Vind Mads Peder Nordbos nye krimi

I denne uges krimiquiz får du chancen for at vinde “Kvinden med dødsmasken”, som er tredje selvstændige bind i Mads Peder Nordbos roste successerie om journalisten Matthew Cave. Serien foregår i Grønland og var med til at kickstarte og forme hele “Arctic noir” undergenren.

Bogen udkommer d. 16. august på Politikens forlag.

Deltag i konkurrencen ved at fortælle os følgende:

Det er en udbredt holdning, at bogen altid er bedre end filmen. Men kender du et eksempel, hvor filmen faktisk overgår bogforlægget? Eller er du altid enig i udsagnet?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 22. august.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Kvinden med dødsmasken

En mand findes død på bunden af en brønd ved de gamle vikingeruiner i Sandnæs i Grønland. Da politiet opdager, at manden for nylig er blevet dræbt af en kvinde, der har været død og begravet i mere end et halvt år, spreder frygten sig i det lille, arktiske samfund. Kan morderen være en levende død? En Qivittoq? En mytisk, grønlandsk skabning, hvis eneste mål er hævn.

Politiet retter fokus mod den unge inuitkvinde Tupaarnaq, der har siddet fængslet for drabet på sin far og nu er forsvundet. Hendes eneste ven, journalisten Matthew Cave, føler sig presset til at hjælpe med at finde hende. Han rejser til Danmark for at blive klogere på hendes fortid gennem den psykolog, der behandlede hende, mens hun sad i fængsel. 

Matthew finder ud af, at Tupaarnaq ikke er den, han troede, hun var, og han rejser foruroliget tilbage til Grønland kun for at opdage, at der er dukket flere lig op – alle tilsyneladende dræbt af den døde kvinde. Da Matthew en morgen vågner op indsmurt i blod, må han sande, at han nu selv er både mistænkt og jaget vildt.

Mads Peder Nordbo

Foto: Politikens forlag/ PR
Foto: Politikens forlag/ PR

Mads Peder Nordbo (f. 1970), kommunikations- og litteraturuddannet fra Syddansk Universitet og Stockholms Universitet. Han bor på Fyn, men har i en årrække boet og arbejdet i Nuuk i Grønland, hvor han har skrevet de to tidligere bøger i sin arctic noir-serie, Pigen uden hud og Kold angst. Mads Peder Nordbos bøger er solgt til udgivelse i 30 lande og er senest udkommet i Australien med stor succes.

3 thoughts on “Vind Mads Peder Nordbos nye krimi

  1. Efter min mening, er den læste bog bedre end den sete film.
    Der er dog lige filmen “Absolute Power” (Farligt øjenvidne) med bl.a. Gene Hackman, Ed Harris og Clint Eastwood. En fantastisk film, der rammer det ypperligste fra bogen, men man tør de store ændringer og fastholder alligevel det væsentlige.
    Bogen er skrevet af David Baldacci.

  2. Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanker om en film, der overgår bogen.Nyder at fordybe mig i en bog, og selv danne mig billede af personer og omgivelser. mvh alice østergaard rønne alle 100 7451 sunds

  3. Jeg er overvejende enig i at hvis man har læst bogen, så er filmen en skuffelse.
    Dog vil jeg sige at jeg var helt tosset med bogen En Mand Der Hedder Ove af Frederik Backmann, og den var da mindst lige så god som film. Fantastisk godt skuespil af Rolf Lassgård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.