Vind “Otte måneder” af prisvinder Magnus Montelius

Det svenske spændingsforfatter Magnus Montelius har netop vundet Palle Rosenkrantz-prisen, som er Det Danske Kriminalakademis pris for bedste udenlandske krimi.

I samarbejde med forlaget Modtryk sætter vi 2 eksemplarer af Montelius bog på højkant i ugens krimiquiz.

Deltag i konkurrencen ved at synes godt om opslaget på facebook og fortæl os, hvorfor du gerne vil vinde bogen.

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 23. januar.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Otte måneder

Journalisten Nina Wedén gør årets scoop og afslører efter et tip udenrigsministeren som sexkøber. Da den karismatiske, men uerfarne Jacob Weiss udnævnes til ny minister, bliver Nina til sin egen overraskelse headhuntet som hans pressesekretær, og hun går straks i gang med dygtigt at spinne den ene gode historie efter den anden rundt om Weiss.
Weiss er omgærdet af rygter og tvivlsomme medarbejdere, og da en af de højtstående embedsmænd findes hængt, ind­ser Nina, at der er noget helt galt. Og sporene leder direkte til hendes hemmelige kilde.

OTTE MÅNEDER er en spændingsroman om magt og om de mennesker, der er villige til at gå langt for at få den.

Magnus Montelius

Når svenske Magnus Montelius (f. 1965) ikke skriver romaner, arbejder han som miljørådgiver, hvor han for blandt andet FN har rejst verden tynd med opgaver i Afrika, Latinamerika og i de tidligere Sovjetrepublikker.

Magnus Montelius debuterede i 2012 den anmelderroste spionroman MANDEN FRA ALBANIEN, og i efteråret 2019 udkom spændingsromanen OTTE MÅNEDER, for hvilken Magnus Montelius modtog den største danske krimipris Palle Rosenkrantz-prisen for Årets bedste udenlandske spændingsroman 2019. Prisen uddeles af Det Danske Kriminalakademi og blev motiveret således:

Magnus Montelius får én til at ånde lettet op, genren lever! For hvilken indføring i det politiske magtspil og den magiske tiltrækning det øver på begavede stræbere, der vil op og ikke finder sig i at blive overset. Hovedpersonen, journalisten Nina, er så svær at greje, at man simpelthen må følge hendes spil til ende, selv om man bliver narret hele tiden. Eller netop derfor.

Mød Magnus Montelius på Krimimessen 2020

8 thoughts on “Vind “Otte måneder” af prisvinder Magnus Montelius

  1. Jeg vil gerne vinde Otte måneder af Magnus Montelius, da jeg gerne vil læse noget af ham. Jeg har aldrig læst bøger hans bøger.

  2. Vild med spænding/krimi, og har ikke stiftet bekendtskab med forfatteren, så det må være min gevinst 🙂

  3. Magnus Montelius er en helt ny forfatter for mig. Bogen lyder spændende, så det ville da være fantastisk at vinde bogen, så jeg kunne få kendskab til forfatteren.

  4. Når man vinder Palle Rosenkrantz-prisen fortjener man i den grad at blive læst og genlæst. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.