fbpx

Kommende krimier – maj

maj 4, 2022

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af maj måned.

God læselyst!

Uskyldens lov af Michael Connelly

Udgivelsesdato: 13/5-22

Forlag: Klim

Mickey Haller har fejret en sejr i retssalen og er på vej hjem, da han bliver vinket ind til siden af en betjent. I bagagerummet på hans store Lincoln finder betjenten et dryppende lig.

Det virker, som om nogen er ude på at få ram på Haller, og da han bliver tiltalt for mord, må han forsvare sig selv. Men mod hvem? Komplottet vokser for hvert øjeblik i dette hæsblæsende retssalsdrama.

For hvert menneske, som findes ikke skyldig i en kriminel handling, må der findes et andet menneske et sted derude, der er skyldig i netop den handling. Og for at bevise absolut uskyld må den skyldige først findes og afsløres for loven. Det er uskyldens lov.

Arvestål af Tobias Bukkehave

Udgivelsesdato: 13/5-22

Forlag: Politikens forlag

‘Arvestål’ er opfølgeren af den anerkendte ‘Kongetro’ som tidligere har fået medierne helt op og ringe. Hovedpersonen Tom Cortzen følges et halvt år efter handlingen i spionromanen ‘Kongetro’. Den danske efterretningsenhed, Sektor 7 har været involveret i en omfattende sag om valgsvindel, der har påvirket hele verden. Sagen er aktiv, og virker næsten bundløs, men Cortzen har snuset sig frem til en dansk geolog, som virker til at have en afgørende rolle i sagen.

De mange løse brikker i puslespillet kan være svære at samle, så derfor søger Cortzen stadig efter svar. Han bevæger rundt om kloden fra Grønland til Afghanistan i hans undersøgelser og må handle hurtigt, da sagen har udviklet sig til en forsvunden forsvarsminister, konflikt med Rusland og Amerikanske tropper på Grønland.

Bogen er en actionpakket og intelligent spionthriller, hvor du bliver taget med på et spændende eventyr rundt i hele verden. Vi anbefaler, at man først læser ‘Kongetro’ for at få det fulde indblik i historiens handling.

Golden State Killer af Anne Lea Landsted

Udgivelsesdato: 17/5-22

Forlag: StorySide

I begyndelsen angreb han, når kvinder var alene hjemme, men gik så over til at bryde ind hos sovende par. Pludselig stod han i soveværelset med en hætte trukket ned over ansigtet. Han lyste dem i hovedet med en skarp lygte, mens han holdt en kniv i sin anden hånd. Så hviskede han, at han slog dem ihjel, hvis de ikke adlød ham. Herefter fulgte en række sadistiske arrangementer og voldtægter, og ad åre gik han videre til at myrde sine ofre, bestialsk og blodigt. I 40 år gik han under radaren.

Da Anne Lea Landsted gik i gang med at skrive denne bog, var Joseph DeAngelo netop blevet afsløret som den mand, der fire årtier tidligere havde skabt så mange traumer, sorg og ulykke i Californien.

Hele spørgsmålet om, hvorfor en til syneladende helt almindelig familiefar havde mishandlet og myrdet par og voldtaget og dræbt så mange kvinder, var en gåde for de fleste. Joseph DeAngelo var uddannet politi mand og gift med en advokat. Far til tre piger og morfar til et barnebarn. Han boede i et parcelhus i en forstad til Sacramento.

I denne bog følger vi hans blodige spor gennem Californien i 1970’erne og 1980’erne, til han blev idømt livstid i 2020 for sine mange uhyrlige forbrydelser.

Farlig udfordring af Dick Francis

Udgivelsesdato: 17/5-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Da en revisor og amatørjockey vågner i tusmørket med sine hænder bagbundet har han ingen idé om hvor han befinder sig eller hvorfor.

Mens han desperat forsøger at komme i tanke om hvem der kunne være ude efter ham og hvorfor lykkes det ham at flygte.

Men han bliver stadig forfulgt og mareridtet er langt fra slut.

Vidne af Walther Rebernik

Udgivelsesdato: 19/5-22

Forlag: People´s

Janko Milos César løslades fra Vestre Fængsel efter kort tidsvaretægtsfængsling. Han er netop blevet frifundet i en omfattende sag om menneskehandel – hovedvidnet blev likvideret ved et skud fra en mesterskytte kort før retssagen.

Udenfor fængslet venter en anden mand, der er kommet til Danmark med et brændende ønske om hævn. En af verdens mest eftersøgte mænd. Det trækker op til et opgør.

Specialkonsulent Hannah Bengtson og fremmedlegionær Markus Larsen har begge forladt København i håb om en mere fredelig tilværelse udenfor landets grænser. Politikommissær Lene Jespersen har svært ved at holde sammen på sig selv og sin familie hjemme i Danmark.

