fbpx

Kommende krimier – juli/august

juli 14, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsudgivelser, der kommer i løbet af juli go august.

God læselyst og god sommer:-)

Planlagt død af M.R. Hall

Udgivelsesdato: 8/7-22

Forlag: Superlux

En mand springer i døden fra en motorvejsbro.

Da ligsynsdommeren, Jenny Cooper, undersøger det tilsyneladende selvmord, forventer hun ikke at det har forbindelse til den trettenårige Sophies død af en aggressiv meningitis.

Men Jennys efterforskning viser at dødsfaldene trækker lange tråde over kontinenterne og tilbage i tiden. Hendes modstandere er kyniske magtmennesker og korrupte videnskabsfolk, og sagen kommer pludselig meget tæt på hende i et dramatisk kapløb med tiden.

M R Hall researcher sit materiale grundigt, og her bevæger han sig ind i genetisk videnskab og medicinindustriens mere lyssky aspekter.

Mord på heden af Helen Cox

Udgivelsesdato: 12/7-22

Forlag: Zara

Kitt Hartley krimi bind 3.

Et glædeligt gensyn med Kitt Hartley – bibliotekar og detektiv
Kitt Hartley vågner til nyheden om, at der er begået et mord i Irendale, en landsby på den vilde Yorkshire hede, hvor hendes kæreste, kriminalkommissær Malcolm Halloran, boede med sin hustru, indtil hun blev myrdet for fem år siden. De to mord synes at være identiske helt ned til det symbol, som er skåret ind i offerets hånd.
Ude af stand til at lade det lokale politi løse mordgåden, tager Kitt og Halloran til Irendale, hvor der venter et litterært mysterium, der skal løses, inden mordet kan opklares. En linje fra et angelsaksisk digt er blevet fundet på offeret, og det fører Kitt og Halloran til et skjulested og endnu et kryptisk spor. Hvad er forbindelsen til mordet på Hallorans hustru for så længe siden?
At finde morderen kræver opfindsomhed fra Kitt og Halloran og deres brogede venneflok.
Mord på heden er tredje bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. Kitt Hartley-serien byder læseren på spænding, humor, skæve personligheder og ikke mindst kærlighed.

Krigen i Patience County af Soren Paul Petrek

Udgivelsesdato: 14/7-22

Forlag: mellemgaard

Dræb eller bliv dræbt. Sheriffen i Patience County, Sam Trunce, er i lige i hælene på et mexicansk narkokartel.

Han er ikke alene. Patience Countys hemmelige hær af krigsveteraner, masaikrigere og historiens mest dødbringende kvindelige snigmorder står ved hans side.

Kartellets mordpatrulje og Patiences hær er nær ved at tørne sammen i krig.

Vinderen tager alt.

Jægerens skygge af Mona Hawthorn Andersen

Udgivelsesdato: 14/7-22

Forlag: mellemgaard

En ung kvinde bortføres fra sit hjem i Aalborg ved højlys dag. Hendes lig findes i en park og bærer mærker efter tortur, der er udført gennem flere dage. Ofret viser sig at have en forbindelse til rockerbanden Lucifer’s Devils. Bandemedlemmer og pårørende til den unge kvinde afhøres, men alle spor i efterforskningen ender blindt. Kort efter bortføres endnu en kvinde. Hun har ligesom det første offer modtaget dødstrusler på offentlige steder. En mands oplevelser under Anden Verdenskrig har afgørende betydning for sagen. Men han vil ikke findes.

Drabsefterforsker Sophie Liv Kristophersen trænger sammen med sin makker, Thor, ind i det mørke, der omgiver efterforskningen. Det viser sig, at der før i tiden har været flere ofre. Sophie møder sin egen fortids dæmoner, mens hun hvirvles dybere ind i sindet på seriemorderen. Jægerens skygge udgør en selvstændig fortsættelse til I Guds skabte billede og skildrer samfundets mest skræmmende afkroge.

Adèle Bedeau forsvinder af Graeme Macrae Burnet

Udgivelsesdato: 14/7-22

Forlag: Superlux

Manfred Baumann er en ensom mand.

Socialt kejtet og altid utilpas bruger han sine aftner på at drikke og i smug iagttage Adèle Bedeau, den yppige servitrice på den triste Restaurant de la Cloche i den lidet bemærkelsesværdige by Saint-Louis i det sydlige Frankrig.

Men en dag forsvinder Adéle Bedeau.

