Vind krimier af David Sparrevohn Mørck

Vores store danske bevisnationalklenodie H.C. Andersen har netop haft fødselsdag. Og der er vel næppe tvivl om, at digteren/forfatteren har haft en bredtfavnende betydning både i og uden for Danmark. Men en stor hemmelighed gemmer sig i forfatterskabet. En hemmelighed, som kan betyde liv eller død i vor tid.

Sådan ligger landet i hvert fald i David Sparrevohn Mørcks krimidebut “Det uvelkomne bevis” fra 2014, hvor sygeplejersken Annette bliver rodet ud i en kompliceret mordgåde.

Forfatteren er i år kommet med endnu en bog i serien med Annette. “Forbrydelsen i Jelling” er titlen på bogen, som på snedig forbrydelsen-i-jellingvis får koblet både Vikingetiden og terrorisme. Læs om bøgerne nederst i indlægget.


 

Du har nu muligheden for at vinde en pakke med begge bøger ved at svare på spørgsmålet:

Hvilke motiver kan man se på den store Jellingsten?

A. Et fabeldyr og Kristus

B. En kæmpe kat og Harald Blåtand

C. En mælkebøtte og et tordenvejr

D. Gud og Gorm den Gamle 

 

Vinderen bliver offentliggjort på vores facebookside fredag d. 15. april

 

Om “Det uvelkomne bevis”:

Annette er sygeplejerske, nærmer sig de fyrre år og har en konform tilværelse der er ved at tage livet af hende. Hun forsøger at bryde ud, men en ellers glemt episode fra fortiden truer hendes gryende optimisme.

Hun nægter at give efter for pression, men finder ud af, at valget ikke er hendes. To mennesker er døde, og hun kan blive den næste, hvis ikke hun reagerer.

Skønt begivenhederne indimellem synes skæbnebestemte, føler hun sig afmægtig i sagen om digteren H.C. Andersens gamle hemmelighed, der pludselig er blevet så aktuel, at den er værd at slå ihjel for.

Forfulgt af mindst én mand der er i stand til at dræbe, drives hun frem i søgen efter svar.

Det uvelkomne bevis er ikke bare en krimi om en historisk konspiration, mord og eutanasi, men en fortælling om almindelige mennesker og den sociale desperation, der ulmer under overfladen.

 

Om “Forbrydelsen i Jelling”:

Der er er gået et år siden begivenhederne i Det uvelkomne bevis, og sygeplejersken Annette bliver uforvarende trukket ind i endnu et drama med tråde tilbage til to mennesker fra sin fortid. Den ene skylder hun sit liv, den anden er en jaget mand, mistænkt for mord.

Med splittet loyalitet påtager hun sig at hjælpe dem begge ved at assistere opklaringsarbejdet i sagen om Yusef Labib, en formodet terrorist, der er blevet fundet død og skamferet midt i vikingefæstningen Trelleborg. Den mistænkte gerningsmand er besat af vikingetiden, men hvilken rolle spiller fundstedet og den mystiske runetekst?

Snart er det umuligt for Annette at skelne mellem ven og fjende, og hun må overveje, hvorvidt Labibs død er problemet eller løsningen. Og i givet fald for hvem. Forbrydelsen i Jelling er som forgængeren ikke kun en krimi i traditionel forstand, men også et samtidsbillede af ensomhed og desperation. Hvor langt er vi parate til at gå for at leve … eller dø?