fbpx

Et postkort til Krimimessen

marts 10, 2022

Kære Krimimesse

Tænk, at der er gået 20 år! Da jeg i 2001 sad i Horsens Ny Teater til en temadag om krimien anede jeg ikke, at jeg nu, så mange år senere, skulle sidde og glæde mig til den 20. udgave af det, vi dengang ikke engang vidste var den allerførste Krimimesse! Tilmed var det, som om der den dag på teatret faldt en brik på plads i puslespillet for mig. Jeg var i gang med overvejelserne om, hvad mit speciale på nordisk sprog og litteratur skulle handle om – og dér var det jo! Bo Tao Michaëlis lavede en fremragende introduktion til den nordiske krimi, og det var så spændende, at jeg på stedet vidste, hvad emnet for mit speciale skulle være. Det blev til et speciale om den skandinaviske politiroman, eksemplificeret af romaner af norske Kim Småge (der var til stede den dag), danske Steen Christensen og det svenske pseudonym Arne Dahl, som selv ikke det danske forlag kendte identiteten på dengang.  
Og det speciale, ja det var sådan set indirekte det, der gjorde, at jeg nogle år senere blev ansat på Modtryk, hvor jeg hver eneste dag kan få lov at arbejde med fantastiske bøger, ikke mindst i krimigenren. Inklusive Arne Dahls bøger (og nu ved vi alle sammen, hvad hans rigtige navn er.)

Så tak for det, Krimimesse! Jeg glæder mig til at holde en ordentlig krimifest med jer i Horsens den 2. og 3. april. Tillykke med jubilæet!

Kærlig hilsen

Nanna Rørdam Knudsen, redaktør på forlaget Modtryk