Vind “Ruth Ware” bogpakke fra Gyldendal

I denne uges krimiquiz får du chancen for at vinde en bogpakke med Ruth Wares populære “Kvinden i kahyt nr. 10” samt den spritnye “I en mørk mørk skov”, som udkommer d. 9/3 på forlaget Gyldendal.

For at deltage skal du blot svare på følgende:

Ruth Ware er blevet sammenlignet med både Agatha Christie og Paula Hawkins i anmeldelser af “Kvinden i kahyt nr. 10”. Hvilken kvindelig krimiforfatter er din absolutte favorit?

Svar i kommentarfeltet herunder eller på vores facebookside. Konkurrencen slutter fredag d. 16. marts kl.8. Vinderen bliver offentliggjort på facebook umiddelbart herefter.

 


I en mørk mørk skov

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Sara Koch

Omslag: Martin Dennis

Forfatteren Nora har ikke set Clare i 10 år. Ikke siden den gang Nora brød med sit gamle liv uden at se sig tilbage. Men så dukker en invitation op ud af det blå – til Clares polterabend. Det må være den perfekte anledning for Nora til at genoptage kontakten med sin allerbedste veninde fra skoletiden?

Der er lagt op til en hyggelig og sjov weekend i et hus langt ude i skoven, men der går ikke længe, før der opstår spændinger i den sammensatte venneflok. Er de der på samme præmisser? Hvorfor er Nora inviteret til Clares polterabend, men ikke til brylluppet? Og hvem er det egentlig Clare skal giftes med?

Huset ligger helt isoleret fra omverdenen, der er ingen mobildækning. Og så går noget galt. Helt galt.

 

Kvinden i kahyt nr. 10

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Sine Norsahl

Omslag: Martin Dennis

Lo Blacklock er journalist på et rejsemagasin i London. Da hun bliver inviteret med på et luksuriøst krydstogt, kommer det som en gave. Ikke alene kan opgaven betyde et karrierehop. Hun trænger også i den grad til forkælelse, glamour og champagne oven på et groft hjemmerøveri.

Men ingenting går som planlagt. Den første nat vågner Lo ved støj og skrig fra kahytten ved siden af. Fra sit vindue ser hun en person blive smidt over bord. Da Lo slår alarm, får hun at vide, at ingen savnes blandt gæster og mandskab.

Desperat og på randen af sammenbrud, forstår Lo, at hun måske har begået en frygtelig fejltagelse. Eller også er hun fanget meget langt fra land med en morder …

 

Ruth WareRuth Ware

Ruth Ware er født i 1977 og voksede op i Sussex på den engelske sydkyst. Hun uddannede sig på Manchester University og bosatte sig derefter i Paris i en periode, inden hun slog sig ned i den nordlige del af London.

Ruth Ware arbejdede som tjener for at have til dagen og vejen, mens hun begyndte at skrive. For at være tæt på litteratur og sprog, tog hun siden arbejde som boghandler og begyndte at undervise i engelsk som fremmedsprog. Senere har hun arbejdet som presseansvarlig i forlagsbranchen, hvor hun endegyldigt besluttede sig for, at hun ville være en succesfuld forfatter.

Ruth Ware brød igennem i 2015 med sin debutroman, den psykologiske thriller In a dark, dark wood. Romanen gik ind på bestsellerlisterne hos The Sunday Times (UK) og i amerikanske New York Times, USA Today og Los Angeles Times. Og i første seriøse forsøg var Ruth Ware blevet en forfatter med international succes.

Noget af det, Ruth Ware bliver rost for, er hendes evne til at skrive en klaustrofobisk følelse frem. Følelsen af at være fanget. En frygt, de fleste af os kender til. Det brugte hun i sin debutroman, In a dark, dark wood. Og det gør hun igen, blot i en helt anden ramme, i Kvinden i kahyt nr. 10, der udkom på engelsk i sommeren 2016 og strøg direkte ind på bestsellerlisterne i både England og US. Næsten et år efter udgivelsen i USA befandt den sig stadig på Top 10 på New York Times’ kombinerede hitliste over print- og e-bøger. (tekst fra Gyldendal.dk)

68 thoughts on “Vind “Ruth Ware” bogpakke fra Gyldendal

 1. Agatha Christie har jeg læst i 30 år, nej jeg er ikke langsom læser, men en genlæser 😜 Af de nulevende er Anna Grue favorit 😀

 2. Selv om hun har en del år på bagen, så er Dorothy Leigh Sayers min favorit…men hun bliver åndet kraftigt i nakken af Camilla Läckberg,Katrine Engberg og Lisa Hågensen.
  Jeg er i det hele taget ret begejstret for mange af de kvindelige krimi forfattere der er, og som med hver deres stil bidrager til mange timers god underholdning…….tænk hvis vi havde tv af samme kvalitet 🤔

 3. Det er afgjort Yrsa Sigurðardóttir – men nu har jeg jo heller ikke læst Ruth Wares bøger endnu.

 4. Min favorit forfatter (kvinde) er Karin Slaughter, MEN lige efter kommer Sara Blædel. Ej Tess Gerritsen er godt nok også en dygtig forfatter.

 5. Karin Slaughter skarpt forfulgt af Linda Castillo og Sara Blædel og Lotte Petri

 6. Svært at svare på, men pt. er det Stieg Larsson og Elsebeth Egholm (har først fået fingrene i deres bøger nu) 😁

 7. Jeg er stor fan af de danske krimi forfattere: Inger Wolf, Inger Gammelgaard Madsen…
  Helt vild med Jakob Knudsen 😊

 8. Den er svær! Der er virkelig mange gode! Jeg tror, at min yndlingskrimiforfatter p.t. er Katrine Engberg. Hun skriver fantastisk levende og stykker et plot helt fortrinligt sammen. Men jeg er ny i krimiverden, så jeg har heller ikke så mange at sammenligne med. Jeg har dog høje forventninger til både Karin Slaughter og Emelie Schepp, hvis serier, jeg har på min læseliste for i år! Så måske de er konkurrenter til Engberg…. Måske slet ikke!

 9. Oh ,den er svær ! der er så mange gode fofattere, en af mine yndlings fofatter er Lars Kepler og Elsbeth Egholm og alle de andre!

 10. Det er svært, men sidste år efter krimimessen fik jeg øjnene op for den franske krimiforfatter Fred Vargas, som skriver om den sære kriminalinspektør Adamsberg. Det var et fornøjeligt forår 2017 i hendes selskab. Så det er lige nu min favorit. Men jeg er sikker på der kommer nye til i år.

  venlig hilsen
  Vibeke

 11. Viveca Sten, Elsebeth Egholm, Anna Grue, Inger Gammelgaard osv. Der er mange dygtige krimiforfattere, som skriver på hver deres måde 🙂

 12. Det er svært, st vælge kun én kvinde, for der findes så mange gode. Lige nu er jeg ved at læse Camilla Läckberg: “Heksen”, så jeg siger Camilla Läckberg

 13. Den er sværd der er mange gode men Karin Slaughter er en af dem jeg bedst kan lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.