fbpx

Kommende krimier – Juni

maj 31, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af juni måned.

God læselyst!

Af mit blod af Ruth Lillegraven

Udgivelsesdato: 1/6-2022

Forlag: Grønningen 1

Clara Lofthus udnævnes til Norges nye justitsminister, kort tid efter at hendes mand Haavard er død. Trusselniveauet mod hende er tårnhøjt, men hun nægter at lade sig følge af livvagter.

En måned efter sin udnævnelse kommer Clara hjem til et tomt hus. Tvillingesønnerne er sporløst forsvundet, kun et brev ligger tilbage med et klart budskabt: Hvis hun fortæller nogen, at drengene er væk, bliver de slået ihjel. Den ellers så uovervindelige Clara står over for sin største udfordring nogensinde. Vil hun finde sine sønner, før tiden rinder ud?

Af mit blod er ny bog i serien om Clara Lofthus. Som i den kritikerroste forgænger Alt er mit, foregår handlingen i både det urbane Oslo og i den vilde og brutale vestlandsnatur, hvor Clara har sine rødder.

Bugten af L.J. Ross

Udgivelsesdato: 1/6-2022

Forlag: Lindbak + Lindbak

Gabrielle Adams har det hele – et drømmejob, et smukt udseende og en flot forlovet, men en dag bliver hendes perfekte liv pludselig smadret. 

Da hun venter på metroen, bliver hun skubbet brutalt ud foran toget, der er på vej ind på undergrundsstationen. Hun overlever, men er hårdt såret, og politiet hævder, at det er den frygtede Metromorder, der igen har været på spil. 

Sårene efter ulykken heler med tiden, men noget inden i Gabrielle er stadig i stykker. Hun prøver at ignorere mareridtene og usikkerheden, mens hun kæmper fortvivlet for at vende tilbage til sit før så succesrige liv. Men alting kollapser, og hun mister det hele.

Hun har brug for en frisk start. Et stillingsopslag i avisen fanger hendes opmærksomhed, og hun søger jobbet som bestyrer af en lille boghandel ved en fortryllende smuk bugt i Cornwall. 

Med et nyt spændende job, søde naboer og en bolig med havudsigt virker det som om, hun endelig kan begynde at genopbygge sit liv. Men er bugten virkelig så idyllisk, som den ser ud? Hvem er hendes nye karismatiske nabo egentlig? Og hvad skete der den dag på togperronen, hvor nogen skubbede hende ud foran toget?

Bugten er den perfekte sommerbog med sin blanding af spænding og romantik. Handlingen foregår midt i det spektakulære landskab i Cornwall, der i årevis har været englændernes foretrukne feriested.

Messias af Laurids Skands

Udgivelsesdato: 1/6-2022

Forlag: Escho

Messias fra 1918 er muligvis den mest ambitiøse knaldroman nogensinde i dansk litteratur. En okkult og eventyrlig antikrigsroman med science-fiction- og skræk-elementer, skrevet under og omhandlende 1. verdenskrig! Den er et kig ind i vanviddet i en tid, hvor filmen var stum, musikken klassisk, og kunsten og videnskaben på vej til at forandre al normalforståelse.

Romanen følger den omflakkende maler Stefan Maryko, der tilfældigt ankommer til byen Tronhof, et ukendt sted dybt i Europas hjerteland. En gådefuld stjerne hænger over den lille bjergby som et lysende forvarsel om kommende ulykker. På byens sindssygehospital hersker Wladimir Neschelko, Marykos tidligere studiekammerat, men han er lige så gal som sine patienter.

Samtidig foretager den indespærrede franske videnskabsmand Giffard — som tror, han er Messias, Guds søn — sine revolutionerende elektriske eksperimenter, mens den krigslystne russiske zar sender sine spioner af sted for at lære hans hemmeligheder at kende. Midt i det hele forelsker Stefan Maryko sig i den mystiske Urana, som er fanget i et magtspil, der kan resultere i hele menneskehedens udslettelse.

