Vind “Kastanjemanden”

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde den anmelderroste krimi “Kastanjemanden” af forfatter Søren Sveistrup, som bl.a. har stået bag manuskriptet til den store tv-succes “Forbrydelsen”.

Forestil dig følgende fiktive scenarie og deltag i konkurrencen ved at svare på spørgsmålet.

De sidste par dage har jeg haft gang i en afsindig spændende krimi. Jeg har været komplet opslugt og har netop vendt den sidste side. Jeg sidder nu med den så velkendte følelse af at have haft en fantastisk læseoplevelse, men mærker også et vist tomrum fordi bogen er læst. Jeg må straks i gang med en ny krimi og heldigvis tager jeg på ferie i morgen og har derfor masser af tid til at læse. MEN pludselig går det op for mig at jeg ikke har noget på hylderne som jeg ikke har læst. Åh åh, hvad gør jeg? Tanken om en ferie, ja bare en dag uden en krimi giver mig kuldegysninger. Jeg skal med flyet i morgen formiddag men kan, hvis jeg indtager morgenkaffen løbende, nå et lynhurtigt smut forbi biblioteket/boghandleren. Men, hvad skal jeg læse? Jeg prøver at komme i tanke om en titel på min kilometerlange ønskelæseliste, men alt går i sort. Jeg har brug for hjælp…fra dig!

Hvilken krimi vil du anbefale mig at tage med på min ferie?

 

Skriv dit svar i kommentarfeltet herunder eller på vores facebookside. Konkurrencen slutter torsdag d. 14. juni kl. 9.00. Vinderen bliver offentliggjort på facebook herefter.


om Kastanjemanden

København, første tirsdag i oktober. I en forstad gør politiet et uhyggeligt fund. En yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af. Over hende hænger en lille kastanjemand.

Den unge efterforsker Naia Thulin sættes på sagen. Som makker får hun den udbrændte efterforsker Mark Hess, der netop er blevet smidt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag. Snart opdager de, at kastanjemanden bærer på et mystisk spor fra en pige, der formodes dræbt: socialminister Rosa Hartungs datter, der forsvandt et år tidligere. En mand har tilstået drabet på pigen, og sagen er for længst opklaret.

Kort efter findes endnu en kvinde myrdet. Sammen med endnu en kastanjemand og endnu et spor af pigen. Thulin og Hess fornemmer en sammenhæng mellem sagen om ministerens datter, de myrdede kvinder og den morder, der spreder angst over hele landet. Men hvilken?

Thulin og Hess kæmper mod uret, for de frygter, at morderen er på en mission, der endnu ikke er afsluttet.

 

Om Søren Sveistrup

Fra 2007 til 2012 var Sveistrup skaberen og forfatter til tre sæsoner af FORBRYDELSEN, der har vundet adskillige internationale priser, er blevet solgt til mere end hundrede lande over hele verden og genindspillet i USA. Senest har Sveistrup skrevet manuskript til bl.a. spillefilmen DER KOMMER EN DAG fra 2016.

Søren Sveistrup (født 1968) er bachelor i litteratur og historie fra Københavns Universitet og manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Han har vundet en lang række priser herunder en Emmy for bedste internationale TV-serie (NIKOLAJ OG JULIE), en BAFTA for bedste internationale TV-serie (FORBRYDELSEN), en Robert for både bedste originale manuskript og årets film (DER KOMMER EN DAG) og for bedste TV-serie (FORBRYDELSEN), samt Kronprinseparrets Kulturpris (FORBRYDELSEN).

 

27 thoughts on “Vind “Kastanjemanden”

 1. Jeg vil helt sikket anbefale “rejsende uden bagage” af Jean-Christophe Grangé.

 2. Uden tvivl. Trofæ (tænker du har læst den, men er sikker på den er lige så gid anden gang). God ferie

 3. Jeg kan varmt anbefale Ann Cleaves bogserie om
  Vera! Den er meget bedre end tv-serien, selv om jeg nu også ser den med fornøjelse. Så hvis du ikke har læst bøgerne endnu, har noget til gode!

 4. Jeg vil anbefale pigen på flyet. Eller så vil jeg anbefale at læse noget fra forfatteren Thomas Enger han skriver nogle fantastiske bøger

 5. Jeg ville skynde mig at få fingrene i Katrine Engbergs 3 bøger så er der lige læsning til en uge 😎

 6. Jeg vil kraftigt anbefale En Jean-Christophe Grangé bog. Den første jeg læste af ham var “Den sorte linje”. købt som ferielæsning for en del år siden. Så var jeg hooked.

 7. En god, gammel og overset: Julian Rathbone’s “Krystalkontrakten” – hvis du skal have en tyk bog. Og hvis du skal til Folkemøde og ha’ en hyggekrimi, kan du jo læse “Den gale mand fra Arnsted”. Den foregår på Folkemødet, og den har jeg skrevet. 🙂

 8. Jeg vil anbefale dig at læse noget af A.J. Kazinski eller Anne Mette Hancock, fx hendes nyeste “Mercedes-snittet”.

 9. Anna Ekberg: Kærlighed for voksne – ren hyggelæsning under en parasol. Og stof til eftertanke

 10. Jeg vil til enhver tid anbefale at læse Inger Gammelgaard Madsens serie om Rolando Benito, den seneste “Blå Iris” udkom i marts i år.

 11. Jeg ville så absolut anbefale Sjöwall og Wahlöö’s 10 krimier om “Roman om en forbrydelse”. De kan læses, selvom man har læst dem før – og så får man ikke lige angst de næste par dage over ikke at kunne finde en ny krimi 🙂

 12. Blå iris af Inger Gammelgaard kan klart anbefales 😊 Lige pt læser jeg ‘Der hænger en engel alene i skoven’ af Samuel Bjørk , og den er virkelig spændende (indtil vidre😁)

 13. Jeg vil anbefale en af Fred Vargas’ bøger, f.eks Den tredje jomfru.
  1.del af serien om Adamsberg hedder “Cirkeltegneren”

 14. Jesper Steins Uro. Hvis man ikke er kommet igang med den serie, er sommerferien perfekt til det👍🏼

 15. Georg Ursin er en lidt overset dansk krimiforfatter. “Chenleins dobbeltgænger” eller en af de øvrige i serien kunne være et godt bud til feriekufferten

 16. Jeg vil anbefale dig at tage Gianricos Carofiglios syditalienske krimier, (som passer fint til de sydlige himmelstrøg), med i kufferten ☀️😎😄

 17. Uden tvivl Ligblomsten af Anne Mette Hancock. Det er et fantastisk plot og den er meget velskrevet – jeg har netop læst den og glæder mig til at læse fortsættelsen Mercedes-snittet snart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.