Volker Kutscher

Volker Kutscher (f. 1962) er fuldtidsforfatter og bor i Køln. ‘Den stumme død’ er den anden bog i en planlagt serie af kriminalromaner, der foregår i førkrigstidens Berlin.

“Simpelthen underholdende historieundervisning på højt niveau,” skrev Mikael Butsch i Jyllands-Posten om første bind, ‘Den våde fisk.

Forlaget skriver om ‘Den stumme død’:
Marts 1930. En skuespillerindes død fører kriminalassistent Gereon Rath ind bag kulisserne i filmmetropolen Berlin. Her oplever han en branche under dramatisk omvæltning. Tonefilmen er i fuld gang med at erobre det hvide lærred, og mange formår ikke at omstille sig til den nye verden.

Under indspilningen af en tonefilm bliver en berømt skuespillerinde ramt af en projektør og slået ihjel. Hændelsen ligner et uheld, men da endnu en skuespillerinde findes myrdet, er der ingen tvivl om, at en morder er på spil. Omstændighederne er makabre: den døde kvindes stemmebånd er skåret ud.

Efterforskningen fører Rath midt ind i en krig mellem rivaliserende filmproducenter og langt ned i byens underverden på et tidspunkt, hvor byen er på kogepunktet. Kommunister og nazister marcherer i gaderne, og begravelsen af en død nazist fører til vilde kampe. Samtidig må Rath hjælpe sin far med en celeber afpresningssag, hans veninde Charly vil ikke kendes ved ham, og hans chef truer med at suspendere ham.  Ikke underligt, at det hele er ved at vokse ham over hovedet …

På Litteratursiden blev der skrevet om ‘Den våde fisk’:

Spændende og meget velskrevet tysk krimi om Berlin sidst i 1920’erne – som at være der selv.

Mød ham i Vesthallen lørdag kl. 16.00, hvor han bliver interviewet om ‘Den stumme død’.

Og tjek lige hovedpersonen Gereon Raths hjemmeside. Den er meget smuk!

Lån ‘Den stumme død’.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.