Malmösyndromet af Keld Broksø

Udgivelsesdato: 1/6-2022

Forlag: Ambush Books

Isoleret ved en smuk, skånsk højmose opdager en dansk kriminalbetjent under en karantæne med meditativ isolation i skøn natur grusomme hemmeligheder om illegale våben. De har spor fra det krigshærgede Ukraine, det idylliske Provence og et plaget Malmö og København med grus i samarbejdet over Øresundsbroen.

Ministre fra de to nabolande tvinges til at se trusler i øjnene fra ekstreme miljøers yderste fløje. De ender i en konflikt, der tryktester de danske og svenske demokratiers værdier, når de bliver taget som gidsler i en nådesløs kamp.

Ministrenes normale, politiske radar slår slet ikke til i håndteringen af dilemmaer, der rækker langt ud over egne landegrænser – og hovedpersonernes personlige grænser for mod, handlekraft og evner til at gennemskue mennesker og tage beslutninger under pres.

Malmösyndromet er en international thriller med lokalt afsæt mellem København og Malmø.

Morderen fra mørket af Stein Riverton

Udgivelsesdato: 1/6-2022

Forlag: Escho

Morderen fra mørket fra 1914 er Stein Rivertons anden store roman og et intimt og psykologisk kammerspil maskeret som kriminalfortælling. Romanen er baseret på det berygtede og stadig uopklarede Hammerby-mord uden for Stockholm i 1913.

Det begynder med doktor Flodins regnskabsfusk. Apoteker Frykman, der er kontrollør i byens bank, opdager sin vens underslæb og giver ham en frist for at få orden på sin økonomi. Men natten før fristens udløb tager doktoren sin frakke og hat af og kaster sig i havet fra færgen mellem Malmø og København. Mørket lægger sig over apoteker Frykman. Han hjemsøges af tavse telefonopkald og skygger, der forsøger at trænge ind i apoteket efter lukketid. Frykman søger støtte hos vennen kaptajn Nylander, og de forsøger sammen at opklare, hvad der i virkeligheden skete med doktor Flodin. En nat bliver apoteker Frykman dræbt i sin forretning.

Politiet anholder to polske landstrygere, men kaptajn Nylander kommer til en anden konklusion. Doktorens lig blev aldrig fundet, og doktoren havde en grund til at dræbe.

Jordsug af Tove Alsterdal

Udgivelsesdato: 1/6-2022

Forlag: Modtryk

2. Bind.

I et forladt hus ved Offersjön, dybt inde i de ångermanlandske skove, findes en mand, der er sultet ihjel. 700 kilometer længere nordpå, i det næsten forladte minesamfund Malmberget ved Kiruna, er en anden mand spærret inde i en kælder og overladt til døden.

Eira Sjödin fra Kramfors politi i Ådalen bliver involveret i efterforskningen samtidig med, at hendes mor må flytte på plejehjem. Eiras bror sidder fængslet, dømt for en forbrydelse han har tilstået, men ikke begået. Da endnu en mand forsvinder, berører det Eira direkte. Hun er parat til at risikere alt for at finde ham.

JORDSUG er opfølgeren til Tove Alsterdals prisvindende STORMFALD. Igen har Alsterdal skrevet en stemningsfuld og dragende kriminalroman. 

Fra asken af Lina Areklew

Udgivelsesdato: 2/6-2022

Forlag: Memoris

Som ung dreng overlever Fredrik Fröding færgen Estonias forlis i 1994. Hans forældre går ned med skibet, og Fredrik ser sin bror blive kastet ud af redningsbåden. Han kommer sig aldrig over tabet og nægter at erkende, at hans bror er død.

25 år senere er Fredrik overbevist om, at han ser sin bror sammen med en hotelejer. I forsøget på at finde sin bror følger Fredrik efter hotelejeren, der findes myrdet dagen efter.

Pludselig er Fredrik mistænkt, og efterforskningen ledes af Sofia Hjortén, som Fredrik har en fælles fortid sammen med.

Efterforskningen trækker tråde til en gammel brandulykke samt bibelcitater om retfærdighed og hævn.

