Vind spændende norsk krimidebut

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde den norske debutant Heine Bakkeids anmelderroste krimi “Jeg vil savne dig i morgen”.

For at deltage skal du blot færdiggøre sætningen:

“Når jeg skal finde en ny krimi til de mørke vinteraftener, vælger jeg den på baggrund af/ ud fra ….”. 

Måske har du fået en bestemt bog anbefalet. Måske ser du forsiden og tænker dén må jeg læse eller noget helt andet. Vi glæder os til at høre dit svar.

Skriv dit svar på vores facebookside. Konkurrencen slutter torsdag d. 7/2 kl. 9.00. Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Jeg vil savne dig i morgen

Jeg vil savne dig i morgen er første bog i en ny anmelderost krimiserie om den bistre tidligere afhøringsleder Thorkild Aske. Heine Bakkeid har med sine to første krimier formået at blive ‘the one to watch’ blandt norske krimiforfattere.

Den forknytte og undseelige Thorkild Aske er netop blevet løsladt efter at have afsonet tre år for manddrab. På den anden side af fængselsmurene bliver han mødt af ringeagt fra sine kolleger.

Tynget af skyldfølelse og stærke fysiske smerter lader han sig overtale til at rejse til et øde forblæst fyrtårn i Nordnorge for at efterforske en sag om en forsvunden ung mand. 

Det afsidesliggende fyrtårn viser sig at gemme på grufulde hemmeligheder. Da efterårsstormen skyller et lig i land, er det ikke den efterlyste unge mands, det er derimod liget af en kvinde. Uden ansigt. Thorkild Aske tror, han er alene på den tilsyneladende øde fyrholm, men det er han ikke. 


Jeg vil savne dig i morgen er første bog i serien om Thorkild Aske. Efterfølgeren Mød mig i paradis udkommer i juni 2019.
Bogen er udkommet på Lindhardt og Ringhof


Heine Bakkeid

Foto: Harriet M. Olsen

Heine Bakkeid (f. 1974) er vokset op i den nordnorske natur, hvilket afspejler sig i hans krimiunivers.

Han har skrevet en lang række børne- og ungdomsbøger og debuterer som krimiforfatter med Jeg vil savne dig i morgen.

Heine Bakkeids skrivestil er blevet sammenlignet med Jo Nesbøs – og hovedkarakteren Thorkild Aske med Harry Hole fra Nesbøs univers.

Bakkeid er i den norske presse blevet kaldt: en “krimidebutant med litterært talent.”

Mød Heine Bakkeid på Krimimessen 2019

2 thoughts on “Vind spændende norsk krimidebut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.