Vind “Hamlet og helvede” af Jan Eriksen

I denne uges krimikonkurrence har du chancen for at vinde Jan Eriksens nye krimi “Hamlet og helvede”.

Fro at deltage i konkurrencen skal du blot svare på følgende:

Hvad definerer efter din mening en god krimi? Er det hovedpersonens karakteristika, twists i plottet eller noget helt tredje?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 27. august.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Hamlet og helvede

En sen aften findes et maltrakteret lig i havnen i Helsingør. En sort mand har fået skåret sine kinder op i et makabert smil. Kort efter findes liget af en helt ung, hvid kvinde ved siden af Holger Danske-statuen under Kronborg – og senere en baby.

Efterforskningsholdet fra Helsingør Politi erfarer, at der tilsyneladende er en forbindelse mellem mordene og en succesfuld dansk forretningsmand og hans familie med bolig på et stort gods på Lolland.

Samtidig opdager de en forbindelse mellem den myrdede mand og en forsvunden idealistisk, malisk flygtning. Sagen bliver hurtigt døbt ’Hamlet-mordene’ af verdenspressen. Efterhånden som politifolkene kommer længere i jagten på den forsvundne flygtning og samtidig kommer tæt på en makaber underholdningsorganisation opdager de, at det måske ikke er tilfældigt, at de tre myrdede er fundet ved Kronborg.

Politiassistent Banjit Thomsens fortid som litteraturstuderende viser sig at få betydning for opklaringen. Men hvad er motivet til mordene? Og hvem bliver de næste? Står der en international organisation bag? ‘Hamlet og helvede’ berører så forskellige emner som integration, fodboldpassion, selvtægt, generationskløfter, fascisme og den nye terrortrussel. “Hamlet og helvede” er andet bind i serien om politibetjent Banjit Thomsen, der arbejder på politistationen i Helsingør.

Igen arbejder hun tæt sammen med kriminalkommissærerne Carl Frederiksen, Kasper Severinsen, og den mere eller mindre pensionerede Victor Pedersen, kendt som VPK. Jan Eriksen er uddannet bibliotekar, men har arbejdet som journalist og redaktør siden 1980’erne. Han har desuden været redaktør og fungeret som konsulent på en række biografier og krimier.

4 thoughts on “Vind “Hamlet og helvede” af Jan Eriksen

  1. en god krimi indeholder en interessant “opdager”, et plot, som holder en fast, så man ikke kan lægge bogen, og gerne en slutning, man ikke har kunnet gætte sig til 🙂

  2. Spænding, gerne fra først til sidst, en “page-turner”. Måske med en super overraskelse til slut.

  3. For mig er Dennis Jürgensen’s Roland serie, kastanjemanden Faber& Petersen’s trio noget nær det bedste. Jeg blev fanget af dem med det samme. Tænker det er handlingen som bare kører på med det samme, ikke så meget udenoms pladser. Og så selvfølgelig lidt aha oplevelser undervejs og hektiske alutninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.