Hvor den sidste lygte lyser af Mari Jungstedt

Udgivelsesdato: 2/6-2022

Forlag: People´s

To drenge fra Stockholm, der er på efterårsferie på det disede og tyste Gotland, forsvinder sporløst på en cykeltur til strandpille-området Holmhällar. Kriminalkommissær Anders Knutas indleder en eftersøgning efter drengene i en intensiv kamp mod uret. Da liget af en kustode fra Gotlands kulturhistoriske museum skyller op på en strand nord for Visby, bliver det klart for politiet, at der kan være en forbindelse imellem de to hændelser.


Det bliver den hidtil sværeste sag for Anders Knutas og hans kollega og partner Karin Jacobsson, der samtidig står over for store udfordringer i deres privatliv.

En fortælling om det skæbnesvangre skridt fra lidenskab til besættelse.

Karolines kærlighed af Kim Leine

Udgivelsesdato: 3/6-2022

Forlag: Gyldendal

MOSKVA, 2013. Den unge officer Karoline Blicher er midlertidigt udstationeret på Den Danske Ambassade. Til næste valg spås hun en markant rolle i højrefløjspartiet Demokratisk Alliance, som hendes far stiftede. Hun forelsker sig i den gådefulde russiske militærmand Mikhail Petrov, som har adgang til de inderste cirkler i Kreml. Han siger, at han kan hjælpe hende helt til tops i dansk politik …

KØBENHAVN, ET ÅR SENERE. Karolines ekskæreste, den skandaleramte journalist Jesper Skov, kommer på sporet af en dyster hemmelighed i den magtfulde Blicher-familie. Historien kan genstarte hans karriere, men vil smadre Karolines. Da en vigtig kilde bliver fundet død, må han spørge sig selv, hvor meget han er villig til at ofre for sandheden.

KAROLINES KÆRLIGHED er en intens spændingsroman om magtspil og begær, ødelæggende sandheder og forførende løgne – og farlige russiske forbindelser i et Europa på kanten af krig.

Den nat hun forsvandt af Lisa Jewell

Udgivelsesdato: 3/6-2022

Forlag: Gads

HVAD SKETE DER EGENTLIG I SKOVEN DEN NAT?

I denne psykologiske spændingsroman begynder en mor at nære et spinkelt håb om at finde frem til sandheden om sin datters forsvinden, da nye spor i sagen pludselig dukker op til overfladen. Lisa Jewell, en af Storbritanniens mest populære forfattere, er tilbage i topform med en thriller, der både bevæger og får pulsen til at stige.

En smuk sommernat forsvinder 19-årige Tallulah og hendes kæreste sporløst efter en bytur. Hjemme venter Tallulahs mor, Kim, forgæves på livstegn fra sin datter. Da hun endnu ikke har hørt fra Tallulah dagen efter, opsøger hun desperat hendes venner. Det viser sig, at det unge kærestepar sidst blev set til en fest på en stor, gammel landejendom ude i skoven. De lokale kalder huset for Dark Place.

To år senere er mysteriet om det unge pars forsvinden endnu uopklaret. Men da en krimiforfatter flytter til byen og gør et bemærkelsesværdigt fund i sin baghave, dukker nye spor op til overfladen. Kan Tallulah stadig være i live?

Arvæv af David Garmark

Udgivelsesdato: 7/6-2022

Forlag: Superlux

lexandra Torn, tidligere feteret vært i sit eget rejseprogram, er flyttet på landet. Brutaltskamferet og plaget af angstanfald forsøger hun at falde til i den lille by, men det er letteresagt end gjort. Da hun en aften finder en ringende mobiltelefon i sin postkasse, bliver huntrukket ind i en hensynsløs spiral af vold og vanvid.

For efterforskerne Mark Berg og Erika Sabatini genåbnes en otte år gammel sag, da enkendt tv-producer findes myrdet i sit hjem. Seriemorderen, der af offentligheden er blevetdøbt Trofæjægeren, har tre tidligere drab på samvittigheden og er tilsyneladende tilbageefter sit sidste offer – Alexandra Torn.

Arvæv er en voldsom, psykologisk spændingsroman om at holde fast i sit liv, selvom det served at smuldre. En roman om hævntørst og om hvor grænsen går for selvtægt.

