sjælevennen er 10. fritstående bind i serien om kriminalinspektør Emma Sköld.

En betagende efterårsdag i Stockholm får kriminalinspektør Emma Sköld øje på en kvinde, der står og balancerer på den forkerte side af rækværket på Vesterbroen. Hvis hun springer, vil det 26 meter dybe fald betyde den sikre død.

Emma Sköld må tage alle midler i brug for at forsøge at forhindre kvinden i at springe og slå ikke bare sig selv ihjel, men også det spædbarn, hun holder i sine arme.

Som altid væver Sofie Sarenbrant på elegant vis aktuelle og vedkommende problemstillinger ind i plottet og udforsker temaer som menneskeværd, fordomme og drab på egne børn. Resultatet er en både vedkommende og hæsblæsende kriminalroman.

Et eventyr af Stephen King

Udgivelsesdato: 15/9-22

Forlag: Hr. Ferdinand

Charlie Reader ligner en helt almindelig high-school-dreng, han er fremragende til baseball og klarer sig glimrende bogligt. Men han bærer rundt på en tung bagage. Hans mor blev dræbt i en trafikulykke, da han var ti, og sorgen drev hans far til at drikke. Charlie har tidligt lært at passe på sig selv – og på sin far. Da han er sytten, møder han en hund ved navn Radar og dens aldrende herre, eneboeren Howard Bowditch, der bor i et stort hus på toppen af en høj bakke. I baghaven står der et aflåst skur, og nogle gange kommer der mærkelige lyde derindefra.

Charlie begynder at hjælpe mr. Bowditch med gøremål, og han taber sit hjerte til Radar. Da Bowditch dør, efterlader han Charlie et kassettebånd med en utrolig historie til gengæld: Hele sit liv har Bowditch vidst, at skuret gemmer på en portal til en anden verden.

I Et eventyr når Kings fortællekunst nye højder. Det er en storslået og rædselsvækkende historie om det godes kamp mod en overvældende ondskab, hvor en heltemodig dreng og hans hund skal stå i spidsen for striden.

Det blæksorte hjerte af Robert Galbraith

Udgivelsesdato: 15/9-22

Forlag: Gyldendal

Da en skræmt og forvirret kvinde en dag dukker op på detektivbureauet i Denmark Street og påstår, at hun bliver forfulgt og lagt for had på nettet af en ondskabsfuld, anonym person, der kalder sig Anomi, må Robin i første omgang afvise at tage sagen. Det viser sig, at kvinden er medskaber af den verdensberømte kulttegneserie Det blæksorte hjerte, og få dage senere læser Robin den chokerende nyhed om, at kvinden er blevet knivdræbt, og at hendes lig er blevet fundet på den selvsamme kirkegård, hvor Det blæksorte hjerte udspiller sig.

Robin og Strike kommer på sagen, og snart må de navigere i et uigennemtrængeligt net af online-identiteter, benhårde økonomiske interesser og ubønhørlige familiefejder. Den indviklede sag strækker deres evner til det yderste og begynder pludselig også at true dem på hidtil ukendte og frygtindgydende måder.

Det blæksorte hjerte af Robert Galbraith er det sjette bind i serien om Strike og Robin. Robert Galbraith er pseudonym for J.K. Rowling.

Lommemord af Christian Klitholm

Udgivelsesdato: 15/9-22

Forlag: LitteraTurpasset

Kan du ikke lige overskue at begynde på en ny murstens-krimi? Eller elsker du bare et hurtigt, lille gys før sengetid?

Så hold vejret og gå ombord i disse 13 uhyggelige, tankevækkende og ofte bloddryppende, små historier.

I et mørkt og dystert London bliver prostituerede slået ihjel. Men er det Jack the Ripper, der står bag?

En vagabond bliver inviteret indenfor til julehygge hos en venlig familie. Men noget er helt, helt galt bag den smilende forstads-facade.

Til Aalborg Karneval forsvinder deltagere. Manden, der har bortført dem, holder dem indespærret på en brutal og skræmmende måde, der har noget med deres udklædning at gøre.

Bjørnen sover af Emelie Schepp

Udgivelsesdato: 16/9-22

Forlag: Hr. Ferdinand

I udkanten af fordragelige Norrköping findes en mand brutalt myrdet i sit eget hjem. Ved liget finder man en bamse. Tøjdyret peger kriminalkommissær Henrik Levin og kriminalinspektør Mia Bolander i retning mod Filippa Falk, en tidligere politibetjent, der lever under identitetsbeskyttelse. Hun hjemsøges af en frygtelig tragedie og er den eneste, der kan kobles til gerningsmanden. Men har hun virkelig tænkt sig at hjælpe politiet med at opklare sagen?