Inspektør Gorski, en detektiv der stadig plages af et tyve år gammelt uopklaret mord, efterforsker pigens forsvinden, og Manfreds regelmæssige liv rystes da han tvinges til at konfrontere sin fortids mørke hemmeligheder.

Skur af Tom Oxager

Udgivelsesdato: 14/7-22

Forlag: mellemgaard

SKUR er femte bog i serien om Skurvognsdetektiven og Ole Thorvaldsen. Ole har nok at se til, for han må ofte ned til sin kæreste Annabelle i Provence, hvor tiden for ham flyver af sted med at passe hus, lave mad og skrive på sine krimier.

Pludselig bliver han nærmest slået til lirekassemand, og alt ændrer sig. Kasper og Sabrina møder mange udfordringer. Et skæbnesvangert angreb fra luften. Kidnapning af en ung kvinde. Nye samarbejdspartnere. Et par voldsomme hævnakter, der viser sig at have tråde til militæret og tilbage i tiden.

Omstændighederne kræver et nyt hovedkvarter. Ind imellem er der heldigvis åndehuller og plads til små og festlige sammenkomster både i Vendsyssel og i Frankrig.

Rekviem på Tågeøen af Mariette Lindstein

Udgivelsesdato: 15/7-22

Forlag: Gyldendal

Rekviem på Tågeøen begynder, hvor Sektens børn – den forrige bog i den svenske forfatter Mariette Lindsteins spændingsserie om ViaTerra-sekten – sluttede.

Herregården på Tågeøen, engang hjemsted for den religiøse sekt, ligger nu øde og forladt hen. To år er gået, siden sektens karismatiske leder Franz Oswald ofrede sin egen søn for at redde en ung kvinde, Julia Frisk, og selv blev ramt af et slagtilfælde. Genoptræningen har været lang og besværlig, men nu er han tilbage og mere målbevidst end nogensinde. Som redaktionsassistent på et modemagasin får Julia pludselig sin store chance. Magasinet vil have et interview med Franz Oswald – og han nægter at lade sig interviewe af andre end hende.

Vennerne fraråder hende at møde Franz Oswald, men da han fortæller at han har i sinde at vende tilbage til Tågeøen og iscenesætte et eksperiment han kalder ”Rekviem” – dødsmessen – tager hendes nysgerrighed over. Og som altid når Franz Oswald er indblandet i noget, spinner tingene meget hurtigt ud af kontrol.

Lad døden sove af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 21/7-22

Forlag: People´s

Et selvmord og et mord udløser en intens politiefterforskning, og kriminalinspektør Maria Wern bliver sat under hårdt pres. I centrum for hændelserne står klinikken Cheiron, en velrenommeret institution, som hjælper barnløse par med fertilitetsbehandlinger. Klinikken drives af Per Göthe, en mand med en pletfri fortid og et internationalt ry. Kunne han have noget med disse mystiske sygdomstilfælde og forfærdelige mord at gøre?

Hvis Maria vil skaffe beviser for, at der foregår ulovlige aktiviteter på klinikken, kan det koste dyrt for veninden og sygeplejersken Karin – og ikke mindst for hendes ufødte barn.

Lad døden sove er 3. bind i Anna Janssons populære serie om kriminalinspektør Maria Wern. Serien har solgt over 4 mio. eksemplarer, er oversat til 17 sprog og har høstet stor succes som tv-serie i Skandinavien.

De overlevende af Jane Harper

Udgivelsesdato: 2/8-22

Forlag: Alpha

Et mord ripper op i gamle hemmeligheder i en øde kystby på TasmanienMesterlige Jane Harper er tilbage med en ny genial, psykologisk krimi
Alt ændrede sig med ét slag i Kieran Elliotts liv, da han som ung var skyld i en bådulykke. Konsekvenserne var ødelæggende, uoverskuelige. Siden har skylden plaget ham, og da han sammen med sin familie besøger sin barndomsby, vender den tilbage med fornyet kraft.

En dag skyller et lig op på stranden. Politiet efterforsker det som mord. Og snart truer gamle hemmeligheder med at dukke op til overfladen. Et skibsvrag på havbunden, en forsvundet pige og svarene på nogle af alle ubesvarede spørgsmål, der har blæst i vinden i alt for mange år.

De overlevende demonstrerer Jane Harper på ny sin evne til at skabe plot og personer, der tager fusen på læseren, og placere handlingen et sted, der i sig selv bliver en karakter: klippekysten, stranden, de farlige grotter, den øde by, alt sammen uvægerligt kædet sammen med havet skønhed, farlighed og kraft.