Mit hjerte er dit af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 7/6-2022

Forlag: People´s

Fra et vindue holder et gift par øje med en mand, der ofte kommer og slår et telt op på standen, hver gang med en ny kvinde. Er kvinderne der af egen fri vilje?

Kriminalinspektør Maria Wern er optaget af en ny sag, en kvinde med en hjertesygdom er forsvundet. Hun har været foruden sin medicin i flere dage og Wern kæmper en kamp mod tiden samtidig med, at listen over mistænkte vokser.

Werns kollega Per Arvidsson bliver ramt af en forfærdelig tragedie. Hans 6-årige datter, Wilma, har brug for en hjertetransplantation, hvis hun skal overleve. Det får hans ekskone til at overveje alle muligheder for at hjælpe deres datter, også ulovlige.

Det viser sig, at sagerne er forbundet, og det går op for Maria Wern, at den person, hun jagter, hele tiden er et skridt foran. Når hun at opklare sagerne i tide?

Den tavse kvinde af Trude Teige

Udgivelsesdato: 8/6-2022

Forlag: Alpha

En kvinde bliver fundet dræbt i sit hjem i Losvika. Hun sidder i sin sædvanlige stol foran vinduet, sminket, med opsat hår og klædt i en lang, sort silkekjole. Et år tidligere blev hendes far fundet død i samme hus, og forbrydelsen er stadig uopklaret.

Kajsa har taget orlov fra sit job på Kanal 4 og er flyttet til Losvika for at leve en roligere tilværelse sammen med Karsten. Men hun savner det hektiske liv som tv-journalist, så da hun får tilbuddet om at dække drabssagen for en avis, slår hun til med det samme.

Hun finder ud af, at kvinden, Sissel Våge, levede et afsondret liv alene i sit hus, og at hun ikke havde talt i mange år. Alligevel virker det, som om hun vidste meget om mange i byen. For meget?

Da en ung pige kort efter forsvinder, spreder frygten sig for alvor blandt beboerne i den lille bygd.

De dødes sommer af Trude Teige

Udgivelsesdato: 8/6-2022

Forlag: Alpha

Beboerne i Losvika på Norges østkyst rystes, da deres idylliske bygd bliver omdrejningspunkt for et mord. Kajsa er tilbage i den lille by, hvor hun boede som barn, for at skrive en bog om kvinderne under Anden Verdenskrig, og hun er godt i gang med arbejdet, da liget af en ældre mand bliver fundet i en båd, der driver rundt i fjorden. Han viser sig at være en tysk turist, som har tilbragt sommeren i byen gennem mange år. Kajsa begynder at grave i sagen, og det står snart klart for hende, at flere af indbyggerne i det lille samfund bærer på mørke hemmeligheder.

Hun falder over historien om en lokal tyskerpige, der forsvandt sporløst i 1942, og andre ukendte fortællinger fra krigen ser også dagens lys.

De dødes sommer er en hæsblæsende fortælling om, hvordan gamle løgne og fortielser kan hjemsøge nutiden og få uhyggelige konsekvenser.

Grænseløs beundring af Aimee Molloy

Udgivelsesdato: 9/6-2022

Forlag: Falco

Sam og Annie er nygifte og klar til at starte et liv sammen.

De flytter til en stille forstad til New York City, men til Annies store skuffelse er hun alene det meste af tiden, mens Sam, der er terapeut, arbejder til langt ud på aftenen på sit hjemmekontor.

Da Annie opdager, at hun gennem en skakt kan følge med i alt, hvad der snakkes om på Sams kontor, bliver dagene lidt mere spændende, men det hele tager en tragisk drejning, da Sam tager afsted en morgen og ikke kommer hjem igen.

Bortførelser begås ofte af offerets nærmeste, men er det tilfældet med Sam?

Helvedes blomster af Ilaria Tuti

Udgivelsesdato: 10/6-2022

Forlag: Modtryk

HELVEDESBLOMSTER er første bog i en ny stemningsfuld og hæsblæsende krimiserie om kriminalkommissæren Teresa Battaglia. 

