Vind nervepirrende politisk thriller

I denne uges krimiquiz har du muligheden for at vinde thrilleren “Mørkeland” af Niels Krause-Kjær. Bogen udkommer d. 16/5 på forlaget Lindhardt og Ringhof.

For at deltage skal du blot svare på følgende:

Hvad hedder forfatterens forrige spændingsroman som blev filmatiseret i 2004 med bl.a. Søren Pilmark på rollelisten?

Skriv dit svar på vores facebookside. Konkurrencen slutter torsdag d. 23/5 kl. 9.00. Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Mørkeland

Mørkeland bevæger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver aktuelle politiske dilemmaer, ligesom den trækker den faktuelle historie om Firmaet – en privat efterretningstjeneste i Danmark dannet efter Anden Verdenskrig og angiveligt lukket ned i 1960erne – ind i en nutidig sammenhæng.

Mistanke om svindel viser sig at trække tråde langt ind i det danske demokrati. Dagen før, der udskrives folketingsvalg, myrdes en ung fuldmægtig i indenrigsministeriet. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af et omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Mørkeland er ny bog af Niels Krause-Kjær og den selvstændige fortsættelse til den filmatiserede bestseller-roman Kongekabale.

Niels Krause-Kjær

Niels Krause-Kjær (1963) er uddannet journalist og arbejder i dag som vært på DR2 Deadline. Han har tidligere været journalist på Jyllands-Posten, lektor i politisk journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, ligesom han i en årrække var vært på DR P1-programmet ’Krause på Tværs’. Efter en periode som pressechef for Den Konservative Folketingsgruppe skrev han den politiske thriller Kongekabale, der i 2004 blev filmatiseret af instruktøren Nikolaj Arcel, som høstede både en Bodil og en Robert for årets bedste film. Over 600.000 mennesker så filmen i biograferne. Niels Krause-Kjær udgav senere romanen Tilskueren. Han har skrevet en række fagbøger og gennem årene bidraget til adskillige antologier om medier og politik, ligesom han i en række år fungerede som klummeskribent i Berlingske og som politisk kommentator i medierne.