Syndebuk af Lee Child

Udgivelsesdato: 3/8-22

Forlag: Jentas

Alting begynder et sted… og for den militære elitepolitimand Jack Reacher var stedet Carter Crossing i Mississippi, helt tilbage i 1997.

En afsides jernbane. Et gerningssted. Et røgslør.

En ung kvinde er død, og bevismaterialet peger entydigt på en soldat fra en nærliggende militærbase. Soldaten har imidlertid magtfulde venner i Washington. Reacher bliver beordret til at gå undercover – for at finde ud af så meget som overhovedet muligt, holde snor i det lokale politi og derefter forsvinde. Reacher er en glimrende soldat. Men efter at være nået frem til Carter Crossing opdager han lag, som ingen havde forestillet sig, og efterforskningen løber hurtigt løbsk.
Den lokale sherif, Elizabeth Deveraux, er ude efter retfærdighed – og har smag for hemmelighedskræmmeri. Uden at være helt sikre på at kunne stole på hinanden slår Reacher og Deveraux sig modstræbende sammen.

Reacher arbejder på at afdække sandheden, mens andre prøver at begrave den for altid. Sammensværgelsen bag truer med at ryste ham i troen på sin mission og forvandle ham til en mand, man bør være bange for.

Bloddue af Dennis Jürgensen

Udgivelsesdato: 11/8-22

Forlag: Politikens forlag

Et ægtepar og deres lille datter findes døde af sult i et glemt bunkeranlæg i andet bind i Dennis Jürgensens nye krimiserie.

Der er gået fire måneder, siden Lykke Teit sammen med sin tyske kollega Rudi Lehmann efterforskede den spektakulære Vadehavssag. Opklaringen er ikke gået ubemærket hen, og da en ældre kvinde findes brutalt myrdet i Flensborg, bundet til en stol i sit hjem, bliver Rudi af sin chef bedt om at indgå et tværnationalt samarbejde med dansk politi.

Lykke hjemsøges stadig af tabet af sin datter, Gry, der fem år forinden blev skambidt til døde af en kamphund. For hende er opgaven i Tyskland en velkommen mulighed for at komme på afstand af fortiden og sin eksmand, Thomas.

Gensynet mellem Lykke og Rudi er glædeligt, men den verserende sag viser sig hurtigt at være mere kompliceret end som så. Omstændighederne omkring den gamle dames død peger i flere retninger. Da endnu et lig bliver fundet under tilsvarende forhold i et afsidesliggende hus uden for Lübeck, bliver Rudi til sin overraskelse personligt involveret i sagen, mens gerningsmanden forbereder de næste mord.

Bloddue er andet bind i Dennis Jürgensens nye serie om efterforskerparret Teit & Lehman, og blander på ferm vis krimi og gys med fortid og nutid og trækker tråde til et mørkt kapitel i vores europæiske historie: DDR og tiden før Berlinmurens fald.

Forvandling af Steen Langstrup

Udgivelsesdato: 16/8-22

Forlag: 2 Feet Entertainment

Under en rejse til Rumænien i 1994 plages Kasper af mareridt, men det er ikke det eneste tegn på, at noget er galt med ham.

Sigøjnerne råber og spytter efter ham, gadehundene stikker af, og hans skægvækst tager til.

En forvandling er igang. Hans kæreste, Mia, byder den mere dyriske side af ham velkommen, men Kasper plages; han kan ikke kende sig selv længere.

Men forvandlingen er ikke til at stoppe.

Sidste minut af Simon Kernick

Udgivelsesdato: 17/8-22

Forlag: Jentas

Tiden er ved at rinde ud …
„Du skal hjælpe mig med at finde en morder.”
„Har du nogen idé om, hvem morderen er’”
„Jeg tror måske, det er mig.”

En traumatisk bilulykke. En mand uden hukommelse, der hjemsøges af mareridt.

Da fortiden melder sig på den mest rædselsvækkende måde, er Matt Barron tvunget til at gå til den eneste, der kan hjælpe. Tidligere betjent i London-politiet, nu privatdetektiv, Tina Boyd. Snart er de begge på flugt…

Hejrens skrig af Ann Cleeves

Udgivelsesdato: 17/8-22

Forlag: Gads
En North Devon-krimi.

Da en lokal læge findes myrdet på en kunstnerejendom på landet i North Devon, må vicekriminalkommissær Matthew Venn bruge al sin snilde for at finde frem til sandheden i det spind af løgne, som det lille lokalsamfund tilsyneladende gemmer på.