Vi befinder os i det voldsomme og voldsomt smukke tyndtbefolkede, bjergrige område på grænsen mellem Italien og Østrig, hvor de uberørte og tætte skove ånder tungt, og hvor Alperne knejser mod himlen. Her møder vi den aldrende Teresa Battaglia, som skal efterforske en sag, der trækker tråde tilbage til 1978, hvor en læge udførte gruopvækkende forsøg på et børnehjem. 

Battaglia, som ellers i politikredse er kendt for at være en hård hund, bliver for første gang i sit arbejdsliv rigtig bange. Ikke for den morder, der måske lurer i skovene, men for om hun er ved at miste sit allerstærkeste våben: sin forstand.  

For hendes krop forråder hende, ikke kun fysikken efter et langt arbejdsliv i politikorpsets allerhårdeste afdeling, nej, den er gal med hukommelsen – hun bliver forvirret, konfus, og hvis Teresa Battaglias klarsyn er i fare, så er efterforskningen det også… 

Iskolde øjne af Tania Clausager

Udgivelsesdato: 10/6-2022

Forlag: Rocky T

En indsat i Enner Mark Fængsel har et tip til politiet, og han vil kun tale med Sander.

Dét tip får en lavine af uventede og voldsomme begivenheder til at rulle ind over Sanders liv, og mens han jagter en gruppe kriminelle, der vil ændre Aarhus for altid, er angsten ved at paralysere ham.

ISKOLDE ØJNE er tredje bind i serien om aarhusianske Sander, der som kun 13-årig blev placeret i hjertet af efterforskningen, da en bombetrussel lammede byen.

Sidste afgang af Julie Clark

Udgivelsesdato: 15/6-2022

Forlag: Svane og Bilgrav

To kvinder. To billetter. Én chance for at slippe væk.

Claire og Eva lever meget forskellige liv, men de har én ting til fælles – de er begge i overhængende fare og har brug for at forsvinde.

Et tilfældigt møde i lufthavnen leverer en løsning for de to kvinder: Byt billetter og gå under radaren, når de hver især lander.
Men den ene af kvinderne når aldrig frem…

Mayday af Grethe Bøe

Udgivelsesdato: 15/6-2022

Forlag: Lindhartd og Ringhof

Mens forholdet mellem Rusland og NATO er på frysepunktet, afholder NATO sin største øvelse nogensinde i Finnmark. Ýlva og John havner i deres F-16-fly i en konfrontation med et russisk fly og bliver skudt ned. Det udløser en storpolitisk krise, og det eneste, der kan forhindre, at konflikten optrappes, er, at Ylva og John når tilbage til Norge og afslører, hvad der egentlig skete i luftrummet. Det bliver en kamp mod tiden, hvor både Ruslands præsident, chefen for NATO og den private militærindustri støder sammen. På sin flugt gennem den vilde og smukke, arktiske tundra opdager Ylva, at hverken John eller dem, hun stoler på, viser sig at være det, de udgiver sig for.

MAYDAY af den norske filmskaber og forfatter Grethe Bøe er første bog i serien med den halvt samiske, halvt norske jagerpilot Ylva Nordahl, som bærer på en hemmelighed, der gør hende til en frygtløs forkæmper for sandheden. Grethe Bøe står bag en lang række prisbelønnede internationale film og tv-serier. MAYDAY er hendes debutroman.

Når mørket sænker sig af Robert Bryndza

Udgivelsesdato: 15/6-2022

Forlag: Jentas

Kate Marshalls detektivbureau får luft under vingerne, da hun og hendes partner Tristan bliver hyret til at efterforske en over ti år gammel henlagt sag. Tolv år tidligere afslørede den målbevidste unge journalist Joanna Duncan en politisk skandale, der fik store konsekvenser. Hun forsvandt i efterdønningerne og blev aldrig fundet. Da Kate og Tristan gennemgår sagsakterne, finder de ud af, at sporet for længst er blevet koldt, men de finder også navnene på to unge mænd, som forsvandt i samme periode. Under kortlægningen af deres sidste tid indser Kate, at Joanna måske har fået færten af noget langt mere dystert, end nogen anede: Identiteten på en seriemorder, som går efter mennesker, få vil savne. Men jo tættere Kate kommer på at finde morderen, jo mørkere bliver det …

Uglens øje af Sissel-Jo Gazan

Udgivelsesdato: 15/6-2022

Forlag: Politikens forlag

Engang var Søren Marhauge en af politiets allerskarpeste hjerner. Nu er han en midalndrende efterforsker med en helt umulig sag om et barn, der er sporløst forsvundet.

