fbpx

10 ting du ikke vidste om Hans Petter Hougen

september 14, 2021

Vi har læst bøger af dem. Vi har læst bøger om dem. Og måske har vi endda mødt dem på Krimimessen. Det drejer sig om efterforskerne, retsmedicinerne og de andre dygtige fagfolk bag de mange True Crime-udgivelser. Men, hvor godt kender vi dem egentlig?

Vi har spurgt tidligere retsmediciner Hans Petter Hougen om han vil afsløre en håndfuld “hemmeligheder”, som de fleste af os læsere garanteret ikke kender til.

1. Har været havnearbejder i Oslo, sømand i Middelhavet, skilærer i Spanien og læge i Amazonas-junglen.

2. Har vekslet dollar sort med biskopen i Sucre, Bolivia.

3. Har vandret i Nordthailand og cyklet i Sydkina.

4. Har gået shop-amok i San Juan, Costa Rica og Porto, Portugal på forsikringsselskabets regning.

5. Er en gang faldet i søvn ved gaten under mellemlanding i Frankfurt og først vågnet efter gaten var lukket og flyet til København var lettet.

6. Har fundet bilen om morgenen med en knust rude og tømt for bagage i Sevilla, Barcelona og Prag.

7. Lytter til Chopin, Beethoven, Stan Getz eller Wes Montgomery når han skriver. Ellers er smagen bredere. På lange bilture gennem USA har familien måttet lide under hans svaghed for Country and Western, navnlig Buck Owens og Merle Haggard.

8. Kan ikke leve uden sin grill.

9. Badevand under 25 grader er en lidelse, men

10. …Der er intet som den lyse nordiske sommer.

Tak til Hans Petter Hougen. Foto: Thomas Howalt Andersen.

OM HANS PETTER HOUGEN

Professor i retsmedicin, dr.med., ph.d  med over 30 års erfaring i retsmedicin på Retsmedicinsk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Medical Examiner Department, Miami, Florida og i talrige lande rundt om i verden, med et bredt interessefelt inden for faget med særligt fokus på skud- og eksplosionsskader samt anvendelse af retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde. Statsobducent i perioden 2004-2017.

Hans Petter Hougen udgav i 2018 i samarbejde med journalist og forfatter Stine Bolther samtalebogen “De syv dødsynder”, hvor han og tidligere efterforsker Bent Isager-Nielsen giver et indblik i efterforskningsarbejdet.

I 2019 udgav han erindringsbogen “Udenfor skinner solen” om sine 30 år som retsmediciner.

Hans Petter Hougen udgav i 2021 med bogen “Med døden på arbejde”, som han har skrevet sammen med den norske retsmediciner Sidsel Rogde. Bogen er en brevveksling mellem de to om retsmedicin efter krig, katastrofer, terror og tortur.

Senest har han i samarbejde med Lotte Petri skrevet “Specialisten”, som er første bind i krimiserien “Udyret”.