Vind “Under overfladen” af Claus Lohman

I denne uges krimiquiz kan du vinde Claus Lohmans spritnye spændingsroman “Under overfladen”, som er første del af en ny serie.

Deltag i konkurrencen ved at svare på følgende:

Hvad beskæftiger forfatteren sig med, når han ikke skriver krimier?

Skriv dit svar i kommentarfeltet herunder eller på vores facebookside. Konkurrencen slutter torsdag d. 28. juni kl. 9.00. Vinderen bliver offentliggjort på facebook herefter.

Få hjælp til svaret andetsteds på siden.


Om under overfladen

Da to dykkere dør under mystiske omstændigheder i New York, befinder virolog Martin Henderson sig pludselig i et kapløb mod tiden. Alt peger i retning af en 100 år gammel dræbersygdom. Men hvor stammer udbruddet fra? Og kan han nå at udvinde en vaccine?

Efter et mislykket kidnapningsforsøg møder han den arkæologistuderende freelancejournalist Emma Fitzgerald, der gemmer på vigtige informationer i opklaringsarbejdet.

Sammen bevæger de sig tættere på sandheden. Men det viser sig hurtigt, at intet er, som det ser ud. Hvem kan de stole på? Og har Martins fortid noget med hændelserne at gøre?

Krimien UNDER OVERFLADEN er første del i en serie om virologen Martin Henderson og den arkæologistuderende freelancejournalist Emma Fitzgerald.

Forlag: Aronsen

 

Om Claus Lohman

Claus Lohman (f. 1971) bor i Odense med sine to sønner. Han er uddannet skolelærer og arbejder til hverdag som naturfaglig lærer.

Claus er ophavsmand til genren science reality, hvor handlingen udspiller sig et sted mellem virkelig og fiktiv videnskab. Han debuterede i 2013 med den anmelderroste krimi Genstart, som er oversat til engelsk og italiensk.

 

 


3 hurtige til forfatteren

Du har tidligere skrevet den roste gen-trilogi med retsgenetiker Sarah Bermann, og du har nu startet en ny serie med “Under overfladen” som er første bind. Hvad har inspireret dig til bogen og serieskiftet?

“Det var oprindeligt meningen, at min debutroman, Genstart, skulle stå alene, men efter at flere læsere uafhængigt af hinanden kontaktede mig og ville vide mere om de to hovedpersoner, satte jeg mig for at skrive to efterfølgere.

Under udtænkningen af trilogiens sidste to plots blev jeg grebet af at udvikle på hovedpersonerne, men jeg gav mig selv håndslag på, endegyldigt at slutte serien ved bog nummer tre for ikke at overdosere. Efter at have afsluttet trilogien blev mit hoved hurtigt fyldt op af nye idéer, og der gik ikke lang tid, før et nyt bogunivers var udtænkt.

Denne gang med pandemi, videnskab, historie, skibsvrag og eventyr som omdrejningspunkt båret frem af de to nye hovedpersoner, virologen Martin Henderson og den arkæologistuderende freelancejournalist, Emma Fitzgerald.

Jeg har en stor interesse i at formidle videnskab, og da jeg samtidig elsker eventyr og en god gedigen skattejagt, lå inspirationen lige til højrebenet – iblandet en klassisk mordgåde, hvor intet er, som det tager sig ud”.

 

Du underviser selv i naturfag og både ”Gen-trilogien” og “Under overfladen” behandler emner som genetik og virologi. Hvorfor det videnskabelige fokus?

“Jeg er fan af naturen og det aparte, og jeg nyder at formidle det. Videnskab kan være svær at forstå, så jeg har gjort meget ud af at forenkle og integrere det i historien, så alle kan være med under læsningen. Eksempelvis får virologen under laboratoriearbejdet besøg af en praktikant, der stiller alle de spørgsmål, jeg ønsker, læseren skal kende svarene på”.

 

Dine bøger er tidligere blevet beskrevet som værende meget filmiske og din Gen-trilogi er sågar solgt til filmatisering. Er du bevidst om det filmiske aspekt i skriveprocessen og skriver du f.eks. i scener?

Nej, egentlig ikke. Jeg gør dog meget ud af at beskrive bogens forskellige scener, så læseren føler, han/hun selv er til stede. Og det er nok derfor, folk mener, at mine bøger er filmiske. Det er vigtigt for mig, at få læseren til at føle sig på hjemmebane, så overraskelserne og spændingen undervejs føles så intense som muligt.

 

Claus Lohman taler om “Under overfladen” i TV2 Fyn d. 11.juni 2018

 

Find mere om både bog og forfatter på forlaget Aronsen

34 thoughts on “Vind “Under overfladen” af Claus Lohman

  1. Skal ikke vinde..da jeg har læst den. Vil bare sige det er en fantastisk god bog 👍😉

  2. Han er naturfaglig lære 🎓Jeg har læst han 3 bøger om Stolzfus familien – De er sindsygt gode 🤓

  3. Han arbejder som Skolelærer og underviser i Biologi, Fysik, Geografi og Matematik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.