Skæbnen fører endnu en gang de tre personer sammen. Et sammenstød med deres fortid er uundgåeligt, og Hannah og Markus spiller hver sin rolle i opgøret, som ingen havde kunne forudse.

Vidne er tredje bind i Walther Reberniks rå skæbnetrilogi om forbrydelse og hævn – og om venskab og kærlighed, der opstår de mest uventede steder.

Det tredje af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/5-22

Forlag: mellemgaard

Denne gang er Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei og Ibsen, sat på en sag, hvor den unge kvinde Rebecca forsøges bortført. Forinden er Rebecca blevet opsøgt af en kvinde, der stiller hende nogle spørgsmål om, hvordan hendes liv har været, lige fra hun begyndte i skole, samt hendes højde og det faglige og boglige skolemæssige niveau.

Rebecca finder sammen med sin veninde og bror ud af, at der findes en liste med fem kvinder inklusive Rebecca, som alle stalkes og udspørges med lignende spørgsmål. De fem kvinder frygter for at blive både stalket, men også at blive forsøgt bortført, ligesom Rebecca selv blev det. Kvinderne kæmper selv en kamp for at finde ud af, hvad det handler om, ligesom Team Milton også gør det. Ellas mor, Oline, får storhedsvanvid og tænker store tanker, men tøver med at gennemføre disse tanker sammen med sin logerende, Layla. En sådan handling får nemlig konsekvenser for flere end hende selv. Desuden bliver Ibsens kæreste, Søs, indlagt.

Faust af Gustaf Skördeman

Udgivelsesdato: 24/5-22

Forlag: Hr. Ferdinand

Gustaf Skördeman er tilbage med opfølgeren til succesromanen Geiger.

”Hvad ved Sara Nowak?” Dette er det sidste, præsten Jürgen Stiller bliver spurgt om, inden terroristen Faust henretter ham på koldblodig vis. Herefter sætter morderen jagten ind på Sara Nowak.

Sara har travlt med sit eget private kaos, og hun har ingen anelse om, at hun er i sigtekornet, før hun bliver beskudt i sit eget hjem i Stockholm. Med livet som indsats begynder hun selv at lede efter en forklaring. Sporene peger i retning af fortidens Vesttyskland og små, fanatiske terrorceller. Hvad var Operation Wahasha? Og hvem gemmer sig bag dæknavnet Faust? Sara har ikke ret meget at arbejde med, og Faust kommer kun tættere og tættere på, fast besluttet på at afholde hende fra at opdage sandheden.

Faust er en fritstående opfølger til Geiger, Gustaf Skördemans første bog i serien om politibetjenten Sara Nowak.

Stol på mig af T.M. Logan

Udgivelsesdato: 24/5-22

Forlag: Jentas

To fremmede. Et barn. Et valg, der vil forandre alt …

Ellen prøvede bare at hjælpe en fremmed. Det var sådan, det startede: Hun ville bare give den forvirrede unge mor, der sad over for hende i toget, en pause og holde barnet, mens moren foretog en vigtig opringning. Vægten af barnet i hendes arme får Ellen til at længes så inderligt efter alt det, hun aldrig kan få.

Der går fem minutter … Ti

Toget holder ind på en station, og Ellen ser chokeret, at moren er på vej ned ad perronen uden at se sig tilbage. Uden sit barn. Ellen skal lige til at slå alarm, da hun opdager en seddel i bletasken, tre desperate sætninger hastigt kradset ned på en lap papir.

Den der dræbte helvedes engle af Jan Guillou

Udgivelsesdato: 24/5-22

Forlag: Modtryk

Det er ikke hvilke som helst pensionister, der havner i kampen mod ekstrem og særdeles velorganiseret kriminalitet. Den ene er journalistveteranen Erik Ponti, den anden hans gamle ven, den tidligere efterretningsofficer Carl Hamilton.  Umiddelbart et umage par, som det dog vil være klogt ikke at undervurdere. De ender hurtigt i et begivenhedsrigt og langtfra ufarligt eventyr.

DEN DER DRÆBTE HELVEDES ENGLE er første bog i en planlagt serie om Carl Hamilton og Erik Ponti, som er gået sammen for at bekæmpe uretfærdighed i samfundet.

Mord på kostskolen af Lucinda Riley

Udgivelsesdato: 25/5-22

Forlag: Cicero

Da en elev pludselig dør på Skt. Stephens skole langt ude på landet i Norfolk, forsøger forstanderen ihærdigt at iscenesætte den chokerende hændelse som en tragisk ulykke. Det lokale politi vil dog ikke udelukke, at der er tale om en forbrydelse, og sagen får den talentfulde efterforsker Jazmine ’Jazz’ Hunter til at vende tilbage til politiet.