Farmakonom Sille Bjergager er varm fortaler for den nye mirakelmedicin Trimixal, for den har hjulpet hendes bror Bjørn ud af alvorlig depression, og han har endelig fået sit drømmejob som sommerfugleekspert på Københavns Universitet.

Medicinaldirektør Tonny Enggaard er manden bag det mirakuløse præparat. Han har altid nægtet at give op, før han når sit mål. Uanset prisen.

Da en gigantisk medicinal-skandale pludselig truer i horisonten, krydses Sørens, Silles og Tonnys veje. Men hvorfor blev industriens skruppelløse bedrag ikke opdaget i tide af de almægtige hackere i MediLeaks, der overvåger medicinalindustrien indefra?

Uglens øje er en spændingsroman om vores evige kamp for at finde sandheden og for at få lov at beholde dem, vi elsker.

Døden går til fremvisning af Anders de la Motte og Måns Nilsson

Udgivelsesdato: 16/6-2022

Forlag: Modtryk

Da stjerneejendomsmægleren Jessie Andersson findes myrdet i forbindelse med en fremvisning af et hus på Østerlen, bliver den kantede og let ubehøvlede politikommissær Peter Vinston involveret i efterforskningen, selv om han egentlig bare er på besøg i området. Til hjælp får han den lokale politibetjent Tove Esping, uerfaren, men ambitiøs og opvakt. Bag havernes hække på den idylliske Skåneslette lurer en morder. Spørgsmålet er bare hvem.

DØDEN GÅR TIL FREMVISNING er første del af ”Mordene på Østerlen”, Anders de la Motte og Måns Nilssons serie af puslespilskrimier, der er fyldt med excentriske karakterer og skønne miljøer – og med ond og pludselig død.

Galgens bog af Thomas Enger

Udgivelsesdato: 16/6-2022

Forlag: Modtryk

Eva overlever et drabsforsøg hjemme i sin egen stue. På gulvet ved siden af hende ligger en død mand, hun ikke kender, og i entreen sidder en skrækslagen otteårig pige. Peter er en stille og knuget mand. Han hæver et stort beløb i kontanter og forsvinder sporløst. Halvandet år senere er der livstegn fra ham i form af en e-mail. Den leder til en kædereaktion af hændelser, der får grusomme konsekvenser for hans nærmeste – og ikke mindst for ham selv.

Lille-Chris vokser op i et mørkt og dysfunktionelt hjem, der er præget af en drukneulykke, som fandt sted lige efter hans fødsel. Han udvikler et usædvanligt forhold til liv og død og til andre mennesker. Men han lærer sig selv at opføre sig som alle andre, så han i fred og ro kan gøre det, han bedst kan lide: at slå ihjel.

GALGENS BOG er en på samme tid rørende og kuldegysende thriller om arv og miljø.

Station Z af Jakob Melander

Udgivelsesdato: 16/6-2022

Forlag: People´s

Christian Porsing er rejst til Berlin for at hjælpe Sigga Freitag med hendes næste bog – og for selv at lære at læse de mentale spor på et gerningssted. En dag bliver han opsøgt af en svensk journalist, der beder om hjælp til at finde pigen Ineke, der blev bortført som 9-årig i 2012. Nu er et brev, angiveligt skrevet for ganske nylig og af pigen selv, dukket op på en legeplads i en forstad til Göteborg.

