Vind “Mørket” af islandske Ragnar Jónasson

I denne uges krimikonkurrence har du chancen for at vinde første bind i den populære islandske krimiforfatter Ragnar Jónassons serie. “Mørket” hedder bogen er netop udkommet på Gads forlag.

For at deltage i konkurrencen skal du blot

Din krimilæsende ven gennem mange år har altid sværget til krimier af danske forfattere. Men nu har vedkommende fået blod på tanden i forhold til at læse en krimi af en udenlandsk forfatter.

Hvilken udenlandsk krimiforfatter vil du anbefale din ven at læse først?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 12. februar.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Mørket

Mørket er første bind i trilogien om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. Bogen er kåret til en af de 100 bedste krimier siden 1945 af The Times, og islandske Ragnar Jónasson har med trilogien om Hulda slået sit navn fast som ny nordisk krimistjerne. 

Hulda har været politiefterforsker i årtier, men nu er det slut. En fremadstormende, ung mand skal overtage hendes job og hendes kontor, og Hulda er tvunget på pension før tid. Da hendes chef giver hende mulighed for at vælge en cold case at fordrive den sidste tid med, er hun ikke i tvivl. Hun vælger sagen om en ung russisk kvinde, hvis håb om asyl og beskyttelse endte på en kold, mørk strand i Island. En hastig politiefterforskning konkluderede, at der var tale om selvmord, og sagen blev lukket uden postyr.  

Hulda opdager hurtigt, at en anden ung kvinde forsvandt i samme periode, og at ingen fortæller hele sandheden. Selv Huldas egne kolleger lader til at ville bremse efterforskningen. Tiden er knap, men Hulda vil gøre alt for at opklare sagen – også selvom hun bringer sit eget liv i fare. 

Serien om den egenrådige Hulda Hermannsdottir er fortalt i omvendt kronologi. I Mørket  møder vi den ældre Hulda, der skal løse sin sidste sag. I de næste bind bevæger vi os baglæns gennem hendes liv og politikarriere. 

Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson. Foto: Bill Waters

Ragnar Jónasson, f. 1976, er en islandsk krimiforfatter og regnes for den store nye stjerne inden for nordisk kriminallitteratur.

Hans bøger har solgt 1,5 millioner eksemplarer verden over og udkommer i 32 lande. Bøgerne hyldes af internationale kritikere, og The Sunday Times har udråbt ham til at være en af verdens bedste krimiforfattere i dag.

Ragnar Jónasson er forfatter til den isnende uhyggelige og poetiske trilogi om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. Serien er fortalt i omvendt kronologi. I MØRKET, som er første bind, møder vi den ældre Hulda, der skal løse sin sidste sag. I de næste bind bevæger vi os baglæns gennem hendes liv og politikarriere.

Ragnar Jónasson er uddannet jurist, og når han ikke skriver eller rejser rundt i verden for at promovere sine bøger, arbejder han som investment banker i Reykjavik eller underviser i jura på universitetet. Han er kæmpe fan af den engelske krimiforfatter Agatha Christie og har, siden han var 17 år, oversat 14 af hendes bøger. Jónasson er desuden medstifter af den internationale krimifestival ”Iceland Noir”.

Bogtraileren til “Mørket”

28 thoughts on “Vind “Mørket” af islandske Ragnar Jónasson

  1. Hakon Nesser er et oplagt bud på en udenlandsk krimiforfatter af 1. klasse – Psykologiske krimier på ypperste plan! Ham skal min ven læse!!!!!

  2. Måske vil det være Ragnar Jónasson, hvis jeg er så heldig at vinde “Mørket” og finder den spændende – ellers kan jeg på det varmeste anbefale norske Geir Tangen! Hans bøger er meget spændende og velskrevne!

  3. Hmmmmm – den er svær, der er mange at vælge imellem. Men det må blive islandske Yrsa Sigurdardóttir 📚

  4. Der er mange gode som jeg ville anbefale fx. Karin Slaughter, Patricia Cornwell og Elly Griffiths. Af mandlige forfattere Anders De La MOtte, Jo Nesbø og Stephen King

  5. Der er så mange…. men når man nu ikke kan komme så mange steder bliver der jo tid til at læse så jeg vil anbefale de 21 bøger Karin Slaughter har skrevet. De enkelte plot er gode og måden man følger det faste persongalleri på bevirker man nærmest bliver i familie med dem

  6. Der er virkelig mange gode og vi har forskellige præferencer. Jeg vil anbefale Elly Griffiths😀

  7. skal deles med Helle så kan snakken om den blive dejlig når vi er færdige begge 2

  8. Det må blive Karin Slaughter. For det første er der dejlig mange bøger at tage fat på og så skriver hun virkelig godt

  9. det er mega svært at vælge da jeg elsker så mange forfattere jeg vil også elske at læse mørket og det vil mindatter helt sikkert også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.