fbpx

Mord på Øland

marts 25, 2022

Øland. 1342 kvadratmeter ø, der ligger ud for den sydsvenske østkyst, og er Sveriges næststørste ø. Her er flere solskinstimer og mindre nedbør end resten af Sverige, og en unik natur præget af en kalkholdig undergrund. Og så er øen kulisse til flere svenske krimiforfatteres romaner, og på Krimimessen 2022 får vi besøg af to af disse forfattere. Du kan endda også opleve dem sammen i en spændende samtale i Store sal kl. 12.45, hvor de vil tale om at skrive krimier fra den svenske ø. Samtalen modereres af Lisbeth Bille.

Johan Theorin

Johan Theorin, født 1963, begyndte sin karriere som journalist og novelleforfatter. Theorin brød igennem med Ølandsserien, en serie af fem spændingsromaner, sat i scene på Østersø-øen Øland. Theorin har modtaget mange priser for sit forfatterskab, herunder Bedste Svenske Krimidebut, Bedste Svenske Krimi, CWA International Dagger og den skandinaviske pris Glasnøglen. Johan Theorins romaner udkommer på Modtryk.

Forvitring

En mand dør i et stenskred på en øde strand på Øland umiddelbart efter at have lagt en krans af roser på jorden.

Da politikvinden Tilda Davidsson flytter blomsterkransen, finder hun de forvitrede knoglerester fra en mand, der sidst blev set sammen med hendes 86-årige slægtning, skipperen Gerlof. Gerlof er gammel og efterhånden svagelig, men ligfundet minder ham om en af hans livs værste stunder, og han kaster sig derfor ud i at finde ud af, hvorfor en så gammel tragedie stadig skaber skræk og had. Et had så stærkt, at mordet på stranden bare er begyndelsen.

FORVITRING er en del af Johan Theorins på en gang stemningsfulde og hæsblæsende serie om Øland. Bogen kan læses uafhængigt af de andre bøger i serien.

Johanna Mo

Foto: Sofia Eckerblad

Johanna Mo (f. 1976) har arbejdet i næsten tyve år som forfatter, redaktør, foredragsholder, kritiker og foredragsholder. Natsangeren var hendes ottende bog og den første i Öland-serien, der udkommer i 19 lande, og er blevet en stor læserfavorit. The Shadow Lily er den anden bog i serien. Johanna Mos romaner udkommer på Lindhardt og Ringhos

Skyggeliljen

Anden bog i Ölandsserien efter Natsangeren.

Noget er galt, da Jenny en dag kommer hjem. Huset på Öland er tomt, og hendes mand, Thomas, og deres lille søn Hugo på 14 måneder er væk. Er de taget af sted frivilligt, eller er der sket noget alvorligt? Politiet i Kalmar og efterforsker Hanna Duncker bliver involveret i sagen, og en større eftersøgning går i gang. Langsomt kommer flere og flere hemmeligheder op til overfladen. Da Thomas bliver fundet død, intensiveres jagten på lille hjælpeløse Hugo. Han må og skal findes, inden det er for sent.

Samtidig mærker Hanna, hvordan nogen på øen tager grove midler i brug for at sikre sig, at hun ikke kommer sandheden om sin far nærmere, for hvad skete der egentlig for 16 år siden, da han blev dømt for mord?

“Samme stigende spænding som i en god tv-serie.” – Kristianstadsbladet

“Det Öland, som Mo skriver om, er langt fra den sommeridyl, man længes efter – fuld af farlig spænding og ond forestående død. Dyster og barsk.” – Femina