Vind et uhyggeligt visit i byen Rakelsminde

I denne uge har du chancen for at vinde brødrende David og Stephan Garmarks isnende uhyggelige bog “Rakelsminde”.

For at deltage skal du blot fortælle os, hvilken bog/film, der har givet dig flest søvnløse nætter.

Skriv dit svar i kommentarsporet herunder eller på vores facebookside. Konkurrencen slutter fredag d. 23.februar. Vinderen bliver offentliggjort på facebook.

 

Om bogen

Selve lyden var metallisk, men også organisk. Den var inden i ham, som et dybt og truende skrig. En trykbølge ramte ham derefter. Et eller andet detonerede. Han vaklede tilbage med blod fossende ud af næsen. Han krængede forover og kunne ikke trække vejret. Tarmene vred sig. Lyden forlod rummet, eller hjernen, så hurtigt, som den var opstået, og han så kun efterdønningerne, som et efterskælv med en hyletone, der også døde ud. Der var stille et øjeblik. Sayid tørrede blod væk fra næsen. – vi vil gerne hjem nu, far.

En grusom lydbølge brager gennem gaderne i landsbyen Rakelsminde og driver borgerne til vanvid. Journalisten Tea Ehlers skal dække historien og bliver sat på sit livs prøve, da et hus forsvinder, borgerne bliver voldelige, og en fanatisk sekt messer om dommedag. De bizarre hændelser sker ofte i nærheden af Sayid, som netop er flyttet til byen. Sayid, der er syrisk flygtning, har en mørk fortid og besidder en helt særlig evne. Snart er Tea og Sayid hvirvlet ind i en kamp på liv og død. Kan de finde årsagen til kaosset og redde borgerne i Rakelsminde, før det er for sent?

 

Om forfatterne

David Garmark er født i Valby i ’72 og har flyttet rundt i Sverige og Danmark som følge af sin fars job som læge. Han er opvokset på den midtjyske hede mellem Holstebro og Viborg. David er uddannet skolelærer og har arbejdet som skuespiller siden 2001. Han har blandt andet medvirket i Anna Pihl, Lærkevej og Tomgang. Forfatterkarrieren lod dog vente på sig.

David begyndte at skrive som meget ung, som unge gør, hjerte-smerte-ting, og har trænet og forfinet det kunstneriske skrivearbejde gennem mange år. Først i 2015 debuterede han med den anmelderroste roman ’Drengen, der aldrig kom hjem’, for først der var han klar til det. Først der havde han opfattelsen af, at det var godt nok.
I 2015 vandt han også Kandors konkurrence ’Døden har en årsag’, hvis krimiantologi tog navn efter vindernovellen ’Tågevals’. Samme år udgav Kandor også den anmelderroste ’En ørn fanger ikke fluer’, der var hans bidrag til Kandors Satan-serie.

I 2016 udkom anden roman ’Det fjerde menneske’, der i 2017 blev fulgt op af ’Abbotts hemmelighed’, der er andet bind i serien om den tidligere problemløser Ditlev Martins.

Romanen ’Rakelsminde’ er udkommet på Kandor. Bogen er en horrorthriller og det første forfattersamarbejde mellem David og hans bror Stephan.

 

Stephan Garmark (f. i Skive 1980) er en dansk forfatter. Han er vokset op i Haderup mellem Holstebro og Viborg.

Stephan har siden 1999 boet i Aarhus med et enkelt afbræk, hvor han opholdt sig i London. Han har arbejdet som bartender, barchef og tjener samt studeret litteraturhistorie, før han læste til socialrådgiver, som nu er hans daglige arbejde. Han har altid skrevet og debuterede i 2016 med kortromanen ’Syndefald’, der udkom på forlaget Kandor. Kortromanen er blevet kaldt for ’en blanding mellem Fifty Shades of Grey og Hostel.’

I 2017 udkom ’Rakelsminde’, der er en spændingsroman, han har skrevet i samarbejde med sin bror David Garmark. De to fortsætter samarbejdet og har skrevet kontrakt på endnu en roman ved forlaget Kandor.