Anklageren Jana Berzelius forsøger også at opspore morderen, men hendes mørke fortid haler ind på hende, og hun vil tage alle midler i brug for at beskytte den mand, hun elsker. Han har opdaget, at hun har en hemmelighed, og er fast besluttet på at føre sandheden frem i lyset. Koste hvad det vil.

Bjørnen sover er syvende bind i serien om Jana Berzelius. Her står Jana over for en nervepirrende mordsag, som tager uventede drejninger. Samtidig får hun stadig sværere ved at skjule, hvor hun kommer fra, og hvem hun egentlig er.

Damevennens død af Torben Munksgaard

Udgivelselsdato: 16/9-22

Forlag: Modtryk

Da den pensionerede teaterscenograf Walther Traum en dag slår op i avisen, får han sig en ubehagelig overraskelse: På en af siderne står hans egen dødsannonce med nøjagtig angivelse af dødstidspunktet. Kun ti dage fra dags dato ønsker nogen ham død. 

Walther bor på et ellers fredeligt plejehjem på Nørrebro i København. Men efter mere end fyrre år hjemsøges han stadig af en enkelt begivenhed: mordet på sin for-lovede tilbage i 1981. 

Erindringen om alt dette vender tilbage med fornyet styrke, da Walther tvinges ud i det måske mest ubehagelige efterforskningsarbejde, man kan tænke sig: Opklaringen af mordet på sig selv. For det viser sig, at plejehjemmet gemmer på ikke så få hemmeligheder om stedets ansatte og beboere, hvoraf mindst én ønsker Walther ondt.

Jagtspil af Pia Grandjean Odderskov

Udgivelsesdato: 19/9-22

Forlag: mellemgaard

København 1955: Laura og Gunhild er ungdomsveninder, men har ikke set hinanden i en periode, da Gundhild nyligt har giftet sig ind i det svenske aristokrati. Da de efter en tiltrængt genforeningsweekend tager til Kastrup Lufthavn for at møde Gunhilds mand, Oskar Nordenstierne, er han mod forventning ikke med flyet fra Vestberlin, hvor han har været på forretningsrejse for familiefirmaet. Da ingen kan svare på, hvor han er blevet af, beslutter den handlekraftige Laura, at de sætter kurs mod de svenske familiebesiddelser i den blå Bentley.

Oskar befinder sig måske i familiens jagthytte, hvad enten han nu har været på elg- eller damejagt. Da de to veninder træder ind i pejsestuen, møder der dem et rystende syn: Oskar og en anden mand ligger side om side, skudt gennem panden og i brystregionen. Mest rystende er det dog, at de to mænd er nøgne, sminket med rouge, pudder, mascara og perlemorslyseblå neglelak. Nogen har tydeligvis lavet en nøje gennemtænkt opstilling, men hvorfor? Der venter de to veninder et dramatisk opklaringsarbejde i den kuldslåede efterkrigstid, hvor spændingerne mellem øst og vest tager til, og det kan være svært at skelne mellem ven og fjende.

Det, han ikke vidste af Severin Olesen Larsen

Udgivelsesdato: 19/9-22

Forlag: mellemgaard

Det, han ikke vidste er en ikke helt almindelig krimi, måske mest en slags hyggekrimi for læsere, der er mere optaget af sprog og af stemning end af plot.

Dette er godt nok overraskende, men krimiens styrke er beskrivelsen af de mange snurrige karakterer og den sikre dialog, der har tydelige indslag af et jysk lune, der passer godt til, at handlingen er henlagt til en fiktiv by, Skvulpsund, beliggende nord for Limfjorden, norden for lands lov og ret.

Visse begivenheder, der er relevante for handlingen, er dog henlagt til nord for polarcirklen, i Canada og i Sverige.        

Rødovre-rekviem af Marianne Christensen

Udgivelsesdato: 19/9-22

Forlag: mellemgaard

Privatdetektiven Peter Florian har langt om længe besluttet sig for at tage kørekort. Han bliver af sin kørelærer hyret til at finde en niece, der har været forsvundet i nogle måneder. Peter tager i mod opgaven, som han mener, vil være en rutinesag.

Men virkeligheden skal vise sig at være en anden.

Peter og hans ven Hasse bliver nemlig hurtigt involveret i flere brutale mord, der blandt andet fører dem til så eksotiske steder som Trieste og Rødovre.