Det er en usædvanligt varm sommer i North Devon, og turisterne strømmer til kysten. Vicekriminalkommissær Matthew Venn bliver kaldt ud til et gerningssted på en landlig ejendom beboet af en gruppe kunstnere. Her finder han et grundigt iscenesat mord: En lokal læge, Dr. Yeo, er blevet dolket til døde med et skår fra en af sin glaspusterdatters smadrede glasvaser.

Dr. Yeo forekommer Matthew Venn at være et usandsynligt mordoffer. Han var en god mand, forgudet af sin datter og afholdt i lokalmiljøet. Derfor foruroliger det også Venn, da han finder ud af, at datteren var en nær ven af hans mand, Jonathan.

Da man finder endnu et lig, dræbt på samme måde som det første, må Matthew Venn træde varsomt og navigere med snilde i de mange løgne, der tilsyneladende gemmer sig i hjertet af det lille lokalsamfund. Og sagen går endda faretruende tæt på hans eget privatliv.

Specialisten af Lotte Petri og Hans Petter Hougen

Udgivelsesdato: 18/8-22

Forlag: People´s

Ingen kan vide sig sikre i denne nye, rå krimiserie. Specialisten er første bind.
En kvindetorso findes på en bænk i Fælledparken uden for Rigshospitalet, og det viser sig hurtigt, at drabsmanden har godt styr på menneskets anatomi og er øvet i partering. Der er tale om en person, som er specialiseret i at slå ihjel.

Da der også gøres uhyggelige fund på Retsmedicinsk Institut og på Rigshospitalet, bliver sagen straks mere overvældende for retsmediciner Harald Sejersen. Drabsmanden færdes tydeligvis frit på hospitalets område, og hverken Harald eller hospitalets indlagte kan vide sig sikre.
Heller ikke drabsefterforsker Sissel Jæger er upåvirket af sagen, for hendes handicappede bror går til behandling på netop Rigshospitalet.

Desuden er den dræbte kvindes hoved og arme stadig ikke fundet. Hvor mange gruopvækkende overraskelser venter dem endnu?
Sammen kommer Harald og Sissel på sporet af en bestialsk seriemorder, der hele tiden er et skridt foran.

Ulve uden for døren af Soren Paul Petrek

Udgivelsesdato: 23/8-22

Forlag: mellemgaard

De allierede og nazisterne er i et dødbringende kapløb om at udvikle det ultimative våben, mens supersoniske V-2-raketter regner ned over London. Madeleine Toche og Berthold Hartmann, den tyske supermorder, der lærte hende at dræbe, leder efter den hemmelige fabrik, hvor Werner von Braun og Gestapos bruger slavearbejde til at bygge våbnene, mens ligene af de uskyldige hober sig op.

Da han finder fabrikken Kohnstein-bjerget, kontakter Hartmann sin gamle fjende, Winston Churchill, og tilkalder Madeleine. Mens hun arbejder på at knuse sine fjender, står Hartmann i spidsen for en dristig flugt fra den frygtede Dora-koncentrationslejr som et led i sin hævn mod de monstre, der har ødelagt hans elskede Tyskland. Sammen med de russiske Nachthexen, Natheksene, som er en gruppe frygtindgydende kvindelige piloter, strammer kapløbet til, da USA og tyskerne med succes gennemfører en atombombetest. Tyskland installerer en atombombe i en V-2 med retning mod London, mens USA leverer en til en base i Stillehavet.

Anden Verdenskrigs skæbne og menneskehedens fremtid ligger i vægtskålen.

Mord på Ballarat-toget af Kerry Greenwood

Udgivelsesdato: 23/8-22

Forlag: mellemgaard

Da Phryne Fisher beslutter sig til at tage til Ballarat i en uge, vælger hun togets rolige sikkerhed frem for sin elskede Hispano-Suiza. Men mens passagererne sover, bliver de alle udsat for kloroformforgiftning.

Da morgenen gryr, må Phryne undersøge alle sporene: en ung pige, der lider af hukommelsestab, liget af en gammel kvinde, der mangler sine smaragdringe, og rygter om hvid slavehandel og sort magi.

Hun har travlt, hvis hun skal afdække sandheden, inden et nyt mord finder sted.

Højt at flyve af Kerry Greenwood

Udgivelsesdato: 23/8-22

Forlag: mellemgaard

At vandre rundt på vingerne af et Tiger Moth-fly i fuld fart ville være spænding nok for de fleste mennesker, men ikke for Phryne – amatørdetektiv og gådefuld kvinde, så indbydende som den fineste chokolade og så skarp som en ragekniv.