Jazz har haft sine grunde til at trække sig tilbage fra en lovende politikarriere i London, men hun går modvilligt med til at stå i spidsen for efterforskningen for at gøre sin tidligere chef en tjeneste. Sammen med sin loyale kollega Alastair Miles træder Jazz ind i kostskolens lukkede verden, og da hun begynder at undersøge omstændighederne omkring eleven Charlie Cavendishs tragiske død, tager begivenhederne snart en foruroligende drejning.

Mens sneen lægger sig over landskabet, og skolens personale rykker sammen, kompliceres sagen yderligere, og da der bliver gjort et grusomt fund på skolen, forvandler sagen sig til den mest udfordrende i Jazz’ karriere. For kostskolen gemmer på hemmeligheder, der er mørkere, end hun nogensinde havde forestillet sig.

Ultimatum af Simon Kernick

Udgivelsesdato: 31/5-22

Forlag: Jentas

TRUSLEN
Kl. 8 om morgenen: En eksplosion brager gennem en café i det centrale London.

ULTIMATUMMET
Få minutter senere: Et opkald fra en ukendt terrorgruppe advarer om, at et langt større angreb vil finde sted om cirka 12 timer.

FANGEN
William Garrett, alias Fox, venter på sin retssag for massemord. Han hævder, at han kan sætte navn på bombemændene. Men der er en pris.

URET TIKKER
Det er et rædselsvækkende kapløb med tiden for kriminalassistent Mike Bolt og kriminalbetjent Tina Boyd. De jagter deres mål gennem byen i et desperat forsøg på at stoppe en stor ugerning – før det er for sent.

Mestermanden (Fink nr. 3) af Morten Remar

Udgivelsesdato: 31/5-22

Forlag: Superlux

Tredje bind i den fængslende spændingsserie om journalisten Jakob Fink.

Jakob er i dyb krise. Han ved ikke, hvad han vil med sit liv, han er plaget af de begivenheder,han oplevede som barn, og han mangler som altid penge. Hans elskede Sheila er rejsttilbage til Mogadishu, og han har ikke hørt fra hende længe.

For at skrabe penge sammen tilat rejse ned og finde hende, tager han arbejde som ghostwriter for en velhavende advokat,som han bliver venner med. Men en morgen finder Jakob advokaten død i sit træningslokale– dræbt på den mest brutale måde. Jakob bliver involveret i sagen og opdager, at det er enkamp med tiden, hvis han skal undgå, at flere ofre skal møde samme grusomme skæbne. Samtidig dukker en dødelig trussel op fra Jakobs fortid, og han må beslutte, om han skaltage sagen i egen hånd og dermed overskride sine egne moralske grænser.

Mestermanden foregår ligesom den foregående bog i Viborg og trækker tråde tilbage i tiden – ikke kun til en gammel sag, men også til den tid, hvor byens bøddel, mestermanden, havde til opgave at hugge hovedet af tyveknægte, voldtægtsmænd og mordere.

Kryb af Julie Hastrup

Udgivelsesdato: 31/5-22

Forlag: Politikens forlag

Niende bind i serien om Rebekka Holm.
Gro er vild med at bo på Ungdomsøen sammen med andre unge. De arrangerer events på den lille ø uden for Københavns Havn, og da de en dag skal holde fest for et populært politisk parti, kommer Gros gode veninde Frida ud på øen for at hjælpe til. Men næste morgen er Frida væk. Er hun sejlet tilbage til København sammen med nogen?

Da Frida findes død, er det REBEKKA HOLM, drabsefterforsker ved Københavns Politi, der bliver kaldt ud. Rebekka slikker sårene, efter at hendes svenske kæreste har brudt med hende, men bliver straks dybt opslugt af det tragiske dødsfald og nægter at give op, da hendes chef vil lukke sagen som en ulykkelig ung kvindes selvmord. En dygtig og dedikeret retsmediciner leder Rebekka på sporet af, at noget er gået helt galt op til Fridas død, og snart leder hun indædt efter en djævelsk gerningsmand gemt bag navnet Diabolus. Hvem er han” Hvor har Frida mødt ham” Og hvorfor begynder de, der kendte Frida, også at dø?

Alle spor ender blindt – lige indtil Rebekka får hjælp fra højst uventet kant.

KRYB er en uhyggelig aktuel krimi om ond magt, gammelt venskab og sårbarhed, der går i arv. Og om en morder, som er klar til at ofre alt og alle, for aldrig at blive afsløret.

Vi tager forbehold for ændringer.