Da Christian og Sigga ankommer, indleder svensk politi en række razziaer i byens betændte underverden, og snart er byen på kogepunktet. Christian og Sigga må kæmpe med et genstridigt politi, en sensationslysten presse samt finde ud af, hvem og hvad de er for hinanden, hvis de skal finde Ineke i tide.

Kan Christian kan få styr på sine følelser inden selvtægt og offentlig lynchning bliver dagens orden? Og hvad betyder den skygge, der synes at følge Sigga, hvor hun går og står?

Station Z er 2. bind om den danskepolitiassistent Christian Porsing og den tyske profiler Sigga Freitag.

Dragoner af Gertrud Hellbrand

Udgivelsesdato: 21/6-2022

Forlag: Grønningen 1

Den lille by Hedsbro i Østgotland er ren landidyl med sine lysegrønne marker og smukke heste. Men under det hele gemmer sig mørke hemmeligheder og afgrundsdybekløfter.

Da Mira Westmans morfar findes død i sit køkken, må hun nødtvungent rejse til Hedsbro, hvor hun er vokset op. Ved første øjekast ser det ud til, at han havde drukket for meget, var faldet og havde slået sit hoved. Men da Miras yngre halvfætter, Ville, kort efter viser sig at være forsvundet, begynder Mira at mistænke, at morfarens pludselige død måske var mereend en ulykke.

Er Jerry og Patrik Hartley Lindskog, ejerne af hestegården ved siden af, indblandet i Villes forsvinden? Og kan Mira stole på sin gamle ungdomsforelskelse, Adam, hvis lillebror terroriserer byen?

Dragoner er en spændingsroman i et idyllisk – og stærkt hierarkisk – landsbysmiljø, en mordgåde og en fortælling om familiebånd, kærlighed, svig og misundelse. Første bind i en trilogi.

Knægten fra Kangaamiut af Jens Jørgen Hansen

Udgivelsesdato: 21/6-2022

Forlag: mellemgaard

Winther, en falleret revisor med røde tal på samtlige konti – såvel de økonomiske som de menneskelige – forsøger at komme til hægterne igen. Jobbet som vagtmand på campingpladsen kaster ikke noget særligt af sig, og Sommerland – en ældre, bindegal elitesoldat, som fungerer bedst på en blanding af lykkepiller og adrenalin – der ellers hjælper ham med jobbet, har sit at slås med efter at have laserudpeget et bombemål, som slet ikke brød sig om at blive peget på. Eneste virkelige lyspunkt i Winthers liv er Susanne, den lokale damebladsjournalist og indehaver af hundepensionen ude på øen i fjorden, men livet er heller ingen dans på roser for hende. Økonomien strammer, skriveblokeringerne står i kø, og oven i det dukker Inuk, en nevø til hendes eks, op efter at have nolet en iPad, som han nok burde have holdt snitterne fra. Velkommen tilbage herude vestpå – til døde svin i mosen, kødrand med bacon, polske narkogangstere, engelske lejesoldater, grønlandske shamaner, det danske hjemmeværn – og en efterårskølig campingkrimi.

Dødbringende Carmargue af Cay Rademacher

Udgivelsesdato: 21/6-2022

Forlag: mellemgaard

August: Luften ligger som en kvælende varm dyne over Provence. Kaptajn Roger Blanc og hans kollega Marius Tonon bliver kaldt til Camargue. En kamptyr er brudt ud af sin indhegning og har stanget en cyklist til døde. Umiddelbart ser det ud til at være et bizart uheld. Lige indtil Blanc finder beviser på, at nogen lod leddet stå åbent med vilje. Afdøde er Albert Cohen, som var reporter på et politisk magasin, parisisk modeintellektuel og tv-personlighed. Han var i Camargue for at skrive en større artikel om Vincent van Gogh. Men hvad har det med angrebet at gøre?

I sin efterforskning støder Blanc på Cohens ufærdige reportage, og den er ikke så harmløs som først antaget. Han kommer også på sporet af en gammel historie, som alle og enhver er meget opsat på at glemme. Blanc begynder langsomt at falde til i sine nye omgivelser i Provence. Men prisen, han betaler for det, er høj.