Flammernes by af Don Winslow

Udgivelsesdato: 19/9-22

Forlag: HarperCollins

Providence, Rhode Island, 1986. 29-årige Danny Ryan er en hårdtarbejdende havnearbejder, en kærlig ægtemand, en loyal ven og lejlighedsvis lejesvend for det irske forbrydersyndikat, der har kontrol med det meste af byen. Han længes efter mere og drømmer om at starte på en frisk et sted meget langt fra alting. Men da en moderne Helena af Troja udløser en krig mellem rivaliserende mafiafraktioner, bliver Danny inddraget i en konflikt, han ikke kan undslippe. Nu er det hans tur til at træde til for at beskytte sin familie, de venner, der står ham nærmere end brødre, samt det eneste hjem, han nogensinde har kendt. 

Don Winslow er født i New York og bor nu i Californien. Han har tidligere arbejdet som journalist og privatdetektiv, og han har udgivet kritikerroste romaner i knap 30 lande. Ridley Scott har købt filmrettighederne til Styrken, som blev udgivet af HarperCollinsNordic i 2018, og Winslows roman, Grænsen, er ligeledes solgt til filmatisering med samme instruktør. 

Winslow har vundet et hav af priser, herunder the Raymond Chandler Award, LA Times Book Prize, the Ian Fleming Silver Dagger og den danske Palle Rosenkrantz-pris.

Den glemte pige af Karin Slaughter

Udgivelsesdato: 19/9-22

Forlag: HarperCollins

Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn er i fuld gang med at gøre sig klar til afslutningsfesten – højdepunktet for enhver elevs fire år på high school. Men Emily har en hemmelighed. Og inden aftenen er gået, vil hun være død. Fyrre år senere er drabet på Emily stadig uopklaret. Hendes venner rykkede sammen i tavshed, hendes familie lukkede sig sammen om sig selv, og livet i lokalsamfundet gik videre.

Men alt det er på vej til at ændre sig. Andrea Oliver ankommer til byen for at løse en opgave, som i bund og grund går ud på at beskytte en dommer, der modtager dødstrusler. Men opgaven er bare et skalkeskjul. For i virkeligheden kommer Andrea til byen for at finde retfærdighed for Emily – og for at afdække sandheden, før morderen beslutter sig for også at bringe hende til tavshed.

Dannebrogs fald – Manus Albino 5 af Morten og Søren Ellemose

Udgivelsesdato: 22/9-22

Forlag: Forfatterskabet

Tøjmilliardæren, Troels Friis-Jepsen, har mistet livsværket GreatSales og er flygtet fra Danmark.

Journalist Xenia Holm har mistet sit livs kærlighed og er bortført til et ukendt land.

Kriminalkommissær Henning Lorentzen og Louise Jensen indleder en hæsblæsende jagt for at redde hendes liv.

Hjemme i Danmark findes indvandrere myrdet på bestialsk vis. Sporene peger i retning af racistisk vold, men snart følger likvideringer i bandemiljøet.

Forude venter det mest forfærdelige terrorangreb i Danmarks historie.

DANNEBROGS FALD fuldender pentalogien om Manus Albino.

Smukke mand af Gretelise Holm

Udgivelsesdato: 22/9-22

Forlag: Alhambra

En spændingsroman om køn, kærlighed, sex, penge, magt og mord.

25-årige Mirjam har cerebral parese. Hun er stadig jomfru, og det skal der gøres noget ved, så hun googler ‘mandlig escort’ … Men kan man tillade sig at hyre en prostitueret, når man som Mirjam er aktiv i Connies Krisecafé, der netop rådgiver og hjælper prostituerede?

Samtidig med, at Miriam forsøger sig med en købt kæresteoplevelse, bliver hun – i kraft af arbejdet i rådgivningstjenesten – involveret i en sag om en forsvundet prostitueret. Kort efter finder politiet to dræbte personer i en afsides beliggende landejendom …

Gretelise Holm, født 1946, har skrevet mere end 40 bøger inden for mange forskellige genrer. For sin første spændingsroman, Mercedes-Benz Syndromet (1998), modtog hun Det Danske Kriminalakademis debutantpris, og siden er tre af hendes bøger blevet kåret som årets bedste danske krimi. Gretelise Holm er også kendt som en prisbelønnet og samfundsengageret journalist med særlig interesse for retspolitik, køn og ligestilling.

Hellere død af Andrew & Lee Child

Udgivelsesdato: 28/9-22

Forlag: Jentas

Reacher viger aldrig tilbage for et problem.

