fbpx

Dobbeltdrab – om at skrive på flere serier

marts 26, 2022

Lørdag kl. 14.45 i Snedkeriet kan du opleve Michael Katz Krefeld, Jakob Melander og Lone Theils i en samtale om det at skrive på mere end én serie. For kan man som forfatter have brug for et sceneskift en gang i mellem, og hvordan holder man serierne adskilt? Hør de garvede krimiforfattere tale om deres serier og processen omkring at køre forskellige serier simultant. Det hele bliver modereret af Susanne Bjertrup.

Michael Katz Krefeld

ichael Katz Krefeld (f. 1966) er født i Gl. Holte og opvokset på den københavnske vestegn. Han er barnebarn af krimiforfatter Hermann Krefeld (Leopardkloen og Døden lægger kabale).

Michael startede sin karriere med at skrive og instruere en række novellefilm, hvoraf flere har deltaget på internationale festivaler og er bl.a. blevet solgt til tysk og amerikansk TV.

Michael har skrevet manuskripter til danske tv-serier bl.a. Nikolaj & Julie (DR), Hotellet (TV2), Skjulte Spor (TV3) og Nynne (TV3).

Michael debuterede med romanen “Før stormen” som vandt kriminalakademiets debutantpris i 2007.

Siden fulgte “Pans hemmelighed”, “Protokollen” og “Sort sne falder” der vandt Harald Mogensen prisen for “Årets bedste danske krimi 2012”.

Michael har siden 2013 skrevet på bestsellerserien om privatdetektiven Ravn med henholdsvis bøgerne Afsporet, Savnet, Sekten, Dybet, Pagten, Skytsengel og senest Imperiet. Michael har planer om at skrive 10 bind i alt.

Parallelt skriver Michael også på en trilogi om kriminalkommisær Cecilie Mars, hvor Mørket Kalder og Nattens Udyr ind til videre har taget anmelderne og læserne med storm.

Michaels bøger er solgt til udgivelse i 20 lande.

Michael Katz Krefelds romaner udkommer på Lindhardt og Ringhof.

Seneste udgivelse i Ravn-serie
Seneste udgivelse i Cecilie Mars-serie

Jakob Melander

Jakob Melander (f. 1965) debuterede i 2013 med krimien ‘Øjesten’, der har politimanden Lars Winkler i hovedrollen. Bogen gik direkte ind på bestsellerlisterne og er solgt til udgivelse i 8 lande. Allerede da Jakob var barn, blev han inspireret af sin far som var arkæolog til at sidde og skrive. Med en mor som var både børnebogsforfatter og filminstruktør er det ikke tilfældigt hvad Jakobs vej skulle være.

Jakob Melander har desuden en musikerkarriere bag sig som guitarist i flere danske bands, og musikkens vej har også haft en særlig plads hos Jakob gennem ungdommen.

Den er også at finde i Lars Winkler-serien hvor hovedpersonen også har en kærlighed til musikken.

Sidste år udkom ”Jeg er Sarons rose”, der er første bind i en ny krimiserie om efterforskerne Christian Porsing og Sigga Freitag. Jakob Melander står også bag thrillerserien ‘Askehave’ om den unge milliardærarving Malin Askehave, foruden serien om Lars Winkler.

Jakob Melanders romaner udkommer på People’s.

Seneste udgivelse i Sigga Freitag-serie
Seneste udgivelse i Lars Winkler-serie
Seneste udgivelse i Askehave-serie

Lone Theils

Foto: Thomas A

Lone Theils (f. 1971) er journalist og gennem mange år bosat i London, hvor hun fungerede som korrespondent for blandt andet Politiken.

I 2015 debuterede hun som forfatter med krimien “Pigerne fra Englandsbåden”, der var inspireret af en virkelig hændelse, hvor nogle fotos af ukendte piger, taget på Københavns Hovedbanegård, pludselig dukkede op hos en amerikansk seriemorder. Dermed lagde hun grunden til en serie med journalist Nora Sand i hovedrollen. Romanen fik ved udgivelsen flotte anmeldelser og er siden solgt til udgivelse i mange lande.

I 2019 startede Lone Theils på sin nye Signe Brask-serie. Serien handler om den ukuelige, vestjyske politibetjent Signe Brask, der er ansat ved Holstebro Politi, og serien emmer af dyster, vestjysk uhygge. I seriens første bog, ‘Savnet’, bliver Signe mindet om den forsvindingssag på Hjerl Hede, som ligger ti år tilbage i tiden, og som hun var involveret i som helt grøn politibetjent. I seriens anden bog, ‘Undergravet’, har Signe Brask raget uklar med sin chef og er blevet sendt til Klitmøller, hvor hun ikke bare får en uhyggelig sag på halsen, men også kommer til at stå over for et personligt opgør, et gensyn med sin fortid.

Lone Theils romaner udkommer på Lindhardt og Ringhof og på People’s.

Seneste udgivelse i Nora Sand-serie
Seneste udgivelse i Signe Brask-serie