Provence i flammer af Cay Rademacher

Udgivelsesdato: 21/6-2022

Forlag: mellemgaard

Det er blevet efterår i Provence, og kaptajn Roger Blanc har stadig ikke stunder til at nyde livet i de nye omgivelser: I nabobyen Lançon styrter et propelfly ned i en olivenlund, og piloten bliver dræbt. Blanc og hans kolleger skynder sig til ulykkesstedet, men det står hurtig klart, at der er meget, som ikke stemmer: Afdøde var militærpilotaspirant og i øvrigt kendt som en fremragende flyver. Der er flere vidner til ulykken, men deres forklaringer stemmer ikke overens. Måske var det alligevel ikke en tragisk ulykke? Blanc har intet andet valg end at indlede en efterforskning, som snart afslører noget interessant: Tilsyneladende arbejdede afdøde for et narkokartel i Marseille. Og hans kammerater er alt andet end rystede over ulykken…

Blancs privatliv er også turbulent: Skilsmissepapirerne fortæller sort på hvidt, at hans ægteskab nu er endegyldigt slut. Og hans forhold til retsmedicineren Aveline Vialaron-Allègre er heller ikke helt ukompliceret. Måske er det ikke så tosset, at arbejdet tvinger ham til at tænke på noget andet. Til den ende var det egentlig tilstrækkeligt med én død mand i olivenlunden, men snart dukker en anden op.

Rigmanden af Birgitte Wulff

Udgivelsesdato: 21/6-2022

Forlag: Grønningen 1

Andet bind i Birgitte Wulffs hitkrimiserie om Anne Velin. Denne gang foregår historien hos eliten i dansk ridesport.

For Josefine er lykken gjort, da den tidligere landsholdsrytter og ejendomsinvestor Alexander Lunn tager hendes ridekarriere under sine vinger, for hans undervisning er kendt for at lede direkte til en plads på U25-landsholdet.

Det går efterhånden op for Josefine, at han tager sig umanerligt godt betalt for tjenesten, men det er ikke derfor, at Josefines mor, Charlotte Villum, opsøger Anne Velin i Radio 4’s nye lokaler i Aarhus. Nej, Charlotte Villum har fået stjålet en hesteransport, og nu vil hun have Anne til at undersøge sagen. Som freelancer må Anne tage de opgaver, hun kan få, så hun takker modstræbende ja til den velklædte kvinde med den skarpe page og solbrillerne.

Jagten på den stjålne lastbil fører Anne ind i en forretningsverden, hvor parterne er meget tæt forbundne og også plejer fællesinteresser i privat regi, der omfatter meget mere end handel med heste og ejendomme. Annes kæreste, Lars, plejer sin karriere i Amsterdam, mens Anne står over for hestesportselitens glitrende glansbillede, og en uventet fristelse viser sig og truer hendes eget moralske kompas.

Rigmanden er anden bog i serien om den egenrådige og stædige journalist Anne Velin, der hverken viger tilbage for at skyde genvej til målet eller sætte livet på spil for at løse mysteriet og få den gode historie.

Eftermæle af Ole Nørskov

Udgivelsesdato: 30/6-2022

Forlag: Grønningen 1

Velkomponeret ny dansk krimi med et tvist af lun humor.

“Kresten er død.” Efter 20 år bag en computerskærm i redaktionssekretariatetpå Dagbladet modtager Michael Eriksen et telefonopkald, som vender op og ned på hans tilværelse.

Sammen med kollegaen Kresten skrev han som ung, idealistisk journalist en artikelserie, som belyste, hvordan Danmarks største virksomhed, MSAN, samarbejdede med den tyske værnemagt under krigen. Artikelserien udløste Cavlingprisen, men Kresten og Michael betalte begge en højpris for den kortvarige succes.

Nu er Kresten død, og hans lejlighed er dækket fra gulv til loft med dokumenter og artikler om MSAN-sagen. Er Krestens død forbundet til hans efterforskning?

Michael beslutter sig for at komme til bundsi sagen, men indser hurtigt, at der denne gang er langt mere end hans journalistiske karriere på spil.

Vi tager forbehold for ændringer.