fbpx

En af Norges store manuskriptforfattere er aktuel med thriller. Mød John Kåre Raake på Krimimessen

marts 20, 2022

På Krimimessen 2022 kan du i år møde den norske forfatter John Kåre Raake, som netop er udkommet på dansk med thrilleren “Isen” på forlaget Straarup og co.

Tidligere specialsoldat Anna Aune er vendt hjem til Norge og ved ikke, hvad hun skal stille op med sit liv. Hun flygter fra alt og alle til Nordpolen sammen med forskeren Daniel Zakariassen, hvor de skal dokumentere klimaændringernes ødelæg­ gelser. Men det er ikke kun isen, som viser sig at være truet på Nordpolen.

En aften varsler et nødblus, at noget er helt galt på den kinesiske polarbase. Anna og Daniel har intet andet valg end at begive sig ud i stormen for at hjælpe de nødstedte, men bliver mødt af
et chokerende syn. Flere forskere er frosset fast i mærkelige positurer, som om de alle har mistet livet på et splitsekund. Det, der ved første øjekast ligner en ulykke, viser sig at være overlagt mord, og forbryderen er stadig i nærheden.

John Kåre Raake er forfatter, tegneserieskaber og en af Norges mest anerkendte manuskript­forfattere. Den psykologiske thriller Isen er hans første roman. John Kåre Raake har blandt andet skrevet manuskriptet til katastrofefilmene “Bølgen” (The Wave) fra 2015 og “Skjelvet” (The Quake) fra 2018.

John Kåre Raake på Krimimessen 2022

Lørdag kl. 11.00 i Store sal – John Kåre Raake taler med Lisbeth Bille om Isen

Lørdag kl. 16.30 i Magasinet – John Kåre Raake taler med Ann Lind Andersen om Isen