Og lige straks møder han et stort ét på en mennesketom vej i Arizona. En jeep er kørt direkte ind i det eneste træ i miles omkreds, og under den nådesløse ørkensol er intet, hvad det ser ud til at være. Få minutter efter er Reacher på vej ind i den nærliggende flække af en grænseby, som har kendt bedre dage. Ved siden af sig har han den tidligere soldat og nuværende FBI-agent Michaela Fenton, der forsøger at finde sin tvillingebror. Han er muligvis kommet i selskab med nogle farlige personer. Som Reacher meget vel kan få brug for at aflægge besøg. Deres leder har sat sig tungt på byen. Blot for at komme til at møde den mystiske Dendoncker må Reacher gøre det umulige.

At få svar på sine spørgsmål bliver endnu vanskeligere for ham. På dette fjendtlige og øde sted vil visse mennesker hellere dø end at afsløre deres hemmeligheder.

Men hvis man har Reacher efter sig, kan døden også være at foretrække.

Svanesang af Finn Wiedemann

Udgivelsesdato: 29/9-22

Forlag: Brændpunkt

Efterforskeren og pladesamleren Torben Juhl bliver ringet op af sin gode ven, Niller, der ejer pladebutikken Rillen. Niller fortæller, at den kendte trommeslager Hans Toft fra bandet Skyrock er fundet død i sin kolonihave efter en våd fødselsdag.

Modvilligt indvilger Torben Juhl i at efterforske mordet.

Efterforskningen af mordet sender Torben Juhl rundt i det lokale musikliv og i kolonihavemiljøet blandt kreative børnefamilier, grønne pensionister og arbejdsfrie drømmere.

Torben er flyttet sammen sin kæreste, antikvitetshandleren Lykke i et bindingsværkshus på landet. Her skal han i en moden alder forsøge at få samlivet til at fungere med et andet menneske, hvilket viser sig mere udfordrende end antaget.

Svanesang er tredje bind i serien om den modne, efterforsker og pladesamler Torben Juhl.

Isbryder af Kristina Ohlsson

Udgivelsesdato: 29/9-22

Forlag: Modtryk

August Strindberg er nyforelsket, og hans forretning går godt.

Men så ryster en brand hans lykkelige tilværelse.

Nogen på Hovenäset gemmer på mørke hemmeligheder på den smukke svenske vestkyst.

2. bind i Strindberg-serien.

Mord på menuen af Rosemary Shrager

Udgivelsesdato: 29/9-22

Forlag: Cicero

MADGLÆDE OG MORDGÅDER FORENES I EN UIMODSTÅELIG HYGGEKRIMI AF TV-KOKKEN ROSEMARY SHRAGER. Den nyligt pensionerede tv-kok Prudence Bulstrode har længe set frem til en rolig og tilbagetrukket pensionisttilværelse i det idylliske Cotswolds. Den drøm splintres dog, da hendes tidligere tv-rival, Deirdre Shaw, bliver fundet død i et rabarberbed nær Farleigh Manor, hvor jagtsæsonen står for døren. Prudence har på fornemmelsen, at der er ugler i mosen, og påtager sig derfor køkkentjansen på slottet, så hun i skjul af gryder og pander kan opklare mysteriet.

Snart går det op for hende, at den gamle herregård gemmer på flere hemmeligheder – gamle såvel som nye. Et opsigtsvækkende mord i 1800-tallet blev aldrig opklaret, og nu vækker området endnu engang opsigt. For efterhånden som Prudence undersøger omstændighederne nærmere, går det op for hende, at Deirdre Shaws død umuligt kan være et uheld … Der er en morder løs på herregården!

Mord på menuen er et muntert og begavet mysterium, der med garanti vil stille appetitten hos læsere med hang til hyggekrimier, britiske mordgåder og – ikke mindst – bordets mange glæder.

Møghund af Finn Halfdan

Udgivelsesdato: 30/9-22

Forlag: People’sPress

Møghund er en ny, fritstående krimi om journalisten Elliot Boye. Agnete Holsten og hendes veninder er eksperter i få kærligheden til at blomstre. Gennem deres arbejde i banker og pensionsselskaber udvælger de ensomme, velstående mænd. De hooker dem op med smukke kvinder fra deres netværk i Østeuropa og lader magien udfolde sig. Når parret er lykkeligt gift, sørger de for, at mændene dør i velorkestrerede ulykker. Arven deler de med enkerne. ”Guldregn” kalder de deres hemmelige, succesfulde syndikat.

Men en 17-årig pige tror ikke på, at hendes fars død var en ulykke. Politiet affærdiger hende. Det samme gør journalisten Elliot Boye, indtil han finder ud af, hvem hendes far var.

Vi tager forbehold for ændringer.