Vind spionthrilleren “Bjørnen” af Gard Sveen

I denne uges krimiquiz sætter vi to eksemplarer af Gard Sveens intense spionthriller “Bjørnen” på højkant. Bogen er udgivet på Klim og indskriver sig i den spændende Tommy Bergmann-serie.

Deltag ved at nævne det ord, der først falder dig ind, når du hører ordet “Krimimessen”.

Skriv dit svar på vores facebookside. Konkurrencen slutter onsdag d. 29/5 kl. 9.00. Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Bjørnen

Foråret 2016. Tommy Bergmann finder liget af en ung, ukendt kvinde, og politiets sikkerhedstjeneste tror, at kvinden er en østtysk afhopper, hvis bedste ven er den spiondømte Arvid Storholt. Straks efter myrdes Storholt i sit hjem. Han var kendt som Norges største spion og blev arresteret i 1987. Hvis han ville hjælpe den norske sikkerhedstjeneste med oplysninger om en anden sovjetisk spion, som blev kaldt Bjørnen, ville han få sin straf betydeligt nedsat.

I mange år hører vi intet om sagen, men nu bliver politiefterforsker Tommy Bergmann sendt på en uhyggelig jagt i sporene efter den kolde krig på den mand, som slap fri: Bjørnen.

Gard Sveen – som fik både Rivertonprisen, den norske bedste krimi-pris, og Glasnøglen, prisen for bedste skandinaviske krimi, foruden den norske krimidebutantpris og Rosenkrantz-prisen, prisen for bedste spændingsroman i Danmark – er tilbage med sin bedste spændingsroman siden ‘Den sidste pilgrim’.

Fjerde bog i serien om Tommy Bergmann.

Gard Sveen

Gard Sveen
Klim/PR

Gard Sveen (f. 1969), er til daglig senior­råd­giver i Forsvarsdepartementet. Han debuterede med Den sidste pilgrim, som ryddede bordet med krimipriser i Skandinavien.

Bogen vandt Norges fornemste krimipris, Riverton­prisen, den norske pris for bedste krimidebut, Maurits Hansen-prisen, prisen for Skandinaviens bedste krimi, Glasnøglen, og Palle Rosenkrantz-prisen for bedste spændingsbog i Danmark.