Hans største litterære forbilleder er Clive Barker, Brett Easton Ellis, Martin Hall og China Miéville. Han har også via sin tid på litteraturhistorie udviklet en interesse for antik lyrik og holder særligt meget af Catul og Sappho.

 

Interview med brødrene Garmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmeldelse af Rakelsminde

Rakelsminde af David Garmark og Stephan Garmark

40 thoughts on “Vind et uhyggeligt visit i byen Rakelsminde

 1. Der er jo mange bøger der har givet søvnløse nætter, men jeg husker lige nu specielt “Miraklernes nat” af A.J. Kazinski og “Papa” af Jesper Stein.

 2. Helt klart filmen “Ondskabens hotel”. Hvad bøger angår, har jeg indtil videre, holdt mig til almindelig krimi, men lad mig friste…

 3. Det er sjældent, at jeg har mareridt af bøger, men da jeg altid læser inden jeg skal sove, kan det være svært, at lægge bogen fra sig og bl.a. Tiggeren af Sofie Sarenbrandt og Papa af Jesper Stein er blevet til ‘natlæsning’

 4. Jeg var uforberedt på ondskaben og de detaljerede beskrivelser da jeg læste en af Chris Carters bøger. Jeg havde den med på en flyvetur som eneste læsestof.

 5. Dan Browns bøger med Robert Langdon især Inferno! Det er gyser for tænk hvis det virkelig skete!

 6. Den jeg husker allerbedst, var Stephen Kings Dyrekirkegården… Jeg ved ikke hvor mange gange jeg måtte gemme den bog i vasketøjskurven eller under viskestykkerne, fordi jeg ikke kun sove med den i lokalet 😂

 7. Hvis karakterbogen fra skolen gælder,så må jeg sige at det måske var den der gav mig flest søvnløse nætter 😉 Er ikke den der får søvnløse nætter,som sådan,over bøger. Steen Langstrups Plantagen-bøger gav mig dog et par aversioner mod snegle et stykke tid efter at have læst dem,hahaha 🙂

 8. Jeg synes, at den røde drage, som jeg læste for mange år siden, er den mest uhyggelige, jeg har læst indtil nu. Men hvem ved om den bliver overgået.

 9. Ondskabens Hotel gav mange, skræmmende billeder når lyset blev slukket. Jamen, egentlig også når det var tændt. Og gør det stadig..

 10. Stephen Kings “Kuplen” Var skyld i at jeg flere dage i træk, kom for sent på arbejde. Jeg kunne ikke lægge den fra mig og når jeg så endelig lagde den på sengebordet for at sove. rumsterede den indimellem så meget, at jeg måtte genoptage læsningen.

 11. Serien Bitten på netflix eller hvis jeg har læst Mercy Thompson serien af Patricia Briggs, så drømmer jeg om ulve der angriber mig. Lidt mærkeligt, men er sket et par gange;)

 12. Det lyder dumt, men julekaldeneren “Pagten” gav mig mareridt i lang tid. Men hey første gang den blev vist var jeg også ret lille.

 13. Her må jeg melde pas. Der er ingen bøger, der skræmmer mig så meget, at jeg ligger søvnløs, men Jens Henrik Jensens bøger har holdt mig vågen, fordi jeg absolut måtte læse videre.

 14. Den film der gav mig flest søvnløse hed “Levende begravet”, det er en meget gammel film og selv så mange år efter giver den mig kuldegysninger og det samme gør bogen jeg aldrig kan huske titlen på, men hvor en polterabend udvikler sig til at gommen ender med at blive levende begravet fordi vennerne kører galt inden de får ham gravet op igen.

 15. Det er Alfabethuset af Jussi Adler Olsen. Den var så gribende og uhyggelig, at jeg måtte lægge bogen fra mig i flere måneder før jeg turde læse den færdig😳

 16. Der er et par stykker, men “Økseskibet” af Jens Henrik Jensen er en af de bøger der har holdt mig vågen til langt ud på natten, mest fordi den var svær at lægge fra sig. Jeg skulle lige have næste kapitel med.
  Det samme gælder Dan Larsens “Viljen til magten”, og Paula Hawkins “Kvinden i toget”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.