Vind spændende bog om efterforskningsmetoder

Kom med helt tæt på efterforskningen af genåbnede danske kriminalsager. I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde Fredrik Strands bog “Jagten på morderne stopper aldrig”.

For at deltage i konkurrencen skal du blot fortælle os:

Hvilken kriminalsag gennem tiden – dansk som udenlandsk, har gjort størst indtryk på dig?

Skriv dit svar i kommentarfeltet herunder eller på vores facebookside. Vi finder en vinder torsdag d. 26. april, som bliver offentliggjort på facebook.


Om “Jagten på morderne stopper aldrig”

Når nye efterforskningsmetoder tages i brug, eller nye spor dukker op, kan henlagte kriminalsager genåbnes og i mange tilfælde opklares. Frederik Strand beskriver efterforskningsarbejdet i en række store danske kriminalsager – bl.a. Damhus-mordet, Bombemanden fra Gladsaxe, Amagermanden og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990 – og undersøger, hvorfor og hvordan sagerne blev åbnet på ny. Var det tilfældigheder, en effektiv politiindsats eller nye forbrydelser begået af gerningsmanden?

Med sagerne ser vi det moderne politi vokse frem i takt med nye efterforskningsmetoder som fingeraftryksregistrering og dna-analyser. De genåbnede sager giver os også et alternativt indblik i historien, her møder vi samfundets randeksistenser og får et indblik i tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn.

“En dyb indsigt i efterforskningens anatomi og politiets forhold gør bogen til meget mere end blot en spændende gennemgang af genåbnede sager.” Politiinspektør Bent Isager-Nielsen i bogens forord.

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Sidetal: 480

Frederik StrandOm frederik strand

Frederik Strand (f. 1975) er museumsleder for Politimuseet i København siden 2010.

Han er uddannet cand.mag. i filosofi og i historie samt ph.d. i politihistorie, et emne, som han også arbejder med i sit forfatterskab.

24 thoughts on “Vind spændende bog om efterforskningsmetoder

 1. Jeg synes at Boston kvæler sagen var meget skræmmende. Herhjemme husker jeg sagen om Carl Skomager fordi min familie kendte de implicerede.

 2. Jeg synes den er svær, for der er mange sager som jeg synes er spændende men også uhyggelige. Men jeg kan nævne tre.
  Emilie sagen fra Korsør, der er én eller flere som ved noget men intet siger.
  Så er der stenkast sagen her fra Odense, hvor den tyske kvinde blev slået ihjel, også her er der én eller flere som må have en dårlig smag i munden ved at holde mund med hvad de ved.
  Og til sidst, den gamle sag om Basse drengen som forsvandt sporløst fra gågaden i Odense og ikke er fundet siden, hverken død eller levende.

 3. Ted Bundy sagen. Og herhjemme fra da Line Frederiksen blev myrdet og senere fundet i lynettehavnen. Vi var næsten naboer, de fandt aldrig getningsmanden. Libe blev 13 år.

 4. Den sag, der har gjort størst indtryk på mig, er sagen om Marcel Lychan Hansen – også kaldet Amagermanden.
  Dobbelt morder, og voldtægstmand. Fejl og tilfældigheder gjorde, at han i tre årtier slap afsted med at begå sine forbrydelser.

 5. Dobbeltmordet på Peter Bangsvej… men elsker at læse autentiske krimisager, har 12 bøger i aschehougs autentiske krimisager, læser også gerne Ove Dahl og hans fortællinger om livet i rejseholdet… min søster og jeg læser tit disse bøger og diskuterer dem gerne…

 6. Det må være Ubådssagen der er oppe at vende nu, som bare er så skrækkelig. Derudover er sagen om
  amagermanden også bare frygtelig.

 7. Jeg synes at den såkaldte Susan-sag er en af de sager, der har gjort størst indtryk. Hun var få år ældre end mig og jeg husker at jeg var gammel nok til at kunne følge med i avisen.

 8. Amagermanden. Og fra langt tilbage da der forsvandt en lille pige i Kolding og vi blev kontaktet af politiet fordi vi havde været på besøg i området.

 9. Der er mange. Af danske synes jeg både at Emilie Meng sagen, og Amagermanden var skræmmende. Og af de udenlandske er der Josef Fritzl sagen. Den mest syge historie jeg længe har hørt om.

 10. Maria-sagen fra Herning i 2010. Pludselig blev vores ellers forholdsvist trygge by forvandlet. Alle spurgte: hvem har dog gjort det, og vil han gøre det igen. Først da den rigtige gerningsmand blev fanget – en mand, som både havde deltaget i fakkeltog og udtalt sig til medierne om sin sorg over det skete (han boede i huset, hvor mordet blev begået) – holdt vi op med at se på hinanden med mistillid.

 11. Mordet på Marie Lock Hansen i 1967. Det vakte stor opstandelse den gang, alt blev sat ind på at opklare forbrydelsen og vi, der boede i nærheden og/eller kendte lidt til familien var i chok. Der er fremsat utallige teorier, skrevet flere bøger om denne grufulde handling – men mordet er stadig uopklaret.

 12. Det må være Blekingegade banden, der rammer mig mest. Dog var der bombemanden fra Gladsaxe, i mine unge dage, som var alles frygt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.