Vind intens politisk spændingsroman

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde et eksemplar af Peter Mogensens spændingsroman “I bjørnens kløer”.

For at deltage skal du blot svare på følgende:

Hvilket land har bjørnen som symbol?

A. Danmark

B. Mexico

C. Rusland

D. USA

Svar i kommentarfeltet herunder eller på vores facebookside. Konkurrencen slutter torsdag d. 17. maj kl. 9.00. Vinderen bliver offentliggjort på facebook herefter.


Om “I bjørnens kløer”


I BJØRNENS KLØER er Peter Mogensens første politiske spændingsroman.

Danmark får til opgave at lede FN i en periode hvor verden inden for få uger skal tage stilling til om Tjetjenien skal have sin selvstændighed fra Rusland. For den russiske præsident Sorokins muligheder for at forsætte som præsident vil dette være en fatal beslutning, og for USA vil den være et tegn på, at USA er tilbage som leder af verdensscenen.

Den tidligere jægersoldat Henrik Foss, nu nummer to i det største oppositionsparti Venstre, med udsigt til at blive Danmarks næste udenrigsminister, udsættes pludselig for en massiv afpresning da hans to sønner og ekskone kidnappes.
I skyggen af de to stormagters internationale politiske armlægning kastes Danmark ud i en for offentligheden hemmelig regeringskrise, som inden for få døgn eskalerer til et stadie af total panik, hvor kampen for at redde Foss’ familie blandes sammen med kampen om regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg.

Peter Mogensen har skrevet en politisk spændingsroman, der trækker på hans helt tætte kendskab til den politiske verden og al dens indbyggede kynisme.

Forlag: Turbine

Sidetal: 426

Udgivet: 25/4-2018

 

Om Peter Mogensen

Peter Mogensen, født 1965, er ​uddannet økonom (cand.oecon) fra Aarhus universitet. Mogensen har fulgt dansk politik tæt i årtier fra toppositioner som embedsmand først i Finansministeriet (ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft 1995-97) og derefter som sekretariatschef i Statsministeriet (1997-2000) og tæt rådgiver til daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Som led i arbejdet i Statsministeriet deltog Mogensen ligeså i ministeriets omfattende arbejde med udenrigspolitikken.

Peter Mogensen beklædte siden, efter en årrække som partner i IT- og managementfirmaet Accenture, posten som redaktionschef for det politiske stofområde på Dagbladet Politiken, hvor han i avisens spalter opbyggede sin rolle som en af Danmarks mest kendte og benyttede politiske kommentatorer. I forlængelse heraf deltog – og deltager – Mogensen stadig som fast kommentator på programmet Tirsdagsanalysen på TV2 News.

I 2011 forlod Mogensen Politiken og medvirkede til etableringen af den uafhængige økonomiske tænketank Kraka, som har til opgave at analysere de samfundsøkonomiske reformer, som løbende foreslås og gennemføres på Christiansborg, og neutralt udlægge dem til vurdering i den brede befolkning. Arbejdet som direktør for Kraka, sammen med de ansatte topøkonomer og tilknyttede professorer, har i de senere år bragt Mogensen tæt på de komplicerede dele af de økonomiske reformproces i Danmark.

 

13 thoughts on “Vind intens politisk spændingsroman

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.