Vind Tove Alsterdals nye prisbelønnede krimi “Stormfald”

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde første bind i Tove Alsterdals nye serie, som foregår i Ådalen, det norrlandske skovland ved Ångermanelvens bred. “Stormfald” hedder bogen, og den er kåret som årets bedste svenske krimi. Bogen er udkommet d. 5.maj 2021 på forlaget Modtryk.

For at deltage i konkurrencen skal du blot svare på følgende:

Tove Alsterdals “Stormfald” er første bind i en ny serie. Er du mest til krimiserier eller selvstændige krimer -“standalones”? Og, hvis førstnævnte gør sig gældende, hvilken serie vil du så varmest anbefale?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 21. maj.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Stormfald

Olof var kun fjorten år, da han tilstod mordet på en lidt ældre pige, Lina. 
Treogtyve år senere drejer han af E4 i Ångermanland, ind på de små veje, der fører til hans barndomshjem. I badeværelset finder han sin far død, myrdet med en jagtkniv.

Eira Sjödin er lige vendt hjem til sin barndomsby – for at arbejde ved politiet og for at tage sig af sin mor.

Efterforskningen af mordet på Olofs far vækker hendes fortid til live.
Eira var ni år, da Lina blev myrdet.
Olof var drengen fra hendes mareridt.

14 thoughts on “Vind Tove Alsterdals nye prisbelønnede krimi “Stormfald”

 1. Det må blive et “Både og” – det behøver nødvendigvis ikke være serier, men skal jeg anbefale en sådan, må det absolut være Arne Dahls serie om A-gruppen, der også er filmatiseret til tv. En sand mester udi krimi.

 2. Jeg læser både selvstændige krimier og serier. Af serier kan anbefales mange, eks. Ravn af Michael Katz Krefeld, Afd.Q af Jussi Adler-Olsen, Niels Bentzon af A.J. Kazinski, Lars Norholm af Kim Juul

 3. den serie der hr fnget mig mest inden for det seneste er Arne Dahl

 4. Både og. Jeg synes det er fint med enkeltstående krimier, men andre gange er det spændende med udviklingen i en serie, jeg tænker mest på Jens Henrik Jensens bøger om Oxen.

 5. Begge dele, det er fint med selvstændige krimier hvor man ikke er afhængig af flere bind. Men en serie har den fordel at der tit er flere lag, idet vi som læsere bliver draget meget mere ind i persongalleriet der går igen på tværs af bøgerne. Det kan godt give en “jeg er kommet hjem” følelse 😉👍

 6. Jeg er mest til serier, da det er rart at følge ‘hovedpersonerne’. Det gør at der er plads til en ekstra dimension fordi man kan følge med i deres liv sideløbende. Jeg kan varmt anbefale Anders De La Motte. Jeg mangler at læse Forårsoffer og de første tre var forrygende

 7. Jeg er mest til selvstændige krimier- med en super god serie er også godt😀👍☕️📚

 8. En serie af Åsa Larsson med hovedfiguren Rebecca Martinsson er ikke ringe.

 9. Jeg er blevet mere glad for krimier, der ikke er en del af en serie. Der er efterhånden så mange serier, så det er svært at huske dem fra hinanden.

 10. Serier er gode til kontinuerligt at uddybe karakterer og miljø. Le Carre er mesteren over alle. For en ny thriller ( hvor forfatteren har læst både Shakespeare og Le Carre): Første bind i Maria Oliver-Jones serien: GULD PÅ GADEN 👀👏

 11. Både og. Når man læser en serie, er det lidt “trygt” at kende hovedpersonerne

 12. Jeg er både til serie-krimier og enkeltstående.
  Mari Jungstedt skriver en spændende Gotland-serie med Anders Knutas i hovedrollen.
  Bøgerne er også rigtig gode som turistguides til Gotland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.