Vinder af Palle Rosenkrantz Prisen

Den røde gudinde
Den røde gudinde

Det Danske Kriminalakademi har indstillet fem kandidater til Palle Rosenkrantz Prisen.
James Ellroy vinder prisen for Den røde gudinde.

Prisen overrækkes til Krimimessen lørdag den 16. marts kl. 13.00, hvor også Michael Katz Krefeld modtager Harald Mogensen prisen for bedste danske spændingsroman og Jesper Stein diplom for bedste debut i 2012.

 

 

 

Forlaget skriver om Den røde gudinde:

Året er 1968, fem år efter at John F. Kennedy blev myrdet i Dallas. Bobby Kennedy er lige blevet skudt i Los Angeles. Martin Luther King i Memphis. Vietnam-krigen eskalerer konstant. I Cuba har Fidel Castro bidt sig fast. De sorte er begyndt at blive højrøstede og militante. Det samme er kvinderne og bøsserne. De røde har vist sig at kunne overleve McCarthy-perioden og lader til at stå stærkere end nogensinde.

En håndfuld engang så magtfulde hvide, konservative mænd forsøger at bekæmpe alt og alle, der kan true dem og deres værdier.  Wayne Tedrow Junior: Fadermorder, lejemorder, dopekoger, opportunist og gennemført illoyal. Hans rejse fører ham dybt ind i mørket.

Dwight Holly: Hoovers loyale redskab og djævelsk fortrolige i planlægningen af grusomme forbrydelser. Hans rejse fører ham fra Hoover til Nixon, den lige vej til selvdestruktion.  Don Crutchfield: Ung, naiv, professionel vindues­kigger. Hans rejse fører ham midt ind i en sammensværgelse, der er så uhyrlig, at landet måske aldrig vil komme sig over den.  Alle tre er de tiltrukket af kvinder, som er deres abolutte modsætninger, og alle tre er de dømt til undergang….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.