Denne gang får 1920’ernes mest talentfulde og glamourøse detektiv virkelig noget at se til, da hun skal håndtere både et mord, en kidnapning og den sædvanlige portion smukke, unge mænd med stil og lethed.

Og hun klarer da også det hele – endda før det er tid til at indtage morgenmaden på Queenscliff Hotel.

Uanset om hun flyver, renser en ven for drabsanklager eller redder et barn, så gør Phryne det med den samme lethed og livfuldhed, som når hun fører sin røde Hispano-Suiza.

Ariannas tynde tråd af Lorenzo Sartori

Udgivelsesdato: 23/8-22

Forlag: mellemgaard

Andrea Basilio, tidligere politiinspektør, har gennem tre år drevet detektivfirmaet A&B Investigations. Tre år uden de store begivenheder, tre år tilbragt med at skygge utro ægtemænd og hustruer samt flygtende skyldnere. Men alt det ændrer sig en fredag eftermiddag, da den attraktive Arianna Fanelli, der er elskerinde til en af Milanos kendteste mænd, møder op på kontoret.

Den rige forretningsmand er forsvundet på mystisk vis den foregående aften under en romantisk middag.

Basilio er mere tiltrukket af klienten end af sagen, og før han får set sig om, befinder han sig midt i en efterforskning, der involverer escortpiger, kunstgallerier, hemmelige konti og en gammel lukket sag, der har forbindelse til den forsvundne forretningsmand.

Lige i Horsekæret af Poul Arnedal

Udgivelsesdato: 23/8-22

Forlag: mellemgaard

Journalisten Rasmus Rodenstein bor alene med sin kat, Gunnar, i et træhus i Tisvilde Lunde, hvor en af hans naboer finder fingeren af et kvindelig i en udtørret skovsø. Sommeridyllen i det nordsjællandske ferieparadis er med ét brudt, og Rasmus Rodenstein bliver involveret i en mordgåde, der trækker tråde tilbage til et gammelt uopklaret mord og sender ham i armene på en smuk, kvindelig polititekniker.

Da der dukker endnu et mystisk kvindelig op, begynder der at tegne sig et mønster, som viser sig at række langt tilbage i tiden.Liget i Horsekæret er en klassisk kriminalroman med et farverigt persongalleri og masser af atmosfære.

Og så tegner den et billede af både Tisvilde, Christianshavn og London, så man tror, at man er der selv.

Hjem til fjorden af Casper Olesen

Udgivelsesdato: 23/8-22

Forlag: mellemgaard

En spændende sejlerkrimi, der tager læseren med ind i det maritime miljø og den kriminelle underverden. Mord, en international smuglerring, en stormende forelskelse og en flugt væk fra det hele ud over de blå vandsletter.

En bog om stærkt venskab, kærlighed og især en kærlighed til sejlermiljøet. Bogen giver en rundtur i Limfjorden med historiske fakta fra fjorden med afstikkere til Nordsøen, Norge og Skotland. En bog for krimilæsere samt en bog, der også giver en viden om sejlads, maritime udtryk og kærligheden til livet på vandet.

Bogen afspejler forfatterens store kærlighed til Limfjorden. Hæld kaffe i kruset, find dig en god stol. Velkommen ombord.

Dæmon af Ulrik Lauritzen

Udgivelsesdato: 26/8-22

Forlag: Brændpunkt

Hvert år forsvinder 300.000 børn i Europa.
Efterretningsagent Jacob Moritz har fået nok af modløst eftersøgningsarbejde. Under en samtale i Stammheimfængslet afslører en terrordømt, at Jacobs mor ikke døde i en ulykke, som hans far altid har fortalt, men at hun blev udpeget som forræder. Og drabsmanden er stadig aktiv.

Jacob udlånes til politiet i en lille grænseby i det sydvestlige Danmark, da den syvårige Maria forsvinder. Han har grund til at tro, at samme mand, som dræbte hans mor, er involveret og står bag et omfattende europæisk netværk, der stjæler børn fra børnehjem.

Kriminalkommissær Dagmar Thomasson er flyttet fra sin mand og to døtre i København efter at have stukket en mistænkt ned i en hotelbaggård. Sammen med Jacob søger hun efter den bortførte Maria, da liget af en anden pige dukker op. På pigens krop finder de en besked: Våg over deres børn, for dagen er kommet. Få dage efter dør endnu et barn, og de to efterforskere indser, at sagerne i grænsebyen hænger sammen.

Dæmon bygger på virkelige hændelser, rygter og fiktion.

Vi tager forbehold for ændringer.