Vind “Ved Babylons floder” af Malene Klein

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde Malene Kleins “Ved Babylons floder” som er første bind i en ny krimiserie. Bogen er netop udkommet på forlaget Lindbak + Lindbak.

For at deltage skal du blot svare på følgende:

Anbefal en god bog til en anden læser ved at nævne din bedste læseoplevelse fra sommerferien.

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 20. august.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Ved Babylons floder

Da en tidligere PET-ansat findes brutalt myrdet i USA, iscenesat som Edvard Munchs maleri Skriget, sendes et hold danske efterforskere afsted for at samarbejde med FBI om at opklare mordet. Wonderkid Maya Winther, en ung, ambitiøs og rapkæftet politiassistent med speciale i kriminologisk psykologi, er en del af det danske hold ledet af Vicepolitiinspektør Peter Arendt.

Maya er knap trådt ud af flyveren, før hun udfordres og testes af den flotte, karismatiske FBI-agent Jack DeLuca, der ikke har meget til overs for kriminalpsykologi og profileringseksperter. Samtidig kæmper Maya med at tøjle spøgelserne fra sin fortid.

Efterforskningen tager en uhyggelig drejning, da en person fra efterforskningsgruppen myrdes. Også denne gang er liget og gerningsstedet iscenesat som et kendt maleri, og det står klart for alle, at der er tale om en udspekuleret og intelligent seriemorder, hvis motiv trækker tråde tilbage til et glemt og dystert kapitel i USA’s historie.

Ved Babylons floder er en spændende pageturner, der indeholder alle ingredienserne til en fantastisk krimi: Mord, spænding og romantik. Persongalleriet er spækket med interessante og viljestærke karakterer, ikke mindst FBI-agenten Jack DeLuca, der ligesom Maya er mærket af fortiden. Bogen er velskrevet med et tvist af humor og tager fat i vigtige og relevante emner som raceadskillelse, overgreb og sorgen ved at miste en, man elsker.

Krimien tager udgangspunkt i den autentiske beretning om den lille ø, Malaga Island, ved Maines kyst i USA, og debutforfatter Malene Klein har lavet et fantastisk researcharbejde for at finde frem til alle de uhyggelige, historiske detaljer, der danner grundlag for bogen.

Ved Babylons floder er første del af en planlagt serie om politiassistent Maya Winther.

Malene Klein

Foto: Berit Hviid

Malene er født i 1988 i Vestjylland. Hun er mor til tre og oprindeligt uddannet inden for ældreområdet. I dag arbejder Malene dog i den pædagogiske sektor, da hun er særligt optaget af psykologi og relationsdannelse, hvilket også ofte kommer til udtryk i de tekster, hun skriver.

I Malenes barndomshjem var bøgerne et fast omdrejningspunkt, hvor klassikerne blev læst, delt og genlæst i det uendelige.

Der var plads til leg og den gode historie, og for Malene udviklede det en skrivelyst, der manifesterede sig gennem stakke af notesbøger og kladdehæfter, fulde af fantasivenner og selvopfundne universer.

I Malenes fortællinger spiller fortiden – virkelig og fiktiv – altid en rolle, ligesom følelser og fejltrin er et tilbagevendende tema, men en stærk kærlighed til sproget og lysten til at male billeder med ord er drivkraften bag alle hendes historier.

13 thoughts on “Vind “Ved Babylons floder” af Malene Klein

  1. Den sidste boghandel i London af Madeline Martin – rigtig god selvom det til en afveksling ikke var en krimi

  2. OPGANGEN- en bog om grønlændere og færinges omstilling til at bo og leve i Danmark🇩🇰 En god bog😀👍

  3. Tørke af Jane Harper – en god krimi med gode naturbeskrivelser, som desværre er meget realistiske

  4. Den sidste bog jeg har læst er ikke en krimi, men historien om Jesper Stein’s barndom/ungdom/voksenliv. Den fantastiske krimiforfatter, Jesper Stein, har skrevet “Rampen”, og den kan bestemt anbefales.

  5. Jeg er i gang med Pagten af Michael Katz Krefeld, mega spændende 🥶😱🥶😱 men jeg har også læst Sundhedsrevolutionen af Maria Borelius, den har også sat de små grå på arbejde

  6. jeg elsker de fleste bøger kan næsten ikke stoppe når jeg først kommer i gang lige nu er jeg i gang med Bent Isager-Nielsens bøger elsker dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.