Vind en “nordisk bogpakke” til din bogreol

Sommeren er over os, og for mange betyder det mere tid til læsning.

Det vil vi på Krimimessens redaktion gerne bakke op om. Derfor har vi i løbet af de seneste uger sat “sommerferiebogpakker” på højkant i vores krimiquiz. Denne uges quiz er den sidste i denne ombæring, så skal du nå at være med, er det nu.

 

Vi har blandet nogle spændingsmættede og sveddryppende krimier med forskellige temaer.

bogpakke norden3I denne uge har vi pakket en posefuld nordiske krimier af forfattere fra både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

For at deltage i konkurrencen skal du blot svare på følgende:

Hvilken krimi er din absolut favorit gennem tiden?

Skriv dit svar i kommentarsporet nedenfor eller som kommentar under opslaget på facebook.

Vinderen offentliggøres på Krimimessens facebookside fredag d. 8. juli

 

59 thoughts on “Vind en “nordisk bogpakke” til din bogreol

 1. Nina Portland trilogien af Jens Henrik Jensen er en trilogi jeg tit tænker på at genlæse.

 2. 13 timer af sydafikanske Deon Meyer.
  Helt forrygende krimi med rigtige og levende personer og med et samfundsportræt, der har blik for korruptionen og Det nye Sydafrikas skrøbelige status med den idealistiske drøm om integration af hele befolkningen – en drøm som i praksis bliver til at der er magtkampe mellem alle befolkningsgrupper på tværs.

 3. Rødhals af Jo Nesbø.
  Generelt er jeg helt forelsket i Harry Hole, men lige den der fangede mig helt vildt.

 4. Sara Blædel og Jussi Adler-Olsen og Jo Nesbø er mine favoritter, har lige læst genfærd med Jo Nesbø og skal helt klart have fat i hele serien,så jeg får det hele med.

 5. Som oversætter af Nesbø må jeg nødvendigvis sige ‘Snemanden’ – men det kunne såmænd også være Ross McDonalds ‘The Moving Target’ fra 1949 som senere (1966) blev til en film med Paul Newman. 🙂

 6. Den bedste krimi gennem tiderne: hmm – der er mange gode. Men tror jeg vælger “søvnen og døden” af A J Kazinski

 7. En af de bedste som jeg bliver ved at huske er ” Jeg dræber ” af Georgio Faletti, men “Snemanden ” af Jo Næsbø er også eminent

 8. Elsker bøger om seriemordere – Chris Carter er her stjernen i min verden 🙂

 9. Min absolutte krimi favorit indtil videre, er af en canadisk forfatter. “Cross Bones” af Kathy Reichs. Hun formår at væve flere forskellige niveauer af gys og spænding ind omkring et afsindigt spændende plot. Hendes værker er velresearchet og generelt er jeg vild med hendes karaktergallerier og måde at skrive på.???

  (Jeg ville desuden blive meget glad hvis jeg vinder bogpakken, da jeg så har mulighed for også at krydse Norge og Finland af på min liste, da jeg er igang med at læse 1 bog fra hvert land i verden. Så vil jeg selvfølgelig også anmelde dem på min blog så snart jeg har læst dem ?)

 10. Hele Harry Hole serien af Jo Nesbø,har læst dem alle flere gange fantastisk udvikling i persongalleriet undervejs, og stadigt mere fængslende historier.

 11. Alle krimier af Jussi Adler-Olsen. Hvis jeg skal vælge en, må det blive Flaskepost fra P.

 12. Hele Harry Hole serien er super god og hænger rigtig fint sammen.
  Alfabet huset af Jussi Adler-Olsen er også en af de bedre jeg har læst.

 13. Jeg er vild med makkerparret Kazinski – “Den genfødte morder” blev kun læst i dagtimerne.

 14. Alle bøgerne med Harry Hole, og udover dem Bjørnedansen af Roslund og Thunberg 🙂

 15. Har efterhånden læst mange krimier, takket være at jeg har besøgt krimimessen i Horsens flere gange og I har skabt mig en stor interesse for krimigenren.
  Mit absolut favorit bog “jeg dræber” af Giorgio Faletti, den var bare så spændende og han fængede mig med en gang.

 16. Jeg genlæser ofte og gerne Agatha Christie’s “A pocket full of Rice” fra 1953. Den er vidunderlig i sin opbygning, og Miss Marple er formidabel!!! En klassiker big time.

 17. Har for kort tid siden læst “Jeg lader dig gå” af Clare Mackintosh. En fantastisk spændende og velskrevet krimi. Absolut en favorit-krimi.

 18. Mit bedste bud er Jo Nesbøs herlige krimiserie om Harry Hole, jeg vil fremhæve Rødhals

 19. Svært at nævne en enkel bog, men Karin Slaugther er min yndlingsforfatter af krimier!

 20. Det er svært at vælge en blandt de mange gode romaner, men lige nu er det Håkan Nesser: “Levende og døde i Winsford”.

 21. Det er svært at vælge, men jeg siger A.J.Kazinski: “Søvnen og døden” ???

 22. Jeg må straks sige, at jeg er tosset med Ryu Murakamis krimier, som jeg altid har mindst én af med mig i tasken eller i inderlommen.

 23. Jo Nesbø’s Harry Hole, Ann Cleeves Jimmy Perez og Jens Henrik Jensens Niels Oxen er bare de tre forreste i en lang række af fremragende krimi-oplevelser jeg har frydet mig over!

 24. ‘En af os er morderen’ af Agatha Christie. Den har flere titler, men er nok den mest uigennemskuelige og velgennemtænkte krimi, man kan forestille sig. Jeg har læst den flere gange, men selv om jeg derfor ved hvordan plottet er skruet sammen, er jeg lige overrasket, hver gang jeg læser den.

 25. Mænd der hader kvinder – da jeg ” opdagede ” den, var jeg totalt solgt og tænkte bare på hvornår næste bind kom! Noget helt nyt og vedkommende for mig og samtiden !!!( senere hele Millennium serien) tak til Stieg Larsson 🙂

 26. Øbro og Thornbjerg serien med Kathrine Wraa har virkelig fascineret mig og venter spændt på ny fortsættelse

 27. For mange, mange år siden, læste jeg min første krimi. Sjöwall-Wahlöö’s Roseanna. Den startede mit krimi-gen, og må da være min favorit. Et startskud til alle de dejlige krimier jeg har læst siden.

 28. Min favorit er Karin Slaughters serie om Sara Linton, fordi hun formår at få mig til at føle med personerne i krimierne.. De går under huden på mig og jeg er opslugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.